תגובה: מבקש עזרה להקמת לול תרנגולות במפעל החדש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה לא עבד בעבר אז למה שמישהו עם נסיון יחשוב אחרת?
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אולי איומים יעזרו.
ואם לא - מנהרות!!
אני, בכל אופן, שם את המחשב על יציקת בטון - אולי לא חסין אבל יעבדו לפחות קשה..
ולמה "נפלט", אמיר?
יש פה הרבה אנשים והרבה דיעות ומקום להביע אותם ואם מישהו חושב שמה שהעלת/כתבת הוא מיותר/הזוי/טפשי/דבילי, זכותו לכתוב את זה (בגבולות, כן?) וזו מהות של "פורום"...
מי שרוצה רק חיבוקים/חיזוקים... שילך לאמא - אמא תמיד תאהב אותך... תמיד.
מצחיקים אותי כל "הנעלבים" האלה... אם אני הייתי נעלב על כל פעם שמישהו... העליב אותי פה וכתב את דעתו על השטויות שאני מעלה או שייחס לי דברים שלא התכוונתי או...
יאללה!! תתבגר חיים. גם בגילך זה עדיין לא מאוחר (ובעצם אולי לא כדאי... זה מה שיפה בך - השטותניקיות הצעירה והמרץ שאתה מוציא על.. שטויות.. האמת, הלוואי עלי)...
ובכלל, מה יקרה אם מישהו יעליב/ילעג לך בפורום "מקצועי"? גם תחרים?
1 קבצים מצורפים
נחזור שניה לנושא מלכודות הזבובים, אתמול תליתי בגן הציבורי מול הבית ארבע מלכודות בקבוק, זוג עם פטל וזוג עם מים וחזה עוף, אלה עם הפטל ריקות, אלה עם הבשר:
קובץ מצורף 90975
את אשר יגורתי - בא לי.
אחרי הקמת הלול שהצליח מעל המשוער,הגעתי כבר ל-40 תרנגולות מכל הגילים ולתנובה קבועה של 12 ביצים ביום שהרבה נהנו מהן.
תמיד היה לי ברקע הפחד מחדירת נמיה ללול, והגנתי עליו בנוסף להגנת מצוקים גבוהים שעליהם הוא ניבנה ושוכן. התרנגולות חופשיות על המצוק ואת הלול השארתי פתוח בלילות כמו שצריך להיות בהתנהלות עם תרנגולות חופש.
הבוקר הגעתי ללול וראיתי את השחיטה ההמונית שהנמיה שחדרה בצעה בחצי הלול. טבח לכל דבר. תרנגולות מיוחדות ששווי כל אחת מהן 400 שקל ,הרוגות בכל השטח, וכמה מהן פצועות שאולי ירפאו בהמשך. נזק כספי של חמשת אלפים שקל והריסת תכנית השבחה גנטית של חודשים ארוכים עם זן מיוחד שדווקה הוא שילם בחייו ולא נשאר ממנו זכר.
מה יהיה הלילה אני לא יודע - כי סגרתי את כולן בלול - אך לא אתפלא אם מחר החצי השני ירצח.
בבוקר אני מתכונן להציב מלכודת אך אני מקווה שזה לא מאוחר מדי.
יש לכם עצות לטיפול באסון כזה ?
נמיות זו צרה רצינית. חיית טרף קטנה אבל רעה.
לפעמים הן מצליחות להרוג גם חתולים. ומי שמכיר חתולים יודע שהם לא פראיירים.
לא רוצה לתת לך עצות שחורגות לתחום העבירה על החוק, אבל לפעמים אין ברירה.
תקים לול נמיות. זו חיה נהדרת ואם היה מותר בחוק, הייתי מגדל אחת בבית.
להשאיר את התרנגולות חופשיות בחוץ זה כמו להשאיר את האוטו לבד פתוח עם המפתחות בפנים בבאר שבע...
סגור אותן בלילה בלול סגור היטב.
המנוולות מוצאות את החור הכי קטן וגם חופרות מעט תחת הרשת
מי זה טל גלבוע, ואיך הוא קשור לנמיות ?
והכל קורה לי ביום שאני צריך להכין את הג'יפ למסע הגדול של השנה, כי מחר עם שחר אני מפליג לאילת בכביש וחוזר ארבעה ימים דרך השטח.
