מדהים, רמה גובה ביותר
מה אתה מתכנן בתאים האלו מבחינת אטימות למים/אבק?
Sent from my SM-S711B using Tapatalk
Printable View
מדהים, רמה גובה ביותר
מה אתה מתכנן בתאים האלו מבחינת אטימות למים/אבק?
פשוט וואו!!
רמה גבוהה בהחלט היה שווה את הזמן.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
משתדל לא להכיב ללא תוכן...
אבל באמת שזה אחד המרשימים והכיפיים!
עבודה יפה מאוד
הייתי מנסה לעשות רשימת ציוד עפ תכיפות השימוש, ואת מה שנשלף הכי הרבה מאכסן בתאים הנהדרים הללו .. לצד ציוד חילוץ כמובן, שגן אם לא נשלף הרבה נדרש להיות בהישג יד.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
מקובל בזייודים של ארגזים להשתמש בפרופיל מרזב ואז הסגירה היא של שפת סגירה מול גומי (קדר אטימה) זה באמת נותן אטימה הרמטית טובה.
אצלי השיקול המרכזי בשימוש בקדר (תכלס קנט עם גומי) היה לשכך רעשים ותזוזות ולמנוע מגע של פח על פח, משיקולים שונים יישמתי שעטנז מסויים בצורה של הקנט (שייצרתי בעצמי) והוא לא אידאלי לצרכי אטימה של מים (מבחינת הכיוון שהקדר מורכב והובלה של מים מחוץ לתא) יחד עם זאת מעריך שכן תהיה עמידות לגשם ולשפריצים מהגלגלים.
לגבי אבק, מזכיר לשואלים שמדובר בג'יפ פתוח. גם במקרה של ציוד בתא הנוסעים (כולל הנוסעים עצמם)...אף אחד לא חסין מפני פודרה מדברית.
תמונה מאי שם בתחילת הדרך. הקומפרסור שימש כהשראה במידה מסויימת:
קובץ מצורף 147167
מעורר השראה. וגם, את השאלה המתבקשת:
למה לעזאזל היצרנים לא עושים את זה בעצמם. בטנדר זה מתבקש כל כך. מי שהתקרבו לזה זה הראם בוקס, אבל הרבה פחות מוצלח מהתכנון שלך.
מדהים!
איזה כיף לראות.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
שים לב שהוא ״גונב״ שטח ארגז כדי לייצר את החללים.
בטנדרים אתה בד״כ רוצה כמה שיותר משטח להעמסה.
מי שרוצה ארגז מתקין אחרי זה ע״ח משטח העמסה.
הדפנות, מאותה הסיבה דקות, אין נפח לייצר תא אחסנה יעיל בדופן.
בדקתי רעיון כזה להיילקס לפני שנים.
המקום היחידי שאפשר היה בקו הארגז הוא למטה, מתחת לגובה הרצפה.
נועם
a dream came through
מודה שכשפתחת את השרשור לפני המון זמן, פקפקתי לגבי סיכויי ההצלחה, כמו גן ההתמדה בפרוייקט שמכוון מאד גבוה.
אני יותר משמח להתבדות!
שאפו לך.
פעמיים!
https://www.youtube.com/watch?v=wn5qPOFU5Ro&t=319s
הם ראו מה אני מתכנן והעתיקו...
אחרי משיכת זמן, הגעתי לסיים את האלכסונים האחרונים של הכלוב, אלה האופקיים בגג:
קובץ מצורף 147487
קובץ מצורף 147488
בהמשך לדיון קודם שהתפתח פה, אז הנה יש לי מקום להתקין רמקולים ולכסות את הפינות האלה יפה להצניע אותם. רמקול 6.5'' נכנס יפה במשולשים שנוצרו בפינות.
תכלס הכלוב גמור, מלבד השלמת ריתוכים הקפיים. עד שזה ייקרה אני קופץ לשלב מתקדם של התאמת סגירת הפיבר המקורית שגם לה יהיו ממשקים לכלוב.
