תגובה: פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
לא נמרוד, למרות ההפחדות...
זוג ניידות... שעברו המוני סוזוקים. ואף לא דוח אחד ובטח לא הורדה.
בדיקת רשיונות וטסט....
וממה ששמעתי השוטרים גם היו אדיבים.
אני, כמו רבים, חושש שבעקבות מהלך שיעורר את הרשויות ופגישה עם השר... יאשרו לאלו המוגזמים לעשות תהליך ארוך יקר ומייגע לקבלת אישורים..
ועל אלו הפשוטים יותר... שהילכו בין הטיפות עד כה והשתדלו לשמור על גבול הטעם הטוב... ולהניע רק לסופש/טיולים את ה"מפלצות" יגזר גזר דין שלא יוכלו להתמודד איתו והתחביב הזה יראה ממש כמו הספורט המוטורי.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הביקורת כבר הייתה...
אפשר לספר שזה היה אצל מוניר.
אגב, נראה שהיעדים אם לא מהלשנות מגיע מפייסבוק.
מוניר מככב בפייסבוק ובווטסאפ
זה לא מהלשנות זה הרוב עבודה דרך הפייסבוק, בלי להרחיב יותר מדי מסתובבים ברשימות חברים ובקבוצות פייסבוק של רוב החבר'ה האלו פרופילים מזוייפים וגם לא מזוייפים שבחלקם אפילו רשום שחור על גבי לבן שעיסוק הבן אדם הוא משרד התחבורה והבטיחות בדרכים אבל זה לא הזיז להם עד עכשיו. הפרופילים האלו יושבים ועוקבים, בוודאות.
מה שכתבת זה תוצאה ישירה ודוגמה מובהקת של זה.
יש גם קיצור דרך.
תתנדבו למשטרה ותקבלו תעודת חסינות...
חברים מי שרוצה לטמון את הראש בחול - זה אפשרי.
הייתי היום במוסך ברעננה שטיפלתי שם פעם כדי לרחרח והם אישרו לי שהייתה להם ביקורת ו"הזכירו" את הרוח החדשה. חבר שעובד באחת הסדנאות אמר גם הוא שביקרו אצלו והדגישו שאין לבצע שום הגבהה, גם לא 2 אינץ'.
אפשר להתווכח איך צריך לפעול (אם בכלל), אבל אני לא חושב שיש ויכוח על זה שלחבר'ה במשרד בתחבורה יש אנרגיות חדשות.
לא לטמון את הראש בחול, אבל גם לא לזרוע פאניקה בלי ביסוס.
כמו שכתבתי קודם. ביקורות במוסכים יבריחו את השוק למוסכי מדרכה וסדנאות חצר אחורית. בהכרח זה אומר שהמלאכה תהיה ברמה פחות טובה וזה מסוכן. חבל שבמשרד התחבורה לא מבינים את זה.
ספציפית לגבי הגבהה.
קפיצי הגבהה הם במקרים רבים קפיצים לעומס גבוה. קניתי רכב והעמסתי אותו בציוד. אם אני לא עושה כלום יורידו אותי על הנמכה. אם אני שם קפיץ לעומס הגובה יהיה בסדר. אבל כשאני אוציא את הציוד יורידו אותי על הגבהה במבחן הסבירות זה לא עומד.
במסגרת איסוף המודיעין:
פעם הבוחנים היו משתמשים בתקנה של גובה פנסי חזית כדי למצוא ג׳יפים מוגבהים. זה היה מדוייק עד כאב בסיג׳יי ובסופה. זה עדיין עובד לגבי הג׳יפים בעלי המראה הקלאסי עם פנסים קרובים למכסה המנוע. לתשומת לב בעלי הרנגלרים שחושבים שאי אפשר חוקית לקבוע גובה מותר. הבוחנים הותיקים עדיין זוכרים את הטריק.
אסף.
תמחק את זה. אל תתן רעיונות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תמחק את זה. אל תתן רעיונות
1++
מעניין שאף אחד לא כתב את זה, ואולי זה אני שטועה-אני הרי לא מבין בזה כלום, אבל משהו באחד הטיעונים שנרשמו כאן, נשמע לי מופרך לגמרי. הזוי ממש.
לוקחים את הקטגוריה שמגדירה מהן המידות של רכב פרטי: עד שלושה מטר גובה ו2.55 רוחב, וממנה מסיקים שכל שינוי שלא חורג מזה הוא מותר.
מה הקשר? מישהו עישן משהו טוב?
זו הגדרת קטגוריה לרכב חדש שעובר תקינה. איך קישרתם בין זה ובין שינויים מותרים למבנה המקורי?
זה שפורד f350 נמצא באותה קטגוריה עם משאית 12 טון, אומר שאפשר עכשיו להאריך את הפורד ל12 מטר?
אפשר להפוך חיפושית לטוארג כי הן באותה קטגוריה?
לא שמפריע לי אם תצליחו להעביר את זה, אבל נראה לי שכדאי להוריד את השטות הזו, שלא תהפכו בדיון לבדיחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מעניין שאף אחד לא כתב את זה, ואולי זה אני שטועה-אני הרי לא מבין בזה כלום, אבל משהו באחד הטיעונים שנרשמו כאן, נשמע לי מופרך לגמרי. הזוי ממש.
