תגובה להודעה: פרויקט: TT עידן הגז/צוות טולידאנו
בשביל מה צריך את כל הקבינה?
בשביל מה עשו לגל כיסוי פח מחלקים של קרוז?
יופי, צורה, קוסמטיקה וכו', חוץ מזה שיש מי שאיננו רוצה ליסוע ברכב פתוח.
אמרתי כבר שלעניות דעתי כל העסק רק מכביד - יש הרבה משקל לא "יעודי" שרק פוגע בביצועים, כמו שמשה, קבינה שלמה, דלתות, מכסה מנוע, כנפיים, ארגז וכו'.
זה משקל שלא עושה כלום חוץ מהכבדה, הכבדה שאני מעריך את התוספת שלה בלפחות 150 ק"ג. זה נכון שבכל מקרה צריך רצפה, קיר אש, חיפויי צד וכנפיים מסוג כלשהו מעל הגלגלים, אבל ההפרש הזה של בערך 150 ק"ג(ואולי יותר) במשקל בין כל אלה, שיכולים להיות מאלומיניום דק או פיבר קל, לבין הבודי הכמעט שלם של הרכב הוא גדול, גדול מידי.
אפשר להביא מארה"ב ציפוי שלם וקליל, כמו שעידו עשה וכמו שסרטינה הזמינו, ואז יש צורת רכב וגם חסכון במשקל, אבל יש גבול גם להוצאות ולכמויות הכסף שאפשר לשפוך.
כך או אחרת, הצורה של הבודי המקורי עם ההתאמות הדרושות לגלגלים וכו', היא יפה, אולי הכי יפה בין האופציות השונות לחיפוי, אם כי -כאמור - לא הכי יעילה.
בשביל מה צריך ארגז?
בשביל מה צריך חיפוי?
כי זה נראה טוב.
ואם זה נראה טוב, זה מצטלם.
ואם זה נראה טוב וגם מנצח, זה מצטלם הרבה.
לפי כל הגיון בעולם התרבותי - מי שמנצח ומצטלם הרבה - גם יזכה לספונסרים טובים.
לא ברור עד כמה זה תופס בארץ הקודש... כי יש כאן כמה מכוניות מירוץ אסטטיות, יפות למראה - ה-T1 של הלל ורז, ה-T1 קרוז של גל, ה-FJ הצהוב ב-T2. אלה מכוניות יפהפיות שגם מנצחות וגם מצטלמות ובינתיים הספונסר העיקרי שלהן הם הבעלים והנהגים....
ברוך, זה נראה טוב.
אבל אם הארגז היה מגיע עד הקצה האחורי של השילדה זה היה נראה אפילו מעולה.
למה קיצרתם כל כך את הארגז?
שמנו את הכנף המקורית באורך מלא, וזה נראה פשוט זועה - ממש משאית, טנדר ענק ומכוער.
הקיצור עושה לפרופורציה רק טוב.
אחרי פחחות, צבע וחיבור נכון, זה ייראה מצויין.
אגב, אני הייתי מסתפק בקבינה ומשאיר את כל החלק האחורי שילדתי, אבל למר דוד יש רצון עז שהעסק יהיה ממש טנדרי, קרוב ככל האפשר למראה המקורי, וזה מתאים לכיוון שלו.
אגב, גם באמריקה הם לא מאריכים ובד"כ נותנים לגלגלי ספייר לבלוט אחרי הכנפיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא ברור עד כמה זה תופס בארץ הקודש... כי יש כאן כמה מכוניות מירוץ אסטטיות, יפות למראה - ה-T1 של הלל ורז, ה-T1 קרוז של גל, ה-FJ הצהוב ב-T2. אלה מכוניות יפהפיות שגם מנצחות וגם מצטלמות ובינתיים הספונסר העיקרי שלהן הם הבעלים והנהגים....
