מה הקשר?
גם הסיני ייתן זיכוי מלא דרך איביי על אי הגעה בזמן.
גם כאן וגם כאן הבעיה היא מקומית.
Printable View
מה הקשר?
גם הסיני ייתן זיכוי מלא דרך איביי על אי הגעה בזמן.
גם כאן וגם כאן הבעיה היא מקומית.
לסיכום.
נתתי בערך חודש לפני שפניתי לשירות לקוחות וקיבלתי זיכוי תוך דקה. ביקשו שאצור קשר איתם אם היא במקרה מגיעה.
היום החבילה צצה. נאספה. הרגע סיימתי מול הצאט שוב - חויבתי מחדש ובזה נגמר הסיפור.
זהו..... הקורונה הכתה איפה שכואב....... (בציניוות ובהומר, נא לא להעלב...)
https://www.ynet.co.il/economy/article/H1Xi0UXIU
באסה-אבל יצאנו עם "שלל" גדול ורב. חמישה מסנני שמן של בוש, 3 זוגות נעליים, צעצועים, כלי קמפינג, ארגז כלים , חצובה למצלמה. כפות"ש היה לי העונג הגדול לקנות באמאזון- ובאמת לקבל שירות מצוין-שבישראל כנראה לא בדיוק היתי זוכה לו (זוג נעליים אחד אפילו הוחלף לי פלוס מתנה). תודה לכולם.
ארה״ב לא חסינה מהוירוס.
מחוזות שלמים שם נכנסים החל מסופש להסגר ולכן הצעד מאוד טבעי ומובן.
בנתיים יש לי ערמת קניות שצריך להרכיב בהית ועל הגיפ.
אינשאללה הכול יחזור בקרוב למסלול
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
https://youtu.be/O5zGkqAWsWE
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
כל הדברים מרשימת הsave for later שלכולם היה משלוח לישראל, כבר לא נשלחים.. לא בחינם ולא בכלל. נקווה כשהבלאגן יגמר הם יחזרו... לבינתיים... אוף.
חזרו לשלוח, אבל ביוקר.
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...277470,00.html
הכתבה מטעה. הציניות והקליקבייט כל כך ברור שזה פשוט מרגיז.
משלוח זה דבר יקר. בטח כשהמשלח נמצא חצי עולם ממך בתקופה שאין רכבות אוויריות.
הם פשוט כרגע לא מאפשרים שילוח איטי כי אין. אין טיסות בתדירות גבוהה שמאפשרת הטסת מטען רב. אני לא יודע איך השילוח הזול עובד, אם מדובר במטוסי מטען שמטעינים במטען נוסף למתכונן (כלומר, החבילה יושבת במחסנים בנמל ומחכה למטוס פנוי, כמו סטנדביי) או שמדובר במטען שעולה למטוסי נוסעים ועכשיו פשוט אין באותה כמות. או שפשוט בגלל שאין הרבה טיסות אז הערך של כל ק"ג פנוי עולה ולכן העלות גבוהה. לא יודע וזה לא ממש משנה.
המצב יחזור לקדמותו תוך כמה חודשים. בנינו, יש המון מוצרים שאפשר ויותר זול ונוח לקנות בארץ.
אני אופטימי, כי ג'ף אוהב כסף וכי גלגלי הקסטר שאני רוצה עולים רק 36 דולר אצלו (אם יחזור משלוח חינם או משהו בסגנון) ולא 87 כמו באיביי. מקווה שנחזור לשגרה תוך כמה חודשים.
ואם מישהו מכיר משהו שפוי עד 150~ שקל (גם בארץ) תבוא עליו הברכה
https://www.amazon.com/dp/B07V6X2LNB...dDbGljaz10cnVl
מה שלא רוצה להמתין הרבה אני מזמין מקומית מאיביי או אמזון ליושופס ומתפלל.
מקווה שלא יאכזבו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יושופס לוקחים כ 25 דולר לקילו.
תן דוגמא בבשה
אני מאחד אצלם שני פריטים קטנים ונראה לי שיצא לי עדיף אבל תתנו מידע ולא סתם סיסמאות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נראה שכרגע עדיף להזמין מאמזון אנגליה (קיזוז מע"מ אנגלי + הפחתה במחיר המשלוח ללקוחות prime).
גם כאן עלות המשלוח לא זולה (בגדול 20-30 ליש"ט תלוי בגודל/כמות המוצרים), אבל לרוב זה עדיין יוצא יותר זול מאמזון ארה"ב או ebay.
לגבי הזמנות מאמזון US-
הזמנתי מוצר, כולל משלוח.
