תגובה: טרקטורון חשמלי זה צעצוע או כלי רציני?
בועז, לא קבעתי כלום לגבי העמידות. אני יודע שעם חמשת הכלים המכודנים המשומשים כדבעי שהיו לי בעברי יכולתי רק לחלום על 120 שעות מנוע בשטח נקיות מתקלות.
כחדשים, אני מאמין שהיפנים מביניהם היו עמידים יותר, ולכן האופנוע הבא שלי יהיה חדש. יפני. הונדה.
אם אמצא גומיה תואמת של הונדה אשמח מאוד לשים אותה במקום הגומיות הזבל הנ'ל.
אבל די. באמת. שכחו מהשוואות. אל תבאסו ואני אמשיך לדווח בכנות. שלאנשים שיתעניינו יהיה בסיס טוב לחשב לפיו.
.
נמרוד, אני חולק עליך. הכלי מורכב זוועה, ויכול להיות שפירוק והרכבה מהרגע הראשון זה רעיון לא רע. זה גם ממש לא קשה מדי. אבל לגבי המכלולים עצמם, עוד מוקדם לומר שמדובר בפח זבל, ובוודאי לא מבחינת הנסיעה עצמה. מבחינתי, בינתיים, אם יש הפתעה בעניין הזה, אז היא דווקא חיובית. מעולם לא תכננתי לעשות את אתו את מה שאני עושה, בקצב הזה, ולהנות ממנו כפי שאנחנו נהנים.
לגבי התמונה ששמת, הסדק נראה כמו סתם גומי גמיש כלשהוא, מאין מגן תפוח הגה.
אתה יכול להעלות תמונה בזום רחב יותר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כחדשים, אני מאמין שהיפנים מביניהם היו עמידים יותר, ולכן האופנוע הבא שלי יהיה חדש. יפני. הונדה.
.
מעריך מאוד את הכנות , מקווה שתתחדש בקרוב.
אני מקבל רושם שיחס עלות תועלת הוא חיובי.במחיר הזה הוא לא היה נפסל על הסף.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
יחס עלות תועלת הוא מאוד אינדבנדואלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בועז נפלת בפח של חנן שבכלל ציפה ללנדרובריסט בבור.
עצם ההשוואה להונדה (!) היא מחמאה עצומה.
חנן, התיאורים שלך השאירו עלי אישית רושם שלילי, של פח זבל - אמנם זול - שדורש איפוס עד כדי בנייה מחדש. לא תודה.
חנן לא מסוגל לטמון פחים.
איש ישר ויקר…
אני התרשמתי מהשרשור, שלמרות שהכלי זול ופשוט יחסית הוא בעל פוטנציאל גדול מאוד.
קצת תשומת לב ושדרוגים בקטנה ותו לא.
אין לי מילים.....
נוהל ה״טיפול״ המשטרתי בנוגע לטרקטורון הנע בכביש.
חנן סע רק בשטחhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2be1187fac.jpg
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אין לך מילים???טוב מאוד
ולא אני לא מדבר על חנן.
המושב שלנו שורץ בהם..ובא ת שאין לי בעיה
אני עצמי מחזיק אחד בנזין ואחד לילד הקטן ,
אבל!!!המתבגרים נוסעים כמו חולי נפש
נכון גם חולי נפש יש בטרקטורוני בנזין אבל מה הבעיה?
קח סיפור קצר:
השבוע אני נוסע ברכב במושב , לאט , כי יש ילדים במושב מסתובבים בכל פינה
מגיע לצומת של הבית מולי טס טרקטורון שכמעט קראנו עליו קדיש עכשיו..זה מוכנה מהירה ושקטה! לא שמעתי אותו מגיע ,
וילדים בני 12-13 שאין להם מושג מה המילה תעבורה אומרת
זה מכונת הרג.
Sent from my M2006C3LG using Tapatalk
אינני משפטן, אבל נשמע לי לא סביר להאשים נהג בנהיגה בכלי ללא רישוי בכלי שהחוק לא מגדיר לו פקודת רישוי.
כשאני חושב על זה, אז במה רכב באגי בבנייה עצמית שונה? במנוע בעירה פנימית שמותקן בו? אז האם באגי חשמלי באותו סטטוס כמו טרקטורון חשמלי?
כיוון שאני נתקל באזורים ספציפיים בצפון תל-אביב (מי שמכיר.... השכונות החדשות הצמודות לשדה דב.... אוכלוסייה מאוד 'מעניינת' ) בתלמידי יסודי על 'צעצועים' כאלה - טוב שיתחילו להחרים ולגרוט את הטרקטורונים האלו כשהם נוסעים בכביש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
וקורקינט חשמלי ?
ואופניים חשמליות ?
ואופניים לא חשמליות ?
כולם כלים ללא רישוי שיכולים לעלות על הכביש, וכולם מסוכנים. מה ההבדל ?
מבחינתי זה יכול להיות. תקף לכל...
Sent from my M2006C3LG using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
וקורקינט חשמלי ?
ואופניים חשמליות ?
