-
תגובה: בטיחות פאסיבית של suv ישן מול פרייבט מודרני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
וההגנה חושבת שזה מוגזם..
אז מניח שהמקסימום הוא יקבל 13, לא?
לא נשמע כ"כ חריג לרעה בנוף הפסיקה.
לדוגמא (בולטת) דורי קלגסבלד ישב בפועל 8 חודשים בלבד על תאונה בה הוא גרם להרג אמא וילד ב-2006 - עונש פחות מחמיר מזה שכנראה יקבל הנהג הזה.
בכל מקרה, צריך גם לשאול מה מטרת הענישה?
המטרות האפשריות הן: הרתעה, הרחקה של הסיכון מהציבור וגם, איך אנסח זאת בפשטות? נקמה (או במילים יותר מכובסות, תשלום החוב לחברה).
הסיבה האחרונה, למיטב ידיעתי, היתה תמיד לא אהודה במערכת המשפט בישראל.
הסיבה השניה מושגת גם באמצעות שלילת הרשיון שיקבל הנהג לתקופה ארוכה מאוד, אם לא לכל החיים, במסגרת פסק הדין.
הסיבה הראשונה כנראה מוגבלת ברלוונטיות, גם מבחינת משך המאסר וגם מבחינת אפקט ההרתעה על טעויות נהיגה (גם כשהן ממש איומות ונוראות).
במקרה של נהג שמראש נוהג כעבריין ובריון בכביש, יש חשיבות גדולה להרחיק אותו מהציבור באופן קבוע (ומבחינתי גם לדאוג לשלילת הורשה גנטית), אבל במקרה הזה, הנהג כנראה לא כזה - לפחות על פי מה שמתפרסם.
-
בטיחות פאסיבית של suv ישן מול פרייבט מודרני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
במקרה של נהג שמראש נוהג כעבריין ובריון בכביש, יש חשיבות גדולה להרחיק אותו מהציבור באופן קבוע (ומבחינתי גם לדאוג לשלילת הורשה גנטית), אבל במקרה הזה, הנהג כנראה לא כזה - לפחות על פי מה שמתפרסם.
לא כזה??
נהג תחת השפעת סמים ויצא במודע לעקיפה בדרך לא פנויה והתוצאה 8(!!!) בני אדם הרוגים.
זה לא נהג נורמטיבי שטעה בשיקול דעת.
בחייאת, אם יש מקרה קלאסי של יראו ויראו ולתת לציבור הרגשה שהמערכת גם מרתיעה וגם מענישה, זה המקרה בדיוק.
אין כאן לא אכיפה, לא ענישה ולא הרתעה.
Slowly..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא כזה??
נהג תחת השפעת סמים ויצא במודע לעקיפה בדרך לא פנויה והתוצאה 8(!!!) בני אדם הרוגים.
זה לא נהג נורמטיבי שטעה בשיקול דעת.
בחייאת, אם יש מקרה קלאסי של יראו ויראו ולתת לציבור הרגשה שהמערכת גם מרתיעה וגם מענישה, זה המקרה בדיוק.
אין כאן לא אכיפה, לא ענישה ולא הרתעה.
לפי כתב האישום המתוקן, הוא "נהג כשהיה מצוי בגופו קנאביס שבו השתמש ערב קודם לכן" ולא "נהג תחת השפעת סם".
איתור שרידי קנאביס בגוף יכול להתבצע גם שבוע אחרי נטילת הסם.
ככל הנראה, לא הוכח שהוא היה באמת תחת השפעה כשנהג ושזו הסיבה שהוא יצא לעקיפה בכביש לא פנוי.
עוד נהג שקיבל עונש נמוך בהרבה ביחס לכמות ההרוגים ולמרות נהיגה בריונית (כנראה) - אדוארד גלפונד שגרם להרג 24 תיירים מרוסיה בדרך לאילת בהתהפכות האוטובוס בו נהג - קיבל 8 שנות מאסר בלבד ב-2008
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
ככל הנראה, לא הוכח שהוא היה באמת תחת השפעה כשנהג ושזו הסיבה שהוא יצא לעקיפה בכביש לא פנוי.
אם הוא הצליח לחמוק מנהיגה תחת השפעה זה לא פחות רע.
זה משתמע שהוא בהכרה צלולה ביצע את העבירה..
כך או כך,
לא הרתעה ולא נעליים.
Slowly..
-
אין הרתעה בשום עונש על העבירות האלה, גם לא מאסר עולם אוטומטי.ביטול רשיון נהיגה לצמיתות זה עונש מתבקש - גם לאלו שמצולמים מבצעים עבירות מסכנות חיים שלא מסתיימות בתאונה. הם צריכים לאבד את הזכות לנהוג כפי שאנשים שמבצעים עבירת שימוש בנשק מאבדים מייד את הנשק והרשיון על כל פיפס הכי קטן.
-
זה בכלל לא משנה מה העברה, או כמה אנשים נהרגו או כל דבר אחר - הדבר היחיד שמשנה זה מי הרג ומי נהרג. עו"ד בכיר הורג אשה וילדה פשוטות ואנונימיות - שנה וחצי. אדם פשוט הורג בן של שופט עליון - 12 שנים. אדם פשוט הורג 8 מתנחלים - 13. אדם פשוט הורג 24 תירים מרוסיה - 8.
בושה.
-
שב שנה אחת בכלא ודבר איתי אחרי זה ...
בכלא חסר מקום וכליאה עולה לנו כסף, עוד יותר אם מדובר באדם יצרני , אז צריכה להיות לה הצדקה.
רשיון נהיגה = רשיון להרוג וככה צריך להתייחס אליו. מי שמראה שהוא לא אחראי מספיק כדי להחזיק ביד הגה - תוריד אותו מהכביש, ינהג ללא רשיון - תכלא אותו.
תעשה את זה לפני שהוא פוגע במישהו. כל המשתוללים למיניהם , השיכורים - רואים את הסרטונים האלו בלי סוף , תוריד אותם מהכביש כמו שאתה מבטל רשיון לצמיתות לכל מי שמתנהג בהפקרות עם כלי נשק או אפילו מאיים בע״פ או שמבצע עבירת אלימות בלי שום קשר לנשק - המשטרה לא מחכה שמשהו רע יקרה. זאת מניעה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אין הרתעה בשום עונש על העבירות האלה, גם לא מאסר עולם אוטומטי.ביטול רשיון נהיגה לצמיתות זה עונש מתבקש - גם לאלו שמצולמים מבצעים עבירות מסכנות חיים שלא מסתיימות בתאונה. הם צריכים לאבד את הזכות לנהוג כפי שאנשים שמבצעים עבירת שימוש בנשק מאבדים מייד את הנשק והרשיון על כל פיפס הכי קטן.
תכלס
-
הריקבון של כלל המערכות(משפט, תחבורה, משטרה) כבר שולט כאן, החל מהתנהלות החוקרים שלוקחים ראיות מרשיעות איתם הביתה כאילו wtf?? , תשתיות הכבישים-אם היתה הפרדה בין הנתיבים בכביש המסוכן הזה(לפחות בקטעים מסויימים) שגבה וממשיך וימשיך לגבות קורבנות אם לא יעשו משהו בנידון באופן מיידי מה שלא נראה שנעשה או זז משהו בכיוון הזה בכלל, וכלה במערכת המשפט שלא דורשת עונש מירבי ועל רוב עברייני התנועה שמגיעים להישפט מוטל עונש כספי ושלילות על תנאי או מקסימום זה בפועל לזמן קצר ביותר.
-
רשיון נהיגה הוא לא רשיון להרוג. כמו שרשיון לאקדח הוא לא וגם הקמת בריכה ביתית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
הריקבון של כלל המערכות(משפט, תחבורה, משטרה) כבר שולט כאן, החל מהתנהלות החוקרים שלוקחים ראיות מרשיעות איתם הביתה כאילו wtf?? , תשתיות הכבישים-אם היתה הפרדה בין הנתיבים בכביש המסוכן הזה(לפחות בקטעים מסויימים) שגבה וממשיך וימשיך לגבות קורבנות אם לא יעשו משהו בנידון באופן מיידי מה שלא נראה שנעשה או זז משהו בכיוון הזה בכלל, וכלה במערכת המשפט שלא דורשת עונש מירבי ועל רוב עברייני התנועה שמגיעים להישפט מוטל עונש כספי ושלילות על תנאי או מקסימום זה בפועל לזמן קצר ביותר.
במשך עשרות שנים לא היה גם פס הפרדה מצוייר על הכביש .. אבל אז לא היו פלאפונים ...
נדב, להאשים את ההפרדה הנתיבית באשמה זה מגוכח ..
תאשים את הנהג/ת שבמודע החליט לקחת פלאפון ליד ולהסתכל עליו ולא על הכביש. או על ההחלטה לעקוף כשיש מכוניות ממול בנתיב ... או כל מיני כאלו.
להאשים את התשתית זה ....
בכל מקום שיש הגבלת מהירות כתוב שהמהירות המותרת המקסימלית היא ככה וככה .. כלומר, אם יש בעיה על הכביש אז תיסע פחות. מותר 90 אבל אם יש ילדים על הכביש אז אפשר רק 30 .. זה אומר שאתה לא יכול לנסוע 90 ואסור לך לנסוע 90 ואם תיסע 90 .. יקרה משהו רע ואתה תהיה אחראי.
משזה נאמר, אז מה שיש לי לומר על מערכת המשפט הישראלית .. עדיף שאני לא אכתוב כי זה באמת נמוך... יותר מידי נמוך.
-
לא רק ההפרדה/תשתיות, אבל צירוף של כולם ביחד....
ברור שבראש ובראשונה זה מי שאוחז בהגה, ועל זה נאמר "סע במהירות הסבירה לתנאי הדרך", גם אם יש תמרור שאומר שהמהירות המותרת 120 זה לא אומר שכל נהג מסוגל לזה.
גם כשלפני נוסע מישהו על 60 כשמותר 80 אני יסע בסבלנות אחריו כי אולי הוא לא מכיר את הכביש או לא בטוח בעצמו בנהיגה או אלף ואחת סיבות אחרות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לא רק ההפרדה/תשתיות, אבל צירוף של כולם ביחד....
ברור שבראש ובראשונה זה מי שאוחז בהגה, ועל זה נאמר "סע במהירות הסבירה לתנאי הדרך", גם אם יש תמרור שאומר שהמהירות המותרת 120 זה לא אומר שכל נהג מסוגל לזה.
גם כשלפני נוסע מישהו על 60 כשמותר 80 אני יסע בסבלנות אחריו כי אולי הוא לא מכיר את הכביש או לא בטוח בעצמו בנהיגה או אלף ואחת סיבות אחרות.
אל תיקח את זה אליך .. אני לא טענתי כלפיך כלום כנהג. רק אל הנאמר.
-
טרי מעכשיו,
אמנם לא ג'יפ .. אבל מסה מול אזורים קורסים.
אני לא מעלה את הסירטון _ מי שרוצה שישלח לי בפרטי. אבל רואים היטב את הנושא של אזורים קורסים ו מתברר שמצילים חיים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d845f70d3c.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...df6ef2efa7.jpg
פה בפנים יש בן אדם חי.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2dcdbdbdd7.jpg
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
איזו תשובה?
שרכב שיורד לשוליים ומתנגש בשלט גדול מעלה את הסיכוי להתהפך, או שנוסעי רכב שטח גדול שהתהפך נפצעו קל?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
איזו תשובה?
שרכב שיורד לשוליים ומתנגש בשלט גדול מעלה את הסיכוי להתהפך, או שנוסעי רכב שטח גדול שהתהפך נפצעו קל?
כן ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
לא.
הכוונה שבפרייבט עם מרכז כובד נמוך שמתנהג טוב ומגיב מהר בלי להכנס לתנועת מטוטלת כמו רכב שטח גבוה וכבד עם מרכז כובד גבוה, יש מצב שזנב הרכב לא היה נזרק לכיוון השלט.
אני חס וחלילה לא מאשים את נהג הלנדקרוזר. הוא לחלוטין לא אשם בתאונה הזו. אבל מצד שני יש מצב גם לתגובת היגוי ברוטלית מדי שלו, שהוציאה את האוטו מאיזון. כמי שעוסק בהדרכות נהיגה גם בכביש/מגרש ופוגש את עמישראל הנוהג במלוא תפארתו וכשרונו, אני חושש שבדומה ל-99.9% מנהגי ישראל, אולי הוא פשוט לא ישב נכון ולא החזיק נכון את ההגה. כמה זה פשוט, ככה זה כואב... כי כשיושבים נכון (כלומר לא גבוה מדי, עם הגה לא נמוך מדי, במרחק הנכון) ואוחזים הגה נכון בשתי ידיים בשעה 3 ו-9, הרבה יותר קל לבצע פעולות היגוי עדינות ומדודות ולא מוגזמות וגם לתקן מהר ומדוד ומדויק - אולי תיקון היגוי עדין יותר היה מסתיים אחרת.
מצד שלישי כבר שמעתי/קראתי כאלה שמתלוננים מה פתאום עמד דווקא שם שלט..... כי אם לא היה תקוע שם שלט, זה לא היה קורה. להם אפשר לענות שאם נהג הרכב שסטה לא היה מתעסק בטמבלפון, הוא לא היה סוטה מנתיבו וכל זה לא היה קורה....
בקיצור.... בשורה התחתונה, הכל ספקולציות וניחושים. החלמה מהירה ובריאות איתנה לפצועים.
-
+ למכירה לנדקרוזר. מחירון.
