-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
אותו דבר בדיוק.
והם מקנאים. חלקם לפחות. בזה שמותר להגביה. חוקית.
אסף.
-
תגדיר "גהינום"...
אבל בעיקרון כן.
החוקים הם אותם חוקים.
שינוי מבנה הוא שינוי מבנה. כלפי מעלה או כלפי מטה.
צמיגים צריכים להיות במידה שהיצרן התיר כלומר מה שרשום ברשיון ובאוטו-דאטה.
שיפורי מנוע - הס מלהזכיר. הכל אסור. שלא לדבר על החלפות מנועים וכו'.
מקבלים שם הורדות מהכביש לא רק בגלל צמיגים או הנמכות אלא אפילו בגלל קצה אגזוז שנראה "משופר" או פילטר אויר פתוח או צנרת סיליקון צבעונית. כל מה שלא נראה מקורי או במידות מקוריות או נראה "משופר" וחשוד כמאפשר תוספת כוחות סוס, הוא עילה להורדה מהכביש.
חלקם גם זכו לביקורי בית ולהורדות מהכביש ע"י בלשי ימ"ר-תנועה בחניון הבית שלהם עצמם. יש שטוענים שזה בעקבות הלשנות שנובעות מקינאות ואמוציות ומלחמות אגו בינם לבין עצמם. מי יודע. גם שם יש לא מעט ערסים, כידוע....
מה שבטוח זה ששופכים שם סכומים עצומים ושחלק גדול מהמשפרים היותר כבדים אשכרה חיים במחתרת. לא מוציאים את המכוניות החוצה ביומיום. מישהו שאני מכיר עם מכונית אספנות משופרת שבלעה הרבה מאות אלפי שקלים רק בשיפורים והיום לועסת ויורקת כל פרארי חדשה (בדוק ומוכח) ושולח לי סרטונים מפלילים שלו בפעולה, מבקש שאמחק אותם אחרי שצפיתי.
שחס וחלילה לא יתגלגלו לידיים לא נכונות.
הוא כבר לא מדבר על לוחית רישוי מוסווית אלא מפחד שיכירו את האוטו הייחודי שלו ויבואו לחפש אותו בבית שלו, לכן הוא מסליק אותו במחבוא נפרד ומאובטח היטב ומוציא אותו רק אחת לשבועיים-שלושה כדי לנקות לו את הגרון באיזה כביש נידח.
אז המצב שלהם לא מזהיר. או שזה סתם חלק מעשיית הרוח ובניית התדמית של פורעי חוק שחלקם מטפחים.
אבל מה שאותי מדהים זה כמה אנרגיה, תקנים, כ"א ומשאבים המערכת המרושעת משקיעה בשטויות האלה. כן, שטויות.
אם היו משקיעים רק עשירית מזה בחינוך או בלימודי נהיגה נכונה, מי יודע כמה חיי אדם היו נחסכים.
-
מדהים , עד לפני מספר חודשים הייתי רחוק מכל הנושאים הללו חשבתי שכל אחד יכול לעשות העולה על רוחו וזה חוקי לגמרי .
וכיום אני מבין עד כמה עצוב ועגום המצב .
-
והמצב אצלנו כל כך מרגיז ועקום.
בניו ג'רזי בימי א' כל זב חוטם עם סובארו WRX, או אחר שמשופרת באלפי דולר, או בחוט ברזל, יוצא לכביש הציבורי, נוסע בגאון למסלול הדראג, שם עובר ביקורת טכנית שמוודא שלא יפגע באחרים, חותם על כתב וויתור ומתחרה עד שנגמרת האנרגיה או לנהג או לרכב.
הכל חוקי מוסדר, מונע השתוללות בכביש הציבורי ומעודד את הכלכלה בשיפורים כעומק הכיס.
אצלנו הכל כל כך עקום, מוטה ומוכה תקנות שנובעות משחיטות שלטונית.
-
דיווח חם - כבר שלוש שנים אני עובר טסט די בקלות עם הסיקס. למה - הכל מתוקתק ברכב ואין הגבהות ושאר ירקות.