ואופניים לא חשמליות ?
כולם כלים ללא רישוי שיכולים לעלות על הכביש, וכולם מסוכנים. מה ההבדל ?
יש להם תקינה, הם לא נמכרים כצעצועים ואסור במפורש לילדים לרכב עליהם - אז הם עברו לטרקטורונים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ומה אם בוגר בעל רשיון נוהג בהם? לענד אפשר היה למזער האיסור בשל כך.
כמובן, אם לא מקפידים על חוקי תנועה אז לאכוף בהתאם.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מבחינתי המכתב הזה הוא מצד אחד סוג של הקלה: כי המשטרה העלתה סוף סוף על הכתב את התחום השחור שאותו היא תאכוף, וזה אומר שהשאר הוא לבן? או שאולי עדיין נשאר אפור?
אני נוסע בעיקר בשטח, וממש מעט בקיבוץ.
מצד שני, המכתב הזה נראה סופר מבולבל. נסיעה בכלי ללא ביטוח- שלא ניתן לעשות עליו ביטוח, רשיון רכב, רשיון נהיגה, הכול נראה משונה, וממתי בכלל החוק מבדיל בין דרך בשטח לכביש? ומה ההגדרה לכביש? אספלט? בחלק מהקטעים התלולים בדרך הכורכר בפארק בריטניה יש אספלט, אז שם ניתן לאכוף? לאכוף מה? איזה סעיף בחוק?
הכבישים בקיבוץ אכיפים?
לי ברור מהמכתב הזה שמדינת ישראל עוד לא הבינה מה עושים עם היצור הזה, וש3/4 מהכתוב בו לא יעמוד למבחן בית משפט אם נאשם יגיע בליווי עורך דין תותח.
לגבי ההשמדה של הכלי זה בכלל הזוי בעיני ההדיוט שלי. כאילו: הכלי היה חוקי לגמרי כל עוד לא נסעו אתו בכביש, מותר לייבא אותו ולתת מתנה לילדים, ומרגע שעלו אתו על הכביש הקניין נהיה לא חוקי? כזה שמותר למדינה להשמיד? אם אני עולה עם טרקטור פול סייז חקלאי על כביש 6 אז המדינה רשאית להשמיד את הטרקטור?
לדעתי לשון החוק, והיא מה שתקבע בבית המשפט ולא המכתב מדיניות הנל....
לא מבדילה בין כביש לדרך, שביל וכל התיאורים והתיאורים המתחכמים....
כלומר אם תגיד לשופט נסעתי בשביל להולכי רגל בישוב או בדשא ... אז יש סיכוי שישחילו אותך גם על סיכון חי אדם.
וברור שהכבישים בקיבות "אכיפים"... זה האזרח "אכיף" בכלל... כמו ששוטר יתפוס אותך בלי חגורה בשטח או במושב... או בקיבוץ או במרכז תא... הדין זהה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לא מהין כיצד ניתן לטפל בכלי שאינו מוגדר בפקודת התעבורה לפי פקודת התעבורה ועל ידי משטרת התנועה.
אם המכתב הזה לא מזוייף ( ואני חושד שהוא כן), נראה לי שהוא לא עבר תחת חוות דעתו של יועץ משפטי אע״פ שאני אינני משפטן.
הייתי שמח אם אחד מכתבי הרכב יבקש את תגובת דובר המשטרה למסמך הזה…
ולא שכנראה אין בעיה. פשוט בחירת הטיפול נראית לא רצינית.
מכיוון שהכבישים בקיבוץ נחשבים ע"פ החוק ככבישים,
ומכיוון שבסעיפים 2 ו3 במכתב ההזוי הנ"ל נרשם שעצם עליית הכלי על הכביש, הופכת אותו בעיני החוק לכלי רכב שמחויב בכל מה שהחוק מחייב כלי רכב, כולל רישוי וביטוח.
הרי שגם ילד בן 3 שעולה עם התלת אופן שלו (שמיובא לארץ כצעצוע, בדיוק כמו טרקטורון, ממש במלים שבמכתב הזה) על הכביש בקיבוץ, הוא עבריין שיש לפתוח נגדו תיק פלילי, לחלט את המוצג ולבקש את השמדתו.
בסה"כ הגיוני.
רק שהוא לא ממונע... התלת אופן של הילד בן ה3... ולא חושב שעל ילד בן שלוש חל חוק הסדר הפלילי.
לא יודע לגבי אמינות המכתב...
אבל בוא... אל תהייה ילד בן שלוש... ברור שיש עליית מדרגה בכמות הנפגעים מהכלים החשמליים והמדינה מנסה לעשות סדר... גם אם לא הולך לה עדיין, זה עניין של זמן.
אני חושב שחוק, מטרתו בבסיס זה לעשות סדר בכאוס... נכון שזה לא תמיד עובד... אבל אתה חנן, אל תהייה חלק מהכאוס.
סע בזהירות ובאחריות תוך התחשבות בסביבה ואל תמשוך תשומת לב לא רצויה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk