כמו שרק ופיונה, בקטע מחמיא לזוגתך, כמובן.
הייתי חייב בועז. התבקש. סליחה ומחילה :rolleyes:
Printable View
שעתיים אחרי השניה. תחושה מוזרה.
במחקר מצאו שאחרי המנה השניה תופעות הלוואי (הקלות) בולטות/חזקות יותר. זה אמור להיות בסדר גמור כי הן בד"כ נובעות מהתגובה (הרצויה) של המערכת החיסונית. בעצם, בדיוק בגלל זה יש מנה שנייה - כדי לתת חיזוק.
Sent from my LM-V450 using Tapatalk
התחסנתי לפני 3 שעות. מחכה בקוצר רוח למנה שניה.
אני יכול להעיד שאני ועוד קצת פחות מחצי מחבריי, נפלנו שדודים אחרי החיסון השני. חום, צמרמורות כאבי ראש ושרירים, חולשה... שפעת של ממש, למשך 24-48 שעות.
כך שהמחקרים די אמינים.
אגב,
אקמול מוריד את כל התופעות כמעט לאפס. (אצלי).
אצלי לא היו כל תופעות לוואי גם אחרי השני.
למעט כמובן תחושת הכאב העצום בכתף שפגשה את המחט.
נשלח מהנייד
אחרי החיסון הראשון לפני שלושה שבועות לא היו שום תופעות לוואי. כלום.
קיבלתי את החיסון השני אתמול בבוקר.
אחרי שעתיים בערך החל כאב קל בכתף בנקודת ההזרקה וזהו.
כמה שעות אח"כ כבר הייתי עייף באופן קיצוני. נפלתי לישון לפנות ערב והתעוררתי רק בבוקר עם כל תסמיני השפעת: כאבים בכל הגוף, חולשה ועייפות.
סה"כ תופעות הלוואי הידועות.
איך כולם מתקמבנים על חיסון ואני עם תור לפברואר?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ביום רביעי קיבלתי את השני, למעט כאב קל בזרוע למשך יומיים שום תופעה חריגה, כך גם כל הקרובים אלי במשפחה המורחבת שקיבלו חיסון, לדעתי אם מחפשים את הבעיות וחושבים יותר מדי הן מופיעות,
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
הנה לך יתרון לפריפריה, כמעט כל מי שסביבי ( ורצה) אחרי סיבוב ראשון.
חריגים הם מבוטחי מכבי.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
מוצ"ש הקודם. איך שיצאה שבת ואני מפעיל את הסלולארי,
מתקשר אליי ידיד היסטרי. יש לו חום 38.5 עם כאבי שרירים.
ככה עברה עליו כל השבת.
הוא שואל, אם לשמוע בקול זוגתו שרוצה לקחת אותו למיון.
(אין קופ"ח)
אני אומר לו שלא יגש למיון בשום פנים ואופן ומציע לו לגשת
לטר"ם או בריאותא.
ואז תוך כדי שאני מזהיר אותו שישמור על עצמו (יתרחק שם מאנשים
מסכה וכו') הוא מספר לי שהוא כבר קיבל חיסון שני ביום שישי.
ממש שאגתי עליו "מה אתה רוצה, זה תופעות לוואי מהחיסון!"
אומר לי "וואלה, לא חשבתי על זה" אבל לקחתי אופטלגין ולא עזר.
אמרתי לו, במצב הזה, רק אקמול.
לקח, הלך לישון. נרדם. בבוקר הכול נעלם.
אשריך אחי. ממש שמח שהתחסנת. אתמול כשהייתי בחיסונים היו אנשים שאשכרה פרצו בבכי אחרי החיסון. אחרי התגובה הראשונית של לנסות להבין מה פגע להם בראש, אתה מקשיב טיפה ממרחק ביטחון ומבין את תחושת הפורקן. מדובר באנשים ששכלו הורים וחברים שמי יודע אם הם היו כעת בחיים אם היו מגיעים אליהם עם חיסון בזמן.
אגב, גם לי היו תופעות לוואי של עייפות בעיקר - וזו הג'ינג'ית שהתחסנה.
אסף.
