-
2 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: באגי T1 של חנן גולומבק, פרויקט בתהליך
מרחבה חנן...
לא שמתי לב לבירור שלך לגבי אורך צריה מבוקש! אז בקצרה כי אולי התשובה שלי באה באיחור.
אז ככה ... אני מדדתי כמה פעמים בשיטה הזאת ואף פעם לא נתגלתה לי בעיה כל שהיא עם אורך הצריה.
השיטה היא פשוטה כמשמעה , שני קרשים ישרים עם קצוות ישרים , סרט הדבקה , כלי מדידת מרחק , ויהלומים!!!:mrgreen:.
אתה בונה מידה בעזרת שני הקרשים ומצמיד אותם אחד לשני בעזרת סרט הדבקה פשוט , אחר כך אתה מודד את המרחק מקצה לקצה השני ב"מידה" שלקחת(אתה חייב לקחת מידה במצב ששני הפלאנצ'ים מקבלים כי רק אז אתה יכול למדוד את אורך הצריה המקסמלי ה"מותר" לך לפני שעף לך הגיר מהתושבות שלו בעת סגירת המתלים עד הסוף), וכבר יש לך את המרחק המדויק בין קצה חיצוני של בית המיסב (בתמונה תדע למה אני מתכוון) מצד הגיר לקצה החיצוני בבית מיסב השני מצד הגלגל...
וככה נשאר לך רק לדעת מה מרחק הבליטה של הצריה מקצה בית המיסב לכיוון הגיר וגם לכיוון פלאנץ' הנאבה ( שהוא בעצם 4 מ"מ שהן לצורך חריץ טבעת האבטחה של הצריה).
אז בחשבון פשוט אתה מוסיף את מרחק הבליטה כפול שניים לערך של ה"מידה" שלקחת בעזרת הסרגלים.
הכל מובהר בעזרת שתי התמונות הערוכות!!!
אני מקווה שלא בלבלתי לך את העצמות:rolleyes:
בקשר ליהלומים (תשלח לי בדואר):-D
וסים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
החלקים מחוסמים.
אין לי מושג עם איזה סליל השתמשו.
חנן לפי התמונות זה נראה ריתוך עם סליל "רגיל" ,לחלקים מחוסמים זה לא מתאים יש מצב לשבר .
הסליל המתאים לריתוך חלקים כאלו הוא :FLUX CORED E 71 T - 1 בעובי 1.2 מ"מ .
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אוקי, מתחיל להיות מעניין... אם אני מבין נכון, כיוונת את גלגלים למקבילות במצב הנראה בתמונה, של ציריה אופקית. אבל זה לא המצב הסטטי של הרכב - המצב הסטטי יהיה בערך שליש מהלך נמוך יותר. וזה אומר שבמצב הסטטי ,גובה נסיעה רגיל, הגלגל יהיה מכונס. זה לאו דווקא טוב או רע, אבל זה לא מה שאני הייתי עושה. עכשיו אני אשאל שאלה אחרת - האם הזרוע סימטרית? כלומר, האם השמאלית זהה לימנית, אתה יכול להחליף בינהן (למעט כמובן תושבות הבולמים שמרותכות בצדדים הפוכים)? במילים אחרות, האם במצב שנראה בתמונה, זוית קאמבר היא אפס או שלילית?
היי נמרוד , כמו ששאלתי אתכם כאן בפורום שאלתי גם את האמריקאים כולל אלו שמוכרים את הצריות וכולם נתנו לי את אותה התשובה, לפלס את הפלאנג'ים כמו שעשיתי שזה המצב שבו המרחק ביניהם הוא הקצר ביותר (דא"ג הם קוראים למצב הזה, סטאטי) למדוד את האורך בין הדפנות הפנימיות של הפלאנג'ים ולהוריד בין רבע לחצי אינץ. זה האורך של הצריות שאני לדבריהם צריך.
בקשר לסימטריות של הזרועות, אני לא בטוח, נראה לי שהן סימטריות ושזוית הקאמבר 0. על תשכח שמדובר בזרועות חצי עוקבות ולא עוקבות טהורות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
waseem
אתה חייב לקחת מידה במצב ששני הפלאנצ'ים מקבלים כי רק אז אתה יכול למדוד את אורך הצריה המקסמלי ה"מותר" לך לפני שעף לך הגיר מהתושבות שלו בעת סגירת המתלים עד הסוף), וכבר יש לך את המרחק המדויק בין קצה חיצוני של בית המיסב (בתמונה תדע למה אני מתכוון) מצד הגיר לקצה החיצוני בבית מיסב השני מצד הגלגל...