בשישי האחרון המכון הקבוע שלי, לא הסכים להכניס את הרכב בכלל (וגם שני מכונים נוספים באזור) לטענתו:
1. יצא תקנון חדש שהגיע אליהם במרץ (להבנתו כל רכב שטח צריך הערה ברישיון - רכב מוגבה).
2. אם יש לך בולמי בילשטיין - אז אתה צריך אישורים ממעבדות בילשטיין על ההתקנה שלהם.
3. תושבות בודי אסורות - זה הגבהה (אצלי זה המקורי - 12 ממ). לטענתו הבודי חייב לשבת על השילדה בלי גומי.
4. "הרב בוחן" יצא אלי לאחר שאיימתי לתבוע אותם ברשלנות, הוא הפעם יצא עם מטר מדידה.
אמרתי לו - "מעולה, מה המידה שצריכה להיות? ככה אדע האם הרכב מוגבה...", הוא אמר - "עוד מעט נדע...". מדד ואמר. "הרכב מוגבה ואל תתווכח, תדאג שיש לך הערה על הגבהה ותבוא לכאן". כל ניסיון לשכנע שזה תקף כרגע רק לרכבים חדשים לא עבדו לי.
לאחר שלוש שעות, נסעתי למכון הכי קפדן באזור. עברתי ב 5 דקות ונכשלתי על צמיגים בולטים (שאדאג לזה...). הרב בוחן אמר שאין לו שום כלי לדעת האם הרכב מוגבהה והוא בכלל חושב שצריך להכשיל רכבים על רכב "מונמך" שזה פי 100 יותר נפוץ.
עברתי גיהנום בבוקר הזה ולכן נסעתי מיד להירגע ל 3 ימים במדבר.
- - - Updated - - -
גבי רכבים מוגבהים בפועל, ובקשתנו הפשוטה לתקופת גרייס - "דור המדבר" - ראו סעיף 16 במסמך הראשון:
16. באשר לרכבים שביצעו הגבהה בטרם פרסום הוראה זו תינתן לגביהם ארכה עד לתאריך 1.3.2018 להסדיר את נושא ההגבהה בהתאם לנוהל ולבצע רישום מתאים ברישיון הרכב.
להבנתנו, המשמעות היא שעד ה1.3.2018
מכון רישוי אמור לאפשר לכל רכב מוגבה (ותקין, כמובן...) לעבור טסט (!). כמו כן, יש כאן הכרה ברורה בצורך ובאפשרות להסדיר את מצבם של רכבים מוגבהים.
המידע הזה לא הגיע לאף אחד מהמכונים שהייתי בהם!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yehuda75
המידע הזה לא הגיע לאף אחד מהמכונים שהייתי בהם!
המידע הגיע לכל מכוני הרישוי.
האפשרויות הן:
1. לא מבינים את הנוהל.
2. לא רוצים להבין את הנוהל.
3. מתעלמים ממנו וטומנים ראשם בחול.
-
ראה תגובה #287 של אריאל עם הXJ המוגבה. הוא נפל על מכון שכן קיבל את ההנחיה ופעל על פיה. הבוחן התעלם למעשה מההגבהה, אבל הזהיר שבעוד שנה זה לא יעבור יותר. גם אתה נפלת בסופו של דבר על מכון שכן מעודכן ומבין.
אז זהו, כמו הכותרת של הכתבה הזאת - זה רשמי. אנחנו בשבוע השני של עידן הפוסט-ג'יפוקליפסה, והוא מתחיל בבלאגן וערפל קרב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yehuda75
2. אם יש לך בולמי בילשטיין - אז אתה צריך אישורים ממעבדות בילשטיין על ההתקנה שלהם.
3. תושבות בודי אסורות - זה הגבהה (אצלי זה המקורי - 12 ממ). לטענתו הבודי חייב לשבת על השילדה בלי גומי.
4. "הרב בוחן" יצא אלי לאחר שאיימתי לתבוע אותם ברשלנות, הוא הפעם יצא עם מטר מדידה.