הסגירה המקורית כוללת חלונות הזזה כבדים ודלת אחורית מלאה. הרעיון זה להשאיר ממנה רק גג ומשקופים לדלתות. בשלב מתקדם יותר אחרי שהרכב יסע, אתקין דפנות ברזנט מתגלגלות.
כזכור (ברור..) הגבהתי את דפנות הרכב במשהו כמו 10 ס"מ אז צריך בהתאם לקצר (להנמיך) את הסגירה.
בשלב ראשון אני מעלה את הסגירה לג'יפ ובוחן את המצב. בודק כמה צריך לקצר, מה עוד מתנגש ואיפה ואיך נכון לייצר עיגונים לכלוב.
קובץ מצורף 147489
קובץ מצורף 147490
אני מתחיל במובן מאליו, מסיר את החלונות ומשלים חיתוך בהמשך לפתח הקיים. אחר כך בודק, מסמן וחותך את עודפים בגובה.
קובץ מצורף 147491
קובץ מצורף 147492
שתולים בתוך הפיברגלס פרופילי פלדה שנראה לי שאשתמש בהם לייצר נקודות עיגון חדשות לכלוב.
קובץ מצורף 147493
ההתאמה המרכזית שלא ידעתי איך תסתדר זה הממשק למסגרת חלון הקדמית. החלון המקורי שלי שאליו מתאימה הסגירה הוא חלון "ישראלי" שזה אומר שהוא מלבני ולא טרפזי כמו החלון המקורי והחדש שקניתי. בפועל במישור המפגש בין הסגירה לחלון, הסגירה רחבה יותר במעט.
אני לא בטוח כמה זה נורא, זה נותן לו מראה ספארי שכזה:
קובץ מצורף 147494
קובץ מצורף 147495
אני חושב שהממשק הזה ייפתר בבניה של המשקוף של המסגרת הקדמית על הסגירה והתאמת משטחי האטימה - הרעיון (מן הסתם) זה לאפשר לחלון הקדמי להתקפל ולהיפתח קדימה.
תכלס אני מרוצה, עושה רושם שזה מסתדר ללא בעיות מהותיות. המשקופים של הדלתות נוסע ונהג משתלבות כל כך טוב עם הבודי החדש שאני שוקל להתאים את הדלתות פח המקוריות, סתם כאפשרות לחורף או לטסט.
מבט לבפנים:
קובץ מצורף 147496
ועוד מבט לסיום סיומת:
קובץ מצורף 147497
לא רוצה לפתוח פה....אבל יש מצב שזה נוסע למפגש ג'יפולוג הבא....
נראה מעולה ואינשאללה [emoji122][emoji122][emoji122]
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
הפרויקט ממש מתכנס לישורת האחרונה.
והפעם, דפנות הצד. עבור הדפנות הזמנתי לוחות פלדה 1 מ"מ (מגולוון) עם קנט מכופף של 30 מ"מ:
קובץ מצורף 147801
הדפנות האלה למעשה ייחתכו לצורה ומידה ויורכבו לתת מסגרת שהיא מחוברת למנגנוני הרמה.
הלכתי עם עצמי סחור סחור לגבי איך לבצע את ההתאמה וההרכבה בצורה שתהיה בול, שלא יווצרו מרווחים מול הבודי ושהקווי חיבור יהיו נקיים.
הדרך שבה בחרתי זה לבנות סוג של מסגרת אחורית מינימלית שמורכבת מ 2 רצועות פלדה 1.5 ממ, שמחוברות עם 3 ברגים כל אחת לקנט של המנגנון (חורים תוכננו מבעוד מועד). הברגים רותכו והושחזו כך שהלוח שטוח וחלק מהצד החיצוני (הנגדי לברגים). כזה לוח בכל צד ופרופית זויית 20X20 מחבר בינהם.
קובץ מצורף 147802
בצורה זו אני יכול לחבר למעשה את המנגנון עם השלד המינימלי הזה, לבדוק אותו ואליו לחבר את הדופן (חיברתי באמצעות ריתוך נקודתי לאורך הפרופיל זווית והלוחות מסגרת).
