תגובה: פרויקט ויטרה ארוכה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
תודה שוב. לא אקח סיכונים כרגע. עד הסרן החי אשאר עם 29.
תהליך איסוף הברזלים והתכנון בעיצומו. מתלבט בין עלים לסלילים אגב... פשטות ההתקנה וזמינות חלקים אל מול יכולות טובות יותר לכאורה בסלילים...
אם אתה רציני .... אז זה מה שאתה צריך :
https://www.calmini.com/detail.php?b...=1&p=1198&n=66
סרן של סמוראי זה לא סיפור להשיג בארץ .
פרק את הקיט למזוודות ל 2 עד 3 חברה ואתה מסודר.
זה צריך להיות השידרוג !
איך תגיע עם ויטארה כזאת לשטח, זה כבר סאגה אחרת.
בהצלחה
רענן
מקלמיני אני לא קונה כלום אם אני יכול למצוא במקום אחר. גם אם זה יצריך התאמות אחרות.
מעבר לכך - 2000 דולר זה מחיר גבוה בעיני למוצר הספציפי. במחיר כזה עושים בארץ פלאים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
מעבר לכך - 2000 דולר זה מחיר גבוה בעיני למוצר הספציפי. במחיר כזה עושים בארץ פלאים.
8000 שקל? אתה תתפלא לגלות כמה זה לא מספיק לחצי מהשיפור שאתה מתכנן בארץ...כמובן אם אתה מצפה לעבודה באיכות גבוהה אצל בעל מקצוע.
וגם אני שמעתי דברים לא טובים על קלמיני...בטח לשאר המשווקים המומחים של סוזוקי גם יש קיטים
שגיא זה יותר לכיוון ה10000 אבל ניחא.
וכאמור, כשמפרקים את זה לפרקים נכונים ותכנון נכון (וגם חלק עבודה עצמית), זה יצא יותר טוב באותו מחיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
מקלמיני אני לא קונה כלום אם אני יכול למצוא במקום אחר. גם אם זה יצריך התאמות אחרות.
צודק !
עדיף את הדבר האמיתי מטריילטאף :
https://www.trailtough.com/index.php...mart&Itemid=53
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
הצחקתני ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
וכאמור, כשמפרקים את זה לפרקים נכונים ותכנון נכון (וגם חלק עבודה עצמית), זה יצא יותר טוב באותו מחיר.
תכנון נכון ?
אתה בטוח שיש לך את המשאבים (זמן, יכולת הנדסית, כסף והרבה !, יכולת השבתה ממושכת של הויטארה)
לתכנון עצמי ?
זול יותר בסדנה בארץ, בוודאות לא !
זול יותר רק אם יש לך קיט כזה ביד להורדת שרטוטי ייצור.
גם אז לא בטוח שתחסוך בייצור קפדני בארץ.
בכול מקרה, אשמח להיות נוכח בהשקה.
בהצלחה
רענן
האמת שכן, טריילטאף הרבה יותר טוב. ועדיין מחיר גבוה.
אגב, הסט מכוון לסרני טויוטה ולא שילוב של סרן סמוראי מקדימה בלבד, דבר שהופך את הקיט הזה לפחות רלוונטי. אני לא מכוון לגלגלים 33 ומעלה. לא בעשור הקרוב של הרכב, בהסתייגות של "אם יפלו לי לידיים".
הקפיצים, בולמים, ספייסרים, צנרות, ברי הסרה מהקיט וברי ייצור/רכישה בארץ ובפרקים, אבל המחיר של הקיט ללא אלה עדיין גבוה.
כל השאר מהקיט הוא ברזלים נטו ובר ייצור בארץ גם כן, ברמה טובה מאד(!), עם קסטום יותר נכון לי ובחלקים.
*מיסבי קצה כמו בקיט, זו עוד דוגמה למשהו שאני לא רוצה. אני מעדיף בושינגים בחיבורי הזרועות - יותר בריא ונעים, פחות מווברץ, יותר טוב לרכב שנוסע גם בכביש ולנוסעיו.
תכנון עם אנשים מקצועיים, יש פה בשפע בקהילה חברים מוסמכים שיכולים לעזור ולייעץ במחיר שווה לכל נפש/קיבה.
החלקים/פרקים היקרים באמת הם חיתוכי וריתוכי התושבות כי יש צורך במפעל (לייזר, שרטוטים וכד') ובעל מקצוע אמיתי (רתך-אומן וכד'), כל השאר בוטנים.
השבתה של הרכב לימים/שבועות? יש לי אפשרות אם צריך. בתכנון נכון זה יכול להצטמצם מאד עד לרמה של סופ"ש או שבוע.
השד לא נורא כשמסתכלים עליו במשקפיים ורודות/ים. משתלם או לא, זה כבר סיפור אחר, אבל מההתחלה הכרזתי שאין כאן את השיקול הזה כי האלטרנטיבה לא קיימת עבורי. כמאמר החכמים - זה מה יש ועם זה ננצח!