החלמה מלאה לפצועים. הגנה מרשימה על הנוסעים שלשמחתם היו חגורים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא.
הכוונה שבפרייבט עם מרכז כובד נמוך שמתנהג טוב ומגיב מהר בלי להכנס לתנועת מטוטלת כמו רכב שטח גבוה וכבד עם מרכז כובד גבוה, יש מצב שזנב הרכב לא היה נזרק לכיוון השלט.
.
אם כבר הפוך.
אותו נהג במשיכת הגה ברוטלית כזו, בפרייבט שיורד מהאספלט לשוליים גבוהים משופעים ימשיך פנימה לתעלה כי אין מהלך מתלה לספוג את הפרש הגבהים ואין אחיזה.
אם יש רכב שמסוגל לספוג את המכה בירידה לשוליים זה יהיה רכב שטח.
במיוחד כשאמרו שהמהירות באירוע לא הייתה גבוהה.
אני זוכר טוב מאד בהדרכות נהיגה עוד טרום עידן ה-ABS, את ההבדל הגדול ביציבות בירידה מבוקרת אבל מהירה, מהאספלט לשוליים עם רכב שטח ביחס לפרייבט.
גם היום, במצב נסיעה כביש מהיר, כדי לרדת עם פרייבט מאספלט בגובה 10סמ לשולי עפר צריך להאט מאד, כמעט לעצירה.
בנתיב נסיעה שלי בכביש יש כמה חורים מוכרים באספלט, דומים לחורים שיש ברחבי הארץ בכבישים לא מתוחזקים.
עם פרייבט אתה מרגיש התרסקות ומכה חזקה.
עם רכב עם גלגל גדול/רכב שטח, זה בקושי טלטול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא.
אני חס וחלילה לא מאשים את נהג הלנדקרוזר. הוא לחלוטין לא אשם בתאונה הזו. אבל מצד שני יש מצב גם לתגובת היגוי ברוטלית מדי שלו, שהוציאה את האוטו מאיזון..
בשנים האחרונות טויוטה העתיקו את מערכת ה ace
(active cornering enhancement) , הם קראו לה בשם אחר "kdss" ולא ברור למה היא לא נמצאת בכל ה suv הגדולים , לדעתי האישית מערכת נהדרת שעושה עבודה, מורגשת מאוד בעקומות בכביש "ובתיקון טעויות" כמו מבחן האייל, ולכן גם כשהיו לי תקלות במערכת לא ויתרתי עליה ולא רצתי לבטל אותה כמו רבים שעושים זאת, לציין רק שלא בכל דיסקברי המערכת קיימת מהיצרן, רק ברמות גימור מסויימות.
היה לי מקרה בכביש הערבה בקטע צר ללא שוליים כשרכב יצא לעקיפה ובא מולי, ירדתי 2 גלגלים לשוליים עפר וחזרה מיד לכביש, הרכב לא הניד עפעף וההתנהגות היתה צפויה מאוד.
ב 2.30 דקות מציגים את המערכת:
https://youtu.be/fCgFYJ1VFAc
https://youtu.be/b4opZF1mDjM
-
ניתן לראות בסרטון שכריות האויר הצדדיות נפתחו מה שמין הסתם תרם לזה שהנוסעים יצאו בפציעות קלות.
בל"ק 120 (להלן מכונת כביסה), גם בשנתונים המאוחרים יש רק 2 כריות אויר בעוד שברכבים מקבילים יש הרבה יותר.
יואב פולס, מעניין אותי לדעת מה הסיבות שאחיך עבר מ150 חזרה ל120 והאם הוא לקח בחשבון את הירידה בבטיחות?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אם כבר הפוך.
אותו נהג במשיכת הגה ברוטלית כזו, בפרייבט שיורד מהאספלט לשוליים גבוהים משופעים ימשיך פנימה לתעלה כי אין מהלך מתלה לספוג את הפרש הגבהים ואין אחיזה.
אם יש רכב שמסוגל לספוג את המכה בירידה לשוליים זה יהיה רכב שטח.
במיוחד כשאמרו שהמהירות באירוע לא הייתה גבוהה.
אני זוכר טוב מאד בהדרכות נהיגה עוד טרום עידן ה-ABS, את ההבדל הגדול ביציבות בירידה מבוקרת אבל מהירה, מהאספלט לשוליים עם רכב שטח ביחס לפרייבט.
גם היום, במצב נסיעה כביש מהיר, כדי לרדת עם פרייבט מאספלט בגובה 10סמ לשולי עפר צריך להאט מאד, כמעט לעצירה.
בנתיב נסיעה שלי בכביש יש כמה חורים מוכרים באספלט, דומים לחורים שיש ברחבי הארץ בכבישים לא מתוחזקים.
עם פרייבט אתה מרגיש התרסקות ומכה חזקה.
עם רכב עם גלגל גדול/רכב שטח, זה בקושי טלטול.
כל מומחה לבטיחות כלי רכב בעולם יודע, מנסיון, שזה בדיוק הפוך, ושבטיחות אקטיבית של פרייבט גבוהה משמעותית משל רכבי שטח.
רק המומחים בג'יפולוג טוענים שהלילה הוא יום ויום הוא לילה.
זה פרופר מבחן האייל.
זה פרופר דומה לתרגול במסלול סלאלום.
פרייבטים של היום צולחים את מבחן האייל ללא קושי.
רכבי שטח? לא תמיד. ואם כן, לפעמים גבולי. על רכבי שטח ישנים יותר במצב כזה אני לא רוצה לחשוב אפילו.
הקרוזר מהתאונה ירד מהשול לשטח לפני שזנבו עף ימינה לתוך השלט. אני טוען שיש מצב שפרייבט מודרני לא היה מגיע לירידה מהשול בכלל.
את אפקט המטוטלת רואים מצוין בסרטון. esp קיים ברכב הזה ולא עזר בשיט. אם לא היה שם שלט, הוא כנראה היה מסתחרר למרכז הכביש ושם היה חוטף פיצוץ חזיתי מרכב שאולי בא ממולו.
זה פרופר מבחן האייל.
רכבי שטח? לא תמיד. ואם כן, לפעמים גבולי. מרכז כובד גבוה. משקל גבוה. זו תנועת מטוטלת שקשה מאוד להשתלט עליה.
אז אני מסכים שבבטיחות פסיבית, כשכבר פוגעים במשהו ומתהפכים, רכב שטח לוקח.
אבל בבטיחות אקטיבית? פרייבט מגיב מהר ומדויק יותר ואולי לא היה פוגע בשלט בכלל.
והקרוזר הזה לא ירד מהכביש לשול בצורה מבוקרת אלא באופן היסטרי לחלוטין. היגוי מוגזם. אני לא יכול להאשים אותו במשהו, אבל ככה זה נראה ולכן ככה זה נגמר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כל מומחה לבטיחות כלי רכב בעולם יודע, מנסיון, שזה בדיוק הפוך, ושבטיחות אקטיבית של פרייבט גבוהה משמעותית משל רכבי שטח.
רק המומחים בג'יפולוג טוענים שהלילה הוא יום ויום הוא לילה.
זה פרופר מבחן האייל.
ר.
יש לך מול העיניים תרחיש אחד ואתה עונה על אחר..
תתייחס למקרה הספציפי הזה.
ירידה מאספלט לשוליים נמוכים כי זה מה שקרה כדי לא להתקע ברכב ממול.
לא אייל ולא עיזה..
במקרה כזה, לפרייבט נמוך יש חסרון, לא יתרון.
-
אתה מתעקש לא להבין.
עם פרייבט יש מצב שלא היה יורד מהשוליים בכלל.
-
לא בטוח, כביש צר שוליים עמוקים, שלט שלרוע המזל היה במקום, גם הנהג הכי מנוסה ברגע של הפתעה יזיז את ההגה ימינה לחמוק, המנוסה אולי לא ינסה לחזור לכביש אלא ימשיך לתעלה ויעצור שם, הבעיה היתה השלט ששינה את מסלול הרכב.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
לדעתי שאפו ענק לנהג הלנדקרוזר שהגיב מהר ובהחלטיות ומנע תאונה חזיתית.
כל השאר זה כבר תולדה פיזיקלית של רכב גבוה וכבד שעצבנו אותו ומגיב בהתאם.
מסכים לחלוטין עם דרור שאם אותו נהג היה בפרייבט מודרני כנראה הכל היה מסתיים בהרבה פחות דרמה.
-
הוא שנאמר, הכל ספקולציות.
אבל רק לי נראה מוזר או לא תקין או אפילו רשלני ברמה קטלנית, שהשלט ממוקם כפי שממוקם?....
האשמה כמובן בזה שמתעסק בטלפון וסוטה מנתיבו, אבל תהיו בטוחים שהמחוקק לא יעשה דבר וחצי דבר בקשר לזה.
-
מאז הטויוטה. התהפכו עוד שני פרייבטים ועוד שלושה הרוגים בהם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מאז הטויוטה. התהפכו עוד שני פרייבטים ועוד שלושה הרוגים בהם.
+1.
אה וזה בלי לרדת מהאספלט אפילו...