וסים.
אהלן וסים, זו בערך השיטה שבה אמדוד, תודה על התשובה המושקעת, כל הכבוד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
חנן לפי התמונות זה נראה ריתוך עם סליל "רגיל" ,לחלקים מחוסמים זה לא מתאים יש מצב לשבר .
הסליל המתאים לריתוך חלקים כאלו הוא :FLUX CORED E 71 T - 1 בעובי 1.2 מ"מ .
עידו
זה לא ברור. חלק מחוסם/מוקשה שעבר ריתוך כמו במקרה הזה, כבר איננו מחוסם ואיננו מוקשה.
אם לקחת שני חלקים מחוסמים וחיברת אותם בריתוך כלשהו, אתה צריך להקשות אותם שוב, אחרת באיזור שליד הריתוך הפלדה חזרה להיות "רגילה" ולא מוקשה בגלל חום הריתוך.
זה המקום שבו החלק יגזר או ישבר. בכלל כשעוסקים עם ציריות ופלנג'ים, לא כדאי לרתך או לעשות קומבינות כאלה ואחרות. אם אפשר ולא יותר מידי יקר, רצוי לחרוט; ואם לא, אז לאחר סיום העבודה על החלק, צריך להעבירו את תהליך ההקשיה הדרוש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
לאחר סיום העבודה על החלק, צריך להעבירו את תהליך ההקשיה הדרוש.
אחלה , אז איפה ואיך עושים את זה ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
זה לא ברור. חלק מחוסם/מוקשה שעבר ריתוך כמו במקרה הזה, כבר איננו מחוסם ואיננו מוקשה.
אם לקחת שני חלקים מחוסמים וחיברת אותם בריתוך כלשהו, אתה צריך להקשות אותם שוב, אחרת באיזור שליד הריתוך הפלדה חזרה להיות "רגילה" ולא מוקשה בגלל חום הריתוך.
זה המקום שבו החלק יגזר או ישבר. בכלל כשעוסקים עם ציריות ופלנג'ים, לא כדאי לרתך או לעשות קומבינות כאלה ואחרות. אם אפשר ולא יותר מידי יקר, רצוי לחרוט; ואם לא, אז לאחר סיום העבודה על החלק, צריך להעבירו את תהליך ההקשיה הדרוש.
ברוך שלום
התשובה שלך ברובה לא נכונה.
התהליך עם חומר מחוסם /מצומנט שצריך לעבור ריתוך:
1 בדיקה של שני החלקים מבחינת מטלורגית .
2 בחירת נתך לריתוך שמתאים לחיסום / צימנוט ולחלקים שאותם צריך לרתך .
3 הרפיה של החלקים.
4 ריתוך.
5 חיסום / צימנוט.
זה נכון שהחלק יגזר אבל בגלל טיפול לא נכון ולא בגלל הסיבות שציינת .
עידו
-
עידו, דיברתי על העיקרון לפיו אי אפשר סתם כך לרתך חלקים מחוסמים וללכת הביתה מרוצים.
הנוהל המדוייק איך עושים זאת הוא לא ה ISSUE כרגע, אלא ענין למי שמבצע את העבודה, וזה שלא בודאי לא עושה את ההודעה שלי לא נכונה....:twisted:.
מה שחנן צריך לדעת, הוא שעליו לדאוג עכשיו לבדיקת החלק המרותך(טיב הריתוך) ולהקשייתו מחדש.
איפה? יש כמה בתי מלאכה שעוסקים בזה, אבל אינני יודע מי עושה זאת באילת או באיזור הדרום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
עידו, דיברתי על העיקרון לפיו אי אפשר סתם כך לרתך חלקים מחוסמים וללכת הביתה מרוצים.
הנוהל המדוייק איך עושים זאת הוא לא ה ISSUE כרגע, אלא ענין למי שמבצע את העבודה, וזה שלא בודאי לא עושה את ההודעה שלי לא נכונה....:twisted:.
מה שחנן צריך לדעת, הוא שעליו לדאוג עכשיו לבדיקת החלק המרותך(טיב הריתוך) ולהקשייתו מחדש.
איפה? יש כמה בתי מלאכה שעוסקים בזה, אבל אינני יודע מי עושה זאת באילת או באיזור הדרום.
ע"וד מעולה רתך כנראה שלא :evil::evil::evil:
ברוך זה רק פורום לא בית משפט ועם זה לא ISSUE אז למה רשמתה את התשובה המנומקת לחנן.
אבל אני מעדיף לא להמשיך בדיון סרק שאין בו טיפת מיקצועיות .
עידו
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
אחלה , אז איפה ואיך עושים את זה ?