אמרתי לו - "מעולה, מה המידה שצריכה להיות? ככה אדע האם הרכב מוגבה...", הוא אמר - "עוד מעט נדע...". מדד ואמר. "הרכב מוגבה ואל תתווכח".
נמרוד, זה בשבילך. אפרופו הויכוח הישן שלנו על ה"מקצועיות" של מכוני הרישוי.
1. מה בדיוק משנה מי יצרן הבולמים?... בילשטיין או וינשטיין או אינשטיין או בכלל אולי זלמנסון?.... האם הבוחן יודע מי יצרן הבולמים המקוריים של ג'יפ CJ ישראלי בן 20-30? אני מניח שבולם צ'וקולוק-אוקולוק טורקי בצבע שחור ב-100 שקל היה עובר בקלי קלות.
2. תושבות בודי אסורות (!!!!!!)........????????????????????
3. סרט מדידה - האם יש בידי הבוחן נתון הגובה של ג'יפ מקורי? כרפרנס להתייחס אליו?.... האם סרט מדידה תוצרת סין בחמישה שקלים בהום-סנטר הוא מכשיר מדידה מדויק?....
מקצועיות עאלק.
"מוגבה ואל תתווכח".
ואם היו אומרים לך שאתה רצחת את ארלוזורוב ואל תתווכח?...
אלה האנשים שמחליטים את אתה מוגבה או לא, אם הרכב שלך תקין ובטיחותי או לא. שבידיהם הכוח לחרוץ גורלות. אללה יסתור.
הנה, הבוקר הכנסתי את הפוקוס לטסט. במכון הרגיל שאני הולך אצלו במרכז. "לב המאפלייה". אחד מאלה שנחשבים למושחתים. אבל מה לעשות, הוא יותר קרוב לי ונוח לי והיי - זה רק פרייבט.
המכונית בסדר בסה"כ. אמנם לא צעירה אבל עם יד על הלב, בואו ונאמר שהג'יפ שלי שישן ממנה בשבע שנים, בהחלט במצב הרבה יותר טוב ממנה וזה באנדרסטייטמנט. מה לעשות, אחרי מה שעבר עליה במשך שנתיים קשות ורעות, היא לא במצב מושלם. אבל היא תקינה.
לא הכנתי אותה במיוחד, רק עברה טיפול מצתים, נוזלים ומסננים רגיל לפני שבועיים וחצי + בדיקת בטיחות כללית יזומה + החלפתי נורה שרופה + ניקוי יסודי וזהו לבינתיים. אוטו רגיל ואפור של אנשים רגילים ואפרוריים.
מיותר לציין שנכנסה למסלול ועברה צ'יק-צ'ק בלי שום בעיה. היו אדיבים, בדקו מה שצריך ותו לא - אורות, איתותים, הגה, זיהום אוויר, ברקסים. לא התעמקו בקפדנות יוצאת דופן, כי לא צריך. לא נתנו לי להרגיש חשוד באיזה פשע. סתם ככה, זה היה רק טסט. רגיל וענייני. בלי חאוות, בלי לוודא שהרב-בוחן במצב רוח טוב, בלי שטרות מקופלים, בלי בחורות עם מחשופים, בלי רמיזות ובלי קריצות עין. הכל נגמר בעשר דקות כמו שצריך להיות, קיבלתי מדבקת כשירות לתנועה, תודה רבה, שלום וביי.
אז שלא תטעה. אני מאוד מרוצה מהשירות וגם מהמקצועיות - כי אני יודע טוב מאוד שהאוטו תקין והבדיקה איששה את זה. אבל מיותר לציין שבאותו מקום בדיוק, אותם בוחנים בדיוק, מגדלים קרניים וזנב אדום עם שפיץ כשהם רואים ג'יפ ואז מתחיל הסרט הטורקי.
אז זה לא אני ולא עורי הלבנבן וגם לא מוצאי השלושת-רבעי פולני. זה רק סוג האוטו. פרייבט מול ג'יפ. כאילו שלא ידענו.
