תגובה להודעה: פרויקט בתהליך: רכב מרוץ T1 של קבוצת סרטינה/אוטו
ממה שאני יודע, כשבונים כזה סרן מחממים את הביצה מאוד ובלחץ דוחפים את הזרועות, כמובן בצורה מאוזנת.
לפרק דבר כזה זה כמעט בלתי אפשרי. ונניח ופירקת, להרכיב זרועות חדשות זה עוד יותר בלתי אפשרי ללא מיכון יקר ורציני. בכל מקרה אני בטוח שבחיים לא שמעת על סרן שהשתחררה לו הזרוע.
מה שהם עשו זו הדרך לעשות את זה. אפשרות נוספת, יקרה יותר, היא להזמין סרן ללא סופיות באורך המתאים ולהשתמש בו. גם זה קיים (ובקרוב יהיה בארץ למי שירצה) אבל זה עולה הרבה יותר כסף.
אני אסביר קצת יותר את התהליך עכשיו שיש תמונות. את קצות הסרן הישן חתכנו חיתוך גס, שאין לו משמעות, ועם דיסק ניקינו והורדנו גרדים.
כדי למרכז את שני הספינדלים החדשים בדיוק מול הדיפרנציאל, חרטנו ג'יג, או תותב. מוט פלדה מלא, באורך כמעט 2.50 מטר, עם חלק מרכזי חרוט למידה המדויקת של מיסבי הדיפרנציאל, וחלקים חיצוניים חרוטים למידה המדויקת של תוך הספינדל (למעשה מיסב הסיכות שבתוך הספינדל). חלק ניכר מהבוקר הראשון נדרש כדי לשייף, ידנית, את השטחים על התותב כדי לאפשר מעבר דרך שני מיסבי הדיפרנציאל, ועם זאת שההתאמה תהיה מדויקת, ללא חופש.
http://www.jeepolog.com/forums/pictu...pictureid=1114
בעייה שנתקלנו בה בשטח, היא איך ללחוץ את המיסבים החוצה? בדיעבד הייתי צריך לחשוב על זה מראש ולהוסיף כלי פשוט שמורכב משני צינורות חרוטים עם הברגה. אני אעשה את זה לפעם הבאה, זה ישלים את ערכת בניית הדיפרנציאל. אבל המחרטה לא הייתה זמינה והקדשנו עוד הרבה זמן למציאת אלתור סביר, אותו אתם יכולים לראות בתמונה. מוט הברגה זהה בצד שני, והאומים לוחצים ונועלים את המיסבים בכוח כדי למרכז את התותב.
http://www.jeepolog.com/forums/pictu...pictureid=1117
אחרי שהתותב ממורכז ונעול במרכז, הלבשנו את הרכיבים החיצוניים - ספינדלים, תושבות קליפרים, ואת המתאמים שנחרטו בדיוק למטרה זו. את הכיוון ימינה שמאלה והסימטריות ביצענו על סמך סט ספינדלים נוסף שעמד ליד הסרן, קומפלט עם נאבות, ציריות והספול. השארנו חופש של כ3 מ"מ לצד עבור הציריות. בנוסף פילסנו, פחות או יותר, את תושבות הקליפר ביחס לסרן האחורי (הן פונות אחורה). כשכל הכיוונים - מרכוז, מרחק, סימטריות, וזוית קובעו, ואדים תפס את המתאמים לצינורות הסרן בפיקים ואחר כך ריתך אותם תפר מלא, על התותב. רק אחרי שהעסק התקרר לגמרי, פירקנו את התותב, והוא השלים את הריתוך הפנימי:
http://www.jeepolog.com/forums/pictu...pictureid=1119
http://www.jeepolog.com/forums/pictu...pictureid=1136
בסיום השלב הזה קיבלנו סרן מורחב, ממורכז ומתפקד. השלב השני שהושלם למחרת זה הבנייה של כל הקונסטרוקציה עליו, שמטרתה לתת את כל התושבות בצורה מדויקת, ולחזק את הסרן בצורה משמעותית לכפיפה.