בחיי שאני אוהב אותכם ...
אבל אני צריך מידע ! ולכן אחזור על שאלתי, איפה ואיך עושים את זה , גם בתל אביב זה טוב.
תודה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
בחיי שאני אוהב אותכם ...
אבל אני צריך מידע ! ולכן אחזור על שאלתי, איפה ואיך עושים את זה , גם בתל אביב זה טוב.
תודה.
מידע עולה כסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
בחיי שאני אוהב אותכם ...
תודה.
חנן
אני מכיר רק באיזור הצפון ירון נחשון 0505230985
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
בחיי שאני אוהב אותכם ...
תודה.
יש בחולון מקום, באיזור תעשיה.
טלפון: 03-5584477
פקס: 03-5584674
כתובת: הפלד 24 א.ת. חולון
מיקוד: 58816
אין לי נסיון אישי איתו, אבל יצא לי לעבור שם מספר פעמים.
הסדנא של העו"ד לא רחוקה משם, דרך אגב...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
חנן
אני מכיר רק באיזור הצפון ירון נחשון 0505230985
עידו
שוחחתי עם ירון והוא אומר שכרגע אין טעם לבצע חיסום כיוון שהחלקים לא טופלו לפני ואחרי הריתוך וסביר להניח שגם לא רותכו בחוט המתאים. לדבריו אם יבוצע חיסום עכשיו, החלקים אכן יחוסמו אבל לא נקודת הריתוך כך שנקודת הכשל האפשרית תישאר כמו שהיא עכשיו. בקיצור הדבר הנכון לעשותו הוא לייצר חלק כזה קומפלט בחריטה ולאחר מכן לחסם אותו.
בינתיים אמשיך בבנייה ונראה בעתיד מה לעשות אם באמת החלק לא יחזיק מעמד.
-
אולי כדאי מראש למדל את ה-STUB בקובץ כדי שבמקרה הצורך אתה יכול להעביר לייצור ולקבל חלק מוכן תוך יומיים-שלושה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
אולי כדאי מראש למדל את ה-STUB בקובץ כדי שבמקרה הצורך אתה יכול להעביר לייצור ולקבל חלק מוכן תוך יומיים-שלושה.
רעיון מצויין, אני אעשה זאת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
רעיון מצויין, אני אעשה זאת.
חנן יש לי סרטוט של 930 CV FLANGE עם אתה מעונין.
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
חנן יש לי סרטוט של 930 CV FLANGE עם אתה מעונין.
עידו
תודה ,אני אבדוק עם ה ממדל הפוטנציאלי שלי ;) אם יש צורך בזה.
-
חנן,
תקן אותי אם טועה.
מהתמונות שהעלת אני מבין שהשילדה באזור הגיר תפריע לצרייה לעלות מעלה, אבל יכול להיות שזה רק בגלל התמונה.
חוץ מזה, אני מציע שתעצור עכשיו הכל !
אתה נמצא בדיוק במקום שבו אנחנו הלכנו לגרין גראס להתייעצות.
אתה לא מבין כמה הבנאדם הזה צודק.
אני מציע שלפני שאתה ממשיך, כדאי שתדבר עם עופר חבר שלי.
יהיה לי כואב לראות אותך עושה את אותן טעויות שאנחנו עשינו ובגללן העבודה נעשתה 3 פעמים ובשורה התחתונה מדובר בכסף ובהרבה.
תתקשר,
054-9940055 עופר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eranbar
חנן,
תקן אותי אם טועה.
מהתמונות שהעלת אני מבין שהשילדה באזור הגיר תפריע לצרייה לעלות מעלה, אבל יכול להיות שזה רק בגלל התמונה..
אני מעריך שהתבלבלת והתכוונתה שהשלדה תפריע לציריה לרדת ! אבל לא. השלדה בכל מקרה לא מפריע זה רק נראה ככה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eranbar
חוץ מזה, אני מציע שתעצור עכשיו הכל !
אתה נמצא בדיוק במקום שבו אנחנו הלכנו לגרין גראס להתייעצות.
אתה לא מבין כמה הבנאדם הזה צודק.
אני מציע שלפני שאתה ממשיך, כדאי שתדבר עם עופר חבר שלי.
יהיה לי כואב לראות אותך עושה את אותן טעויות שאנחנו עשינו ובגללן העבודה נעשתה 3 פעמים ובשורה התחתונה מדובר בכסף ובהרבה..