על ה INVOICE כתוב במפורש :
Estimated tax to be collected: $0.00
Shipping & Handling : $105.86
הגיע לארץ, FedEx פנו אלי וביקשו תשלום נוסף (מכס ועמלות של פדקס).
שלחתי אותם לחפש.
פמה אלי המוכר (ב EMAIL) , והודיע לי שאם אני לא מוכן לשלם את התוספת, הם מחזירים לארהב, וכל הטיפול עלי.
התכתבתי אתו עוד כמה פעמים, סרבו לזיכוי מלא.
פניתי לתמיכה של Amazon, עשיתי אתם צ'ט קצר (5 דקות), קיבלתי זיכוי מלא!!!
שתי מסקנות -
1- לא יודע מה לעשות עם ההזמנות האלו. אם יש לי קבלה שכתוב עליה במפורש טיפול ואפס מס, לא מבין איך יכולות להיות הפתעות כאלו.
2- עדיין, אין כמו השרות לקוחות של אמזון. אם יש מסמכים ובאים "בידיים נקיות" , הם בחיים לא אכזבו אותי.
תשימו לב, טוב! עם מי אתם מדברים. גם עם הדוא"ל מגיע עם לוגו של אמזון, במקרה הזה, הוא הגיע מהמוכר ולא מאמזון עצמם. צריך להיות חד על ההבדל ולדעת לעקוף את המוכר ולהגיע לתמיכה של אמזון עצמם.
המסקנה צריכה להיות
תשימו לב ממי אתם קונים!
אתה לא קנית מאמזון עם השרות משלוחים שלהם אלא קנית באמזון ממוכר פרטי ששילח בפדאיקס לפי התנאים של פדאיקס.
למזלך לא הייתה כנראה הערה שהמיסים והעמלות הנוספים הם על חשבונך.
בתקופה הזו המגוון והמחירים של המשלחים מאוד בעיתי.
מי שמבין צריך לוודא שהוא מזמין משלוח בתנאי DDP שזה אומר שכל העלויות על השולח כולל עמלות ומיסים כלשהם
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זיו - אתה טועה.
בנוסף לכך - התנהגות כזו של קונים ישראלים פוגעת בכולנו.
כמו ברוב אתרי המסחר - עלות המיסים והטיפטל האישורים מול הרשויות למשרדי הממשלה בנימין האחריות ועל חשבון הקונה, אלא אם כן יש הסדרים מיוחדים כמו במקרה שאמזון היא המוכרת ואחראית על השילוח ואז כל התשלום נגבה מראש או למשל הגלובל שיפינג של איביי.
לא כל מוכר יודע את כל החוקים של כל מדינה אליה הוא שולח ויכול לידה מראש את העלויות דיווחו עליה בארץ היעד. קשה לצפות שיספוג עלויות כאלו. זה אמור להיות כתוב במפורש בכל אתר שאתה רוכש ממנו.
נשלח מהנייד
אז מה המשמעות של השורה הזו בחשבונית?
Estimated tax to be collected: $0.00
https://www.ynet.co.il/articles/0,73..._medium=social
mustop נסגרה
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
ארז,
אתה טועה, ואתה טועה בכמה דברים עקרוניים (אתה מוזמן לפנות לעורך דין שיסביר לך את הפסיקה. חוק חוזים אחידים וכו').
המוצר נקנה באתר של אמזון, והחשבונית של אמזון - כל שאר האמירות - "שאני צריך לברר", "שהמוכר לא ידע", וכו', "לא יכול לספוג" פשוט לא רלוונטיות.
1- נתחיל מהסוף - "לא יכול לספוג" - בכוונה שמתי את המחיר של Shipping & Handling 105$ ! ותאמין לי, זה למנוע לג'יפ... זה בערך 1ק"ג. אתה יודע מה כולל הסכום הזה? אתה יודע איך לברר? לדעתי זה כבר כולל עמיל מכם ומע"מ. אני, לא רוצה להבין ולא רוצה לדעת. המוכר לא רוצה לפרט, מצויין, אני לא צריך לחקור. אם היה כותב שזה כולל A, B, C וכל השאר, כולל מיסים מקומים עלי..... הייתי צריך לבדוק.
2- כתוב במפורש Estimated tax to be collected: $0.00 מה זה אומר? שעכשיו אני צריך לעצור את הקניה, ולחפש את המספר טלפון, או הדוא"ל של המוכר (לא של אמזון), ולשאול אותו אם הוא מבין שיכול להיות מכס בישראל??? כתב פה מישהו, זה מיועד למס מקומי במדינות בארה"ב.... כלומר, אמזון הגדולה, מבינה שאני מזמין לכתובת בישראל (ראה עלויות משלוח), אבל משאירה בטעות שורה, כל כך מטעה, בחשבונית?
