-
תגובה: ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)
תודה.
ההגיון שאתה מתאר ברור ומוכר לי. אין ספק שמהירות גבוהה יותר משמעה יציבות טובה יותר - פחות רגישות לגלגל קדמי או אחורי שבורח קצת הצידה כתוצאה מעליה על אבן חופשייה.
מהצד השני, אני מעדיף את הסבירות הגבוהה יותר להיכשל בעלייה, ואולי אף ליפול בה, במהירות של עשרה קמ"ש, מאשר לעוף פעם בודדת מהאופנוע ב30קמ"ש בשטח סלעי.
בראייתי, ומכיר גם דעת גדולים שסוברת כך, לרכוב מהר יותר תמיד אפשר, אבל אבל לרכוב לאט יותר זה משמעותי פי כמה מבחינת לימוד טכניקות, ופחות כואב כשנכשלים.
אני מתרגל עליות כמעט על בסיס יומיומי, ובינתיים, טפו טפו, לא נפלתי. שיישאר ככה.
גם בעליות שאני מרגיש יותר נוח לרכוב בהן מהר, אני מעדיף לנסות רכיבה איטית, עד כדי עמידה ואף עצירה מכוונת, לצורך לימוד טכניקה.
בעמידה, תמיד בעמידה. את הישיבה אני משאיר לכביש.
עם זאת, שלא ארפה את ידיך, תמשיך עם הטיפים. אני קורא ולומד.
- - - Updated - - -
כן, יחסי ההעברה ארוכים מאוד. הילוך ראשון יעיל בין 20 ל55 קמ"ש, כש20 זה גבולי ממש בעלייה, ושני בין 25 למשהו כמו 75קמ"ש.
-
אם אתה בשלב של תירגול השליטה בקלץ' או תרגיל שיווי מישקל כלשהו אז סבבה.
אבל בל נטעה, זו לא הדרך הנכונה או הבטוחה לעלות עליה לבנה תלולה.
הכלל לעליות כאלה (קו ישר, אחיזה בעייתית, שיבושי קרקע שהמתלים יכולים לאכול בלי בעיה), הוא שהילוך גבוה יותר נותן אחיזה ושליטה גבוהים יותר.
הנטיה הטיבעית היא לרכב בהילוך נמוך כי מה יקרה אם נצטרך להאט, זו טעות שצריך להכניע בצורה מודעת.
עכשיו ברור שהכל תלוי.. תלוי ביחסי העברה, תלוי בניסיון הרוכב, תלוי במתלים, תלוי בצמיגים, תלוי בעליה.
ברמה הפילוסופית, זו בעיה מובנית ברכיבת שטח: רכיבה מהירה (יחסית) היא בטוחה וקלה יותר מרכיבה איטית.
אבל כדי לעבור את עקומת הלימוד מאיטית למהירה חייבים ליפול קצת..
-
חנן , כשמשחקים במתארים הללו, אסרטיביות היא שם המשחק, אין הגיון , השליטה תבוא לבד. כי זה יילך ויתדרדר מרכיבה לרכיבה , מכיבוש לכיבוש- העליות יהיו מסובכות יותר , כי אתה מחפש לאתגר את עצמך. זה בטבע שלך כנראה.
אני חושב שאם יש לך את היכולת , אולי עדיף להכניס לחניה עוד צעצוע שמתאים יותר לכיבושים בסגנון הנ״ל.
-
אל תטעו. אני לא מתרגל את זה בשביל הכיף (למרות שאני מודה שזה כיף, כשזה במגבלה של מזג אוויר מתאים ותחום למשך זמן מצומצם מאוד- שנמדד בכמה עשרות שניות עד דקות ספורות) אלא כי הגדרתי את העליות כאתגר הכי משמעותי שיכול לתקוע אותי ממש בטיולי מדבר סוליסטיים.
הדיאר תואם את הרצונות שלי ככפפה ליד, ואני לא מדמיין את עצמי בשום סיטואציה מתרגל עבירות לשם עבירות, מלבד בסיוטי הלילה שלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
חנן , כשמשחקים במתארים הללו, אסרטיביות היא שם המשחק, אין הגיון , השליטה תבוא לבד.