תיקון קל : הספונסר העיקרי של הקרוז של צוות IRT הם איתורן ,BF GOODRICH ,שברולט.
הם כל כך עיקריים, שהשנה הם המימון העיקרי של העונה, חלקים,דלקים,תיקונים,הרשמה וביגוד.
אבל זה בא רק אחרי הפחים,העטיפה, הצביעה והתוצאות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל שחם
הם מחכים לפיענוח תמונות הריגול, מהסדנאות בצפון, איך לסיים את שהתחילו :p
איך לסיים מה? :roll: ?
איך לשבור מתלים :cool: ?
איך לבנות אותם חלושים אבל מה, קלים קלים ;)?
איך לגמור גירים אחד אחרי השני :roll:?
איך לפרק רדיאטורים תוצרת אמריקה, שוב ושוב :mrgreen:?
איך לשבור אגזוזים :rolleyes:?
איך לשרוף את הקבינה והרגליים של הנווט:p?
איך להתקין בולמים לא נכון ואז במבצע צבאי להחליף אותם באמצע מירוץ, מהר מהר מהר:D?
איך לעשות מיסבי קצה של היגוי כמו קלמארי? :(
וכו' וכו' וכו' וכו'......
או אולי איך לתפור שמלות 8)חמודות:cool:, ורדרדות:cool: ותכלכלות:cool:, יפיפיות:cool:, מתוקות:cool:, ממוש8) פוצי8) מוצי8) וכאלו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל שחם
תיקון קל : הספונסר העיקרי של הקרוז של צוות IRT הם איתורן ,BF GOODRICH ,שברולט.
הם כל כך עיקריים, שהשנה הם המימון העיקרי של העונה, חלקים,דלקים,תיקונים,הרשמה וביגוד.
אבל זה בא רק אחרי הפחים,העטיפה, הצביעה והתוצאות...
וכאן בא לידי ביטוי האבסורד הישראלי -
1. החסות היא לדמי השתתפות, דלקים, הובלות, חלקים כאלה ואחרים, לפעמים גם קצת כסף בשיק, וזהו בגדול.
2. בשביל להשיג את החסויות הללו, צריך שהרכב יהיה יפה וייצוגי, לבוש מחלצות ומטופח, ורצוי שיוכל להראות תוצאות סבירות כלשהן.
3. לבוש כזה ועוד מנוע רציני שיתן סיכוי לתוצאות וכיו"ב חלקים טובים, עולים הרבה כסף, שהספונסר לא נותן אותו.
4. כמה כסף? הרבה יותר מאשר כל החסויות שוות.....
5. ובקיצור, בשביל לקבל חסויות בארץ, צריך להשקיע יותר ממה שהספונסרים נותנים :!:
נו, וזאת לא מציאות עקומה של ענף ספורט צדדי וחסר חשיבות במדינה דפוקה, שעוד טורחת לחוקק חוק מיוחד לספורט הזה רק לצרכי כיסוי תחת עלוב, חקיקה שהולכת ונמרחת על פני למעלה מחמש שנים?:(?
פשוט לא יאומן כי יסופר!
אגב, זאת בדיוק אותה גברת בשינוי אדרת ממה שקורה בעבירות - בכדי שיראו אותך ואת המירוץ שלך בטלויזיה, אתה כמארגן צריך לשלם לצלם ולטלויזיה על מנת שיצלמו ושיראו אותך, במקום שהם ירוצו אחריך וישלמו לך על הזכות להשתמש בחומר :rolleyes:.
אם בסוף המפלצת שלכם תיראה דומה לזה:
http://www.youtube.com/watch?v=7WdhXlLCFgY
אז לא יהיו טענות.
הכי נקי ויפה שיש. ככה אני אוהב.
תראה לדודי - ושזה יהיה המודל שלכם.