אין לי טעם לעצור , אני לא מתכוון לחסם את החלק מכיוון שכנראה באמת שאין טעם אבל גם אין טעם לעצור, אני אמדל את החלק ואתחיל לבדוק את האפשרות לייצר אותו כולל חיסום. יש עוד הרבה זמן עד שהבאגי יסע כך שאני לא נלחץ מהקטע הזה. אין לך מושג כמה קטעים כאלה היו לי עד עכשיו בנושאים אחרים, נדמה לי שכבר כתבתי לך פעם שהקטגוריה הזאת של אב טיפוס היא הכי קשה. אז תודה ואני אתקשר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
היי נמרוד , כמו ששאלתי אתכם כאן בפורום שאלתי גם את האמריקאים כולל אלו שמוכרים את הצריות וכולם נתנו לי את אותה התשובה, לפלס את הפלאנג'ים כמו שעשיתי שזה המצב שבו המרחק ביניהם הוא הקצר ביותר (דא"ג הם קוראים למצב הזה, סטאטי) למדוד את האורך בין הדפנות הפנימיות של הפלאנג'ים ולהוריד בין רבע לחצי אינץ. זה האורך של הצריות שאני לדבריהם צריך.
בקשר לסימטריות של הזרועות, אני לא בטוח, נראה לי שהן סימטריות ושזוית הקאמבר 0. על תשכח שמדובר בזרועות חצי עוקבות ולא עוקבות טהורות.
המדידה צריכה להיות במצב הקרוב ביותר של הזרוע, שזה אכן כשהציריה באותו המישור האופקי עם הפלאנג'ים של הגיר. אני דיברתי על כיוון הToe In של הזרוע, שצריך להתבצע בגובה הסטטי, הרגיל שבו הרכב יעמוד ויסע רוב הזמן - וזה מן הסתם נמוך יותר ממישור הגיר בשליש מהלך.
כמו שכתבתי בהתחלה, לדעתי השינוי במרחק שינבע מכיוון Toe-in של הזרוע שולי לעומת החופש שקיים במערכת הצירייה והCV, אבל עדיין נכון יותר לכוון Toe-in (קריא: את מיסב הקצה הגדול של הזרוע) בגובה נסיעה, ואחר כך להעלות את הזרוע למישור הגיר שבו באמת אתה מודד את הצירייה.
השאלה השנייה שלי היתה לגבי הסימטריות של הזרוע. רק עכשיו אני שם לב, אבל כשהזרוע סימטרית מעלה מטה, וזו זרוע עוקבת חלקית, המשמעות היא שבגובה הנסיעה הגלגלים יהיו עם קאמבר חיובי /---O---\ וזה לא המצב הרצוי... אבל הזרועות בנויות כך שאין מה לדון על חלב שנשפך. ואולי זה רק נדמה מהתמונות וארנון כן לקח בחשבון את העניין בבנייה.
לגבי הStub Axles המרוכתים - ידוע לכולם ובוודאי לחנן שזה לא הדבר הנכון, אבל המציאות גרמה לחנן לבחור בדרך לא אידיאלית כרגע, וזה טבעם של דברים. אני בשמחה אמדל ואתכנן stub לעיבוד שבבי, אני רק צריך את החלקים ביד. לגבי הייצור - הוא לא טריביאלי, בוודאי לא יומיים שלושה, החלק הקשה/יקר הוא הsplines של הציריה. ברגע שיהיה שרטוט ביד, הגדרה של חומר ותהליך חיסום אפשר יהיה להשיג הצעת מחיר בארץ, גם בזה חנן אני אעזור בכיף ומאמין שאפשר למצוא. להעריך מחיר קשה לי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני דיברתי על כיוון הToe In של הזרוע, שצריך להתבצע בגובה הסטטי, הרגיל שבו הרכב יעמוד ויסע רוב הזמן.
כמה TOE IN צריך ? אם על אורך של מטר יש לי TOE IN של 15 מ"מ, זה טוב ? איך מחליטים כמה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני בשמחה אמדל ואתכנן stub לעיבוד שבבי, אני רק צריך את החלקים ביד. לגבי הייצור - הוא לא טריביאלי, בוודאי לא יומיים שלושה, החלק הקשה/יקר הוא הsplines של הציריה. ברגע שיהיה שרטוט ביד, הגדרה של חומר ותהליך חיסום אפשר יהיה להשיג הצעת מחיר בארץ, גם בזה חנן אני אעזור בכיף ומאמין שאפשר למצוא. להעריך מחיר קשה לי.
תודה רבה נמרוד, ידעתי שממך תגיע הגאולה ;-)
-
דא"ג זה מה שכתב לי האמריקאי...