בדיוק. ועכשיו גם החתימה שלך מסתדרת לי יפה :cool:.
יש דברים שחייבים ללמוד דרך התחת.
אז עכשיו חנן בשלב שהוא חושב שרכיבה איטית שומרת עליו, נו שוין, זה יעבור לו.
-
רשמתי ממש הפוך, שרכיבה מהירה קלה יותר לשליטה ועם סיכויים גבוהים יותר לסיים עלייה על הגלגלים.
רשמתי גם שאני מעדיף את האופציה הקשה יותר, האיטית, אפילו איטית במכוון, כי היא טובה יותר ללימוד טכניקה.
ובסוף, לא יעזור כלום, מומחים ככל שתהיו: עלייה איטית שומרת עליך חד משמעית יותר טוב, מנפילות במהירות גבוהה :D
-
חנן, כשאתה מדבר על אותו מספר נפילות אתה צודק. אבל כנראה שברכיבה איטית בעליות אתה תיפול יותר פעמים ולכן סה"כ הסיכון לרוכב יותר גדול. בהרבה מקרים נופלים ברכיבה איטית בעליה כי האופנוע נחנק ונכבה. במקרה הזה אמנם תיפול הצידה במהירות אפס, אבל משקל האופנוע על הרגל (גם עם מגף רכיבה) בתוספת החום, זה יכול לגרום לפציעה לא נעימה.
-
חנן, מה שמנסים להגיד לך הוא שהמומנט הוא ידידך הטוב ביותר באופנוע.
יש עליות שפשוט אי אפשר לעלות ללא מומנט, וזה אפילו יכול להיות מסוכן לנסות לעלות לאט.
גראם גארוויס ירום הודו אמר קודם תלמד לנסוע לאט ואחר כך מהר.
וזה נכון מאוד, ל hard endura כאשר אתה מנסה לקפוץ על סלעים ועל בולי עץ
אתה רוכב הרבה יותר בסגנון adventure' וזה דורש מומנט.
כמובן שאסור להגזים, נסיעה מהירה מדי עלולה להעיף אותך לכל הכיוונים.
אבל גם לאט מדי מסוכן, ובמיוחד עם אופנוע כבד כמו ה DR.
אני אתאר לך סטואציה..
אתה עולה עליה עם דרדרת, וכמה מדרגות סלע קטנות.
מגיע לאט לאט למדרגה, הגלגל הקידמי נתקע במדרגה, לאופנוע אין מומנט לעלות.
הגלגל האחורי מתחיל להתחפר במקום ואז מפיל את האופנוע על הצד.
האופנוע נופל עליך על הרגל ואתה חוטף מכה רצינית בכתף.
כל זה קורה בפחות משניה, לפני שאתה מספיק להגיב.
אני מכיר טוב מאוד את הסטואציה הזו, חוותי אותה בתחילת הדרך.
אותה עליה עם אותו אופנוע ורוכב וקצת יותר מומנט.
הגלגל הקידמי מטפס על המדרגה, ואתה עולה ללא פגע.
-
מה שהם אומרים.
מי ישמע איזה מהירות אתה מפתח בעליה כזו, כלום וקצת.
כמה כבר ראית מישהו משתגר בעליה לבנה לתוך סלע או עץ? זה דורש רמת אגרסיביות שרחוקה ממך כשנות אור.
מה שכן קורה והמון זה שברכיבה איטית האחורי שובר אחיזה, עושה צלחת קטנה והופ אתה מוצא את עצמך שוכב מתחת לאופנוע לכיוון הירידה.
וזה חרא גדול להרים ככה אפילו אופנוע כמו שלי, לא רוצה לדמיין תיפלץ כמו שלך.
-
אין פה באמת שני צדדים ל"ויכוח". אני לא טוען שום דבר ששונה ממה שאתם רושמים.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
כמה כבר ראית מישהו משתגר בעליה לבנה לתוך סלע או עץ?.
לא יודע לומר לגבי הצבע המדויק של השביל, אבל בלי סוף. מאות פעמים. אני לא סגור לגבי המינוח השגור של צבע השביל. החצייה של נחל ערוגות היא עלייה לבנה? מעלה עזגד? עשוש?
-
עזגד לא הייתי מזמן אבל לזכרוני הוא בהחלט 'לבן'.
