ברנד חכה עוד הרבה גיפאים ילכו אם חוטיני בגלל הנוהל הזה ממה שלא רצינו שיקרה קרה לאנשים לוקח זמן להפנים
ולהבין מה מיסתתר מאחורי הנוהל הזה
יוסי
Printable View
ברנד חכה עוד הרבה גיפאים ילכו אם חוטיני בגלל הנוהל הזה ממה שלא רצינו שיקרה קרה לאנשים לוקח זמן להפנים
ולהבין מה מיסתתר מאחורי הנוהל הזה
יוסי
כן... נותנים לי בראש בוואטס-אפ, שאני לא מבין כלום ושכלוםלא השתנה ושאנשום עמוק וארגע...
כולה מה קרה? אז דרור צדק... זה לא כאילו שהוא ממש-ממש צדק.... כולה צדק...
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
תקראו את השירשור הזה בנחת מההתחלה...
הנוהל הזה מבחינתי מצויין ולא חשוב כמה ברנרד יקפוץ ויצעק שזה רע.
אל תתרגשו מהניתוחים האפוקליפטיים.
יש פה הזדמנויות מסוימות ואין הרעה במצב הנוכחי
וואללה. זה בדיוק צה שחבר שלי אומר - יש לו שברולט אימפלה...
רשמתי את שם הנוהל בגוגל וזה מה שעלה.
קצת מוזר בעיני שנותנים רפרנס לארץ זרה בלי תרגום או לכל הפחות באנגלית
באתר של הטכניון יש את הנוהל המלא.
נספח 2 רלוונטי אלינו
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
בועז..
לכל מקרה, תדפיס את נוהל(בגרמנית, שתוכל לעבוד עליהם) ותציג בטסט, אם יעשו בעיות
אז הגבהה תעלה פי 2 (במקרה הטוב).
קיט מעורב: בולמים מיבואן אחד וקפיצים מאחר - לא יקרה.
איך אומרים אצלנו, זכית סרג'יו, כל הכבוד לצה"ל ותחי מדינת ישראל.
מנהלים, נראה לי הגיע הזמן לנעול/לצנזר. .
למה, היו קללות, שלא ראיתי?
או שמוסרים מידע? כאילו... אם לא שמתם לב, כבר אין מה לרוץ לסגור את הדלתות-הסוסים כבר מזמן ברחו..
ואיך עשית חישוב, Pageup, של פי שתיים?
וזה בכלל לא הכסף. זה כל אלה שלא רצו לקנןת מוצר "מדף".. וכבר הזכרתי, לפני שקפצו עלי - קיט עם מספר = כל רכיב עם מספר. מה קורה כשהולך בולם או נשבר קפיץ או רוצים להחליף בושינג? חייבים אותו אחד בדיוק...
לדוגמא(נאיבית).. קיט רוביקון אקספרס, שמגיע עם בולמים"ממותגי" רוביקון אקספרס... אתה לא יכול לשפר את הקיט עם פוקס, למשל...
וזה גם כתוב ברשיון... קנית, התקנת ורצית למכור את הרכב ולהעביר הקיט לרכב אחר... אין דבר כזה-תצטרך לעבור בעמדה אחת(או המקבילה שתומצא לצורך העניין) כדי "להוריד הקיט מהרשיון" ולעבור בדיקה, שמה שהחזרת, הוא אכן המקורי...
אתם בכלל קולטים מה התקנה(שעבר יצאה... אין עכשיו מה להסגיר לאוייב...) הזו אומרת במה שלא כתוב בה אלא משתמע(בפרוש! )?
ברנרד, לפעמים, סייג לחוכמה, שתיקה.
כבר היינו שם...
ובניגוד לכל "סותמי הפיות" באיצטלה של "לא לתת רעיונות", התקנה שיצאה לא כוללת שום רעיון שאני "הדלפתי"... אין פה איזו סגירת דלת, שהתגלתה בקשקשת בג'יפולוג. יש פה תקנה בסיסית, כמו שהיה בטיוטה הראשונית - שכבר אז אמרתי שהיא" עונה על כל הצרכים"=לעשות לנו צרות צרורות.
