תגובה להודעה: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)
Hi Asaf
firstly thank you for the fast reply
it is a shame that i can not import a righty VW but i will look for a lefty
i have been told that the best campers in great price are hidden in far Brazil,
with a good change to buy import and restore a 21 window splity
just the body will cost loads of money as the Brazilian got the idea and asks
loads of money for one
i will search for more info for private car import to israel and i hope i will not pay 106% tax and duty as the import will not be possible
i will gather some info at the VW action in september
Thank you for all the info
Ronen
6 קבצים מצורפים
היום גיליתי משהו מעניין...
המנוע עובד הרבה יותר שקט עם אגזוז...
אסף.
תתחדש
כשתרצה צלם טוב לתעד את הרכב אתה יודע איפה הוא גר;)
...ושוב... לא עדכנתי בהתקדמות האיטית...
היה קיץ, חם, שבועיים מילואים בצאלים, כמה נסיעות עבודה לחו"ל (באחת חזרתי עם ערמה יפה מאוד של חלקים), ובשורה התחתונה לא היה לי יותר מדי זמן להתקדם. אבל כרגיל, גנבתי שעה פה, שעה שם, ועוד שתי שבתות של עבודה על האוטו... ו.... רגע, תנו לי לשתף אתכם ברגע מייאש במיוחד בשבוע שעבר.
מהבוקר עבדתי מתחת לרכב.
החלפתי את כל ברגי הציריות בברגים הנכונים - כוכב של 12 צלעות (או באנגלית triple square) במקום האלנים שהיו שם וגרמו לי לחששות בדבר היכולת להדק אותם במומנט שכתוב בספר. ומאיפה אתם חושבים שאפשר להשיג כאלו ברגים? באף חנות ברגים במדינת ישראל לא תמצאו ברגים במידה הנכונה ועם הראש הנכון. ואז נזכרתי שנעם, אחי הקטן, פירק מטרנספורטר מושבת של מישהו אחר ציריות בשביל הבאחה שלו, ציריות שבסוף הוא לא השתמש בהן. בתקווה גדולה הלחלתי לחפש את הצינצנת עם הברגים של הציריות ההן, ואכן, מצאתי סט מושלם של ברגים מתאימים. אחרי הידוק הציריות, החלפתי גם את משאבת הבלם בצד שמאל, והצינור הגמיש. צבעתי את הגלגלים האחוריים לפני שהרכבתי אותם חזרה, הידקתי ברגים החלפתי דיסקיות ישנות בחדשות, ועוד כל מיני דברים קטנים מתחת לאוטו, ופחות או יותר סיימתי את עבודת המכונאות (חוץ מהבולם הארור ההוא, ועוד כמה חורים בפח הקירור שצריך לסגור). הורדתי את האוטו על הגלגלים, בדקתי שמן, ו... לא מניע. מנסה, מתעקש, מניע ולא מצליח לפתח כוח. הצלחתי להסיע אותו קצת קדימה בשביל לנקות את הרצפה איפה שעבדתי. ניקיתי, ועוד פעם הנעתי כדי להתקדם אחורה, ו...מגמגם, משתנק, לא נוסע, בקיצור יאוש. החזרתי אותו את הכמה מטרים אחורה על הסטרטר בהילוך אחורי, ועזבתי אותו לנפשו מיואש.
בדרך הביתה, הייתי מוטרד. מה לא בסדר? המפלג שגירזתי? חוטי ההצתה שעוד לא החלפתי? אולי סתימת דלק, שוב? רגע... דלק. כמה מילאתי כשהתחלתי את השיפוץ? כמה ליטרים? אולי פשוט... נגמר הדלק?
אוקיי, את השבת האחרונה התחלתי במילוי דלק. בג'ריקן של המכסחת דשא של אביגדור היו יותר מהכמה ליטרים שהיו דרושים למנוע להניע בעליצות. אחרי כמה דקות עבודה הרעש של המרימים ההידראוליים נעלם, ואם היתה עוד אבן על ליבי, היא נגולה. עכשיו באמת מדובר בזוטות שניגשתי אליהן בשמחה..