Hi Hanan, most of the race cars here are set at zero degrees at ride height
because the car will automatically tow-in as it reaches full bump! This is
adjusted by your heim joint on the outisde of the arm. And, measure your
axles @ "static" where the arm is in the picture (completely level).
-
יענו כל מה שעשיתי לא שווה כלום,
צריך לכוון TOE IN אפס ,במצב גובה נסיעה
ואורך ציריות במצב שבו הפלאנג'ים באותו הגובה.
-
זה מה שכתבתי בהודעה מספר 282 בשרשור חנן... אולי הסמנטיקה בלבלה כאן - אני קורא "מצב סטאטי" לגובה הנסיעה של הרכב, ולא לגובה שבו הציריה אופקית ובו באמת נמדד אורך הצירייה. במצב הזה אתה שואף לכוון Toe-in של אפס - קריא גלגלים מקבילים - ובגלל שלא אפשרי לכוון למקבילות מושלמת, תנסה הכי טוב שאתה יכול אבל את אי הדיוק במדידה, שיהיה לכיוון המתכנס.
-
2 קבצים מצורפים
או קיי , המדידה בוצעה ע"פ השיטה של וואסם והציריות הוזמנו.
האורך 71 ס"מ :shock:
היו שתי אפשרויות לציריות , 300M שזה ציריות מחוזקות ביותר ל אזור ה 500 כ"ס או ציריות כרומולי "רגילות" עד 240 כ"ס, תנחשו מה הזמנתי ?!
ניחשתם נכון...את ה"זולות" כשיהיה גיר אחר עם הרבה סוסים אורך הציריות יהיה שונה כך שלא היה טעם "ללכת" על ה "יקרות" .
-
טוב... למרבה הצער לא עקבתי כבר יותר מדי זמן ויש לי לא מעט לומר על כל הכיוונים של המתלה... אבל ממש בקצרה- מכונית למירוצי שטח, מכוונים ל0. אמר האמריקאי, אמר נמרוד, עכשיו גם אני אומר. כל המשחקים של כמה מילימטרים לפה או לשם זה למכוניות כביש ולמכוניות עם גלגלים קטנים. הTOE-IN היחיד שאתה כן מכוון הוא במלה הקדמי, וזה סיפור אחר.
לגבי ייצור סטאבאקס - פרידנזון הנדסה מחולון יוכלו לייצר לך אותו, כולל הספליינים.
אם נמרוד עסוק, אני יכול למדל ולהכין שרטוטי ייצור. סה"כ מדובר בחלק די פשוט. כן כדאי לשים לב שבחירת החומרים לכזה חלק לא טריוויאלית, כנ"ל לגבי חיסום או טיפול תרמי אחר באזור השיניים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
טוב... למרבה הצער לא עקבתי כבר יותר מדי זמן
תתביש לך...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ויש לי לא מעט לומר על כל הכיוונים של המתלה... אבל ממש בקצרה- מכונית למירוצי שטח, מכוונים ל0. אמר האמריקאי, אמר נמרוד, עכשיו גם אני אומר. כל המשחקים של כמה מילימטרים לפה או לשם זה למכוניות כביש ולמכוניות עם גלגלים קטנים. הTOE-IN היחיד שאתה כן מכוון הוא במלה הקדמי, וזה סיפור אחר.
לגבי ייצור סטאבאקס - פרידנזון הנדסה מחולון יוכלו לייצר לך אותו, כולל הספליינים.
אם נמרוד עסוק, אני יכול למדל ולהכין שרטוטי ייצור. סה"כ מדובר בחלק די פשוט. כן כדאי לשים לב שבחירת החומרים לכזה חלק לא טריוויאלית, כנ"ל לגבי חיסום או טיפול תרמי אחר באזור השיניים.
אסף.
אסף תודה, כיוונתי ככל יכולתי ויצא קצת TOW IN וזהו אני לא מתכוון לשחק עם זה יותר במיוחד עכשיו אחרי שהזמנתי כבר את הציריות. אני אצור קשר עם החברה מחולון ונראה מה הם יגידו. נמרוד אמור לקבל ממני את הסטאב אקסל באילת בסוף המירוץ כך שמהבחינה הזאת אני מסודר.
בקשר לכיוון המתלה הקדמי אני אשמח לקבל מידע .
אז תודה בינתיים ודיר באלאק...תעקוב !:-x
-
מרחבה חנן...
בקשר ל "שידרוג" הגיר לעתיד אני מתחייב (ואני כן מקיים) , כשתרכוש את המינדולה הצריות עלי!!!
כולל הכאב ראש של חישוב המידות החדשות;).
בהצלחה, ונשאללה הריון קצר עם פחות כאבים!
וסים.