למה חייב כנפיים?
ואם זה בתור מגני בוץ,
אז למה לא לשים אותם מאחורי הגלגל?
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Printable View
למה חייב כנפיים?
ואם זה בתור מגני בוץ,
אז למה לא לשים אותם מאחורי הגלגל?
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
השאלות האלה נשאלו לא פעם אחת ולא שתיים.
יש בעיה להתאים רכב עם מהלכי מתלה גדולים לחוק הספורט המוטורי הישראלי,חוק שמבוסס על תקנות ה fia.
לא לחינם הדגמתי את הבעתיות בנושא ,הדיון חשוב בעיני.גם לאחרים,אני חושב...
חוקים אלה מבוססים ברובם על רכבי ראלי עם מהלכים של פחות מחצי מאשר רכבי באחה אמריקאיים.
צריך לדעתי לתקן את התקנות בנפרד ספציפית ״לסטייל״ האמריקאי. (Score ?).
הרכב נראה מרשים מאוד.
בהצלחה עם שינוי התקנון, אל תבנה על זה.
בתקנון הבטיחות של הFIA, לא מופיעה דרישה לכנפיים, אלא למגיני בוץ שימנעו התזה של בוץ ואבנים מאחורי הגלגלים האחוריים ומאחורי גלגלים קדמיים מניעים.
בתקנון של קטגוריה T1 ישנה הגדרה ברורה לכנפיים מעל כל הגלגלים (120 מעלות וכולי) אבל זו אינה הגדרה שנגזרת מבטיחות אלא לקביעת קוים עיצוביים לבודי. היא דומה להגדרה בתקנונים האמריקאים למשל לכך שטרופי-טראק חייב בודי של טנדר, לעומת קלאס 1 שבו הגלגלים לא מחופים, כששניהם מחויבים בדיוק לאותם סעיפים במה שנוגע לבטיחות.
אני יכול לטעון שאני מכיר את תקנוני FIA טוב כמו כל אחד אחר בארץ. בעבודת תרגום שביצעתי לפני כשנה עבור עמותת הראלי רייד, של תקנוני FIA 2012 והתאמתם לעמותה, הצעתי להסיר את הדרישה לכנפיים מהקטגוריה Open, שאליה משתייכים הטרופי טראקים ואני מניח שגם הבאגי שלך.
לצער כולנו, בשנה האחרונה הרשות לא בדיוק תפקדה (רק לאחרונה מונה סוף סוף ראש), עמותת הראלי רייד עברה טלטלה והחלפה של כל בעלי התפקידים בבחירות, ונושא עדכון התקנונים (שבה בכלל מדרישה של הרשות) נזנח.
אני אומר באחריות - אין סיבה לא לשנות את הדרישה לחיפוי הכנפיים הקדמיות בקטגוריה OP, ששונה מT1 בעוד הרבה סעיפים, לא פחות משמעותיים. סוג של כנפיים לגלגלים האחוריים/מניעים שיענו על תקנון הבטיחות, כן נדרש.
יכול להיות שזה הזמן להעלות את הנושא על סדר היום ולדרוש את השינוי. אני זמין לדיונים בנושא ככל שידרשו.
בינגו !!!
פשוט יפה!
(לא הכנפיים, האוטו)
נו, ספר איך התפלץ מנגן...
עומד בציפיות?
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
בקבוצה של רוקסוליד בפייסבוק העלנו שרטון קצרצר
ארנון שושני
052-6991704
Www.rocksolid.co.il
עדיין ללא כיוון גאומטרית מתלים/גלגלים ממוחשבת ,על האספלט מנגן יפה יחסית למערכת ההנעה ,בלי הרבה מאמץ ,14 שניות ל 220 קמ"ש,20 קמ"ש פחות מניתוק הצתה,היגוי נשלט יחסית טוב,מאכלת צמיגים (ראה תמונה מס' 4 למעלה). אבל זה לא אומר כלום לייעוד התפלץ - והוא ניגון בשטח...מכמה גיחות שעשיתי ,הדבר הזה מגהץ באמפים ובורות כאילו לא היו שם,הרבה מעבר לציפיות ,גם בסיבובים הרכב יציב מאוד ונותן תחושה שהוא אתך וממושמע לפקודות ,יש עוד לעבור כיול בולמים/קפיצים ובלמים .
אחת הריצות לבדיקת ניתוק ההצתה :
(ברשותך talw, עשיתי כבוד לסרטון... סביון)
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/jzLrOAC3mNM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
https://www.youtube.com/watch?v=2jTupo2Mpss
יפה, יפה, במלוא מובן המילה.
קבעתם את הסטדנרד הגבוה ביותר נכון להיום לבניית מכוניות מרוץ בארץ. שאפו.
תכנון ובניית מכוניות מרוץ היא שאיפה של רוב גולשי האתר הנהדר הזה,ככה אני רוצה להאמין לפחות,ואם קבענו סטנדרט מסויים ,הלואי וכל מכוניות המרוץ שייוצרו בעתיד פה בישראל יהיו בסטנדרט גבוה יותר,ולא אחד או שניים, אלא מסה קריטית של עשרות , ולו רק לקידום הספורט המוטורי הישראלי.
פככככככ......נהיה פה חיים שכאלה .
שאפו גדול.
לך טל, על החזון, הסבלנות והדבקות במטרה.
לארנון ורפי על מקצוענות ללא פשרות. הטובים בארץ בתחומם.
ועכשיו, אתה יודע מה....
נוסעת מהר הנבלה...
בשעה טובה.
אסף.
נוסעת מהר ומקפצת על הבאמפים כאילו לא היו שם.
ראיתי אותך עובר מולי היום, היא נראית הרבה יותר טוב במציאות מאשר בתמונות...
מתי נתחיל לראות אותך בתחרויות?
אלעד
מזל טוב ענק
טוב שמידי פעם אתה נוגע בקרקע.
נמרוד
sharshamil
:)
במילה אחת - וואאאאווווווווו
בשתי מילים- תביא סיבוב :)
יפה מאוד!!