חוטי הצתה חדשים, גרמניים, מתאימים ועם גומיה שסוגרת הת החור של הקירור.
רגולז' לבלמים, הוצאת אוויר מהמערכת, ושוב רגולז'. נסיעת מבחן, עד לרחוב למעלה. הילוך ראשון, הילוך שני, נוסע חזק, ממש מאיץ, ועוד בעליה. בלימה לא משהו. עוד פעם רגולאז', נסיעת מבחן נוספת, בולם פיקס, בלימת חירום מפתיעה בעוצמתה, ולא נתתי עד הסוף כדי שלא יעוף כל הציוד שבערמות בתוך האוטו.
חזרה לחניה. ספריי צבע על הפגושים כדי שיראו נורמלי לטסט, ולא יותר. הקדמי לבן, האחורי שחור. במילא הם צריכים לעבור יישור רציני וצביעה מקצועית אז לא אכפת לי לעשות את הגועל-נפש הזה לבינתיים. לבן יותר יפה, אבל נגמר הספריי. שחור יותר פרקטי, ורציתי לראות איך זה מתאים. לא מתאים. אבל אני אחנה בת"א, אז אולי בכ"ז שחור, לטובת הפרקטיות? לא משנה בינתיים. עוד יש זמן להחליט.
הרכבתי את המספרים (הישנים, בינתיים, לא של האספנות, צריך לעשות חדשים), הדבקתי מדבקות חשובות (של ג'יפולוג, של קוני, ושל הסמבה דוט קום) עשיתי קצת סדר... וזהו. מוכן לטסט.
אם תרצה השם, אני אוציא רשיון חדש, אישור תנועה זמני... ובשבוע הבא ניסע למוסך של ניר כדי שייקח אותו לטסט. מריחים את הריח הזה? שנה חדשה... זמן טוב.
לא רוצה לפתוח עין, אז אני לא כותב מתי ואיפה אני אציג אותו לראשונה (עוד לא השקה רשמית שתהיה רק אחרי השיפוץ הפנימי), אבל יש יעד, והוא קרוב באופן מפחיד. אתם יכולים לנחש... זה לא קשה...
אסף.
דברים שלמדתי היום:
במשרד הרישוי בבני ברק כמעט אין תור, והשירות אדיב ויעיל. (ועכשיו יש לי (שוב) רשיון משולם, ואישור זמני לתנועה ממחר בבוקר ל48 שעות, כדי להספיק לנסוע למוסך של ניר.)
בבוטקה שבה עושים מספרות במ.מ.מ. בבני ברק לא יודעים לעשות מספרים לרכב אספנות. הבחור מתעקש על גודל ספרות לא מתאים ועל מיקום מוזר לכיתוב. אבל לפחות מודה שהוא לא יודע איך זה כן צריך להיות.
בקומפיוטסט ראשל"צ גם אין לו מושג איך הלוחית צריכה להיראות, אבל הוא מתעקש ש "מה שאני עושה חוקי", גם אחרי שהסברתי לו שמה שהוא עושה לא תואם למה שכתוב בתקנה. אין לו ספרות של 40 מ"מ, ולכן את הכיתוב הוא נוהג לשים משני צידי הדגל (בלוחית אמריקאית) או צפוף מאוד בין הספרות לשוליים בתחתית הלוחית (בלוחית אירופאית), או בקומבינציה מוזרה של ספרות צרות (של לוחית אמריקאית) דחוקות לצד שמאל, ומימין הכיתוב, בשתי שורות (גם כן בלוחית אירופאית).
בחולון, לעומת זאת, יש את הספרות של ה40 מ"מ, והם כן יודעים איך הלוחיות צריכות להיות מסודרות, אבל שעות הפתיחה 0730 עד 1400 בימים א עד ה.
כן, היו לי היום הרבה טיולים וסידורים, ועל הדרך ניסיתי לעשות גם את זה.
אסף.
כן בבני ברק אין הרבה תור, אבל באו לא נפרסם את זה יותר מידי ....
ביד אליהו עשו לי לוחיות תקניות (עד כמה שידוע לי ) , אבל הם לוקחים אקסטרה על לוחית אספנות .
מתי טסט ?
קודם כל שנצליח לעשות ביטוח חובה. מתברר שה"מגורים" ליד ה"משא אחוד" מקפיץ את רוב המבטחים ולא מוכנים לבטח. בינתיים רק חברת ביטוח אחת מוכנה, אבל במחיר מלא של רכב מסחרי. כמובן שזה לא יקרה..
בקרה הגרוע ביטוח לשבוע בפול, ולמפגש אני אגיע עם עוד אישור זמני.
אסף.
אסף תנסה את חמדה , חלק גדל ממועדון החיפושיות מבטח אצלה .
אני אישית כועס עליה בגלל יחס לא יפה שנתנה למובטחת שהיא חברתי לשעבר .
אבל הרוב מרוצים ממנה .
אני די בטוח שהיא מבטחת לפחות וסטפיליה או קמפר אחד.
050-3311397
אני מבטח אצל יוסי פרלמן שהוא מאותה חברה , 054-4701994 09-7438114
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אסף תנסה את חמדה , חלק גדל ממועדון החיפושיות מבטח אצלה .
אני אישית כועס עליה בגלל יחס לא יפה שנתנה למובטחת שהיא חברתי לשעבר .
אבל הרוב מרוצים ממנה .
אני די בטוח שהיא מבטחת לפחות וסטפיליה או קמפר אחד.
050-3311397
אני מבטח אצל יוסי פרלמן שהוא מאותה חברה , 054-4701994 09-7438114
אכן, כך עשיתי, וככל הנראה מחר יהיה ביטוח חובה.
אסף.
יש ביטוח חובה..!
נתראה ביום שישי..??
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יש ביטוח חובה..!
נתראה ביום שישי..??
אסף.
יש לי טרמפ?
אביגדור
אסף, נסיעה ארוכה ראשונה, אל תסע לבד... אפילו שזה פחות מ-30 ק"מ ורק על כביש.
אם תרצה רכב ליווי לכיוון היער מוקדם בבוקר שישי, תגיד.
ברלי
הללוווו
זה טרנספורטר זה לא סופה לא צריך ליווי;)
מברוק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
ברלי
הללוווו
זה טרנספורטר זה לא סופה לא צריך ליווי;)
מברוק
איזה דביל אתה לודוויג...
אתה לא מבין שהסופה צריכה ליווי ואני מתבייש?...;)
2 קבצים מצורפים
בשעה טובה!
יש קצת חלודה בקצה המרזב ליד הגומיה של החלון :-D.
ראיתי אותו היום במפגש והוא פשוט יפה .תמשיך להשקיע בו והוא יחזיר לך בהרבה אהבה
תודה..
ותודה לכל המתעניינים היום במפגש. :p:p היה לנו כיף.
ממצאים מנסיעת הבכורה -
אגזוז בצד שמאל לא אטום טוב באחד הפלאנג'ים. לאטום.
בסוף הנסיעה המאומצת ליער בן שמן (מאומצת למנוע קירור אוויר זה נסיעה ארוכה במהירות גבוהה, טורים נמוכים ומאמץ קבוע), נורת הלחץ שמן נדלקה חלקית בסרק. היה חסר קצת שמן. משונה.
יש משיכת אוויר מאיפושהו. זה כמעט לא מורגש, אבל אני שומע את זה. דרוש בלש.
הבולם הסורר, מהמאמץ בנסיעה, התחיל להרעיש. אולי סוף סוף הוא משתכנע לצאת לבד מהמקום.
יש עניין בחשמל של הלוח שעונים, התאורה לא עובדת.
חוץ מזה, שיוט באזור ה 60 עד 65 מי"ש, עובד יופי. גם בעליה וגם בירידה. הוא נתן יותר, אבל לא רציתי לקחת.
אסף.