עשוש ממש לא: אין קו ישר, מדרגות שדורשות תיקול אחת אחת, פודרה חלקלקה על סלעים. עליה טכנית לגמרי.
ערוגות דרום זה חצי חצי הייתי אומר. חייבים מומנטום בגלל הדרדרת אבל צריך 'לנהל' כמה מדרגות פרטנית.
-
גם אני כנראה לא הייתי מזמן בעזגד, אבל אני זוכר טיול של מועדון האופנועים לפני כ30 שנה, עלייה של כארבעה מטר שביל על שלושה מטר גובה, ונפילות בערימות, כשהפציעות המרשימות יותר שויכו לאסכולת הצל"ש או טר"ש. אישית, לא זכיתי בצל"ש אלא בדחיפה של כמה חברים.
-
חנן לפי תיאור סגנון הרכיבה שלך, שינוי יחס העברה יתן לך המון מבחינת ביטחון במצבים האלה. היחסים שתיארת רחוקים מלהשרות ביטחון, אני אמנם כבר הרבה שנים לא רוכב על dr אבל זוכר את זה היטב, וגם היום כשאני רוכב (רק בשטח) זה עם נבלה שעוד פחות בנויה לשטח מכל בחינה. הגדלת יחס העברה זה בסיסי בשביל חובבן שרוכב לבד, לאט ונהנה מהנוף. שינוי להילוכים קצרים וקרובים יותר זה הדבר הראשון שאני עושה.
זה כמובן לא סותר את מה שכתבו כאן המקצוענים, אלא משלים ומשפר את היכולת והביטחון לרוכב החובב.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
רשמתי באחת התגובות הקודמות, שיחקתי עם יחס ההעברה עם הdr600 כשהוא נסע בשטח בלבד. האופנוע הנוכחי עולה פה ושם על הכביש, ואף ראה 130קמ"ש בכביש שש בחזרה מסיבוב לפני שבוע, ואני לא חושב שזה מתאים, מה גם שאם אני ממילא נוסע הרבה יותר מבעבר עם מצמד מחליק, זה לא כזה משנה במהירות איטית.
-
אהוד צודק במיליון אחוז, חנן תקשיב קצת..
שמת צמיגי קוביות, נכון? הגדרת אופנוע לנסיעות איטיות בשטח? נגמר הדיון.
אז פעם ב תרכב כמה דקות 120 במקום 130, ביג דיל.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
אתם זורקים אמיתות (נכונות) אבל לא מקשיבים.
בתור אחד שבילה איזה חצי עשור על dr650 באופי שימוש שמאוד דומה למה שחנן רושם,
אני מודיע לכם קבל עם ועולם שלא צריך לשחק עם יחסי העברה. והשותפים שלי לרכיבה היו תמיד עם אופנועי אנדורו (והצירים בהתאם).
המנוע הגדול, עם החלקים הכבדים נותן יופי של מומנט שמחפה על יחסי העברה. המתלים הרכים מאפשרים גם רכיבה במהירות יחסית איטית כדי לעבוד.
ועם כל הכבוד,
את מעלה עשוש באופי השימוש הנ"ל, עוקפים.
כל הטכניקות והטיפים שאתם נותנים הם נכונים וטובים באופן כללי,
עד שאתם מתחילים להגיד למשתמש הספציפי מה הוא "חייב" לעשות.
זה בערך כמו להודיע לכל יוזר חדש, שסה"כ רוצה לטייל ביערות קק"ל בלי לדפוק את הפרייבט, שהוא חייב לקנות רנגלר, כי הוא ימצה את הפורסטר תוך שלושה חודשים.
(עם ההבדל שכאן היוזר לא חדש, ודווקא יודע מה הוא רוצה).
-
אני לא פוסל שינוי יחס העברה. שוקל ובינתיים מחליט שלא.
צריך לומר משהו על מהירות: אני מאוד חושש מנסיעה על הכביש, דווקא בגלל שאני מנוסה בזה, ואחד הדברים שאני מנסה מאוד לשמור עליו זה מרווח מכלי רכב אחרים. מרחב אישי. אני מתחרפן כשאני רואה אופנוענים מזגזגים בין מכוניות משייטות.
