אולי כי היום זה עדיין אסור?
מה מפתיע בזה שהיום זה עדיין אסור ומישהו קיבל קנס על מה שבמפורש אסור?
Printable View
ברור שזה אסור, זה לא העניין
גם לשמורות בתשלום אסור להיכנס בלי לשלם
אז המצב הוא שההבדל הוא בסכום
כמו בבדיחה שהאבא מסביר לבן למה גם אמא שלו וגם אחותו הן זונות וההבדל הוא רק במספר
אז סגרנו שהמדינה זונה... רק נשאר להחליט כמה לשלם
כהערת שוליים : המבצעים האלה בשבועות האחרונים תמיד בפרופיל גבוה בשבת , אם היה גם בשישי היו נועצים את המגזר. באזור שלנו שהוא מעורב זה מאוד בולט
צמוד לבית שלי יש יער, ביער יש סינגל מעולה ושבילי 4X4 נחמדים שמובילים לפינות חמד שחלקן שצפו מים בזכות החורף המעולה.
לאורך כל התקופה רכבתי בסינגל וטיילנו בג'ימני, לא מפני שאני מתריס או מורד אלא מתוך ידיעה שתקנות זמניות לא יכולות להיות מאוד סלקטיביות ולהתעסק במיקרו, הרי ברור לכל בר דעת שלא סיכנתי את עצמי או אחרים, לא רכבתי בפארקים הומי אדם או ביער כמו בן שמן שוצף רוכבים ולא קיימתי מסיבות טבע בטיול ג'יפים, אבל היה ברור שהתקנות צריכות להיות כוללניות ומי שעבר עליהן אם בשימוש בהגיון או אם חלילה בחוסר אכפתיות סביבתית, צריך היה לנהל סיכונים בקבלת קנס.
מבחינתי הרכיבות והטיולים תרמו רבות לבריאותי ולשרידותי הנפשית במיוחד כעצמאי שניזוק לא מעט כלכלית.
פרקים כן, פעילות ספורטיבית במרחק העולה על 500 מ' כן, צימרים כן, חלק משמורות הטבע בתשלום כן ומה עם טיולי שטח ברכב??
אין מתווה ברור או הנחיה בעניין שאני יודע עליהם.
כרגיל מדיניות פרטצ'...
אתמול טיולון התאווררות קצר באזור בית ג'וברין ובית שמש- היו דיי הרבה מטיילים ומשפחות בפיקניקים ביער המלאכים ופארק בריטניה.
חלפו על פנינו לא מעט ניידות גם בשטח ללא שום בעיה.
אולי השוטרים קיבלו אישור לשיקול דעת?
איך שזה מתנהל, אני בספק כמה מהר תהיה הבהרה ברורה לגבי טיולי שטח.
אנחנו לא סקטור חיוני, ולא סקטור שמעניין את מישהו.
אם לא תהיה איזה תקרית מגוחכת, שתצא לתקשורת (כמו עם הגולש בחוף ת"א), אנחנו נשאר באי וודאות.
נוכל לטייל, רובנו יעשו את זה עם חשש, אבל זה לא יאמר ברור.
מבחינת הגיון, אני לא מבין איך אפשר לאשר איזה נופש כל שהוא - צימר, מלון....ולקנוס מי שמטייל בשטח.
עובדתית, שרשות שמורות הטבע רוצה לדחוף את נושא השמורות בתשלום, היא מציינת רשימה מפורשת של שמורות שיהיו פתוחות. זה לא מקרה שבשום פרסום שלהם הם לא מתייחסים לשמורות שלא בתשלום.
זו מדיניות מכוונת, חלק מכל השיטה של להשאיר דברים לא הגיוניים, במצב לא ברור, מתוך הבנה שאי אפשר להגן ולהצדיק, אבל אפשר לנסות להרוויח על חשבון הציבור.