-
לגבי גובה,
אני לא זוכר איפה מצאתי את זה אבל בדיסקברי רשום באחד מספרי הרכב את הגובה בין מרכז טבור הגלגל לקשת של הכנף. קשת הכנף בדיסקו היא עם פס קישוט מפלסטיק שיכול בידיים יצירתיות לשנות את גובהו בכמה סנטימטרים.....
-
דרור, בוא ננסה להבין לרגע למה הם כל כך מפחדים דווקא מג׳יפים?
-
באמת למה?
האם זו מין מסורת עקומה כזו במשרד התחבורע שעוברת מדור לדור והשתרשה ולך תשנה את זה?..... באמת שאין לי הסבר.
לא הייתי ממהר להאשים את הטסטרים ב"פחד מג'יפים". בשחיתויות כן, בוודאי. אבל לא בפחד מג'יפים או בשינאת רכבי שטח. כי בסופו של דבר רובם ממלאים אחר הוראות משרד התחבורע ככתבן וכלשונן. זה הכל. כי פרנסתם תלויה בגחמותיהם של פקידוני המשרד הממשלתי ההזוי והמיותר מכולם, שמשתנות חדשות לבקרים. הרוע מגיע וגם מתחיל אם כן - רק מלמעלה. אני חושד שיש מישהו או מישהם במשרד התחבורע שאשכרה יש לו/להם משהו נגד רכבי שטח ו/או נגד בעליהם.
אולי אותו בכיר נפגע בעברו הרחוק בתאונה ע"י ג'יפ?
ואולי השערה שונה לחלוטין - איזה בחור מסוקס בעל ג'יפ שירלל פעם מהצד את אשתו של אותו פקידון בכיר?... מי יודע.
ואולי בעקבות כל זה הוא החליט להתנקם בכל מי שרשום על שמו ג'יפ, ובחלוף השנים זה כבר הפך לנוהל קבוע?...
ואולי זו סתם קינאה נטו, כפי שסברה אותה שוטרת שפעם יצאתי איתה?...כי ג'יפאים עדיין מקוטלגים כ"עשירים".
תהרוג אותי בועז, אפילו אני מתקשה להאמין למה שאני כותב - אבל בחיי שלא הייתי פוסל שום הסבר, הזוי ואינפנטילי ככל שיישמע, משום שגם ההתייחסות האינפנטילית של משרד התחבורע אלינו כציבור היא לא פחות מאשר הזויה. לדעתי האישית, אין דבר הזוי יותר מאשר ההתעסקות האובססיבית הזו, שנמשכת שנים, של פקידונים בכירים שמשכורתם המנופחת ממומנת ע"י כספי עושק המיסים של כולנו, שמתעסקים במה?.... בהגבהות של ג'יפים. אתה קולט את זה?... את הטימטום והאיוולת והשחתת הזמן ובזבוז משאבי הציבור?.... הגבהות של ג'יפים!
אני הייתי בטוח שבניהול מדינה יש עניינים חשובים ובוערים הרבה יותר. אפילו אם זה "רק" במשרד התחבורע.
-
נו דרור באמת, כל תקנה שניראת מוזרה בישראל היא תוצאה של מישהו שלוחץ על מישהו (לא רוצה להשתשמש במילים אחרות) שמדבר עם מישהו שדואג למישהו.
זה כל כך שקוף שתמיד יש מישהו שעושק את הציבור בסוף, בכל תקנה לא הגיונית, במקרה של התקנה הזו מי שמרוויח זה ברור כשמש, זו אותה סדנה שתמכור לך ערכת הגבהה סוג ז', שתאשר לך ברישיון שהרכב שלך כשר (אך מסריח), שבכל כשל טכני בערכת הזבל תהיה חייב לבוא אליהם לשים בול אותו זבל.
אתה רוצה עוד דוגמא: רסיברים של סטריאו עולים חצי מחיר מאירופה, אתה יכול לייבא הכל חופשי, אבל אתה צריך אישור מטופש של משרד התקשורת על כל מכשיר עם וויפיי, לא חשוב שהוא נמכר בארץ, אותו דגם בדיוק, אבל לך תביא אישור ממשרד התקשורת, בדיוק כמו שהיה עם חלקי רכב.