חייב להגיד שיש כמה דברים שקורצים לי בתור פרויקטי צעצוע על הרכב אחרי שראיתי אותם אצל האמריקאים , אבל הם באמת בגדר פנטזיה -
1. סאן רוף :)
2. דלתות שליפות :)
כמובן שזה לא יקרה כל עוד הרכב עם רישוי כביש. ואני מקווה להחזיק את הרישוי הזה עד יומו/יומי האחרון...
4 קבצים מצורפים
יומני היקר,
שדרוגון קטן שרכשתי משכן ליישוב, בתחום הזיווד -
קובץ מצורף 101940
קובץ מצורף 101941
קובץ מצורף 101942
קובץ מצורף 101943
הוספתי ידיות אחיזה כך שהמגירות נשלפות כסט וכל מגירה קיבלה ידית בנפרד (לא צילמתי עדיין).
יש לשוניות בצדי המגירות למניעת פתיחה לא רצויה. מה גם שהשפה התחתונה של המשקוף של הרכב מונעת פתיחה בזוית, צריך להרים טיפה את המגירה בשביל לפתוח.
התוכן הנוכחי במגירה להמחשה בלבד :)
התיבה יצרה שני אתגרים -
1. צריך למצוא פיתרון לצינור/מיכל המים שהיה מאחורי המושב האחורי וכעת נאלץ לעלות לגג... אז יש מקלחת אבל גם משקל לא רצוי בנקודה הגבוהה ביותר... זה כמובן גם נראה מכוער מאד, אבל זה לא שאני נוסע בריינג'...
2. מערכת הכיסים של גד-ג'יפ עלתה גבוה על מנת לאפשר גישה לכל הכיסים. אני צריך למצוא דרך לקבע אותה מחדש, כרגע זה סוג של אילתור שתלוי על רשת ההפרדה. סביל אבל לא יעיל. אני לא רוצה לתלות אותה על הדלת כפי שראיתי שאחדים עשו, מה גם שעל הדלת יש מדף כרגע...
בנישה שנוצרה בצד הימני של הרכב (צד נוסע), אני מתכוון להתקין את הקומפרסור עם חיבור מהיר לחשמל ובהמשך, כשאמצא מישהו שיכול לעזור לי בנושא (רמז לקוראים עם הכישרון הטכני), אחבר גם מיכל אויר מבוסס מטף כיבוי ישן וריק.
8 קבצים מצורפים
קצת עדכונים -
1. הקומפרסור הותקן בנישה האמורה, תמונות בהמשך. כרגע בלי מיכל אגירה, אבל עם חיבור מהיר וכבר הוכיח עצמו כיעיל. מיכל אגירה יותקן לכשאמצא זמן וסיוע בהבנת איך הדברים האלה עובדים (פרססוסטט וכד').
2. נוספו מדרגות צד בריאות לרכב מבית היוצר של עומרי בן יהודה T-OMRI (למי ששאל מה זה T - TURBO). יאמר לזכותו שהוא קסם של בחור, היה מאד סבלני ואדיב והמחיר גם כן אטרקטיבי מאד.
3. הבוקר הגיר שלי החזיר נשמתו לבונה עולם, אחרי 21 שנה של עבודה וכמעט 285K ק"מ.
4. חבילה הגיעה מחו"ל עם נעילה וקיט 4.24. ויש טרנספר סמוראי על המדף שעבר שיפוץ ומחכה להתקנה.
לצערי, נוכח סעיף 3, כל הפרויקט הזה יחכה כמה חודשים כדי להתאושש מהמכה הכלכלית...
5. אני צריך צמיגים חדשים/משומשים במצב טוב במידה 235... גם כן בהמתנה כרגע עד אחרי שהגיר יתוקן.
קובץ מצורף 103555
קובץ מצורף 103556קובץ מצורף 103557
קובץ מצורף 103558
קובץ מצורף 103559קובץ מצורף 103560קובץ מצורף 103561
המדרגות נראות טוב.
אצל מי אתה משפץ את הגיר?
תעקוב בקבוצות השונות מידי פעם עולה פרסום על ויטרה לפרוק.
אין תמיכה/ריתוך מחזק (משולש) בין זרוע המדרגה לתושבת שעוטפת את השילדה?
גם אני תהיתי בעניין,
אפשר לראות באחת התמונות שדווקא יש משולש קטן.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...8&d=1447838904
משום מה בטאפטוק אני לא מקבל עדכונים על שרשורים ובין היתר גם על שלי...
כמו שאביעד ציין, יש תמיכה.
הגיר חזר לאחר שיפוץ לפני כשבועיים. ההבדל בביצועים של הרכב שמיים וארץ. מאיץ יותר טוב כולל קיק-דאון כשצריך. העברת הילוכים חלקה, כולל שילוב R בלי מכה, תאוצה/זינוק בעליה ללא השהיות. בקיצור, כמו שצריך להיות.