קובץ מצורף 147803
ככה זה נראה אחרי התאמה וריתוך נקודתי רק בפינות. משלב זה, ריתכתי נקודת לאורך הפרופיל. בהמשך כל ממשקי החיבור ייקבלו סיקה לאיטום ומניעת ויברציות.
נכון.... יכלתי ללכת בדרך של הדבקה. יש היום אחלה פתרונות בתחום. זה יחסית פשוט ומונע את נושא הויברציות בין הפחים. לא עשיתי את זה...נתקדם :).
אחרי ריתוך והשחזה:
קובץ מצורף 147804
וקצת פריימר מפחית:
קובץ מצורף 147805
אציין שלפני הריתוך המסגרת קיבלה ממיר חלודה וצבע יסוד.
עוד לפני זה ,הרבה הרכבות ופירוקים על מנת לוודא התאמה והשחזות במקומות שצריך. והוספה של כיפופים בסף התחתון של הפנל בקו של הבודי.
לפני כיפוף עם השאריות למטה:
קובץ מצורף 147806
סימון מוקפד וכיפוף:
קובץ מצורף 147807
קובץ מצורף 147808
עוד הרכבה לבדיקה, כאן גם התאמתי והרכבתי את הכנף האחורית:
קובץ מצורף 147809
קובץ מצורף 147810
השלב הבא היה לייצר ולהרכיב את נקודות העיגון של הבוכנות (קפיצי גז).
את ה STUDS לחיבור הבוכנות הזמנתי מאמזון, זה מגיע עם תבריג:
https://www.amazon.com/dp/B09JGDYSD1...sin_title&th=1
אותם הרכבתי לנקודות עיגון שייצרתי לבודי ובחורים מוכנים מראש בזרועות ההרמה שנחתכו כאמור בלייזר והוספתי להם הברזה בהתאם.
את הבוכנות גז גם הזמנתי באמזון, המבחר דיי גדול והמחיר שישית (!!) מספק מקומי בארץ. אז נכון שזה סיני ולא גרמני אבל בואו.... רק על המשלוח עד הבית שווה להזמין מאמזון ולא לפנות זמן להגיע למרכז ולאסוף בעצמי מוצר כמעט זהה במחיר לא סביר.
לבסוף כל מה שנותר היה להרכיב הכל ולהתרשם..... שמעו...זה מגניב לאאלה. יש עוד קצת FINE TUNING לעשות אבל זה עובד לא רע בכלל. תחושת הסיפוק עילאית, היי מטורף, להוציא לפועל במו ידיי תכנון מופרע שהוא כל כולו שלי...לא צריך יותר מזה.
https://www.youtube.com/watch?v=jNwooVA-IFM
הצד השני כבר בעבודה.
חג שמח עד כמה שאפשר (בהתחשב במציאות ובנסיבות של תקופתינו....)
נראה מעולה, שאפו
ואחלה ניצול מקום
תענוג לראות כל פעם.
פצצה
מה לגבי איזשהי דרך להשוות בין הצירים שיעשו תנועה זהה?
מדהים!!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
כל הכבוד. באמת מרשים.
כדי שהדלת תיפתח ישר תמיד ולא יתעקם שום דבר בתנאי שדה, צריך לסגור דרגת חופש בצירי ההרמה.
אסף.
רעיון וביצוע מבריקים.
נדיר!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מרשים!
נשלח מהנייד
תודה לכולם.
- - - Updated - - -
נכון. בתכנון המנגנון, מתוך הבנה ששום דבר לא הולך להיות מדוייק במיקום הצירים בין הצדדים, החלטתי להשתמש במיסבי קצה ספריים (בקצה הזרועות בחיבור לדופן) שיאפשרו חופש על מנת להימנע מכליבות לא רצויות ושאר בעיות של חוסר התאמה כללית.
המחיר זה דרגות החופש המוגזמות בין הצדדים כרגע.
בינתיים אני לא מתרגש, כל עוד שכזה סגור אז זה סגור וכשזה פתוח אז זה פתוח, הכל בסדר.