3- לאורך כל התהליך לא היה איזכור לגבי מי המשלח ומה כולל הטיפול. יש לך מושג באיה שעה טס המטוס? באיזה חברת תעופה? למה אתה לא מברר את המחירים שלהם בימים האלו?! קישקוש!!! יש לי שורה על משלוח, אני סיימתי. מאיפה FedEx החוצפנים מבקשים עמלה טיפול??? יש לי איתם עסק? אני חתמתי אתם חוזה? למה הם מחייבם אותי על X ולא 3X? מי שהכניס את FedEx לעסקה זה המוכר, והוא סיכם אתם על תעריפים והוא משלם להם. FedEx סתם ניסו לעשות סיבוב!!!
אני אתן לך דוגמה נוספת - קניתי מוצר בחו"ל, ~$100 כולל משלוח וטיפול. היה כתוב שמיסים מקומיים עלי (הבנתי שאני הולך לשלם מע"מ), זה הגיע לארץ DHL ביקשו את המע"מ ועמלת טיפול. אמרתי שישכחו והם יכולים להחזיר למוכר. אחרי יומיים התקשרו ואמרו שבאופן חריג הם מוכנים לוותר על החיוב של העמלה (שילמתי רק מע"מ).
לפעמים, לא בקניות כאלו, שעושים יבוא מסחרי, יש הפרדה בין השלוח לבין הטיפול בשחרור ובמסים, ואז הלקוח בוחר ומתקשר למשלח (FedEx, DHL) ואז העלויות על הקונה. במקרה שלנו, המוכר הביא את המשלח לעסקה, והוא חתם איתו, והוא משלם לו.
הפסיקה \ ההלכה המקובל בעולם, שבכל מקרה של התקשרות בין יחיד לבין חברה, שנעשה שימוש בניירת אחידה של החברה (המוכר, הבנק, הקבלן), במקרה של סתירה בין סעיפים שונים, או משהו לא ברור שניתן לפרש ברמה סבירה לכיוון שונה, תמיד יפסקו לטובת הלקוח.
אמזון לא חלטוריסטים, הם לא יכולים להסתתר מאחורי כל הטענות שהעלו פה.
מהרגע שיש תשלום על משלוח טיפול ויש אמירה על מס', אני לא צריך לחקור כלום.
שלא יבלבלו לכם את המוח, ואל תבלבלו אחרים.
דרך אגב, הפרשנות הזו חלה גם על כל מה שקשור לתאור המוצר, או תמונה לא זהה ב 100%. קנית לד בר, כתוב עליו הספק חשמלי, הגיע לארץ, ההספק לא תואם..... שלום קחו בחזרה (ולכם חשוב שיהי הספק חשמלי שאפשר למדוד, ולא איזה מספר מופרך של לומן).
הבעיה שזה קורה מול עלי או איזה סיני אחר, לך תתבע אותם.
אבל בגלל זה אני מוכן לפעמים לשלם יותר. כעקרון אני לא קונה בעלי אקספרס מוצרים מעל $10, הבנתי שאם אני אקבל ג'יפה זו בעיה שלי.
בשביל זה, בדיוק בשביל זה, דברים יקרים יותר אני קונה באמזון. זה קצת יותר יקר, אבל אני לא נתקע עם הזמנות נפל.
מה אני חושב שקרה פה - ניחוש פראי שלי....
FedeX, אמזון, או כל מישהו אחר, חתומים על חוזה ארוך טווח, בגלל מה שקורה עם הקורונה ועלויות המשלוחים, נוצר למישהו חור בתחשיב, אז ניסו.
עובדה אחת ברורה - ברגע שפניתי לאמזון, זה לקח 5 דקות, בלי שוק ובלי שום וויכוח.
אפשר לינק למוצר שרכשת?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
רשמו לך Estimated, שזה הסכום שהם מעריכים, אבל המקבל אחראי על התשלום אם זה יותר.
כשאמזון המוכר והמשלח הם גובים מיסים מראש ובשביל להראות שיש להם שירות לקוחות טוב במקרים שזה יותר יקר הם סופגים את ההפרש וכשזה נמוך הם מחזירים. בגלל זה הם הצליחו להשתלט על הקניות בישראל- אנחנו לא אוהבים הפתעות במיוחד בתחום חלקי הרכב שמספיק שהחלק צריך לעבור בדיקה וזה עוד כמה מאות שקלים...
הם זיכו לא בגלל שהם חושבים שאתה צודק, הם זיכו בשביל לשמור על השם הטוב שלהם.
דרך אגב, בדיוק בגלל בעיות כאלה רוב המוכרים לא מוכנים לשלוח לישראל