אני לא מחפש מהירות גבוהה. להיפך. כשהכביש ריק אני מעדיף לנסוע אף פחות מ80קמ"ש. יותר שאנטי, יותר שקט ויותר זמן תגובה מול בעלי חיים חוצים, למשל, והאיזור שלי משופע בהם. צבאים, דורבנים, שועלים, תנים חזירים ועוד.
אבל כשיש עוד רכבים מסביבי אני לא מעוניין שהם יצמדו אליי, ואז, לנסוע 110-115קמ"ש בכביש שש זה לא בטיחותי. אז 120-130קמ"ש זו מהירות שהאופנוע צריך לעמוד בה בכבוד, והוא עושה את זה בתצורה הנוכחית. זה אירוע לא שכיח בשימוש שלי, אבל הוא תרחיש קיים, למרות הקוביות.
עוד משהו: אני כמעט ולא משתמש בהילוך ראשון, אז גם לא מוצא הרבה טעם לקצר אותו. מהתיאורים שלי זה אולי נשמע כאילו אני עושה בו יותר שימוש במגוון עליות, אבל זה רק כי זה נושא שאני יכול לכתוב עליו. אין מה לכתוב על דשדוש רומנטי/נוסטלגי ב30קמ"ש במישור. בפועל זה מה שאני עושה ב90 אחוז מהזמן.
-
איל,
ה-dr אולי נחשב בעל מומנט גבוה בסל"ד נמוך, אבל בפועל יחס ההעברה מקורי לא בנוי לשטח והמומנט לא מחפה על זה. לדעתי הוא גם ארוך לכביש אבל זה כבר עניין של סגנון רכיבה ולמה אתה יותר מתחבר. תחום המהירויות שחנן כתב בהילוכים ראשון ושני לדעתי מראים את חוסר ההתאמה לשטח ממש טוב, ובמיוחד בהרכבה.
אני לא יודע אם ניסית לרכוב עם יחסים יותר קצרים ב-dr שלך, זה הבדל שמיים וארץ בכל סוג של תוואי בשטח. זה אחד הדברים שמקנים הכי הרבה ביטחון, וזה לא ביטחון מדומה.
ברור שחנן יודע את הדברים כנראה טוב ממני, רק עמדתי על נקודה שלדעתי היא בסיסית. שום דבר לא חובה וגם לא כתבתי חובה [emoji16]. לדעתי שן אחת פחות בגלגש קדמי לא תפגע בצורה משמעותית בהתנהלות בכביש, כמו שכתב מיכה ותתן הרבה יותר בשטח. וגם קל מאד להחזיר למצב המקורי אם לא מתאים. הניסוי וטעייה הוא עניין של רבע שעה החלפה, רבע שעה רכיבה ובמקרה שלא מרגיש טוב רבע שעה חזרה ליחס מקורי. אפילו לא צריך לשנות מספר חוליות בשרשרת.
לגבי השימוש המועט בראשון, זה לא רק זה, יחס העברה בשני שלישי ורביעי עשויים להיות יותר מתאימים, והמעבר ביניהם יותר טבעי, אם יהיו קצרים במעט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
זה בערך כמו להודיע לכל יוזר חדש, שסה"כ רוצה לטייל ביערות קק"ל בלי לדפוק את הפרייבט, שהוא חייב לקנות רנגלר, כי הוא ימצה את הפורסטר תוך שלושה חודשים.
(עם ההבדל שכאן היוזר לא חדש, ודווקא יודע מה הוא רוצה).
לדעתי האנלוגיה הזו אינה במקומה.
חנן תיאר איך הוא עולה עליה לבנה תלולה (במונחים הסובייקטיבים שלו) בראשון על הקלץ'.
הוסבר לו שאלף, זו טכניקה לא נכונה שתגרום לו לנפילות, ובית, אם זה מה שהוא אוהב לעשות אז כדאי לו לנסות הורדת יחס העברה.
שתי העצות נכונות לחנן ולמה שהוא מייעד את האופנוע שלו. וגם ישפרו את חיי הקלץ'.
-
לדעתי באופנועים הכבדים לא צריך לשנות יחסי העברה בשביל השטח, לא בגיר ולא בגלגלי שיניים. לאופנוע יש מספיק כח ומומנט להכל. מקסימום קצת יותר משחקים בקלץ' כשצריך.