אתה רוצה עוד דוגמאות, יש עשרות, כל תקנה מאחוריה יש מישהו שעושק את הציבור. לא צריך לספר לך.
-
זה נכון. אבל הם עשו את המוות לבעלי הג'יפים גם לפני 30 שנה.
ואז לא היה כאן שוק אפטרמרקט כמו שיש היום וכמובן לא היה אינטרנט - לא היו מגזיני רשת, ולא רשתות חברתיות.
הגרעין הקשה בלע בשקיקה מגזינים מנייר דקיק שהגיעו מאמריקה לתיבת הדואר אחת לחודש.
ג'יפים היו רק סיקסים ובלייזרים וקצת סמוראים חדשים. כל מי שהיה לו ג'יפ נחשב ל"עשיר". חלק מהדגמים היותר נחשקים כמו CJ7 יוצאי המכרזים של הכוח הרב-לאומי בסיני, היו כל כך נחשקים ויקרים, סד"ג של הרנגלרים JK היום, שבאמת היית צריך להיות עשיר כדי לרכוש לעצמך אחד.
כננת קדמית וצמיגי אליאנס בלייזר 10R15 (שנקראו אז בפי העם "צמיגי בלון") נחשבו לשיפורים אימתניים.
לא ידעו כאן מה זה נעילות. רוב הג'יפים בכלל לא היו מוגבהים. רוב השיפורים היו קוסמטיים - חזיתות ופגושי צינורות מצופים כרום וכו'.
מי שקפיצי העלים שלו שקעו, הלך ל"בולגרי" ביפו שעירגל אותם עם פטיש.
אפילו המתקין הכי גדול היום של ציוד לרכבי 4X4 התעסק אז רק בשיפוץ כסאות נהג ישנים למשאיות.
היו זמנים....
וכבר אז שיגעו אותנו בטסטים.
קשה לי לשכוח את הפעם הראשונה (שהיתה גם האחרונה) שנכנסתי לבד עם ג'יפ למכון רישוי אי שם בסוף האייטיז.
וכמובן את ההורדה הראשונה מהכביש בגלל איזו שטות.
וגם את הפעם הראשונה בעמדה 1...
אשכרה לא הבנתי למה נכנסתי. הייתי בהלם מוחלט.
זה משהו ישן יותר אילן. זו טראומה עתיקה מג'יפים שמישהו למעלה סוחב הרבה זמן.
-
כי בגללנו עלולים לסגור להם את המכון לחודש.
רובנו לא סטוק לפי החוק היבש.
ומצד שני משרד התחבורה ממציא להם השכם והערב נוהלים מטומטמים שקשה ליישם.
מה הם צריכים את החרא הזה כשהכסף הגדול מגיע מציים של רכבים פרטיים ובלי סיכון?!
מה היית עושה במקומם?
בטוח שמעיף את כל החרא הזה ממך והלאה.
-
אם הייתי טסטר, כלומר אחד שעובד כמוהם בעבודה כפוית טובה ומסריחה תמורת שכר לא מספק, תחת איום מתמיד של מנוולי משרד התחבורע ובידיעה ברורה שאני הולך למות מסרטן בטרם-עת אחרי כל האגזוזים שנשמתי בתוך בור מצחין במשך 8 שעות ביום, שישה ימים בשבוע, לאורך שנים ארוכות, כנראה גם אני הייתי "מנהל סיכונים" ומעביר ג'יפים תמורת חאווה מהצד.
בדיוק כמו שרובם עושים.
-
כמו בחלם ...
תקינה יש , אישורים יש , משרד רישוי ?
אז יש ברשותי את כל הטפסים והאישורים הנדרשים ע"מ לקבל שורה מזורגגת ברשיון .
ביקור ראשון במשרד הרישוי בעפולה ...
אחרי המתנה של חצי שעה הפקידה מסתכלת על הטפסים ושואלת "מה אתה רוצה שאני אעשה עם זה ?"
כל ניסיון להסביר לא הוביל לשום מקום .
אמרה לי "סע לחיפה" .