6 קבצים מצורפים
כמה תמונות יפות נמחקו, אבל בכל זאת נשארו כמה מהעבודה על הקבינה - היא ממש לפני סיום, ומחכים רק לכמה חלקי מנוע לסיום העבודה ולנסיעת המבחן הראשונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
וואווו..... איזו בהמה יפיפייה...
שימו לב למתלה הקדמי ה"פורדי" של הרכב הזה - אין כאן דאבל A ארמס אלא מתלה נפרד I בים של פורד, המאפשר מצד אחד מהלך גדול מאד אבל מצד שני גורם לשינויי קאמבר היסטריים לאורך המהלך.
לרכבים המובילים בבאחה אין מתלים כאלה, וככל שידוע לי הם מוגבלים לקטגוריה שלהם, ולא משיגים תוצאות טובות או אפילו קרוב לעשיריה הראשונה.
מצד שני, יש לרכב הזה מנוע טווין טורבו עם 1000 כ"ס(!!!), מה שאפילו לטרופי טראקס אין.
שילוב די מוזר, הייתי אומר, בין תצורת הרכב להספק המנוע.
מה שבטוח הוא שרמת הגימור והבודי יפים מאד.
מתלה מיושן מאוד, אני חושב שפעם היה פה דיון בעניינו. בכל זאת, נראה שהוא מספק מהלך מתלים מרשים, אבל כנראה שעל חשבון אחיזה והיגוי.
קובי
10 קבצים מצורפים
חזרנו לעבוד כמה שעות היום, קצת בעצלתיים - הכל נמרח ונמשך, וכל הפינישים האלה מוציאים את הנשמה. מחכים עדיין לאותם חלקי מנוע וגיר שטרם הגיעו, ותוקעים את הריצה קדימה.
מאתמול יש לנו חודש לסיים את הרכב, שזה לא רע, ועוד חודש לנסיעות מבחן וסילוק באגים ובעיות, בכדי שנגיע להקפות במצב סביר.
אז בינתיים, ועד שיגיעו החלקים האחרונים, סיימנו את הברקסים כולל הוצאת אויר מהמערכת, ואנחנו משחקים בחיפויים ופחחות. בין השאר הארכנו קצת את הכנפיים האחוריות עם החלק של הפנס(אני לא אהבתי כל כך, אבל הייתי במיעוט), והתקדמנו קצת עם חיפויי הפנים - הכל כמה שיותר פשוט ובקוים ישרים, שיהיה קל לתחזק ולעבוד.
אז הנה שתיים וחצי תמונות מהיום:-
חיפויי פנים באמצע העבודה
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1283204943
כנף אחורית עם החלק של הפנס וחיתוך המקום לגלגל
ועוד אחת שמראה איך הפגוש מחובר גם לשילדה התחתונה של הרכב וגם לשילדה העליונה, שלא יהיה חשש מהתעקמות במכה
זהו להיום.
לילה טוב :cool:
טולידאנו
עצות מחבר :
1: החיפויים מדהימים, אבל הם בהירים, זו קבינה סגורה,יש חלון מקדימה,אל תשכחו.
השתקפות על השימשה הקידמית היא דבר שמפריע מאד מאד לנהג...
עדיף שהכל בקבינה יהיה כהה, עד שחור.
2: לא לשכוח בידודים טרמיים, הפחים האלה לוהטים !!!
הקבינה סגורה, האוורור לא כמו בקבינות פתוחות והחום בתוך הקבינה בילתי נסבל.
המנוע והגיר נמצאים ממש בתוח הקבינה.
כבר שלחתי אותך להילל סגל, יש לו בידודים של 3M מעולים.
3:הרכב נראה באמת יפה מפעם לפעם, נשאלת השאלה באיזה גוונים יהיה בסוף.
יש צהוב של הילל ורז, שחור של עידו, כחול שלי,
מה אתם מתכננים ? הולכים להיות יחודיים ? משהו בולט ?
עוד טיפ קטן, החצי של הקבינה וחצי, הנמצא מאחורי קיר האש, יכול להיות פיתרון קלאסי לאיחסון כלי עבודה,בגישה קלה חיצונית.
