-
חוזר: רכב ראלי 4x2 של ברוך טולידאנו
אתה בוודאי מדבר על מראה "תרנגולי" משהו... rooster זה אחלה שם! :grin:
לי אישית החזית השפיצית יותר מזכירה את האדון הזה...
http://pixhost.eu/avaxhome/avaxhome/...s_2007_OST.jpg
וסתם רעיון שעלה לי-
http://img134.imageshack.us/img134/6219/img0021hc5.jpg
קורם עור וגידים... :twisted:
-
לא מאמין שאתה לא רואה שם שור, עם קרניים, פרצוף משולש, אף ועיניים.
מה, רק לי יש דמיון מפותח כזה?
-
1 קבצים מצורפים
מה, זה לא נראה ממש כמו שור שעומד לנגוח?
-
לא מוצא שור, אבל כן מוצא את התרנגול של בני יהודה מתכונן לנגיחה במשהו... :twisted:
וכך או כך הוא פגז :twisted:
-
-
ברוך אתה לא לבד גם אני רואה שור!!
ממש כמו של "בולס"
-
+1 לטובת הרובוטריקים...גם אפשרות לספונסר.
-
ברוך,
החזית - שור.
התחת - שפירית
שורפירית... :wink:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
לא מאמין שאתה לא רואה שם שור, עם קרניים, פרצוף משולש, אף ועיניים.
מה, רק לי יש דמיון מפותח כזה?
עוד פעם שכחת את הכדורים הורודים ?
כמה פעמים אני עוד אגיד לך שאסור לשכוח את הורודים - הכחולים ז עוד בסדר אבל הורודים ?
נו נו נו........... :twisted:
-
-
ארז, אני מברך אותך באלף ברכות!
אני לא העזתי...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
מה, זה לא נראה ממש כמו שור שעומד לנגוח?
קרפדה עם משקפיים.. באמת.
תדמיין שהגלגלים זה כמו הרגליים המקופלות שלה כשהיא נחה..:shock:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ארז
נו.....
:?: למה התכוון המשורר :?:
-
מה זאת אומרת,מה זאת אומרת?
מה קורה?
עידכונים?
תמונות?
מקרוב בבקשה....
נו....
-
אה, או.קי. הבנתי ;)
תמונות אני מקווה בעוד כמה ימים קרוב לודאי בשישי או בשבת.
עדכון מילולי -
גל הינע מורכב. סרן אחורי סגור סופית עם הציריות 300M. מיכל דלק גמור ומונח במקום, עדיין לא מחובר בצנרת מסוככת לפי התקנון שהוזמנה מספארקו. כסאות מחוברים. משולשים קדמיים, עליונים ותחתונים מחוברים סופית אחרי פירוק, חיזוק, ריתוך והרכבה. כונס אויר לרדיאטור גמור. טורק מחוזק כבר מורכב והגיר סגור עם המנוע. יש כבר הגנות צד לנהג ולנווט. מערכת ההגה גמורה ומחוברת.
עכשיו עובדים(בקצב קצת איטי לצערי) על כל אביזרי המנוע כולל משאבת הגה. על צנרת הבלמים ועל הסטרטר שכבר הורכב וכו'. אני עובד גם על השמשות הקדמיות והמסגרות שלהן וכו'.
ייתכן שאפשר יהיה לערוך נסיעת מבחן ראשונה עוד החודש אבל אני לא חותם על זה עדיין.
יהיה טוב, אולי......:-D
-
איזה שמשות אתה מתכוון לשים?
-
שימשה מרובדת(טריפלקס) לפי התקנון.
מורכבת משתי שכבות של זכוכית המודבקות עם דבק שקוף מיוחד ביניהן למניעת התנפצות.
מכין שבלונה ומזמין חתוך לפי השבלונה.
-
וואו זה יהיה מרשים (וכבד ;-)) ביותר :-)
למה לא להשאיר את החלון פתוח? חוץ מנושא האבק והקיר אש האחורי, יש עוד סיבה ?
-
חלון פתוח מחייב מעבר אויר אחורה, כלומר בלי קיר מאחור.
מאחר ויש קיר לפי התכנון, אין מצב שלא יהיה חלון. אחרת, הרכב יהפוך להיות קיר נוסע....
חוץ מזה, נסיעה של מאות ק"מ בקבינה פתוחה עם אבק אבנים רוח ובלגאן לא בדיוק מתאימה לי,
ולכן מלכתחילה לא הלכתי בכיוון זה. האמת היא שאני לא מבין איך בבאחה הם נוסעים ככה ואיך הנווט מתפקד.
עם כל הכבוד לקסדות מלאות ומפוחי אויר זה נראה לא פשוט בכלל להחזיק ולקרוא notes במהירות של 150 קמ"ש ועוד במירוצים שנמשכים ימים שלמים, כשהכל עף וזורם בפנים.
יכול להיות שחלון פתוח עם רדיאטור מאחור וזרימת אויר חופשית עדיפים, אני לא יודע בבירור, אבל זה לא מה שרציתי. נדמה שנוחות הנהג והנווט בנסיעות ארוכות שווה הרבה יותר מאשר זרימת אויר חופשית, אבל אולי אני לא יודע מספיק.
ממה שאני רואה בדקאר ובשאר המירוצים, פרט לבאחה, הכל מיועד ליצור סביבה נוחה לצוות וכנראה שהיפנים, הגרמנים והאחרים לא עושים זאת סתם.
-
[QUOTE=הצפרדע]חלון פתוח מחייב מעבר אויר אחורה, כלומר בלי קיר מאחור.
מאחר ויש קיר לפי התכנון, אין מצב שלא יהיה חלון. אחרת, הרכב יהפוך להיות קיר נוסע....QUOTE]
לא הבנתי, מה ההבדל בין קיר אש לבין שמשה קדמית מרובעת מבחינת ההתנגדות לרוח ?
ברכבי הבאחה אלו שנוסעים ללא שמשה, אין קיר אש ?
-
חלון יושב בשיפוע ו"חותך" את האויר בקלות (אוירודינאמי)
קיר האש הינו אנכי.
לכן, אם יש קיר אש ואין חלון, קיר האש ניתקל ברוח כמו מפרש מול רוח פנים.
החלון (אם קיים) מונע זאת כיוון שהוא "מונע רוח" על קיר האש.
אים אין קיר אש, לא חייבים חלון כי אין למעשה שום "מפרש".
ברוח שעוברת "חופשי" בתוך הקבינה, אפשר להישתמש ע"מ לקרר את הרדיאטור שיושב מאחורי הצוות.
מקווה שאני צודק באיך שהבנתי את הדברים.
אם לא נא לתקן.
-
[QUOTE=חנן גולומבק]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
חלון פתוח מחייב מעבר אויר אחורה, כלומר בלי קיר מאחור.
מאחר ויש קיר לפי התכנון, אין מצב שלא יהיה חלון. אחרת, הרכב יהפוך להיות קיר נוסע....QUOTE]
לא הבנתי, מה ההבדל בין קיר אש לבין שמשה קדמית מרובעת מבחינת ההתנגדות לרוח ?
ברכבי הבאחה אלו שנוסעים ללא שמשה, אין קיר אש ?
ההבדל הוא בזוית - חלון ישר הוא מכשול רציני וחלון משופע בזוית חדה מחליק את האויר עליו.
בבאחה יש רדיאטור מאחורי הגב והראש והאויר עובר דרכו, וחלק נשאר פתוח. קיר אש דרוש בין המנוע ומיכל הדלק לתא הנוסעים.
-
טוב מאחר והמיכל דלק צמוד לקיר אש מאחור אז באמת שאי אפשר לעשות שום דבר ויש חובה בקיר אש מלא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
טוב מאחר והמיכל דלק צמוד לקיר אש מאחור אז באמת שאי אפשר לעשות שום דבר ויש חובה בקיר אש מלא.
ממש לא. קיר האש תפקידו לבודד את תא הנוסעים ממכלולים שעלולים לבעור. במקרה הזה בהחלט ניתן היה להתקין קיר עד מעל גובה המיכל שממשיך עם "תקרה" מעל המיכל - למעשה בדיוק כמו בחזית של רכב רגיל - קיר האש ומכסה המנוע יוצרים תא שמכיל את הבעירה שיכולה להיות שם. לא מאוחר מדי אגב, אני הייתי בכל מקרה מוריד את החלק העליון של הקיר האחורי ברוך, מחליף אותו במשהו שאפשר לראות דרכו - פרספקס אם הרכב יהיה סגור או רשת שתאפשר מעבר אויר לרדיאטורים כמו שחשבת לעשות בהתחלה. זה גם יחסוך לך איזה 10 ק"ג - אבל אם כן, אז אתה מוריד את זה מהחשבון הסופי לצורך ההתערבות :p
לגבי הדיון האוירודינמי שהתפתח כאן - אתם מכלילים מאד, מאד. אם תסתכלו על מכוניות מרוץ פתוחות (מישהו אמר פורמולה 1??? מישהו אמר אופנועי ספורט???) תשימו לב לקימורים, אפשר לקרוא להם ספוילרים, או באופנועים משקפים, שמסיתים את זרימת האויר בצורה מאד יעילה סביב לנהג, באופנועי תיור כבדים זה כל כך יעיל עד כדי כך שיש מערכת שמע שיוצרת סאונד לא רע בכלל בתוך בועת אויר עומד שנוצרת סביב הרוכב - בלי חלונות פיזיים. אז אפשר אם רוצים ליצור אויר עומד בתא הנהג, או קרוב לכך, גם בלי חלונות פיזיים. זה אומר גם שלא יהיה אויר לרדיאטור דרך תא הנהג.
הסיבה שאמריקאים נוסעים בלי חלונות, למיטב הבנתי, מקריאת דיונים בפורומים שלהם, היא פשוטה מאד - הם נשברים. מה הפלא כשנכנסים אחד בשני בכוח...
-
אני מסכים עם כל מה שכתבת נמרוד.
הסיבה לכך שהעדפתי חלונות וקבינה סגורה לגמרי או כמעט לגמרי, היא אחרת - לפי מה ששמעתי שוב ושוב מבעלי נסיון בנהיגת ראלי, נוחות הנהג והנווט עולה פלאים ברכב סגור שבו אין זרימת אויר (שיכולה להגיע גם למהירות של 150 ק"מש ואולי יותר) ואין אבק וחול, ויש בה אוורור סביר באמצעות כונסי אויר קטנים שמזרימים אויר לאזור הפנים.
כך גם נהוג ברוב רכבי המירוץ לדקאר, וכפי שאמרתי למעלה אני מניח שנוחות הצוות היא גורם משמעותי בעיני מתכנני מיצובישי, פולקסוואגן ורבים אחרים, בהיותה תורמת לעירנות ולביצועים טובים יותר.
היה לי הרבה יותר קל להימנע משמשות ומקיר אחורי כזה, וגם היה הרבה יותר נוח לסגור את מיכל הדלק בתא כמו שתיארת ופשוט לתקוע שם רדיאטור בלי לדאוג למבנה עם כונס גג גדול כזה, שגם הוא מוסיף במשקל....
אני מקווה שעשיתי נכון בענין זה בהסתמך על עצות של בעלי נסיון כפי שאני מקווה שלא אצטער על כך שהגבלתי את רוחב הרכב ל 216 ס"מ במקום ה 230 ס"מ שתכננתי מלכתחילה, כיאה לטרופי טראק ששועט במרחבי המדבר...
ימים יגידו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
ממש לא. קיר האש תפקידו לבודד את תא הנוסעים ממכלולים שעלולים לבעור. במקרה הזה בהחלט ניתן היה להתקין קיר עד מעל גובה המיכל שממשיך עם "תקרה" מעל המיכל - למעשה בדיוק כמו בחזית של רכב רגיל - קיר האש ומכסה המנוע יוצרים תא שמכיל את הבעירה שיכולה להיות שם.
אני יודע אבל מאחר וברוך צודק וברכב סגור (אבל לא סגור הרמטית, ברוך גם ברכבי ראלי יש פתח לכניסת אוויר בגג בדר"כ) יותר קל לפתח מהירויות ויותר נוח לשהות בו, אז באמת שזה לא משנה.
אגב, האם אין צורך בקיר אש בין הרדיאטור לקבינה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
הסיבה שאמריקאים נוסעים בלי חלונות, למיטב הבנתי, מקריאת דיונים בפורומים שלהם, היא פשוטה מאד - הם נשברים. מה הפלא כשנכנסים אחד בשני בכוח...
רגע, מה שאתה אומר זה שהם מעדיפים לקבל את האבן, שתשבור להם את החלון הממוגן, במשקף של הקסדה?
-
אני אומר מה שאני קראתי בפורומים שלהם... :)
לא רק אבן עפה יכולה לשבור חלון - למעשה אני חושב שלא זה מה שמטריד אותם בעיקר. הם מתנגשים אחד בשני כחלק מהמרוץ. הם מתהפכים, וממשיכים לסוע. התאמה של זכוכית לשלדת צינורות בלי מרכב היא כנראה לא פשוטה ולא זולה (ברוך עומד לברר את זה בשביל כולנו). וגם אבנים עפות. ההסבר שאני קראתי זה שכל עוד יש זכוכית זה אחלה, אבל ברגע שהיא נשברת זה סיוט, והסיכוי שזה יקרה מספיק גדול שרובם מוותרים מראש ומתרגלים ומצטיידים מראש לנהיגה בלי זכוכית (קסדות עם לחץ אויר). אגב שטח הפנים של ראשי שני הנוסעים, עם הקסדות, הוא אחוזים בודדים משטח הזכוכית הכולל, ככה שסטטיסטית רוב הסיכויים שאבן שהיתה פוגעת בשמשה איפשהו וסודקת אותה, לא תפגע בקסדה.
-
8 קבצים מצורפים
ערב טוב לכולם
תמונות חמות מהערב בסדנא.
סגירות נוספות של תא הנוסעים משני צידי הכסאות. נשאר רק לסגור דלתות וחלון קדמי.
מתחילים לשחק עם שבלונה של מכסה מנוע (קרטון) עד שנבחר עיצוב סופי וסוג חומר בניה. במכסה המנוע יהיו שני כונסי אוויר לאספקת אוויר קריר לחלקו הקדמי של המנוע.
תהנו
-
4 קבצים מצורפים