גם אמרתי שהיא, אןתה טיוטה, מנוסחת כאילו משפטנים לא עברו עליה(שנאמר בציניות) אך למעשה נותנת מענה כולל ומקיף, לכל כתב אישום/הורדה שהפקיד מעוניין בה ומטילה את כל האחריות(נטל ההוכחה) עלינו...
אז מה ולמה כבר יש לשתוק...
יריב מציע להתארגן ולשנות את רוע הגזירה, אחרי ש"נשתוק וזה יעבור/יעלם" לא כ"כ עזר.
אז שוב לשתוק "ולא לתת רעיונות"...
ראבק.. תתעוררו.
דרור עכשיו יושב ובוכה ומיילל לעצמו, למה שוב הוא צדק... אני בטוח שהיה מעדיף לטעות ולרוץ עם חוטיני, מאשר שיתמסד מין מסמך כזה...
ועדיין לא שמעתי שמישהו(לאו דווקא בועז או נמרוד... אבל גם) ביקש את סליחתו...
אני מעולם לא סתמתי פיות לאף אחד, ובמשך 4 חודשים מאז פורסמה הטיוטה , באיספור התכתבויות ופגישות, ניסיתי לשנות את הנוהל (זו לא תקנה, אלא הוראת נוהל ויש הבדל עצום ביניהן)
אך ללא הועיל.
וכן, דרור צדק מלכתחילה, אף פעם לא טענתי כי הוא טועה.
וכן, מגיעה לו התנצלות מהרבה אנשים פה.
אבל עדיין אני אומר לך, תצנזר את עצמך.
אתה כמשפטן לשעבר מבין דברים שהדיוט לא מבין.
כמו שאני כמהנדס מבין דברים שאחרים מפספסים.
הנוהל רק יצא, אין עדיין קיטים, אין עדיין הוראות רישום, ואין עדיין מתקינים מורשים.
ועד שיהיו, ונראה באמת איך הנוהל הזה יעבוד בפועל, מוטב שלא נצהיר הצהרות וניתן רעיונות.
בברכה.
לא טענתי שאתה סתמת פיות... ציינתי באופן כללי..
וגם לא סתמו פיות, סתם ישבו על המצפון..
ומזכר, תקנה, הוראת נוהל.. סמנטיקה. לנו זה לא ממש משנה. יש "כיוון" והכיוון זכה לתחילת חקיקה.. עכשיו לגרוע ממנו, אחרי שיצא באופן רשמי, יהיה קשה מאוד..
ככה זה כשיושבים בשקט ו... מחכים.
ברנרד, אתה מתבלבל כמו רבים אחרים כאן בין ״לשבת בשקט ולחכות״ לבין ״לפעול בשקט בלי לרוץ לספר״.
ולמרות זה הוראת הנוהל מתגלגלת.
אני עוד מחכה לפרסומה הרשמי ואז מבטיח פרשנות מקיפה שלי.
חשוב לדעתי לשים לב לשני דברים.
האחד הוא שרוב ההוראה מיועדת ליבואנים / מפיצים. הכדור עכשיו במגרש שלהם ועדיין יש ביניהם תחרות, כדאי לזכור.
השני הוא שמשרד התחבורה באופן רשמי מכיר בכך שאפשר ומותר להגביה רכבי שטח ולשנות את מידת הצמיגים יחסית למקור.
אסף.
כאן בדיוק הבעיה.
קודם משרד התחבורה לא הכיר בזה. זה היה נורא פשוט - הכל היה אסור.
אז מה? לא הגדילו גלגלים?... הגדילו. לא הגביהו?... הגביהו. כולם עשו מה בראש שלהם, תעשיית המאכערים, הקומבינות והעוונטות שגשגה, הג'יפאים עשו מה שרצו, המאעכרים עשו בוכטות (וגם חלק מהפקידונים שהתחלקו איתם ברווחים), והרשויות בד"כ עצמו/העלימו עין (למעט שוטרים ובוחנים שמציקים לכל רכב 4X4 באשר הוא). הכל היה בסדר. פחות או יותר.
ואז התהפך איזו רוביקונפלצת. והתחיל מחול השדים הגדול. הרבה רעש, הרבה ספקולציות, טיוטות התפרסמו, כל מיני בוחשים ואינטרסנטים הריחו $$$ והלכו לשאת ולתת במשרד התחבורע, לשריין לעצמם נתח מבעוד מועד. לא תיארו לעצמם שהכל אחיזת עיניים. שאף אחד לא באמת שואל אותם או מעוניין להקשיב למה שיש להם לומר. הכל היה חתום וגמור.
עכשיו לכאורה הפקידונים מכירים בזה שאפשר. יש נוהל. לכאורה מותר, אבל מה שיש באמת זו ויה-דולורוזה שלמה ויקרה בדרך להגבהה החוקית. מלאה הגבלות ותנאים ונהלים גרמניים. וכרגיל - מאחורי הכל עומדים בעלי אינטרסים שמחככים ידיים בהנאה ומחכים לרגע שבו "בשם הבטיחות" הבוחטות יתחילו לזרום לכיסם.
יש רק בעיה אחת - נראה לך שמישהו יהיה מוכן להשקיע כל כך הרבה כסף ולבטל על זה כל כך הרבה זמן רק כדי שזה יהיה "חוקי"?... הרי המטרה הושגה - זה יהיה כל כך קשה וכל כך יקר, שהרוב יעדיפו לא להתעסק בזה יותר. ישאירו את הרכב סטנדרטי - וזה בדיוק מה שהמדינה רוצה. ואלה שכן יילכו ראש בקיר - בדרך הרשמית או בקומבינה - עליהם יהיה אפשר לפקח באופן מאוד הדוק. יאכפו בצורה מדוקדקת יותר כי יהיו הוראות ספציפיות. מישהו אמר "ג'יפוקליפסה"?......
באמת שנמאס כבר מהדוגמה השחוקה, המשומשת לעייפה, של הספורט המוטורי, אבל אתה מחזיר אותי שוב תשע-עשר שנים אחורה, לימי הויכוחים הגדולים בעד ונגד חוק הספורט המוטורי.
הספורט לא היה חוקי, אבל הוא שיגשג. היו ליגות, היו אירועים. אנשים בנו מכוניות, היצירתיות חגגה, בלי FIA ובלי בלגנים. לא היה צריך להיות מגה-מיליונר כדי להתחרות. היה שמח. ואז החליטו מי שהחליטו שנמאס להם להיות עבריינים, והם רוצים להסדיר את זה במסגרת חוק.
התמימים האלה אשכרה האמינו למתק השפתיים של בעלי האינטרסים ושל נציגי כוחות האופל והשחור מטעם המדינה. חשבו שבאמת יהיה כאן כמו בחוץ לארץ.
גם אז נכתב כאן ע"י כל מיני הוזים בהקיץ ש"עצם זה שמדינת ישראל מכירה בזכות הקיום החוקית של ספורט מוטורי - זה כבר הישג. הישג עצום".
נו, אז נכתב. בפועל, לא הישג ולא נעליים. הספורט חוקי - ותראה איפה הוא נמצא היום. לארגן אירוע ספורט חוקי זה קשה כמעט כמו להגביה ג'יפ באופן חוקי. התוצאה - אין ספורט.
זה בדיוק מה שהמדינה המנוולת, ששונאת את אזרחיה, רצתה שיקרה מלכתחילה כשהכינה לנו את האמבוש המתוחכם הזה שנקרא "חוק הספורט המוטורי". וזה קרה בדיוק, אחד לאחד, לפי התוכניות של הפקידונים.