באופנועי חצי, לפני 40 שנה היינו משנים יחסי העברה, מחליפים גלגלי שיניים ומגדילים קרבורטור, מניפולד ודיזות כי היה חסר להם כח/מומנט/מהירות.
באופנוע כבד הסיבה היחידה (לדעתי) לשנות יחסים זה אם רוצים לשייט במהירות גבוהה בכביש על טורים יחסית נמוכים באופנוע עם 5 הילוכים. באלה עם ה 6 הילוכים גם את זה לא צריך.
ואנקדוטה לגבי מומנט ומהירות באופנוע בעליה עם דרדרת - זה בדיוק כמו בג'יפים באותה הסיטואציה ועוד יותר דומה לדיונות. תבוא לאט עם הרבה כח ב LOW, תתקע באמצע הדיונה בעליה. לא תיפול הצידה, אבל תתחפר ותעצר. תבוא במהירות יותר גבוהה ב HIGH, כנראה שתגיע לראש הדיונה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
מזכיר המלצתי לרדת מקדימה מגג״ש 16 ל 15, האופנוע רק יודה לך בשטח ובכביש זה זניח.
רק אומר שוב ושוב..
-
זה מעולה שמייעצים. אני מקשיב ומחליט מה ליישם. עם זאת, מכיוון שמדובר ברוכב שבחלק מהנושאים התנסה לרוב, למשל העניין עם הפחתת יחסי ההעברה, לא לקחת ללב את העובדה שאני לא רץ ליישם באותו רגע. יש לי עם זה נסיון של לפחות עשרות החלפות בין יחס ליחס, בכל מעבר מכביש לשטח, ומתוקף זה גם אני זכאי לדעה משלי :)
עליות עם ובלי מצמד מחליק, במהירות נמוכה וגבוהה, כעוד דוגמא, התנסיתי בעבר בעיקר בנסיעה ללא החלקת מצמד, והיום עם, וחד משמעית, אני רוכב היום בעליות בצורה הרבה יותר טובה ונשלטת מבעבר. שמיים וארץ, עם עקומת לימוד תלולה מיום ליום, לא רק בגלל ההחלקה, אלא כי אני מקדיש שעות לאימון, מה שבעבר לא עשיתי. בעבר טיילתי נטו פעם בכמה שבועות ותיקלתי את מה שנקרה בדרכי, כשמקור הלימוד היחידי הוא ביו-פידבק. זה אומר מעט מאוד היתקלויות ביחס לנסועה. היום אני משלב לפחות חזרה אחת או שתיים של עלייה כמעט בכל יום.
את הרכיבה המהירה בעליות אני מכיר מהעבר. מכיר טוב. מודה על הנסיון לעשות לי היכרות עם הטכניקה, אבל שוב, לא לקחת ללב אם אני עדיין מחליט לשקול עצמאית היכן לרכוב באיזו טכניקה.
אל תתיאשו. תמשיכו עם העצות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יש לי עם זה נסיון של לפחות עשרות החלפות בין יחס ליחס, בכל מעבר מכביש לשטח, ומתוקף זה גם אני זכאי לדעה משלי :)
יהיה מעניין לשמוע אותה [emoji16]
-
לכלכת. השקעתי לפחות כמה שורות בתיאור שלה.
-
סורי, שרשור ארוך כנראה פספסתי..
-
-
עלית את מעלה שוכה, מכביש 375? יפה מאוד
-
לא. זה נמצא ברשימת המעלות שלי, אבל לא עברתי שם היום. נכנסתי מכביש 38 מתחת לתחנת כיבוי האש.
אני לא חושב שזה קשה יותר ממעלה שוכה, כנראה שלא, אבל זה פי 500 ארוך יותר.
https://imageshack.com/i/pmRl0EUej
-
מזל טוב חנן.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
-
רק לדייק את מה שאמרת, המעלה מכיוון כביש 375 (מהחניה של גבעת התורמוסים) אמנם קצר בהרבה אבל גם תלול בהרבה ממה שעשית.
שם בלי אסרטיביות כנראה לא תעבור את השליש הראשון של העליה.