תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
נדב, אני חייב דווקא לציין שיואב יותר מהרבה אחרים מפרט בד״כ ברמת הרשימה הכמעט טרחנית את כל ההוצאות על הכלים שלו, כך שהוא לא חשוד בהסתרת תקלות.
למשל, הלנדקרוזר 100 שהוא הוציא עליו 10000 ש״ח בפחות משנה.
ועוד לא התייחסתם למה שכתבתי קודם שדיפנדר 110 מול לנדקרוזר 75 נסחרים באותם סכומים עבור אותם שנתונים כמו שסופה מול היילקס. מה שמעיד על איכות או אמינות דומה?
אסף.
מודה שאני לא מכיר את יואב ומתנצל, לא זאת היתה הכוונה.
אסף,
ביקוש והיצע...
בדיוק כמו ש XJ עולה הרבה יותר מ WJ או ZJ לאותו שנתון
סער, זה ברור.
אבל נמרוד טוען שזו חוכמת ההמונים והמחיר משקלל את האיכות.
אז אני אפילו ארחיק לכת ואומר שכיוון שיש הרבה יותר דיפנדרים מאשר 75 בשוק, העובדה שהם נסחרים במחירים דומים אומרת שהדפנדר אפילו איכותי יתר?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מודה שאני לא מכיר את יואב
אנשים שמכירים אותי טוענים שאתה לא מפסיד הרבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
ומתנצל, לא זאת היתה הכוונה.
אין על מה להתנצל. נעלבתי וזהו. :rolleyes:
אבל ברצינות שניה,
בגלל שאני מתעד כל שקל שנכנס באוטו, אבל כל שקל, אני מדבר ממקום אחר מאשר אנשים שמנסים לזכור "על בערך" כמה הם הוציאו על המכונית.
את הפאג'רו Q קניתי כי ההילה סביבו היתה שהוא אמין ו'סוס עבודה'. הוא לא היה אמין. העפתי אותו.
בגלל שכמה מחבריי הטובים עם מכוניות מיצרנים אחרים, חלקם מתחזק את האוטו לבד בבית, חלקם במוסכים, וכשאנחנו יושבים בבור / בקבוצת ווטסאפ אנחנו צוחקים על הכל, אני יותר ממחזיק בדעה מבוססת (לדעתי) שבמקרה של הלנדקרוזר אתה קונה אותו יקר, מתחזק בהרבה פחות (אבל הרבה. ממש ממש הרבה) מהעלויות של המקבילים לו, ומוכר אותו יקר.
כמו שאמרתי בעבר - אני לא מספיק עשיר לקנות דברים זולים.
אתה מוזמן לקרוא את השרשור שפתחתי כאן בנושא תחזוקת דיסקברי. יש בו תובנות כואבות.
יש פה כמה אנשים הגיוניים שאומרים ״יש לי היילקס/קורולה בת 15/סדרה 70 והוא מאוד אמין״, שזה נכון.
ועוד כמה ״יש לי לנדקרוזר ובגלל שכולם מטומטמים עשיתי השקעה טובה״ שגם זה כנראה נכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
אנשים שמכירים אותי טוענים שאתה לא מפסיד הרבה.
אין על מה להתנצל. נעלבתי וזהו. :rolleyes:
אבל ברצינות שניה,
בגלל שאני מתעד כל שקל שנכנס באוטו, אבל כל שקל, אני מדבר ממקום אחר מאשר אנשים שמנסים לזכור "על בערך" כמה הם הוציאו על המכונית.
את הפאג'רו Q קניתי כי ההילה סביבו היתה שהוא אמין ו'סוס עבודה'. הוא לא היה אמין. העפתי אותו.
בגלל שכמה מחבריי הטובים עם מכוניות מיצרנים אחרים, חלקם מתחזק את האוטו לבד בבית, חלקם במוסכים, וכשאנחנו יושבים בבור / בקבוצת ווטסאפ אנחנו צוחקים על הכל, אני יותר ממחזיק בדעה מבוססת (לדעתי) שבמקרה של הלנדקרוזר אתה קונה אותו יקר, מתחזק בהרבה פחות (אבל הרבה. ממש ממש הרבה) מהעלויות של המקבילים לו, ומוכר אותו יקר.
כמו שאמרתי בעבר - אני לא מספיק עשיר לקנות דברים זולים.
אתה מוזמן לקרוא את השרשור שפתחתי כאן בנושא תחזוקת דיסקברי. יש בו תובנות כואבות.
קישור?
וכמה זמן הלנדקרוזר אצלך ומה אומרת טבלת ההוצאות אם אפשר לדעת... סתם סקרנות.
בבקשה: http://www.jeepolog.com/forums/showt...-הוא-באמת-עולה
לגבי הטויוטה, עוד מוקדם לסכם. אבל בגלל שהיה לי קודם פראדו 90 אני כבר יכול לגבש כיוון.
הנה פוסט על רכישת הלנדקרוזר 120 - http://www.jeepolog.com/forums/showt...ח-סיכום-ביניים
והנה פוסט על הפראדו 90 - http://www.jeepolog.com/forums/showt...ימוש-ארוך-טווח
אף אחת מהמכוניות לא זוכה להנחות, ומאף אחת מהן אני לא חוסך ביקורת כשיש מה לומר.
קראתי שאתה עושה 6500 ק"מ לשנה, הרכב משמש רק לטיולים, לדעתי זה לא פקטור, אצלי(ואני מניח שאצל הרוב הרכב עושה כפול ק"מ לפחות) הרכב נוסע יום יום(אשתי שתחיה נוהגת בו), עושה בין 25 ל30k בשנה ככה שאין מה להשוות.
לדעתי ההוצאות על הטויוטה בפרק זמן השימוש והק"מ גדולות יותר.
יואב,
השרשור שלך בנוגע לתחזוקת הדיסקברי זה אוסף המידע הכי לא רלבנטי והרי לא מקצועי שקראתי על הרכב הזה.
דיסקברי 2 זה רכב זול לתחזוקה בכל פרמטר ובמיוחד בהשוואה לקרוזר. רק אתמול פגשתי במקרה בעל פראדו שהחליף דיפרנציאל קדמי בעלות מטורפת וכשהטרנספר שבק והבין מה העלות של הטרנספר המקורי נאלץ לשנמך לטרנספר של ויגו ולעבור ל 4 /2....
אשריך.
זכית מכל העולמות.
גם אתה קורא מידע מקצועי, גם נוסע ביצירת אמנות, וגם נמנעה ממך חוויה מזעזעת עם רכב ירוד.
זכית בכל!
גן העדן שכולנו רוצים להגיע אליו לאחר מותנו זה החיים שלך עכשיו.
מקנא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
יואב,
השרשור שלך בנוגע לתחזוקת הדיסקברי זה אוסף המידע הכי לא רלבנטי והרי לא מקצועי שקראתי על הרכב הזה.
דיסקברי 2 זה רכב זול לתחזוקה בכל פרמטר ובמיוחד בהשוואה לקרוזר. רק אתמול פגשתי במקרה בעל פראדו שהחליף דיפרנציאל קדמי בעלות מטורפת וכשהטרנספר שבק והבין מה העלות של הטרנספר המקורי נאלץ לשנמך לטרנספר של ויגו ולעבור ל 4 /2....
לא מסכים.
הכי זול לתחזוקה לדעתי זה טרופר(להזכירך היו אחרים), יש בכל פירוקיה כמעט אחד, סתם לשם השוואה:
סרן קידמי סביבות 1000 ₪, כנ"ל טראנספר.
מזרק חדש 2000 ₪ בארץ.
טורבו משופץ 2400 ₪
דרייבשאפט קידמי ייתנו לך מתנה פשוט אין מה לעשות איתו, נימכר לפי משקל לברזל.
ראש מנוע חדש 2000 ₪, ועוד ועוד.
סתם לדוגמה, אני צריך עכשיו לשלוח לשיפוץ את הדרייבשאפט הקידמי של הדיסקו בעלות של 1400 ₪, מפירוק סביבות ה 500, מחוזק מחו"ל 1500 ₪.
תושבות מנוע יקרות- אני מחליף תחזוקה מונעת.
בטרופר שתי תושבות מקוריות 500 ₪.
זה כנראה נכון. טרופר מאוד זול לאחזקה.
גם הקטסטרופה הכי גדולה - מנוע מושלם יעלה 7000-8000.
והוא בנוי יותר מסיבי מרוב הכלים. (השוויתי בזמנו כמות חומר וגודל מיסבים בין נאבה של טרופר לבין של היילקס).
אבל זה דיון על טויוטה.
אסף.
תפתח דיון מקביל בפורום איסוזו ולנדרובר על טרופר ודיסקברי, ונראה מי יגיב שם וכמה.
זה הרי לא יעניין אף חתול. יכנסו לשם בעלים של שתי הנבלות, ויספרו בינם לבין עצמם כמה האוטו מושלם, וכמה טויוטה זה חרא לאחזקה, ויהיו מאושרים עד הגג. כמו להפליץ בשק השינה שלך. חם ונעים אבל מסריח.
לא תראה שם בעל טויוטה שיכנס לספר כמה הם טועים, כי זה פשוט לא מעניין לו אפילו את הת$ת.
אבל בפורום טויוטה יכנסו כל אלו שלא החזיקו טויוטה וינסו לשכנע בעלי טויוטה שהם טועים, וטויוטה זה חרא, ומתקלקל, ואחזקה יקרה.
מה זה אומר?
רק עמית בגן עדן משלו. אוגמנטד ריאליטי.
יואב, אני מציע שבמקום לבזבז זמן יקר בלשכנע שטויוטה זה דווקא בסדר, תקדיש מאמץ ותתקשר לחברים שלך בקוריאה. אני חייב לדעת איך המראות החשמליות בקיה יודעות להתקפל מעצמן בשטיפת מכוניות. זה הרבה יותר מעניין מהדיון הנוכחי שנראה לקוח ממנהרת הזמן.
ובטויוטה המראות לא מתקפלות ונפתחות לבד.
אסף.
אין לך סיווג בטחוני לטכנולוגיה הזו של קיפול המראות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ברברד,
תשווה תפוחים לתפוחים, לא לאתרוג.
את הריינג תעמיד מול ה-200 בדרוג הגבוה, זו הבדיקה הנכונה.
אין פה השוואה כזו... של דומים.
או שאתה משווה יכולות - הטויוטה ממוצע.
או שטתה משווה מחיר - הטויוטה יקרה.
כשאתה משווה מחיר, אתה מול ריינג'/דיסקברי ואז הטויוטה לא מהווה תחרות.. בשני התחומים.
ההשוואה היא מה אתה מקבל עבור מה ששילמת.
תוריד את ה"אגדה" ותראה שבטויוטה, לעומת האחרים, אתה משלם יןתר ומקבל פחות...
אם זה "שווה" לך, אחלה. אבל לקבוע "אובייקטיבית" שטויוטה נותן יותר/ביצעוים/תמורה/אמינות... זה כבר מזמן לא נכון... וזה השירשור, לא?
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
אז במקרה הזה הריינג יקר יותר, אז אין לך בעיית השוואה.
פתרתי לך את הדילמה.
תחפש את המבחן ארוך טווח של הריינג בפורווילר.
אחרי שנה עם הרכב, הם סיכמו שהוא מעולה כשהוא מתפקד, אבל מציג בעיות אמינות ואיכות בסיסיות שלא אמורות להיות ברכב שעולה כ״כ הרבה, קרי הפינוקים לא תמיד עובדים/מחזיקים מעמד.
מקרה מובהק של ״תפסת מרובה לא תפסת״
לגבי השאלה הקודמת שלך, בדימקס הלכה תיבת העברה אחרי פחות משנה מהקנייה, ומנגנון השילוב לא הפסיק לעשות בעיות.
וזה בלי קשר לזה שהוא היה הרבה יותר עדין בשטח, והיה הרבה פחות עביר בתצורה מקורית מבחינת גובה וזווית.
הדיפנדר ״סתם״ התפרק מבפנים החוצה.
הבעיות המכניות הסטנדרטיות לדיפנדר+התפרקות הפלסטיקים. תקרה, ריקבונות פח איפה שהשמן הנוזל לא שימן, הדברים המוכרים.
כשהוא עבר לדיסקו אז גם הדשבורד נפל על הבירכיים בנסיעת שטח..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
אין לך סיווג בטחוני לטכנולוגיה הזו של קיפול המראות.
אני רציני, לא ישן בלילות בגלל זה, ואתה מתבדח. קצת אמפתיה, מה כבר ביקשתי?
אסף.