תגובה: ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)
פנימית שמקבלת מסמר נקרעת לכן שום חומר לא יעזור במקרה של אופנוע
מערכת Tubeliss (זה שם המוצר שמוני התכוון אליו, אין טעות באיות) לא חוקית לכביש ולא בנויה לעבוד במהירויות גבוהות
מוס על DR650 לא יחזיק הרבה זמן גם בגלל משקל וגם בגלל שימוש כביש - החום מהרכיבה על הכביש גומר את המוס. כך או כך המוס הכי קשה לגלגל 21 קדמי מגיע בלחץ שמדמה 15PSI וגם זה יורד עם הזמן, ולרכב עם 15PSI בקדמי בכביש בכל מצב זה לא חוויה ובטח שלא בטוח
אפשרות נוספת היא לגרז (כן לגרז) את הפנימיות ובפרט הקדמית לפני ההרכבה מה שיכול לעזור להמנע מצביטה בשטח, בדרך כלל בקדמי
יש גם אפשרות לעשות טיובלס ביתי מהג'נטים הקיימים עם חומר איטום על הניפלים וסרט אטימה מיוחד של M3, יש סרטונים ביוטיוב, עובד מצויין על אדוונצ'רים גדולים אם העבודה מבוצעת נכון
נ.ב.
ראיתי שאתה משתמש בנועל צמיג אחורי, מציע לך בחום לשים משקולות מולו לאזן את הגלגל, יש סט משקולות יעודיות לשפיצים אצל דוד עלי בכמה עשרות שקלים
אצלי הdr650 היה הדיילי. ביומיום הייתי נוסע בכביש ובסופי שבוע עובר לגלגלי שטח. זה כולל נסיעות כביש ארוכות (אם הטיול מתחיל בערבה, או ביקורי הורים כרבע שעה צפון צפון מערבית לטבריה*) בהתחלה הייתי מחליף צמיגים כל סופש. מהר מאוד הבנתי שאני חייב סט גלגלים מושלם (כולל דיסקים ורפידות בלם). החלפת שני גלגלים היא קלה ולוקחת רבע שעה כשאתה מיומן.
הנקודה היא לא שחנן צריך שני סטים, אלא דווקא שבסט כביש לא היתה לי משקולת איזון לנועל צמיג, ולא הורגשו רעידות מוגזמות.
*@נמרוד.
https://imageshack.com/i/pn4GrHpUj
בדרך לצור הדסה. חלקים ניכרים מהדרך נראים כמו בצד שמאל של התמונה. היה מאתגר עבורי.
https://imageshack.com/i/pnxU5AWuj
סוג של בידלוק פנימי, מחזיק את הצמיג לחישוק גם בלי אוויר
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בדרך לצור הדסה
דרך הפטרולים הישנה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
סוג של בידלוק פנימי, מחזיק את הצמיג לחישוק גם בלי אוויר
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
חתיכת סאגה, החלפת הצמיג הלכאורה פשוטה הזו.
...
יצאתי לסיבוב נצחון.
הנצחון היה זמני. Practice makes perfect - אני מקווה :(
פתרון סביר, אבל לא מושלם הוא slim או גיפה בעברית.
חורים קטנים הוא סוגר לא רע.
חורים גדולים הוא גם יכול לסגור (לא קרעים כמובן)
אבל הוא צריך משאבה עם ספיקה גבוהה.
או במלים אחרות משאבה חשמלית או משאבת אופנים בגודל מלא.
אחרת ה slim לא יספיק לאתם לפני שהאוויר יצא.
been there done that...
למרות מה שנכתב כאן קודם, חיפשתי באתר של okko, ואני לא מזהה חומר שמוגדר כמתאים לרכיבת כביש עם פנימיות. זה אופנוע שצריך להסתדר גם ב130קמ"ש, בהרכבה. זה לא היעוד העיקרי שלו אצלי, אבל הוא חייב להתמודד עם זה בבטיחות ובנוחות (במסגרת המגבלות המובנות בקטגוריה).
בגדול. עניין התקרים לא זכור לי כמשהו משמעותי כרוכב. אולי אפילו שולי ממש. כשזה מגיע זה ז..ן רציני, אבל זה פעם באף פעם. אז אני לא לחוץ על פתרונות.
ספציפית לאירוע הנוכחי, נתקלתי בקרע באיזור הפנימי של הפנימית. בחניה לאחר כיממה שעברה מתום שלושה טיולים וכ150ק"מ מהרגע שהתקנתי את הצמיג. אין לי הסבר טוב לזה. הגומיה שמגינה מהחישורים, במקומה. אם הייתי קורע את הפנימית בהרכבה זה כנראה היה מתבטא בירידת אוויר מיידית, ולא בהשהייה כזו. לא בטוח.
אין לי מושג. מניח מסיבה סטטיסטית שזה קשור להתקנה ולהסתבכות איתה. החלפתי- בקלות. נקווה לטוב.
המוצרים הבאם של slime מיועדים לשימוש בכביש מהיר.
אני חושב שמכנסים אותם אחרי שיש פנצר כדי לאטום וכך לתקן.
https://slime.com/collections/emergency-auto-sealant
המוצר היחיד שם לשימוש בכביש הוא לטיובלס.
https://imageshack.com/i/poPaYgf9j
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ספציפית לאירוע הנוכחי, נתקלתי בקרע באיזור הפנימי של הפנימית. בחניה לאחר כיממה שעברה מתום שלושה טיולים וכ150ק"מ מהרגע שהתקנתי את הצמיג. אין לי הסבר טוב לזה. הגומיה שמגינה מהחישורים, במקומה. אם הייתי קורע את הפנימית בהרכבה זה כנראה היה מתבטא בירידת אוויר מיידית, ולא בהשהייה כזו. לא בטוח.
