באוטובוסים המנוע שוכב לגמרי.
Printable View
באוטובוסים המנוע שוכב לגמרי.
ולאיזה גובה מינימלי אפשר להגיע עם המנועים שאתם מכירים?
לא יודע לנקוב במספר אבל מניח שזה בערך קוטר הבלהאוזינג פלוס ככה וככה :) . במנועי האוטובוס 12ליטר של וולוו, גלגל התנופה הוא בקוטר של כ45 ס"מ. נגיד 60 ס"מ לקוטר הבלהאוזינג?
ואי אפשר לפרוס אותו לחצי, ככה שייצא 30 סנטים ו 6 ליטר? [emoji51]
בהודעות לעיתונות שיצאו לפני חודשים ספורים על העסקה בה רכשה התעשייה האוירת את קו הזיבאר כתוב:
"התעשייה האווירית ממשיכה בהעמקת פעילותה בתחום היבשה במסגרת אסטרטגיית החברה ורכשה את פעילות כלי הרכב ZMAG, ZIBAR ו-ZD מיצרן רכבי השטח הישראלי, עידו כהן..."
https://www.calcalist.co.il/local/ar...818931,00.html
זיבאר אנחנו מכירים. ZMAG גם (מבחן דרכים לZMAG). אבל מי זה ZD?
זו הגירסה המשוריינת...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
תחדש לנו...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
זה מה שעונה על המכרז שבכותרת הדיון.
אולי אני עושה סלט באותיות, אבל באתר של עידו, הzibar zedd הוא זיבאר ממוגן.
רכב עם בסיס גלגלים משתנה?
להוציא אויר מהצמיגים?
על פניו מסמך הדרישות של הצבא נראה (בעיני) בינוני למדי ואפילו מאכזב כי פונקציונאלית אין בו פריצת דרך משמעותית לטובת היחידות המיוחדות. לדוגמא הייתי שוקל מערכת היברידית שתאפשר תנועה חרישית מאוד לטווח של 5-10 קמ בנוסף, ישנם גורמים מביני דבר שטוענים שהמכרז תפור לטובת הזיבאר.
המחליף לא חייב להיות "בשרוול" ואם המכרז היה סביר בתנאי הסף חברות נוספות היו מפתחות רכב טוב יותר מהזיבר.
אם הזיבר זאת האלטרנטיבה ( וזה מה שעולה בתנאי המכרז) אני הייתי מוותר עליו, משפץ ומשדרג ביסודיות את הדיפנדרים ובמקביל מתכנן מפרט דרישות כזה שבאמת ישדרג את היכולות של היחידות המיוחדות כי המפרט הזה מייצג את הדרישות של מלחמת ששת הימים.
למען הדיון, אשמח אם תסביר למה הזיבאר(או הזימאג) לא טובים.
מעבר לכך שהם בפירוש לא עונים על תנאי המכרז. אתה ראית את הגודל של הדברים האלו?
לגבי הדיפנדרים, תעשה לי טובה. הרכבים האלו ישנים. מאוד. הם טלאי על טלאי על טלאי.
לא מעט מהם עם שלדות שרותכו יותר מפעם אחת, ולא מעט הושלכו לגן העדן של אלוהי הלנדרוברים פשוט כי אי אפשר היה לתקן יותר (טנדרים בעיקר).
יאמר לזכותם, אין הרבה רכבים שהיו מסוגלים לשרוד את ההתעללות שהרכבים הללו עברו, ולספק עבירות ונוחות ובלה בלה בלה.... אבל די. הם עשו את שלהם. היום צבאות בעולם עברו לעבוד (ובצדק) עם רכבים שנבנו לייעוד שהוגדר.
יש גרסאת זיבאר שמתאימה, זה הZD שמוזכר בהודעות לעיתונות. במקרה יצא לי לפני כמה ימים לפגוש באבטיפוס (ובאיש) בנסיעת מבחן בעמק, אני מניח שאני לא היחיד. זיבאר מוקטן, מרשים, ועונה על המכרז (על פניו) בדרכים פשוטות ויצירתיות.
בנוגע לדיפנדרים באנגליה יש ערימות של שילדות חדשות, מגולוונות ומשודרגות בעלויות מגוכחות ו 7200 יודעים או ידעו בעבר לבנות כאלו רכבים מאפס....
טענתי שאם אתה יוצא עם דרישה לרכישת רכב מבצעי חדש ליחידות המיוחדות אתה מחויב לשדרג משמעותית את הקיים ולתת למשתמש יכולות חדשות. ערימת ברזלים מהירה עם עבירות טובה זאת דרישה די בנאלית בימינו.
אהה.. מהניסוח שלך משתמע שאתה לכל הפחות בעל תפקיד מרכזי בתחום ומכיר את שרשרת קבלת ההחלטות, ויודע בדיוק מה הלו״ז שמגדיר את בשלות המתחרים, סטאטוס המוכנות שלהם לעמידה בתנאי המכרז לאחר בחינה מקדימה, עלויות ותחזית יכולת אספקה.
וכמובן בקיא בייעוד הכלי ואילוצים מבצעיים שמאפשרים לך להגיד שזה משהו שהיה רלוונטי לפני 50+ שנה..
למה לא אמרת מההתחלה שזה המצב?
יכולת לחסוך שרשור תיאורטי שלם.
איך קונים זיבאר בכספי סיוע?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אפשר הכל בכספי סיוע. מעבירים את הפס ייצור לארה"ב - למשל אושקוש.
אתה צריך ש 51% יהיה תוצרת ארהב. אם המנוע, הגיר והסרנים מיוצרים שם לדעתי אתה כבר שם או ממש קרוב.