שמחתי לשמוע היום שלירן הרכיב את המכלולים בתוך הסרן והעסק מסתובב יפה... השלב הבא שגם אותו צריך ללמוד מהתנסות זה כיוון קורונה פיניון כמו שצריך.
לגבי הריתוך - לירן ענה. לגבי התושבות - מתאימות לגיאומטרית המתלה הספציפית שתכננתי. לגבי חוזק הציריות - ברוך צודק לגמרי והבהרתי את זה לצוות, ציריות משומשות זה בסדר בשביל לגלגל את הרכב, אבל ציריות מחוזקות וחדשות הן חובה. מוטב מוקדם מאשר מאוחר. הבעייה בציריות "מקוריות" משומשות היא שאנחנו לא יודעים מה היה כיוון הסיבוב המקורי שלהן... וציריה שהסתובבה תחת אביר צבאי בכיוון אחד כמה שנים, ותסתובב עכשיו בכיוון ההפוך, החוזק שלה יורד בעשרות אחוזים, ואין לנו שום דרך לדעת את זה מראש - זה הימור של 50/50. מבחינתי, אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג ציריות כאלו מקוריות אבל חדשות, ששכבו במחסן באיזה ימ"ח - זה כבר צעד חשוב מאד.
למי ששאל - הצינורות המקוריים של הסרן הם אכן משקל מיותר. אבל בתור בנייה ראשונה של סרן, הלכנו על פשוט ובטוח. תותב המרכוז מאפשר לי בפעם הבאה לבנות סרן מאפס בהתבסס אותם מכלולים חיצוניים וביצה ללא צינורות. מה שאני לא מתכוון לעשות.... את הסרן הבא נבנה כמו שצריך, מביצה נפרדת של פורד 9 אינץ', עם התאמות של התותב. אז הסרן יבנה כולו מפחים, מאפס, והוא ישקול חצי מהסרן הזה.
האם הציריות של הדנה 70 סמטריות משני הצדדים? אין אחת שהיא ארוכה יותר מהשניה?
אני מניח שאם זה אכן לא סמטרי אז לא צריכה להיות לכם בעיה לדעת מה כיוון הסיבוב של הציריות.
בשעה טובה, השילדה והמתלים עזבו את צפון המדינה וירדו אל העם.
עכשיו הגיע זמן ההרכבות..... לדעתי החלק היותר קשה, אבל קרוב ובאחריות שלנו בלבד.
אנחנו זקוקים להשאלה של 2 גאנטים 8X6.5 ברגים, עד שהגאנטים שלנו יגיעו מחו"ל... וזה יקח קצת זמן, נשמח לכל עזרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
בשעה טובה, השילדה והמתלים עזבו את צפון המדינה וירדו אל העם.
עכשיו הגיע זמן ההרכבות..... לדעתי החלק היותר קשה, אבל קרוב ובאחריות שלנו בלבד.
אנחנו זקוקים להשאלה של 2 גאנטים 8X6.5 ברגים, עד שהגאנטים שלנו יגיעו מחו"ל... וזה יקח קצת זמן, נשמח לכל עזרה.
יש לי 4גאנטים "16 8-ברגים אם זה יעזור...
8 קבצים מצורפים
ממשיכים :D
קיבלנו אירוח 5 כוכבים ע"י אלון איציק וויקו אסולין במוסך שלהם - אוטווויק.
תודה רבה חברה, אנחנו שמחים להתארח אצלכם ומודים לכם מאוד.
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
6.5 או 16.5?
אם מדובר על 16.5 תבוא תיקח.
הרכה נראה מגניב, רק חבל שלא צבעתם אחרי הניקוי שנעשה לצנרת.
כל הכבוד לאסולינים על האירוח.
סביון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
הרכה נראה מגניב, רק חבל שלא צבעתם אחרי הניקוי שנעשה לצנרת.
יש לנו עוד הרבה ריתוכים על השילדה,אם הינו צובעים לא הינו יכולים לרתך.