לוקחים את הקטגוריה שמגדירה מהן המידות של רכב פרטי: עד שלושה מטר גובה ו2.55 רוחב, וממנה מסיקים שכל שינוי שלא חורג מזה הוא מותר.
מה הקשר? מישהו עישן משהו טוב?
זו הגדרת קטגוריה לרכב חדש שעובר תקינה. איך קישרתם בין זה ובין שינויים מותרים למבנה המקורי?
זה שפורד f350 נמצא באותה קטגוריה עם משאית 12 טון, אומר שאפשר עכשיו להאריך את הפורד ל12 מטר?
אפשר להפוך חיפושית לטוארג כי הן באותה קטגוריה?
לא שמפריע לי אם תצליחו להעביר את זה, אבל נראה לי שכדאי להוריד את השטות הזו, שלא תהפכו בדיון לבדיחה.
לפי חלק מהתגובות פה, שהבינו מה ואיך ניתן "לתקוף חוקית" את הנושא... היית אומר שאתה טועה ולא מבין כלום:rolleyes:
אם זו באמת הפירצה (המטומטמת) שדרכה אפשר לאשר שינוי באופן חוקי, אז אולי זה לא רעיון כזה מדהים, לנפנף בזה מול השלטון?
חנן, ביקשו שנשתוק ולא נפריע לחבורת הגאונים לתקוע את כל המסמרים בארון הקבורה הזה.
הנזק שהם עשו עד עכשיו רק פתח להם את התאבון לעוד
כתבה על המאבק על שיפורי רכב
תגובה: כתבה על המאבק על שיפורי רכב
כתבה מצויינת של רמי גלבוע.
ואת הדיון עליה אפשר לקיים כאן...
כמה נקודות:
1. יש לי דז'ה וו איום ונורא, עשר שנים אחורה, לימי התום של חוק הספורט המוטורי. אני בטוח שגם לרמי... אני מקווה שהסיוט לא יחזור על עצמו, אבל המסלול נראה זהה להחליא.
2. אני מצטט מתוך הכתבה של רמי:
ציטוט:
הנושא קיבל דחיפה על ידי מספר תביעות שהוגשו לאחרונה כנגד משרד התחבורה; חברות ביטוח סרבו לכסות נזקים, ובעלי הג'יפים פנו למשרד התחבורה בקובלנה – איך זה שאתם מאשרים ייבוא של מערכות שיפורים לכלי רכב, אבל אוסרים על הרכבתם?
אם אכן ישנן תביעות כאלו (ואם רמי כתב שיש אז אפשר לסמוך עליו) - זו סיבה ריאלית שיכולה לגרום לפקידים לזוז במושבם באי נוחות ולעשות משהו. לתביעה משפטית משרד התחבורה חייב לענות.
3. עוד ציטוט:
ציטוט:
מצד שני טוען רפי כהן, לשעבר בעל סדנת שיפורים מובילה – שיפורים אלה חוקיים, כי הם נכנסים תחת כנפי תקנות 313 ו-380 המאפשרות שינויים ברכב במשקל עד 3500 קילוגרם, ובלבד שלא יהיה גבוה מ-3.0 מטרים, ו/או רחב מ-2.55 מטרים. במסגרת זו, טוען רפי, הכול תקין. בוודאי התקנת מערכות של חברות מובילות כמו Mopar, רוביקון אקספרס ויצרני עילית אחרים.
כמו שנכתב בשרשור אחר פה - זו לא יכולה להיות טענה רצינית... הכל תקין עד רוחב 2.55 וגובה 3.0 מטר? אני רוצה להאמין שדבריו של רפי הוצאו מהקשרם כי לא מתאים לו.
כתבה חלבית נחמדה
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
הכל טוב ויפה כל עוד לא הורידו את הג'יפ מהכביש.
אחרי שהורידו אותו, לך תתבע אותם, ותמציא אישורים ותוציא הוצאות עד שיחזירו אותו חזרה לכביש.
חנן לדעתי נגע בנקודה היטב.
למיטב הבנתי גובה 3 מטר ו 2.55 מטר רוחב הן הגדרות לקטגורית רכב במשקל עד 3500 קג ולא הרשאה לשינויים עד למעטפת המידות הזו.
מה שחסר, זה לוביסט טוב שיקדם את הנושא וילחש על אוזנו של השר.
לצערי, זו הדרך הבדוקה לקדם היום דברים בישראל..
זרקו אבן לבאר... מתמימות או מטמטום,זה לא משנה ,האבן נזרקה,בכדי להוציא אותה צריך לפחות להקרין אחדות מנמלית, כי אם לא ,האמ אמא של החכם לא יוציא אותה.
אחדות? למה אחדות? חלאס לחשוב שאנחנו כפר של הדרדסים.
יש חבורה שמשתינה מהמקפצה, על כולנו, גם כשאומרים להם את זה - הם ממשיכים בשלהם, ועכשיו אתה רוצה אחדות?
לא בא לי אחדות. רוצה להיות מתנשא שומר חוק.
אגב, "זרקו" אבן לבור...איזו מכבסת מילים יפה.