רק ליצר דלתות או פתחים מהצד לגישה מבחוץ,מהצד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל שחם
טולידאנו
עצות מחבר :
.3:הרכב נראה באמת יפה מפעם לפעם, נשאלת השאלה באיזה גוונים יהיה בסוף.
.
בוקר טוב גל!
ענין הצבע עדין לא סגור
אנחנו פתוחים להצעות ואולי לסקיצות ממוחשבות (מי שיודע איך)
על דבר אחד אני וברוך מסכימים שהלוואי ובסוף הרכב יתקרב אפילו במעט ליופי החיצוני של
הרכב שלך שע"פ דעותינו הוא הרכב היפה ביותר בארץ וגם מחוץ לגבולות מדינתנו הקטנה!!!
יש לי שאלה שכבר נידונה כמה פעמים אבל אני עדיין לא מצליח להבין.
למה ברכבים האלו אתם מתקינים תיבות הילוכים אוטומטיות? זה לא מסתדר לי בראש.
עידו למשל בTT שלו התקין גיר ידני אם אני לא טועה, מה היתרון של ממיר מומנט ברכב כזה?
תודה
נדב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל שחם
טולידאנו
עצות מחבר :
1: החיפויים מדהימים, אבל הם בהירים, זו קבינה סגורה,יש חלון מקדימה,אל תשכחו.
השתקפות על השימשה הקידמית היא דבר שמפריע מאד מאד לנהג...
עדיף שהכל בקבינה יהיה כהה, עד שחור.
2: לא לשכוח בידודים טרמיים, הפחים האלה לוהטים !!!
הקבינה סגורה, האוורור לא כמו בקבינות פתוחות והחום בתוך הקבינה בילתי נסבל.
המנוע והגיר נמצאים ממש בתוח הקבינה.
כבר שלחתי אותך להילל סגל, יש לו בידודים של 3M מעולים.
3:הרכב נראה באמת יפה מפעם לפעם, נשאלת השאלה באיזה גוונים יהיה בסוף.
עוד טיפ קטן, החצי של הקבינה וחצי, הנמצא מאחורי קיר האש, יכול להיות פיתרון קלאסי לאיחסון כלי עבודה,בגישה קלה חיצונית.
רק ליצר דלתות או פתחים מהצד לגישה מבחוץ,מהצד.
תודה על הטיפים - הם בהחלט נלקחים בחשבון:
1. אני חשבתי שאת הקבינה צריך לצבוע בפנים דוקא בלבן, וטוב שהעמדת אותי על הטעות.
2. לגבי החום בתא - אנחנו חושבים ברצינות רבה על מזגן פורמולה. זה אמנם יקח קצת כח מהמנוע, אבל יש לזה יתרונות רבים - קרירות ונוחיות; אויר קריר יותר לפילטר של המנוע שימוקם בתוך התא; מניעת אבק וחול ; וכו'. מה דעתך?
3. בידודים אכן יהיו, הכי טובים שאפשר למצוא. לא נחסוך בזה. אגב, על סעפות הפליטה יש בידוד אלומיניום, וחוץ מזה המרחק מהבידוד לדפנות תא המנוע הוא כ 5-10 ס"מ. בנוסף, ובניגוד לרכבים אחרים, מבנה הרכב הוא כזה שהמנוע נמצא בתוך תעלת אויר פתוחה ובמהלך הנסיעה כל הזמן יש זרימת אויר מקדמת הרכב דרך תא המנוע והגיר והחוצה מאחור. אני חושב -גם לאור נסיוני מהרכב של אלון - שלא תהיה בעיית חום.