ההגיון (לכאורה) הוא שבשמורה בתשלום ניתן לשלוט בכמות הנכנסים. וזה גם ההבדל בין קניונים (ששוקלים לפתוח) לבין שווקים.
בשמורות בתשלום יד צורך לשלוט בכמויות, רובן מצומצמות בגודלן
השמורות הפתוחות גדולות הרבה יותר והבעיה לא ממש קיימת
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני גם חושב שיציאה לשטח פתוח עם המשפחה הגרעינית בלבד, לא יכולה לגרום להפצת הנגיף.
אבל הפחד יגן עלינו?! על איזה פחד אתה מדבר.
ביום שישי האחרון, יצאתי מחוסר ברירה לסופר גדול.
יותר מ-50 אחוז הסתובבו כשהמסכה מעטרת להם את הסנטר בלבד
ולא שמרו על מרחק כנדרש.
והשאר- היו כאלה שחסמו רק את הפה ורק מיעוט קטן כיסה גם את האף.
לקחתי איתי 2 עגלות. אחד מלפני ואחת מאחורי כדי שלא יצטופפו עליי.
פשוט מפחיד עד כמה אנשים מזלזלים.
בגדול לכל דבר יש פיתרון. וגיא צודק הפחד משפיע, אתה איפשהו באמצע של הסקלה. בצד השני יש את אלה ששמים זין - אותם ראית. ואת אלה שלא יתקרבו לסופר ויעשו הזמנה הביתה. אני אישית הולך לסופר בשעות לא עמוסות כלל, אחד כזה שבכניסה מודדים חום ודואגים שיהיו רק כ-20 איש בפנים ברגע נתון.
נכון לעכשיו, מגפת הקורונה הינה תופעה איזוטרית בישראל, שחולים בה בעיקר רבדים איזוטריים מהאוכלוסיה.
החשש של הישראלי המצוי צ"ל מגל שני של התפרצות, שבקשר להיתכנותו משפט כמו 'הנבואה ניתנה לשוטים' מאוד רלוונטי.
הגל השני , שלישי וכן הלאה הוא נדרש, הוא לא תאונה ( בהנחה שלפחות חלק מהאוכלוסייה מתחסן בתהליך, מה שעוד לא בטוח להבנתי)
האסטרטגיה היא גלים , לא הכחדה של הווירוס
למעשה, גם אם אין חיסון טבעי ויהיה כשל ביצירת בחיסון מהונדס , נראה שהאסטרטגיה תהיה גלים
לא זוכר איפה היה פה הסרט..
*דוברות המשטרה (ירושלים):*
*משטרת ישראל פתחה בחקירה בעקבות תיעוד שפורסם ברשת החברתית בו נראה ג'יפ שנוסע על מדרגות במרכז מסחרי בירושלים - הנהג אותר, והובא הבוקר לחקירה במטרה להביאו לדין.*
חוקרי אגף התנועה בירושלים פתחו כאמור בחקירה לאחר שהסרטון הגיע לידי המשטרה, שהובילה לאיתור הנהג כבן ה 18, תושב ירושלים. עפ"י התיעוד נראה הנהג נוסע עם רכבו לפני כשבועיים על מדרגות של מרכז מסחרי בשכונת רמת אשכול בירושלים, בניגוד לחוק ובצורה מסכנת חיים.
הנהג נחקר בחשד לנהיגה בקלות ראש, ובכוונת המשטרה להעביר את ממצאי החקירה ליחידת תביעות תעבורה של המשטרה, במטרה להביאו לדין.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
https://www.facebook.com/20820037205...7592208787054/
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
בשעה טובה, אפשר לחזור (עם המגבלות הנדרשות)
שמורות הטבע והגנים הלאומיים עדיין סגורים
02.05.2020
בעקבות הפרסומים בתקשורת אנו מבקשים להבהיר כי בשלב זה הגנים הלאומיים ושמורות הטבע סגורים בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
https://www.parks.org.il/newsflash/corona/
לא חייבים לטייל דווקא בשמורות.