מגיע למשרד הרישוי בחיפה .. תור איימים .
אבל מה לא עושים בשביל לקבל פאקינג אישור כאשר בעוד שבוע וחצי יש לי טסט .
אחרי המתנה של 130 אנשים , ממש בנונשלנטיות אומרת הפקידה "אני לא מבינה כלום ולא מבינה מה אתה רוצה "
ועכשיו אני כבר עצבני .. ומסביר שיש תקינה והם צריכים להפיק לי רשיון עם רישום הגבהה .
כמובן שגם הניסיון הזה לא צלח , והופנתי לבוחן רכב .
אחרי שהוא קיבל עלי את הג'ננה (ועוד ברוסית ) קילל את הפקידות שהם לא מבינות כלום וצילם להם את ההוראה של משרד הרישוי .
אתם מתארים לעצמכם שפה ניגמר הסיפור ? ברור לא !
הפקידה אומרת לי "מה אתה רוצה , עכשיו אנחנו צריכים לעשות ישיבה , לקבל הדרכה , מה חשבת לעצמך ? "
ואני עוד דקה מכניס להם טיל גרעיני למקום ובקול רגוע אומר "אבל התקינה היא מ 1.3 לא היה לכם זמן ללמוד יומיים אחרי ? אנחנו ב 14 לחודש ."
כמובן שכמעט הזמינו לי ניידת .
בקיצור כלום ושום דבר .
ככה מנהלת לה מדינת חוק !
מחר אני מתכוון להגיע בבוקר לפגישה עם המנהלת .
איזה כיף .. לפחות בזה אני ראשון .:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad ::mad:
-
ידידי אתה פורץ את הדרך, העדכון שלך חשוב מאד.
אני מבקש מכולם להניח לשרשור הזה ולא להוסיף הערות עד שwindler יסיים את התהליך וישתף אותנו (בשאיפה תוך לא הרבה ימים) כדי שהמידע המועיל לא יבלע בים הרעש.
-
2 קבצים מצורפים
רציתי לשתף אתכם במסמכים ודוגמאות הנידרשים לשם קבלת האישור הפורמאלי .
1.דוח כיוון פרונט - מקור (הדוח צריך להכיל את המדידה לפני , ומדידה אחרי ) , דוח לא ממוחשב וללא קבלה לא יתקבל .
2.אישור על כיוון אורות - מקור (רצוי שתהיה גם קבלה )
3.החלק המעניין יותר הוא דווקא אישור המתקין וההתקנה .
מדובר בחבילת מסמכים שכוללת 6 מסמכים המתארים את הבדיקות שנעשו לרכב ובאילו כלי מדידה השתמשו ( צלמתי להנאתכם חלק
מהמסמכים ).
כמובן פירוט מלא של הקיט
4.צילום של הרכב + צילום של מספר השילדה
קובץ מצורף 113729קובץ מצורף 113730
-
הכל נפלא כשמדובר בקיט חדש מ"מתקין מורשה".
אבל יותר מעניין, הרבה יותר חשוב, מה יותר חשוב?... קריטי ממש!!!.... מה עושים אלה שכבר מוגבהים.
והם הרוב. מה רוב? כמעט כולם.
אהה, בטח, יש להם שנה "גרייס" פחות שבועיים, למצוא מאכער אמין ולסגור איתו עניינים.
ותאמינו לי ילדים יקרים, מוטב לסגור את הפינה הזו כבר עכשיו כי לתחושתי, במהלך ינואר-פברואר 2018, גובה האתנן עבור ההערה ברשיון יעלה עד מאוד.
-
במצב הנוכחי, לפי המסמכים שהולכו, אם הייתי מתקין קיט חדש, הייתי מעלה לאישור קיט קפיצים בלבד, בלי בולמים.
אחרת. על פניו זה כובל את המשתמש לבולם.
זאת להבדיל מהמצב הרגיל של יכולת לשים בולם תחליפי.
-
יש אפשרות להתקין קפצים בלבד ללא בולם,ועדין לקבל אישור ??