לבסוף אחרי שנרכיב הכל, נפרק את הרכב לחלקים נבצע ניקוי מלא, נצבע ונרכיב מחדש...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
יש לנו עוד הרבה ריתוכים על השילדה,אם הינו צובעים לא הינו יכולים לרתך.
לבסוף אחרי שנרכיב הכל, נפרק את הרכב לחלקים נבצע ניקוי מלא, נצבע ונרכיב מחדש...
אתה יודע שכמו שאתה מסיר את החלודה עם הדיסק שיוף אז אתה יכול גם להסיר את הצבע :-)
לא התכוונתי, במידה וזה השתמע מכך, לצבע סופי. רק איזה יסוד שישמור שלא תהיה חלודה (ויעשה את תהליך הבניה יותר פוטוגני ;-))
אני בטוח ש80% מהריתוכים לכלוב כבר נסתיימו, אין שום סיבה בעולם שלא לצבוע, זו כמובן דעתי.
נהדר ! שלדת TT על רצפת בטון אדומה וחלקה, זה כבר ממש אמריקה.
כל הכבוד .
סליחה על הבורות -
אבל למה בעצם ספול לרכב שנועד בלבד למירוצים?
דיפרנציאל פתוח לא יתן התנהגות טובה יותר?
לירן כל הכבוד נראה מדהים ולא נראה כבד מידי כל ברזל במקום
אפרופו לא כבד.....האם שקלת את השלדה והמתלים כך -משקל נטו(שנוכל לדעת מה פחות או יותר משקל מינימום של כלוב מקצועי כולל מתלים)?????
ישר כוח המשיכו כך מחכים לכם בתחריות (חסרה תחרות בקטגוריה)
:):):)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
agm
סליחה על הבורות -
אבל למה בעצם ספול לרכב שנועד בלבד למירוצים?
דיפרנציאל פתוח לא יתן התנהגות טובה יותר?
דיפרנציאל פתוח מוגבל ביכולת שלו להעביר מומנט. ולא רק ברכב שטח - בכל רכב מירוץ, המומנט שעובר לקרקע יקבע לפי הגלגל עם מינימום האחיזה, כלומר הגלגל הפנימי בפנייה. העומס על הגלגל הפנימי בפנייה הדוקה, במהירות גבוהה, יורד בצורה קיצונית, ורכב עם דיפרנציאל פתוח מאבד חלק גדול מיכולת התאוצה שלו. לכן, אין הרבה מכוניות מירוץ עם דיפרנציאלים פתוחים. במכוניות כביש מכל הסוגים (מראלי ועד פורמולה 1) יש כל מיני סוגים של דיפרנציאלים מוגבלי החלקה מתוחכמים. במכוניות מירוצי מדבר בעלות סרנים אחוריים חזקים (כמו במקרה שלנו) מקובל הפתרון הפשוט והיעיל של ספול מלא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dudibagi
לירן כל הכבוד נראה מדהים ולא נראה כבד מידי כל ברזל במקום
אפרופו לא כבד.....האם שקלת את השלדה והמתלים כך -משקל נטו(שנוכל לדעת מה פחות או יותר משקל מינימום של כלוב מקצועי כולל מתלים)?????
ישר כוח המשיכו כך מחכים לכם בתחריות (חסרה תחרות בקטגוריה)
:):):)
השלדה נטו - מה שבתמונה הבאה, שזהה 99% לביצוע בפועל - שוקלת 287 קילוגרם
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Im...assis_assy.jpg
זרוע קדמית תחתונה שוקלת 11 קילוגרם, זרוע קדמית עליונה 10 קילוגרם, זרוע רדיוס אחורית תחתונה בערך 15 קילוגרם... אלו חלקים שאני זוכר את המשקל שלהם. בעקרון אני יכול מול המחשב שלי בבית להוציא את משקל כל החלקים שתכננתי.
...ואז להוסיף משקל של טולרנסים של הפלדות, חוט ריתוך, צבע ועוד כל מיני. אני מוסיף בד"כ באזור ה 10% וזה די מדוייק.
אסף.
2 קבצים מצורפים
בדיוק נגמרה הבטריה במצלמה... לכן יש רק 2 תמונות.