אין לי מושג. מניח מסיבה סטטיסטית שזה קשור להתקנה ולהסתבכות איתה. החלפתי- בקלות. נקווה לטוב.
פנימיות הבי דיוטי לעיתים כושלות בצורה שתיארת (ממש שבר של הגומי) או באיזור החיבור של הוונטיל.
מסתבר שגומי עבה זה אתגר ייצורי וגם מותגים נחשבים מפספסים לפעמים. פשוט תחליף מותג וקווה לטוב.
בכל מקרה סליים לא עוזר במצב של חתך בפנימית.
מסכים איתך שפנימית הבי דיוטי תקינה ולחץ ניפוח סביר אמורים לתת בסוג הרכיבה שלך ראש שקט, לא צריך להשתגע עם מוסים או טיוביליס.
לשם הפלאוורה מצ"ב תמונה של כשל כזה בפנימית IRC (לפני שנים).
קובץ מצורף 144213
Sent from my HD1903 using Tapatalk
עוד קצת נוסטלגיית סינגלים:
הDR600 שלי. היה אצלי 14שנים, ונמכר, בטעות. היה האופנוע הכי טוב שלי, ובפער אדיר. פה רכוב ע"י אחי ואחייניתי, בטיול בארדון ובנקרות.
https://imageshack.com/i/pnAgusGHj
1 קבצים מצורפים
אני חושב שזו פעם ראשונה שאני נתקל בסבל קדמי כמו שהיה (ועדיין) אצלי..
קובץ מצורף 144235
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
עוד קצת נוסטלגיית סינגלים:
הDR600 שלי. היה אצלי 14שנים, ונמכר, בטעות. היה האופנוע הכי טוב שלי, ובפער אדיר. פה רכוב ע"י אחי ואחייניתי, בטיול בארדון ובנקרות.
https://imageshack.com/i/pnAgusGHj
רציתי לצקצק על היעדר הקסדות, ואז נזכרתי שברכיבה הראשונה בחיי בנקרות גם אני הורדתי קסדה.
זה גם היה המועד בו יישמתי לראשונה את כלל הברזל לרכיבת שטח: אם יש ספק, תן גז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
למרות הפיתוי להשתמש בקסמים האלו לתיקון תקרים, אף אחד מהם לא באמת יעיל עם פנימית מפני שהעובי והגמישות של הפנימית לא מאפשרים בניה של איטום יציב. גם באוניים עם פנימית זה לא ממש יעיל. אולי וגם זה לא בוודאות בטיובלס.
זה יחזיק במקרה הטוב כמה קמ אבל לנקות את החרא הזה מתוך הצמיג זו עבודה שלא מצדיקה את השימוש בו.
פאסט ודומיו אסון עוד יותר גדול.
https://youtu.be/sYHx6-7oB_I
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני זוכר לטובה את ה slime, בפנימית של אופנוע הוצאתי מסמר 10, ניפחתי אויר והמשכתי לנסוע.
בטיובלס באופניים זה אוטם נהדר גם בצמיג ישן /יבש וסדוק.
נכון, לנקות את זה אח"כ זה חרא גדול
הצלחתי לדחוס בשישי אימון קצר בעלייה מסולעת עם טיפה דרדרת. זו עלייה של כ150 מטרים, לא קשה, שברכיבה רצופה לא תייצר בעייה לאף מתחיל.
יש בה כמה מדרגות סלע של כ30-50ס"מ, עם מעט דרדרת בתחתיתן. אם מנסים לעבור אותן מעמידה סטטית של האופנוע זה מייצר קושי גם באחיזה של הגלגל, וגם בהגעה עם רגל לרצפה. עברתי אותה פעמיים והכוונה היא לתרגל עוד כמה פעמים עד שהטכניקות ירגישו נוח לגמרי, ואז לעבור למקום מאתגר יותר. שליטה מדויקת בנקודת ההחלקה במצמד, הורדת רגל כשהתחת לצד האופנוע ולא על הכסא, דחיסה רגעית של המתלה האחורי ברגע מתן הכח לגלגל האחורי והחזקת האופנוע סטטי בעלייה בעזרת המצערת והמצמד. את כל אלו לא יישמתי מעולם ומן הסתם גם לא התאמנתי עליהן.
הבכורה התחילה היום ללמוד רכיבה על CRF300, מונמך. מצליחה לעמוד אתו כששתי הרגליים נוגעות טיפה בקרקע, וזה אומר שהיא תסתדר גם עם DR מונמך. הם באותו גובה. הזמנתי רגלית צד מתכווננת מאמזון, ולמדתי איך מבצעים את ההנמכה. יש במנואל המקורי של האופנוע הדרכה כיצד להעביר ספייסרים בתוך המתלה הקדמי והאחורי כדי להשיג הנמכה של כ4ס"מ. זה בא כמובן על חשבון מהלך מתלה ומרווח גחון. אני לא מת על זה, אבל זה מה יש בקונסטלציה הנוכחית.
זה לא רק הגובה אלא גם הרוחב
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro