חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
בעינין התמונות. אני מצלם כל הזמן אך שידרגו לי את הטלפון ,וחיסלו לי באותה הזדמנות את כל מאגר הטלפונים שלי - 700 מספרים ועכשו יש לי תוכנה חדשה למשלוח דואר שאני לא מבין בה כלום. מישהו יעשה בטלפון משהו כך שאוכל לשדר למישהו את התמונות ואותו מישהו יעלה אותן לאתר.
היום בניתי מערכת לניתוב מים שעובדת על המשאבה החשמלית שהרכבתי. היות ויש לי מיכל פנימי של 72 ליטר ומיכל חיצוני בפגוש של 30 ליטר ,בניתי את האפשרויות הבאות:
1.משיכת מים עם המשאבה מהמיכל הפנימי.
2.משיכת מים בגרוויטציה מתוגברת בלחץ אויר מהמיכל החיצוני.
3.משיכת מים עם המשאבה מהמיכל החיצוני שבפגוש.
4.העברת מים מהמיכל הפנימי למיכל החיצוני.
5.העברת מים מהמיכל החיצוני למיכל הפנימי.
6.ניתוב מים קרים לצד ימין למקלחת.
7.ניתוב מים חמים לצד ימין למקלחת.
8.ניתוב מים קרים לצד שמאל למטבח שדה.
9.ניתוב מים חמים לצד שמאל למטבח שדה.
10.ניתוב מים קרים לפינת הקפה מאחור.
בבדיקה שעשיתי יש נזילה קלה באחד המחברים שתתוקן לפי סדר עדיפויות.
היום גם הרכבתי חלק מפסי האלומיניום בתחתית הדלתות, ומסתבר שזו עבודה יותר גדולה ממה שציפיתי. אני מקווה לסיים אותה השבוע בגלל הגשמים שמפריעים לעבוד על הרכב.
רכשתי היום את חפירה אמיתית וניראה היכן למקם נכון. זה כלי ממש חיוני בדיונות או בחול טובעני.
התחלתי לעבוד היום על הקומפרסור ועושה רושם שאצליח להרכיב אותו השבוע.יש לי רק בעיה אחרונה - למצוא צינור שרשורי דק עם חיבור מהיר שיתאים ליציאה של הקומ'. את צינור הנחושת של מערכת הגז שהיתה ברכב לא פירקתי וכך אני אנצל אותו לבנית נקודת אוויר באחורי הרכב ונקודה נוספת בקדמת הרכב שאבנה ביציאה מהקומ'.
בינתיים אני מקבל ממכם המון עצות וכתובות בה''פ - ותודה לכולם.
היום עקב הגשמים לא יכולתי להתקדם הרבה. נסעתי לתל-אביב ורכשתי בולם הגה חדש שיחליף את הקיים ושיהיה רזרבי במחסן החלפים ברכב.היות והג'יפ עומד מרבית השבוע בהמתנה ליום שישי ,רכשתי מתג לניתוק המצבר מכל מערכות הרכב בכדי להימנע מזליגות חשמל בעת העמידה.יחד עם החלפת הכבלים של המצבר וההארכה שלהם יורכב המתג שיהיה גם תוספת למניעת גניבה.
בדקתי סוג אחד של גומי לדלתות שנמכר לפי מטר אורך אך המחיר שלו ממש גבוה - 22 ש''ח למטר. היות ונדרשים לפחות 20 מטר ,זו הוצאה לא קטנה.המחיר שנראה לי סביר הינו פחות מחצי, ואם יש מישהו שיכול להפנות אותי לחנות כזו ,אודה לו מראש.
ארגז הכלים שלי הושלם ואני יכול לעשות בשטח הרבה דברים.אני מתכנן לסדר את הליבר ולהתאים אותו לצורך הרמת הרכב בעת הצורך. גם זה דחוף לביצוע.
חשבתי לצאת בשבת למסע ארוך אחרי השטפונות אך אין לי עדיין בטחון בכלי.כנראה שאצטרך להצטרף למישהו,מה שאני לא שמח לעשות.
חיים, איזה גומי דלתות בדקת ואצל מי ? (אני לא מכיר ל"רים אבל מכיר גומי דלתות מספקים שונים)
האם המוכר קרא לילד בשמו "קדר דלתות" במקרה ?
כשאהיה אצלך , תראה לי דוגמא , במידה ואין אפשרות עכשיו דרך האתר להעביר תמונה (כן כן , מלח על הפצעים :mrgreen: ).
על יד ג'קי יש חנות למוצרי גומי והוא נתן לי דוגמה של פס הבנוי מצינור גומי בקוטר כ-20 מ''מ שצמוד לו U מגומי וקפיץ.הרעיון הוא שה-U מולבש על קצה של פח הדלת והצינור מהווה את האיטום. בל.ר. זה אחרת - לצינור הגומי יש צד שטוח שיש להדביק אותו על מסגרת המשקוף.זה ממש רעיון רע כמו הרבה שטויות קטנות שיש ברכב הזה.כשתגיע אראה לך את המוצר.
בינתיים קיבלתי מאביגדור קויל שיכנס למחסן החלפים ברכב.המחסן הזה יוכל לשמש לחילוץ את כל חברי האתר שייתקעו בשטח בסביבתי הסבירה (בואו נגיד ברדיוס של 30 ק''מ שהם בערך שעה נסיעה). ברור שבמידה ויהיה צורך דחוף באחד החלקים לצורך חילוץ הוא יימסר לכל מחלץ שיגיע אלי לקבל אותו.
רישמו את מספר הטלפון שלי למקרי חירום 0544354505.
הגשמים האלה יוצרים פיגורים בהתקדמות העבודה על הרכב,אך אני מקווה שיום שישי לפחות יהיה סביר ואפשר יהיה לקדם מספר נושאים.
מהנסיון של הנסיעה האחרונה בשטח סלעי תלול וקשה - המגירות ללא כל ציפויים להשקטת הרעש היו שקטות להפליא.הן מכוונות עכשו לצאת מהארגז שלהן באופן קשה בכדי למנוע כל מירווחים שעלולים לקרקש, והכיוון הקשה הזה ממש יעיל. אני מניח שבמשך הזמן הן תתרופפנה מעט באופן טיבעי ונראה אז באם הן תייצרנה רעשי רקע.
לא הצלחתי למצוא את הוו הפלסטי של סך השמש אצל ג'קי וכנראה ניתן רק להוריד אותו מרכב שבפירוק.אם למישהו יש ידיעה על אחד כזה אשמח לקנות אותו. אני אבדוק אצל אלי שחר בהזדמנות הראשונה.הסוכך הזה ממש מפריע כשהוא שמוט למטה ואם לא אמצא כזה בהקדם אני אחליף אותו עם זה של הנוסע מימין.יש אפשרות גם לנסות לתקן אותו אך זה ממש גוזל זמן יקר מדברים חשובים.
להערכתי ,הרכב יסיים את סיבוב השיפורים הראשון שלו בסוף 2008,אם הכל לא ייעצר בגלל פרוייקטים בחו''ל.
הפלסטיק של הסך שמש היה שבור גם אצלי. קניתי ממוסך הרשת. גם להם זה לקח כמה ימים להביא לי ( כניראה מתל אביב ).
זה לא היה יקר כמה שקלים בודדים.
היום השלמתי את פס האלומיניום התחתון לכל אורך הרכב.זה יצא מוצלח וכתוספת קיבלתי שבב אלומיניום בעין שמאל ועכשו אני חבוש ורואה רק בעין אחת.
שלושת המגירות חולקו לקבוצות איחסון. מגירה שמאל ברוחב 360 מ''מ ובאורך 1200 מ''מ מאחסנת בתוכה את כל ציוד הבישול וערכת הקפה. יש בה מספיק מקום גם למצרכי מזון יבשים כגון שימורים,תבלינים, קטניות, אורז, קמח וכו'. בפינה אחת מוקמו כל הנוזלים כגון שמן זית, שמן קנולה,נוזל לשטיפת כלים,ואולי שכחתי עוד משהו.
מגירה שניה /אמצעית שרוחבה 420 מ''מ מכילה סט מפות טיולים 1/50K בשני אוגדנים,ספר טיולים מומלצים,מדריך צפרות,מדריך צמחים,תיק עזרה ראשונה,סדינים,ובחלקה הקדמי מערכת מושלמת של כל הדרוש למוסך.מפתחות רינג/פתוח,בוקסות 1/2, בוקסות 3/8,מברגים,פליירים,צבת,פטישים וכו' וכו'.
מגירה שלישית מימין ברוחב 300 מ''מ כוללת את ציוד החילוץ הנדרש. ג'ק, רצועות, שאקלים, חבלים,שמיכה טרמית,מנורות סימון מעיל בטחון מואר, פנסים, וכו'.
כרגע הציוד טרם עבר ביקורת קפדנית של מצאי ואכויות היות והוא תוזמן לרכב לפי מה שהיה לי ממסעות קודמים .בעתיד וכשיהיה יותר זמן לכך ,הכל יעבור מקצה שיפורים
די קשה לי לכתוב עם עין אחת מתפקדת ולכן אסיים בכך שמחר יגיע אלי חבר באתר שיצלם את כל הרכב במצבו העכשוי ויעלה את התמונות כאן בשירשור.
אגיע גם אגיע! :mrgreen:
מחכה בקוצר רוח לראות את ההומו שהפך לסטרייט :o
ואותך כמובן :razz:
חיים שמור על עצמך ועל העיניים!
זה השירשור הכי מקורי שנתקלתי בו, ממש בלוג.
היום עקב הגשמים ניסיתי להשלים את המטבח הנייד - כעבודה בבית המלאכה, ולהתאים אותו לרכב.נותרה לי מעט עבודה וצורך במספר חלקים עבור ברז המטבח בכדי שיהיה בו חיבור מהיר למשאבת המים. עקב הבעיה בעיניים נאלצתי להיגרר הביתה באמצע היום וגם לא פגשתי את עמיר שהיה במפעל ולא פגש אותי לצערי.הוא צילם את הרכב במאות תמונות שלאחר מיונן הן יועלו כאן באתר.אני חייב להיתרפא עד מחר בכדי לא להפסיד את יום שישי הקדוש ,ובוודאי לא את יום הטיולים השבועי בשבת.
אכן ביקרתי וראיתי את החיה
רכב טיולים מלא פטנטים וכמו שרכס אמר - היד עוד נטויה
מחר בבוקר התמונות יועלו
עד אז תכססו ציפורניים :-)
2 קבצים מצורפים
רכס!
האם תוכל לומר היכן קונים את הפנס לדים הנדבק ?
בשום פנים ואופן לא אייס, רק הום-סנטר. וגם שם תפתחו את האריזה מיד עם הקניה תבדקו אם הסיני עובד ואם לא תחליפו במקום. באייס - 100% לא עובדים ,בהום סנטר 25% לא עובדים.
היום עבדתי על הדבר הזה כל היום.דבר ראשון הרכבתי לו מנתק זרם כללי כמו שיש בטרקטורים.בסיבוב כפתור במקום מוסתר מתנתק כל החשמל לרכב חוץ ממשאבת המים .זה היה חשוב לי באופן מיוחד עקב השבתת הרכב כל השבוע ומניעת זליגות חשמל מהמצבר המשביתות אותו בסוף השבוע. כל זה חוץ מאבטחה בפני גניבה על ידי מתג סודי.באותה הזדמנות זרקתי את כל הכבלים האורגינליים למצבר והרכבתי חדשים הרבה יותר ארוכים,כך שכל מצבר יוכל להתחבר למערכת ללא בעיה.צריך עוד לבנות מערכת כבלים למצבר שני שבלעדיו אני חש כמו רץ מרתון בלי תחתונים עם אלפי צופים משני צידי הדרך.בשבוע הבא אני חייב לסיים את העברת הקויל ומשאבת ההגה ממקומם המטומטם.
היום גם הרכבתי את הקומפרסור והוא מוקם בין תיבת הפיוזים למיכל המים של הוישר - כאילו בהתקנה מתוכננת מהמפעל.יש תמונות. עכשו נותר לי רק למצוא את הצינור השרשורי המתאים ,ואת המתאם לחיבור הקומפרסור לצינור הגז ההיסטורי בכדי לבנות יציאה מהירה מאחור.
בנוסף השלמתי את חיבור המים המהיר כולל הברז למטבח הנייד,וגם השלמתי את המטבח עצמו. נותרו לי עבודות של חצי שעה בכדי לסיים את צינור הניקוז של המטבח להרחקת מי הכיור המלוכלכים.
צריך להתחיל לחשוב על בנית הציליה של הסלון והמטבח בצד צפון של הרכב. בלעדיה החניה אינה בית.
עשיתי גם עבודות קטנות ומעצבנות, כגון סילוק מדבקות,פירוק אנטנות סלולריות,חיתוך חוטי חשמל מיותרים, וכל מיני מיטרדים שנאספים ב-12 שנים.
מחר בבוקר מתוכנן טיול דרומי ,לצורך בניית הבטחון בכלי,לא הרבה מעבר לכך.
חיים יש לי כמה השגות ממה שעשיתה לדיסקברי 1)הפגוש האחורי אמנם יפה וכמעט בטוח ישמש אותך נאמנה בתור מיכל אך לדעתי בצורתו הנוכחית הוא יוצר מגבלה בזווית הנטישה של האוטו.2)לפי התמונות היה כדאי לך לדעתי בלבד לעשות פחחות מלאה לאוטו לפני הוספת במתקונים .3)חבל חבל שבזבזתה את יכולתך והידע שלך על להפוך דיסקברי בורגני לחיה רעה במקום לקחת דיפנדר או איזה טויוטה 75 73 או סופה ומשקיע בהם כי לדעתי ההיתה נהנה יותר בלשפר לנחויותך רכבים אלה יותר ממה שתרגיש בסיום השדרוג של הדיסקברי.
זווית הנטישה לא השתנתה מהותית אך האורך של ה'נב' גדל וזה מחייב זהירות מיוחדת. המיכל הוסף משיקולי עלות/תועלת כשלתועלת יתרון לא גדול.
הבחירה בדיסקברי הינה פשרה כספית גדולה לעומת דיפנדר ובוודאי לעומת טויוטה 73. מה שרכשתי ב-27K לאחר יישור קו איכותי,היה אמור לעלות בדיפנדר 60K ובטויוטה במקרה המוצלח 100K.שני הסכומים האלטרנטיביים האלה ועוד לפני יישור קו לא באו בחשבון לחלוטין ,ובוודאי לא עבור רכב שני לטיולים בשבתות בלבד. למדתי לחיות עם פשרות בחיים ולהיות מרוצה מאפשרויות מוגבלות.תמיד ,ומה שלא תרכוש ,יש משהו שהוא יותר מאפשרויותיך,ולא משנה כמה זה עלה לך.
רכס הכלי יפה! בהחלט נראה שהוא נכנע ומתחיל להבין את מקומו בחיים :D כשהוא יקבל את הצבע השחור מט (וכולנו יודעים שזה יגיע!) הוא יהיה מושלם.
6 שנים של נסיעות אין סופיות בוואזים רוסיים ומעולם לא נזקקתי לחילוץ,והיום - טיול ראשון עם פאר התוצרת הארופית ואני מוצא את עצמי מחפש את הסיבה להתנעה ללא תוצאה. המערכת החשמלית משותקת ,אין ניצוץ ואין קול מהמשאבה של הדלק.לאחר שעה של נסיונות אני מחליט לבקש את עזרת האתר. ותוך חצי שעה מגיע חנן ''הקוסם''.קודם מעבירים את ערימת האלומיניום לאור של נתיבי איילון.לאחר מכן בבדיקה קצרה מוסכם שזו מערכת הנעילה האלקטרונית של הרכב שמונעת התנעה. כאן מתגלה חנן במלוא סבלנותו. התא מתחת להגה נפתח,שק של חוטים מבולבלים נשפך החוצה. שני פנסי לד מניבים אור סביר כשחנן נובר בים הצבעים המתפתל בחיפוש המחט שבערימת השחת.פחות מעשר דקות של נבירה מאורגנת מניבה משפט מפתח שנשמע בדרך כלל בסרטי היצ'קוק ובטון אגבי - ''החוט הסגול מנותק - נסה להניע''........והאלומיניום מניע.קוסם כבר אמרתי.
התקיעה הזו תפסה אותי לא מאורגן מבחינת הציוד - למרות שדבר לא חסר- אך במקרה. והכי גרוע - הבנתי ברכבים לא עוזרת לי ברכב הזה כל עוד אני לא יודע אפילו את מיקומן של המערכות השונות.
כל המערכות האלקטרוניות האלה הן הדבר הכי דפוק ברכב שטח.במיוחד ההגנות הישראליות המבורדקות שהן הן האחראיות לתקיעה הזו ועוד לרבות אחרות.חיסולה של המערכת הזו כמו כל מערכת אלקטרונית מיותרת היא המשימה הבאה על האלומיניום.
אתם בטח תבינו את גודל התודה לאיש שפתר בעשר דקות מה שהיה לוקח לי שבועיים.
כבר הייתי בטוח שהלילה אני עושה במיטה שבג'יפ - שטרם חנכתי עדיין.
אני עדיין לא מצליח להבין אך אתה מתפלא שגרוטאה שקנית ב15000 ש"ח(מחיר נמוך ממחיר של סיקס) לא תתפרק לך ל1000 חתיכות....
אבל מצד שני זה רק אני....לך תבין מפגרים כמוני....
ארז - הבעיה היא לא בברזלים שלה(האלומיניום.......).עם אלה אין בעיה להסתדר אפילו טוב. אבל כשאני רואה אלף קילומטר של חוטים שמחוברים ל-100 חיישנים ,הברכיים מתחילות לרעוד לי,העיניים מזדגגות, והשפתיים רוטטות מהמחשבה שחוט אחד יתנתק - מה בדיוק שקרה אתמול.
לשפץ גרוטאות זה התחביב שלי, וכשהוא יסיים אם את ההקמה בסוף 2008 ,מנכ''ל לנד-רובר וסגנו יגיעו בטיסה מיוחדת רק בכדי לראות איך צריך לבנות רכב שטח. אני רק לא בטוח שהוא אמנם יסע. זה כבר תלוי בחוטים ובחיישנים שלא אצליח לבטל.
אני נזכר בנוסטלגיה איך אצל הרוסים יש 4 מטר חוטים בכל הרכב.(3 מטר בגלל החוט לפנס האחורי) ועל חיישנים הם לא יודעים עדיין כלום. ובסוף אתה קונה ג'יפ ב-2800 דולר..........
הנסיעה במשך כל היום היתה חוויה של עבירות שטח במיטבה. לא היה מקום שהכלי חשב פעמיים אם לעבור ,וזה לאחר שבוע הגשם המטורף שעבר על כל הארץ ובמיוחד בחבל לכיש ועדולם על אדמתם הבוגדנית.נהגתי בו בעדינות הכי אפשרית בגלל ים הפחדים שאני ממולא ממנו בגין ''שבירת ציריות'',ומיכל המים האחורי.אבל הוא כנראה צחק עלי ובשום מקום לא התרגש.כשחזרתי הביתה אישתי לא האמינה שהייתי כל היום בשטח וחזרתי עם בגדים נקיים מוכן לאירוע חגיגי.
נהניתי בכל דקה משמונת הצילנדרים שנהמו בצליל המיוחד שלו, מזכירים לי את הגלדיאטור הצבאי של פעם.זה מנוע אמריקאי קלאסי אם הוא לא היה מאלומיניום -ערימה של צילינדרים, נפח ענק בכל המובנים ,מפחיד במראהו ופודל די צנוע בביצועיו.אבל עושה את העבודה על הכלי הזה. אם אני סוגר את העיניים לרגע אני חושב שהכלי שמתחתי זו לפחות מרכבה סימן 4 - לפי הצליל שלו.
עוד פעם תודה לחנן, שעזב אישה צעירה......כנראה - לטובת חילוץ מיותר ,ועשה זאת ללא הנד עפעף ,בהמון רצון טוב ,שקט נפשי וידע של קוסם. זהו שמו באתר מהיום - הקוסם.