4. לגבי צבע, אני בבירור מעדיף את הגוונים שלך, אבל זה חייב להיות עבודה מקצועית מאד ולא מריחה וצביעה בספריי כמו שאני רגיל...:cool:. גם ברכב של אלון הלכתי על כחול לבן, שבעיני הוא השילוב הכי יפה, אבל אני חושב שיהיה קשה להגיע לרמת הביצוע ברכב שלך, גם מבחינת פחחות וגם מבחינת הצביעה עצמה. זה יתרון גדול של עידו שבמקצועו הוא גם פחח וצבעי ויש לו גם ציוד כולל תנור צביעה(זה אמיתי, למי שלא ידע 8)), והגימור בשבילו הוא קלי קלות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
NadavRally
יש לי שאלה שכבר נידונה כמה פעמים אבל אני עדיין לא מצליח להבין.
למה ברכבים האלו אתם מתקינים תיבות הילוכים אוטומטיות? זה לא מסתדר לי בראש.
עידו למשל בTT שלו התקין גיר ידני אם אני לא טועה, מה היתרון של ממיר מומנט ברכב כזה?
תודה
נדב
עשית קצת סלט :cool::-
1. לעידו יש גיר אוטומאטי.
2. בגיר רגיל אין ממיר מומנט(טורק קונוורטר), אלא קלאצ'.
3. גיר אוטומאטי הרבה יותר נח לנהיגה וזמן התגובה מתקצר לעומת הצורך בהחלפת הילוכים בגיר רגיל.
4. לגיר אוטומאטי יש את הבעיות שלו(התחממות, החלקה, בעיקר בגיר בלי לוקאפ בהילוך הישיר וכו'), אבל גם לגיר רגיל יש צרות - קלאצ', משאבות קלאצ', כבל וכו'.
5. יש גם גיר סוקוונסיאלי והוא הטוב ביותר - הפעולה שלו דומה לגיר רגיל אבל החלפות ההילוכים נעשות ללא קלאצ' אלא בהזזת ידית בסינכרון מצויין. הבעיה בגירים האלה, שמשלבים את הטוב שבשני העולמות, היא מחירם המאד גבוה. גיר כזה עם 5 הילוכים שיכול להחזיק מנוע של 500 כ"ס, יכול לעלות בארה"ב כ 20,000 דולר וזה עוד לפני משלוח ומיסים. גם ברכבי ראלי יש גירים כאלה וממה ששמעתי גם הם עולים כאן בארץ בסביבות ה 80,000 ש"ח :(
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
2. לגבי החום בתא - אנחנו חושבים ברצינות רבה על מזגן פורמולה. זה אמנם יקח קצת כח מהמנוע, אבל יש לזה יתרונות רבים - קרירות ונוחיות; אויר קריר יותר לפילטר של המנוע שימוקם בתוך התא; מניעת אבק וחול ; וכו'. מה דעתך?.
ברוך, פילטר אוויר בתא הנהג, אסור על פי חוקי ה FIA .
ראשית, תגביל את יציאת הרכב לחו"ל, פרעונים /דרך המשי
שנית,כנראה שיש סיבה בטיחותית לכך, צריך לחשוב על זה .
לגבי מזגן, גם אני חשבתי בשלב מסויים על מזגן, נראה לי שווה הרבה שניות לקילומטר, בעיקר בחוצה ישראל, שם החום בשעות הצהריים מוריד את הריכוז והיכולות, מהנווט והנהג בעשרות אחוזים.
השאלה למה לא מזגן חשמלי ? כמו בטרנזיטים על הגג ?
רעיון טוב שתצבעו בצבעים שלי, כל פעם שתטוסו קדימה, יש מצב שיטעו ויחשבו שזה אני .:p
פרוגי יקר,
פשוט מדהים, כל פעם דוחף עוד קדימה את המעטפת,
שאפו
1 קבצים מצורפים
המלצה לצבע :
לעידן הגז יש צבע שכבר מזוהה איתם, בנוסף הוא גם מאוד יפה!
צהוב!!!
נ.ב, אין לנו עוד TT אדום בארץ, Red Racing