אני כרגע לא מפרסם את המכון כי מדובר בסה"כ בעבודה בת שבועיים אז אל לי לברך בטרם עת. עוד חצי שנה ויותר, נדע אם השיפוץ החזיק ואז נדע אם לשבח או לא. אני יכול לומר שבסה"כ הוא עשה רושם מאד מקצועי, כולל הסברים לעומקם של פרטים טכנים, הגעתי אליו עם המלצות מכמה חברים ובעלי מקצוע.
הבאסה במהלך הזה היא שזו מכה די קשה לכיס ולכן חלק מהפרויקט שלי הוקפא (אך לא בוטל!). כך שכל צעד שרציתי לעשות יקח קצת יותר זמן ועליו נוספו צרכים נוספים כמו צמיגים חדשים/משומשים וכנראה גם קיט 2" לפחות כי הקפיצים שלי מראים סימני עייפות ויצא לי כבר לסגור במפסטופ כמה פעמים בשבילים מהירים.
באסה נוספת שאני נתקל בה כרגע היא מציאת סדנה פשוטה שתוכל לעזור לי עם ההתקנה של הטרנספר של הסמוראי. עכשיו גם חלק מהסדנאות הרגילות לא מוכנות לקחת על עצמן עבודה שכזו מפאת חשש מפקחים וכד'.
יש שני קנדידטים עדיין על הפרק, האחד עובד בימים לא ימים ושעות לא שעות והשני נמצא מאד רחוק ממני בשביל לתאם ביקור כל פעם, נראה מה נעשה... אני מניח שזה רק עניין של MIND-SET שלי עד שאחליט לעשות את הצעד.
המטרה בסופו של דבר היא שהטרנספר יישב על תושבת שתתחבר לחיבורי השלדה המקוריים ולא לרתך תושבות חדשות לשלדה או חביקה אחרת שתמשוך את העין ואו תגרום להשבתה של הרכב במידה ואצטרך לחזור אחורה, בנוסף להימנע מלחתוך את הפח של הרכב כשצריך להתאים את ידית ההעברה.
פלאג-אנד-פליי.
זהו, כתבתי עוד קצת. שנה ושבועיים אחרי שרכשתי את הרכב, שפכתי עליו לא מעט אבל אני מבסוט מאד מהתוצאה עד כה, מקווה להצליח להגיע למפגש ג'יפולוג השנה.
עוד קצת עדכונים -
אחרי תקופה לא מבוטלת על המדף, הורכבו נעילה אחורית וקיט 4.24 בטרנספר. על הדרך הנמכתי קצת את הדיפ' הקדמי. נעזרתי בשירותיו של טל צופי להרכבות הנ"ל. נראה לי שמצאתי בית טיפולים חדש לויטרה.
בנוסף, כפי שרשמתי בשרשור נפרד, סט צמיגי hifly שטח מלא חדשים הורכבו גם כן.
התחושה לא פחות מעילאית. הבטחון ביציאה לשטח ותיקול מכשולים ומעברי בוץ ומעלות מסולעים חזר להיות כשהיה בימי הסמוראי לפני 6 שנים. החיוך חזר לפרצוף וממאן לרדת.
עד כאן פרק א' של הרכב. שדרוגים בסיסיים בסהכ.
פרק ב' מכיל את הנושאים היותר מורכבים -
1. מציאת פתרון לטרנספר סמוראי. מסתבר שעניין בניית התושבות אינו פשוט כלל וכלל אם אני מתעקש לא לגעת בשילדה. מחשבות מחשבות ותכנונים לרוב...
2. מציאת ההגבהה הנכונה שתחליף את האקולונים הנוכחיים. לא סגור עדיין שאני אוהב את מה שיש בשוק כרגע להציע... אצטרך להתייעץ עם קפיצאים בנושא. מדובר בשלב מקדים להסבת הסרן הקדמי שכן זה פרויקט מורכב ויקר מאד וספק אם יקרה ב2016. עד אז אני רוצה לנסוע עם מערכת מתלים טובה מהנוכחית המקורית.
3. במידה וסעיף 1. מושלם בהצלחה, מתחיל פרויקט דבלר. חזון למועד.
עוד שבת עברה לה. הגיע הזמן להתחיל להסדיר נוהל טיולים.
אגב, במסגרת השיפוץ של הגיר גיליתי שכפתור הpower בגיר עובד. סוג של גליק כזה שמושך את ההילוך ונותן לי עוד גמישות בנסיעה... נחמד
תתחדש על השדרוגים
תן כמה תמונות מהשטח!!
ברגע שאסיים ללמד את הבן שלי בן ה3 לנהוג ולצלם, יהיו תמונות :)
טוב לדעת שיש מישהו שקורא את השרשור הזה... מרגיש קצת כמו יומני הנעל האדומה
קוראים בשקיקה.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
עוקב כל הזמן .
שתגיע למדף תעדכן..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronen7k