כשצריך לפתוח צנצנת במטבח - אני חיוני מאוד.
שם בערך זה נגמר...
אסף.
טיפ קטן לחיסון השני שנקודת ההזרקה יותר כואבת.
אם אתם ישנים קבוע על צד מסוים תבקשו את הזריקה ליד השנייה.
זה הדבר היחיד שהפריע לי שקיבלתי זריקה בצד שאני ישן עליו.
חוץ מזה חצי יום הייתי קצת מנומנם ולמחרת הכל עבר.
לפחות לי מרגיש יותר רגוע ויותר שקט שגם אנחנו גם ההורים וגם סבתא וסבא מחוסנים
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
עכשיו, כשאנחנו (מעט) נינוחים יותר, אפשר לפתח את הדיון של "האם החיסון הזה בכלל יעיל? או שכמו שפעת נצטרך כל שנה להמר על שניים שלושה זנים נבחרים (ובד"כ לפספס) ולהתחסן מחדש?"
נחכה למומחים, אני רק ניזון מהתקשורת. אבל להבנתי אפשר להיות נשא, ואפילו חולה קל.
וזאת אחת הבעיות עם קונספט הדרכון הירוק (בלי להכנס למלכודת של שלילת זכויות ובלה בלה בלה), שאתה יכול להסתובב חופשי ולהפיץ את המחלה, כך שעד שלא כולם מחוסנים (או לפחות הרוב המוחלט), יהיה קשה לשחרר.
אבל כאמור, זה רק משמיעה מזדמנת של מהדורות, שמהן אני גם מנסה להתחמק, לא בדקתי, לא ביררתי, ובד"כ באקטואליה אני פחות בעניינים מהאוורג' ג'ו.
חיסון הקורונה שונה מחיסון השפעת, והוא מבוסס על ייצור סימולצייה של מאפיין משמעותי ומובהק של כל משפחת וירוסי הקורונה שאותו הגוף לומד לזהות, ולכן סביר להניח שהוא יכסה מגוון רחב של מוטציות, גם אם לא את כולן.
חיסון השפעת בנוי בשיטה של וירוס מוחלש/מומת ולכן הגוף "בוחר" איזה תבנית לשמור כזיהוי לוירוס, ולא תמיד הוא יבחר מאפיין משותף, ומכאן הכיסוי החלקי יותר.
לפי המומחים שבתקשורת, דווקא יש להם אופטימיות זהירה שהמחוסנים לא יהיו נשאים ולא ידביקו אבל אף אחד לא מוכן לחתום על זה בוודאות.
לגבי ההשפעה של החיסונים וההשפעה על ההדבקה והחולים הקשים אז אומרים שרק עכשיו הכמות של האנשים שקיבלו מנה שניה ושחלף מאז שבוע מתחילה לגדול אז זה עוד קצת מוקדם.
מצד שני נראה לי שהייתה ציפייה שכבר אחרי המנה הראשונה תהייה איזו השפעה יותר ברורה.
אם בעוד שבוע לא יהיו כבר נתונים ברורים וחד משמעים על השפעות החיסון אז כנראה שבאמת כבר יהיה צריך להתחיל לדאוג.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אסף.
אנחנו במכבי. בחיפה קבלתי תור לעוד חודש. בטבעון תור לעוד שעה.
צא ממרכז תל אביב ... יש חיסןנים בקלות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חיסון ראשון, כאבים בכתף. מסתבר שמה שגדל לי זה לא זנב אלה אנטנה 5G.
ההורים שלי אחרי חיסון שני, אמא שלי הייתה עייפה עם כאב ראש ובחילה. אבא שלי בלי כלום.
אסף, היכל שלמה, אין עומס ואין כלום, אם אין תור, פשוט תגיע ויחסנו אותך. בכללית, אתה
מגיע ומחסנים ישר בלי לשאול אפילו איך קוראים לך ובן כמה אתה.
בהיכל שלמה לקח לי פחות משלוש דקות מרגע הכניסה ועד רגע ההתאוששות. קופת חולים כללית.
3 ימים אחרי: כאב בכתף, קושי מסוים להרים את היד. מחכה לחיסון שני.