בכל מקרה יש משהו מאוד מענין במסמכים, כתוב שם במפורש, אישור ערכת הגבהה על ידי מעבדה מוסמכת - לא רלוונטי.
אם זה נכון, אזי כל רכב יכול להיות מוגבה ומאושר על ידם (כמובן אחרי שהתקינו את הערכה שלהם ובדקו את כל הבדיקות הנדרשות)
ואם מדובר רק על קפצים, המצב לא נורא כל כך, מבחינה כלכלית.
אגב כמה עלו הבדיקות שלהם (כול תהליך האישור) וכל האישורים ?
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
במקרה של ספירלה שים ספייסר זול על הקפיץ המקורי...
-
1 קבצים מצורפים
בוקר נוסף במשרד הרישוי והפעם מפגש עם מנהלת .
אז ברוח טובה הסברתי את הסיטואציה , היא אפילו ציינה בפני שאתמול יתר הבנות העבירו לה את המידע .. שלא למאר ממש המתינו לי הבוקר.
עברנו על התקינה ועל המסמכים יחד , אפילו המסמכים שלי ילקחו להדרכה ולשמש כדוגמה .
מה שאומר בפועל שבמחוז חיפה והעמקים אני כנראה הראשון .
מבחינת משרד הרישוי מעניינים 2 מסמכים בלבד
1.אישור מתקין
2.אישור מכון תקנים או מעבדת תקנים (במיקרה שלי (אספיר ) זה הטכניון.
סה"כ 6 עמודים .
* כיוון הפרונט והאורות הוא חובה של המתקין , כך שאם הבנתי נכון הם לא רלוונטים להצגה כאשר מגיעים למשרד הרישוי .
מי אמר הערה ברישיון ????? 2303 ???:p
המציאות בפועל קצת שונה .
למיטב הבנתי (ובפועל ) משרד הרישוי ממש לא ערוך לסיפור ולכן בשלב הזה לא תופיע הערה על הרישיון עצמו אלא ניספח .
הניספח הזה ישרת את בעלי הרכב בכל טסט מהיום . (אני מעריך שאולי בעוד שנה תרשם שורה בדומה לכננת ווו גרירה ).
כרגע התוצאה היא :
קובץ מצורף 113733
-
מכיוון שהבכי בשרשור הזה מכסה בערך 90 אחוז מהמלל, אני מציע למנהלים להפריד את מה שכתב ווינדלר על התהליך ועל המסמכים כי זה חשוב.
ואם חלק מאלו שמבינים בזה קצת יותר ממני היו גם קוראים בין היללות שלהם, אולי היו שמים לב שבמסמך של מכון התקנים כתוב או דירקטיבה אירופאית או תקן אמריקאי. אם מישהו יכול לשפוך על זה אור.
ועריכה: עכשיו ראיתי את ההודעה האחרונה של ווינדלר. מברוק.
-
אישור המתקין\ואישור מכון התקנים הוא ליבה .
הסט+ הבולם +דגם הרכב צריכים להיות מאושרים כקיט מלא .
מיזוגים של בולמים וקפיצים של חברות שונות שלא עברו את האישור ככקיט לא יוכלו לקבל את האישור.
לאחר ההתקנה של הסט , יש ללקוח 72 שעות להציג את האישור ומשרד הרישוי (במיקרה שמדובר בהתקנה חדשה ).
מאחר והאישור מתקין מצריך כיוון פרונט וכיוון אורות אז תלוי בסדנה ההתקנה , אם היא בעלת היכולות הללו אז תחת קורת גג אחת ניסגר הסיפור .
מאחר ולאספיר אין היכולת , יש ללכת לכיוון פרונט + מכוון אורות , להביא את האישורים לאספיר ורק לאחר מכן האישור הסופי למשרד הרישוי ינתן .
עכשיו אני באמת מבין את מגבלות התקינה לבעלי רכבים עם קיטים מותקנים , אני מאחל לכולם בהצלחה .
אני חושב ששנה להתראגנות של לקוחות עם קיטים שהותקנו טרם ה 1.3.17 זה לא משימה פשוטה , והיא כניראה בלתי אפשרית כאשר מדובר במיזוגים של בולמים וקפיצים .