וזה מה שיקרה עכשיו עם השיפורים. נראה לך שמישהו ישלם פי 3 או פי 4 עבור סט קפיצים ובולמים שגם היום עולה כאן פי 3 מאשר בחו"ל?... הרוב המוחץ יפרקו את השיפורים או שמלכתחילה לא יגביהו ולא ישפרו. היתר יילכו למאכער, ישלמו לו בוכטה תמורת רישום "מוגבה" ברשיון ויחשבו שדפקו את המערכת - ואחר כך שוב לא יבינו למה פרצה הג'יפוקליפסה השנייה ושוב לא נותנים לאף אחד להיכנס לטסט, כי כוווווולם חשודים. במה זה יהיה שונה ממה שיש היום?... בכלום. רק יהיה הרבה יותר יקר, והסיכויים ליפול בגדול - יהיו הרבה יותר מוחשיים.
ולכל אלה שתובעים את עלבוני - אני באמת לא צריך את הסליחות וההתנצלויות של אף אחד. תאמינו לי - נמאס לי להיות צודק והלוואי שזה הייתי אני שצריך למדוד חוטיני. העיקר שהדלק זול באופן זמני ויש על מה לצחוק. תצחקו כל עוד אתם יכולים, כי עוד מעט כבר לא יישארו לכם הרבה סיבות לחייך.
סופסוף ליג המחשב - לא מבין איך אתם יכולים ומוכנים להעדיף את הטאפטוק הזה, עלפני מקלדת ומסך נורמליים... זה פשוט הזוהיי...#1
אסף.
מה שלא יודעים, לא יכולים לתמוך ולעודד ו.. להעריך אותו...
מה שלא יודעים, בזמן אמת, נמדד, לצערינו, במבחן התוצאה...
ועדיין, כל הכבוד למי שהשקיע מזמנו וממרצו... גם לכל אלה שלא הייתי רוצה לייצגו אותי ולדעתי גרמו נזק תדמיתי לכולנו... גם להם מגיע כל הכבוד, משום שהם לפחות עשו משהו והאמינו במשהו ותרמו למשהו שהם מאמינים שנכון..
כל היתר, אנחנו, עשינו רק רוח.. זה על זה.
הזויי #2.
אתם בכלל לא מנסים לקלוט את "התרגיל" שקיבלנו..
נו טוף, זה קצת קשה לחלקינו, שעדיין לא החלו לנער את החול מהעיניים והאזניים.
אני לא אתחיל לפרט פה מה באמת אומר מסמך החוק/תקנה/מזכר/טיוטה/הכנה הזה, משום שתכף אני רץ לשליחויות... כל אחד והעבודה שלו.
אני רק אציין שוב, כמו דרור (כבר אמרתי שאני יותר מידי מסכים איתו... מה זה אומר עלי?), את חוק הספורט המוטורי שמסדיר את הספורט המוטורי...
כל הזמן מציינים ש"מה שהיה, הוא שיהיה".
אני רק אציין הבדל אחד - קודם היתה פרשנות מה אסור לעשות. עכשיו קבעו מה מותר לעשות.
שיעור קצרצר בדמקורטיה - כל מה שלא אסור = מותר.
זה הכלל. על מנת למנוע ממך את הזכות לעשות משהו, צריך לאסור אותו באופן מפורש.
לאסור דברים, ולהקיף את כל האפשרויות, זה מסובך וקשה ותמיד יהיה משהו "שנשאר בחוץ".
לכן יש אפשרות אחרת... להתיר משהו.
ואז כל מה שלא מותר בפירוש = אסור.
ואז מי שצריך להוכיח שמותר זה... אתה.
פשוט מאוד.
ממצב שהיו צריכים להוכיח שעשית מעשה אסור, עברנו למצב שבוא אתה צריך להוכיח שמותר לך... והם גם אומרים לך איך להוכיח...
עכשיו תחשבו על מה זה אומר...
ואני אעזור לכם - כל מה שלא מופיע בשני העמודים האלה - אסור!!!
פשוט מאוד.
וכל זה, בלי להיכנס לניסוח ולמשמעות - אני אתן לאסף לעשות את זה... מתישהו.