הצרות ''הטובות'' ביותר באות בזמן הרע ביותר.
תבנה כלוב גדול וסגור עם רשת במרוחים דקים שמחוברת לריצפה בבטון
למעלה גג נגד גשם שמש ושאר חיות מזיקות כולל גנבים
ככה זה אצלי בלול 1000 ראש שום נמיה ושום נחשים
סתם מתוך סקרנות הנמיות עשו דאע"ש לתרנגלות ואכלו רק את הראשים ??
יש לי לול אטום לנמיות - ככה אני מקווה,והלילה הן היו סגורות בלול ולא נגרם להן כל נזק. עכשו אכניס אותן כל לילה ללול עד שאלכוד את הנמיה.
הצבתי מלכודת עם קבנוס בפנים ואחכה בסבלנות לביקור שלה.
הנמיה לא ערפה להן את הראש - היא עשתה להן חור מאחורי הראש וינקה להן את הדם. הן פשוט היו נקיות מנוזלים. בהתחלה חשבתי שהתרנגול השליט רצח את הזכרים הצעירים בניקורי מקור ,אך כשגיליתי גם נקבות הרוגות זה לא ניראה סביר.
אוכל לצאת לשטח קצת יותר רגוע.
אתה בטוח שזו לא להקת נמיות? או ערפדים?
גם אם תתפוס את הנמיה אחרת תבוא במקומה , הם מפיצות את השמועה על אוכל קל ...
תסגור את התרנגולות כל לילה ! תשחרר אותם ביום , זה גם יתרום לתנובת ביצים יותר גבוהה . בלילה התרנגולות רוצות להרגיש בטחון ובכל מקרה לא ממש מסתובבות .
אוקי . עכשו הם יהיו סגורות בלילה.
סגורות בלול זה פיתרון, בתנאי שיש איטום מתחת בעומק 20 ס״מ ( בלוקים, בטון...) כדי למנוע חפירה. אופציה נוספת זה כלב שירוץ על כבל לאורך הלול. הן גם מוצצות דם וגם טורפות. מ ז ע ז ע . אחת החיות האכזריות ביותר בעיני.
תרנגולות חופש צריכות להיות סגורות בלילה.
אצלי, אם אין מי שיסגור כשמחשיך - הן לא יוצאות באותו יום.
לגבי פיתיון שעובד כל פעם מחדש, יש לך פרטית.
בנוסף לכל אלה, תוודא שאין כניסה לציפורים פנימה לכלוב. אני מניח שאתה לא מטפל בתרנגולות. הציפורים, אם הן נכנסות לאכול גם מעבירות מחלות שונות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafpeleg
בנוסף לכל אלה, תוודא שאין כניסה לציפורים פנימה לכלוב. אני מניח שאתה לא מטפל בתרנגולות. הציפורים, אם הן נכנסות לאכול גם מעבירות מחלות שונות.
סליחה. אלו תרנגולות חופש. התכוונתי ללול...
חיים - תעשה טובה אישית בישבילי , אל תהרוג אף נימיה ,
הן גם חיות מועילות , הורגות נחשים, (גם חיה מוגנת , אבל זה לא העיקר)
כמו שנאמר - תהרוג אחת תגיע אחרת , אתה צריך להגן פיזית על התרנגולות ככה ששום חיה לא תוכל להכנס ללול שלהן.
נימיה היא חיה לא פריירית , יכולה גם לנשוך כלב או חתול אם תרגיש מאויימת , אפילו נמר :)
https://www.youtube.com/watch?v=1TPn1-SJqVM
אמיר - מי הולך להרוג אותה - אני רק רוצח אותה.
ניראה לי שנמיה היא טרטוריאלית ,כך שהאזור הזה שייך לה וחיסולה יתן רגיעה ללול לכמה חודשים עד לכניסתה של נמיה אחרת. בינתיים למדתי לקח והחופש של התרנגולות נשלל בלילות - לצערי.
עכשו נראה אם הלול מוגן מספיק ולא ניתן לחדירה לאחר שיצקתי בטון מסביב. טראומה כזו שתחזור על עצמה פוגעת ממש בבריאות. מזל שנתתי לעצמי טיפול פסיכולוגי לאחר שפגשתי את ערימת הפגרים שהיתה מהממת ביופיה ושלו לדבר על הנזק הכספי.