ולחברה החדשים תעשו שעורי בית טוב טוב טוב איפה ומה אתם רוכשים , זה יחסוך לכם כסף וצרות בהמשך.
-
1 קבצים מצורפים
יש לי חבר שעבר טסט שבוע שעבר עם קיט הגבהה (אולדמן ) ישן על פראדו ישן (לא זה לא הלך לו חלק , והוא פירק עוד איזה 2000 ש"ח על תיקונים ), ו 50 ש"ח על צביעה בשחור של בולמים והקפיצים .
:D
הוא אומנם עבר טסט , אף על פי שהכל היה מושחר ,הבוחן זיהה את ההגבהה ואמר לו שבשנה הבאה הוא ידרש לאישור .
לפחות עכשיו תוכלו להוריד מהרשימה את הרעיון של צביעה בשחור של הבולמים והקפיצים ..ממש מתאים לפורים.
קובץ מצורף 113734
-
ההנחיות היו צביעה בשחור והוספת אבק בטרם הצבע מתייבש... 😨
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
ההנחיות היו צביעה בשחור והוספת אבק בטרם הצבע מתייבש... [emoji32]
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לאבק יש גם תקינה כבר?! [emoji15]
חשבתי שכל אבק תופס
-
שורה תחתונה מהשנקל שלי:
עברתי טסט ודיברתי עם יבואן חלקי ההגבהה שלי, אני די רגוע. נראה שאחסוך את המאכרים.
גם אם אין לכם ערכה רשמית או אירופאית, תתקשרו ליבואן הקפיצים/בולמים שלכם לברר, כדאי.
הסיפור:
על הויגו שלי יש ערכה שהרכיבו במוסך הביתי, זה שמטפל בכל רכבי המשפחה, הגבהה צנועה מחלקים שהוזמנו בנפרד ולא סט ידוע. אני התייחסתי אליהם כחלקים תחליפיים מאיכות טובה יותר וטו לא. לא חשבתי שיש לי איזה שינוי מהותי או שינוי מבנה, אבל הפחידו אותי פה עם האפוקליפסה. כבר לפני כמה חודשים הקפיצים טופלו בספריי שחור ואבק לפי ההוראות למהדרין.
לפני כשבועיים הלכתי לטסט בחשש, נעזרתי במוסך שגם עבר על הרכב מראש, אבל לא נראה שהיה צורך. האוטו עבר בלי מילה. למרות שהשחור כבר מתקלף בנקודה או שתיים.
אומנם עברתי טסט רק עכשיו, בכל זאת עם הזמן יראו את הצהוב ולא בא לי ניידת שתעשה צרות בדרך למדבר. החלטתי לנסות להסדיר את העניין.
גוגל לא התעייף לפני שמצאתי את יבואן הקפיצים, הבולמים/קפיצים לא מככבים בסדנאות השיפורים אבל בכל זאת ממותגים נפוצים. התקשרתי.
ענה לי איש מאוד נחמד, מהתשובה שלו הבנתי שהם גם יבואן הבולמים או לפחות עובדים ביחד. לדעתו למרות הבלגן הגדול כרגע אין מה לדאוג. הסביר שבאמת כרגע אין מקום או מסלול בו אני יכול לקבל שורה ברשיון, אבל, הם דאגו לניירת ותקינה שאפשר לעבור אתה טסט. מי שצריך לעבור טסט בימים אלו עם חלקים שלו מקבל ממנו ישירות את התמיכה למעבר. הוא, כמו כולם, אומר שגם במשרד התחבורה מבולבלים והם רצו מהר מדי.
לפי התחזית שלו עד הטסט הבא שלי (ואפילו תוך כמה חודשים) אוכל להסדיר את העניין דרך המוסך המתקין שיפנה אליו ויקבל ממנו מה שצריך בשביל אישור מסודר פר הסט הספציפי ברכב.
-
זה בערך התשובות שאני קבלתי.
גם אני עברתי טסט בלי שום בעיה.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk