-
חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
ארבעת הג'אנטים מפלדה שקיבלתי מאלון אינם מתאימים ,היות והם בקוטר ''15 במקום ''16 שיש ברכב. לכן פירסמתי מודעות לבעלי דיסקו המעונינים להחליף את הרזרווי שלהם שעשוי ברזל במגנזיום וקיבלתי בינתיים תשובה אחת.יתכן ואחליף שני ג'אנטים עם עופר ,שדפק את שלו בשבת האחרונה באזור מחנה אדם כשנכנס לשלולית עם סלעים סמויים.
אני לא בטוח ,אך ניראה לי שהרכב מותאם גם ל-''15 וגם ל-''16 מה שמסביר את כושר הבלימה הדפוק שלו.היות והדיסקים חייבים להיות קטנים עבור הג'אנטים ''15 אין כושר בלימה סביר גם עם ג'אנטים ''16.אם זה כך ,אז הנה לנו עוד תיכנון מהותי דפוק של מהנדסי ל.ר.
יתכן והיום אקבל את הגומי לדלתות ,כך שעד סוף השבוע הרכב יהיה אטום מעולה לקראת הגשמים והרוחות שבדרך.
מיכל המים האחורי מדאיג אותי עקב הקטנת זווית הנטישה במדרגות ארוכות.במעלה אברהם הוא כפי הנראה נגע בעדינות שלא הרגשתי בסלע והתרומם כסנטימטר אחד.היות והרמתי אותו בעת ההרכבה גבוה ככל האפשר ,הנגיעה בסלע גורמת לדלת להיפתח בקושי.זה הביא אותי לרעיון לפרק את המיכל ולעשות על התושבת שלו חורים אובליים ארוכים ככל האפשר לכיוון התחתון שלה,כך שבמקרה של נגיעה בסלע המיכל יוכל להתרומם עוד 4 ס''מ ללא פגיעה ,היות והברגים לא יהיו מהודקים לחלוטין.ברור שההרמה תמנע לחלוטין מהדלת להפתח, אך פתיחת הברגים תצניח חזרה את המיכל למקומו,וכך מנעתי נזק בלתי הפיך במצבים ממש קשים.זה מחייב שמפתח 17 יהיה זמין ללא קשר למיקומו במגירות ,שהרי לא ניתן להגיע אליהן כשהדלת נעולה.
המנורות לד שהדבקתי על קירות הרכב מבפנים הוכיחו את יעילותן העצומה בלילה.אך הדבק שלהן ממש זבל והן נוטות לצנוח מפעם לפעם.כנראה שאין ברירה ,ויש לשפר את ביצועי היצרן באמצעות דבקים דו-צדדיים טובים באמת.אי אפשר לוותר על יעילותן החד-משמעית במחירי אפס.
לאט לאט מתווספות לרכב מערכות נוספות שאפילו אני מתחיל להתקשות על דרך הפעלתן האופטימלית.לכן החלטתי שבזמני הפנוי אכתוב את תורת ההפעלה של כל מערכת בכדי להימנע מפעולות שעלולות להזיק למערכת או לגזול זמן מיותר בהכנסתה לשימוש.אלה הפרקים שיש לכתוב אותם כאשר כל המערכות תהיינה מושלמות סופית.
1.מערכת הפעלת מיכלי המים לאספקות למתקנים השונים.
2.מערכת ההפעלה של אספקת אוויר דחוס.
3.מערכת הבניה של סככת צל.
4.מערכת ההפעלה של מטבח שדה נייד.
5.מערכת ההפעלה של פינת הקפה.
6.מערכת הבניה של המיטה הזוגית ברכב.
7.מערכת ההרכבה של שולחן מתפרק והריהוט ברכב.
8.מערכת הפעלת המגירות ומצבת תכולתן המדויקת.
9.מצבת התכולה של מחסן החלפים.
10.רשימת ציודים במחסנים הקטנים שמפוזרים ברכב.(סה''כ 6 תאי איחסון נוספים)
11.נוהל החלפה בין מצברים ראשי ומישני.
12.מיקומי נשק ותחמושת במצבים שונים,ונוהל הפעלתם.
13.ספרות הרכב ומיקומה כולל מפות, צפרות, צומח ועיתונים.
14.נוהל הפעלת מערכת GPS כולל מצברי חירום.
15.נוהל וסדר פעולות במצבי ''אין-תנועה'' מדבריים.
ברור שזה כנראה לא הכל ,אך בהחלט זה בסיס לספר היציאה לשטח שאמור להיות ברכב הזה.
ן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
החלטתי שבזמני הפנוי אכתוב את תורת ההפעלה של כל מערכת...
ומהיכרות עם הספרות שחיים כתב עבור הארגזים שהיו ביונימוג -
חיים - אני מציע שתתחיל לבנות ארון עבור הספרות הזו :wink:
אתה פשוט גדול!!
-
[QUOTE=רכס חיים]ארבעת הג'אנטים מפלדה שקיבלתי מאלון אינם מתאימים ,היות והם בקוטר ''15 במקום ''16 שיש ברכב. לכן פירסמתי מודעות לבעלי דיסקו המעונינים להחליף את הרזרווי שלהם שעשוי ברזל במגנזיום וקיבלתי בינתיים תשובה אחת.יתכן ואחליף שני ג'אנטים עם עופר ,שדפק את שלו בשבת האחרונה באזור מחנה אדם כשנכנס לשלולית עם סלעים סמויים.
אני לא בטוח ,אך ניראה לי שהרכב מותאם גם ל-''15 וגם ל-''16 מה שמסביר את כושר הבלימה הדפוק שלו.היות והדיסקים חייבים להיות קטנים עבור הג'אנטים ''15 אין כושר בלימה סביר גם עם ג'אנטים ''16.אם זה כך ,אז הנה לנו עוד תיכנון מהותי דפוק של מהנדסי ל.ר.
חיימקה, אין שום בעיה עם גאנט 15 גוי בירן שנים נוסע כך עם לנדרוברים העלויות של הצמיגים בגלל הנגישות הינה זולה מ 16
מיכל המים האחורי מדאיג אותי עקב הקטנת זווית הנטישה במדרגות ארוכות.במעלה אברהם הוא כפי הנראה נגע בעדינות שלא הרגשתי בסלע והתרומם כסנטימטר אחד.היות והרמתי אותו בעת ההרכבה גבוה ככל האפשר ,הנגיעה בסלע גורמת לדלת להיפתח בקושי.זה הביא אותי לרעיון לפרק את המיכל ולעשות על התושבת שלו חורים אובליים ארוכים ככל האפשר לכיוון התחתון שלה,כך שבמקרה של נגיעה בסלע המיכל יוכל להתרומם עוד 4 ס''מ ללא פגיעה ,היות והברגים לא יהיו מהודקים לחלוטין.ברור שההרמה תמנע לחלוטין מהדלת להפתח, אך פתיחת הברגים תצניח חזרה את המיכל למקומו,וכך מנעתי נזק בלתי הפיך במצבים ממש קשים.זה מחייב שמפתח 17 יהיה זמין ללא קשר למיקומו במגירות ,שהרי לא ניתן להגיע אליהן כשהדלת נעולה.
זווית נטישה , אני שמח שאתה מפיק לקחים כמדומני בשלבים המוקדמים הערנו לך על זווית הנטישה,
שנית , לעניות דעתי זה לא ריאלי להסתמך על מכות בפגוש עם שיחרור שלהן ב 4 ס"מ למעלה ולמטה ,
איש מעש כמוך בוודאי לא התכוונן לכך ברצינות ,
לעיתים שווה לעשות חושבים מחדש על כל העניין למרות הפגוש המדהים וללכת לפתרון ריאלי אחר,
למשל מייכל מיים מתחת לרכב ?
1
-
חיים, אנחנו לא קצת גולשים? הוראות הפעלה?
נשמע כאילו אתה מתחיל לספק את הרכב הזה לצה"ל :)
אתה אשכרה תשב ותלמד את כל ההוראות והנהלים שכתבת בעצמך להפעלת רכב שבנית בשתי ידיך הנפלאות?
בלי קשר, שרשור מאוד מעניין, ורכב מאוד מאוד מעניין. רק שאני לא רואה מה אפשר לעשות איתו בארץ...
-
ציטוט:
כל הרעיון של שנורקל שמגיע לגג הינו עינין של פוזה בלבד ואין בו כל תרומה מעשית לכלום.יניקת האוויר מגבוה, לכאורה בכדי להבטיח מעבר בנחלים עמוקים .
עליך אני מתפלא,
הגבהת פתח היניקה לקו הכי גבוה (עד קו הגג) היא לא תמיד למים אלא לאבק.
שנורקל גבוה יונק פחות חלקיקי אבק מפתח יניקה נמוך יותר=פילטר עובד טוב יותר ובמקרה של השתיין שלך גם פחות דלק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי toy4FUN
אני יודע שאני אשמח לדעת מה לבקש.
תודה.
גם אני אשמח לשמות, של מה לבקש וממי
תודה
-
אענה על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון.
1.הספרות המתוכננת לא תעלה על 10 עמודים.
2.יש לי צמיגים ''16 חדשים ,והחלפה לג'אנט ''15 מחייבת רכישת סט חדש שאין לי תקציב עבורו.וזאת מלבד הקטנת מרווח הגחון שיש לו חשיבות רבה בעיני.
3.מיכל המים האחורי מקטין את זווית הנטישה שבמצבים קריטיים הינו בעייתי. במבחן עלות / תועלת עם שיפורים כפי שציינתי - זו פשרה סבירה.מה עוד שהנהיגה שלי תמיד מאוד מאוד איטית בשטחים טכניים ואני מעדיף טחינה על תנופה.
4.הבעיה עם גיל 70 שאתה שוכח לעיתים גם את שימך,אז לך תזכור איך פורסים ציליה בחמש דקות.
5. בכניסת סיחרור. האבק נשאר על דפנות הפטריה ,כך שלגובה כניסת האוויר משמעות פחותה בהרבה.
מקווה שעניתי לעינין.
-
ציטוט:
5. בכניסת סיחרור. האבק נשאר על דפנות הפטריה ,כך שלגובה כניסת האוויר משמעות פחותה בהרבה.
מקווה שעניתי לעינין.
רק אם יש היפוך כיוון מהותי בכיוון הזרימה אחרי הסחרור ומקום ממנו יצאו החלקיקים הגדולים החוצה, ברוב הכובעי סחרור שראיתי אין את הנ"ל.
אם יש רק סחרור בכיפה ואחריו היניקה פנימה כמעט ולא הרווחת כלום, רק החלקים הכבדים לא נכנעים לשאיבה ולא נכנסים, רוב האבק נכנס כרגיל לבית הפילטר.
אם אתה שם פרקלינר שגם מסחרר וגם מסנן על הצינור יניקה בגובה כמו שאמרת אז פתרת את רוב בעיית האבק בלי שנורקל, משהו כמו זה:
http://www.cat.com/cda/layout?m=37501&x=7
-
לזה התכוונתי, אבל של JCB ולא של קטרפילר.
-
חיימקה
אם אתה על 265 /75/16 אז אכן תאבד 1.225 ס"מ במרווח הגחון/זויות (די זניח לרכב שייעודו בעיקר מסעות ושעבירות היא הכרח ולא יעד )ביחס ל31 אף על פי שיש צמיגי 31 בפרופיל mt שמיוצרים 31.5 ואז לא תפסיד כלום
מצד שני אם כן תחליף לג'נט 15 תרויח צמיגים כנראה יותר זולים /זמינים ותרויח גם את הג'נטים שרצית
אם תקטין טיפה את הצמיג גם תרויח את זה בביצועים /זחילה וכו' בגלל שלא שינית את יחסי העברה
לגבי עלות ההחלפה - מכירת הג'נט 16 ביחד עם הצמיג החדש תביא תשואה לפחות שוות ערך לצמיג 31 ללא ג'נט (שאותו כבר יש לך ) כך שאין עלות נוספת - צריך עזרה במחירי צמיגים דבר איתי
-
חיים
לגבי הבלימה
לדעתי לא צריכה להיות לך בעייה אם המערכת תקינה
גם אצלי עברתי מ245/75/16 ל31 ללא שום בעייה בבלימה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
יש צמיגי 31 בפרופיל mt שמיוצרים 31.5 ואז לא תפסיד כלום
הקוטר האמיתי של רוב צמיגי 31' הידועים הוא סביב 30-30.5 אינץ'.
איזה צמיג 31' מגיע בקוטר31.5'?...
-
קצת סבלנות ויהיו ג'אנטים ''16 ברזל בלי מהפכות גדולות. הצמיגים הקיימים יספיקו לפחות ל-3 שנים ,אם הרכב נוסע רק בסופי שבוע.
בינתיים ,לאחר קבלת כל הציוד ולטובת שיפור זווית הנטישה,אצטרך די בקרוב קפיצים מחוזקים וכנראה בולמים אחרים בכדי להגביה אותו ב-''2 אינצ' לפחות.להערכתי - משקל הציוד והמים מגיע לעומס קבוע של 300 עד 350 ק''ג.היות והעומס נופל רק על החלק האחורי ,והוא נשאר קבוע גם כל השבוע,יש לקפיצים מאמץ מצטבר המחייב חיזוקם תוך כדי הגבהתם.אצטרך להתייעץ עם ארז מה לעשות בעינין ומה ההוצאה הנובעת ממנו.
אם למישהו יש נסיון בנושא ,אשמח לכמה עצות מועילות.
מחר אקבל את הגומי החדש לדלתות ואני כבר סקרן לגבי ההשפעה שלו על איטום הרכב ורעשי הרוח.
מסתבר כי חדירת האבק לרכב ממש גדולה עם גומיות קרועות וזה דורש המון עבודת הכנה לפני כל טיול חדש.
איפה הימים שחזרתי מטיול עם הרוסי, מלא אבק מבחוץ ומפנים,ותוך 4 דקות עם צינור מים הכל שטוף ,כולל לוח השעונים הספרטני,המושבים,ואפילו גג הברזנט הפנימי קיבל קילוח מים חזק עד שהבריק.כנראה שבסוף ימי אשאר כבר עם ההערצה הרוסית שרק מקבלת חיזוק מהכרת התוצרת המערבית.
-
מישהו יודע היכן משיגים טבעות גומי לאיטום חורים בבודי??
יש לי כמה חורים שאני רוצה לסגור אותם בצורה ממוסדת.
-
בכל חנויות הגומי יש מוצר במיוחד למטרה זאת : טבעות גומי עם שפתיים חיצוניות שנאחזות בפח ופקקי גומי תואמים להן . וגם פקקי פלסטיק לאטימת פרופילי ברזל במידות שונות כמו ברגלי כיסאות .
-
חים . לגבי מסחרר אויר או כובע לשנורקל . ברחוב המקביל לאוטומיני (ג'קי ) רחוב אחד צפונה . יש חנות חלפים של טרקטורים " עודד משולם " מה שיש בדיפנדר ועוד ..... נימכר שם. ובמחירים יותר טובים מחנויות לרכבי שטח . כובע כמו של דיפנדר בזמנו היה באיזור 250 ש"ח
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי gp1
חים . לגבי מסחרר אויר או כובע לשנורקל . ברחוב המקביל לאוטומיני (ג'קי ) רחוב אחד צפונה . יש חנות חלפים של טרקטורים " עודד משולם " מה שיש בדיפנדר ועוד ..... נימכר שם. ובמחירים יותר טובים מחנויות לרכבי שטח . כובע כמו של דיפנדר בזמנו היה באיזור 250 ש"ח
זה ברחוב בן אביגדור
החנות נקראת א.ד. משולם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
איזה צמיג 31' מגיע בקוטר31.5'?...
תשובות?
-
ציטוט:
לפני כשבוע הלכתי לקנות גומי למשקופי הדלתות בחנות מומלצת מסוימת.רצו ממני 22 או 24 ש''ח למטר ,וקיטרתי על המחיר כאן בפורום.לא קניתי עד היום ועכשו חזרתי מאזור התעשיה בנתניה לאחר ביקור אצל חנות חלפים לרכב.שאלתי על הגומי הזה ,והוא ביקש שאסביר למוכר בחנות תל-אביבית מה בדיוק אני רוצה.הסברתי , הבן אדם הבין, וסיכמנו על מחיר של 9 ש''ח למטר.אם לא הבנתם - מדובר באותה חנות בדיוק ובאותו מוצר.יש טעם לתת שמות כאן בפורום?
ונשמח לדעת גם מה לבקש בחנות.
תודה.
-
היום רכשתי 25 מטר של הגומי לאיטום הדלתות שיושב על המשקוף הפנימי - לא על הדלת.הרכבתי את חמשת הדלתות בשלוש שעות ועדיין נותרה לי כמות של 3 או 4 מטר.ניצלתי את עודף החומר והקפתי את מכסה המנוע ביתרה של פסי האטימה. עכשו יושב המכסה באופן הדוק למסגרת ההיקפית ,ואני מניח שהוא גם ימנע מעבר של רעשי המנוע החוצה הרבה יותר טוב.
שם ספק הגומי - מונוגום ,רח' תושיה 3 תל-אביב - שלושה בתים מזרחית לג'קי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי gp1
בכל חנויות הגומי יש מוצר במיוחד למטרה זאת : טבעות גומי עם שפתיים חיצוניות שנאחזות בפח ופקקי גומי תואמים להן .
יש תמונות/דוגמאות?
חן
-
אני אוסף הרבה תמונות אבל עוד לא יודע איך להעביר אותן.
היום פתרתי כמקווה את בעית הזנת האוויר למנוע כשהמצבר הרזרבי נמצא בתאו החדש. לאחר כמה שעות של חיפושי פילטר אחר, ואולי עם יציאה של מערכת יניקה בסחרור,ירד לי האסימון שזה פרויקט עם הרבה הכנות מקדימות ותיכנונים מדויקים ויש למצוא פתרון עכשוי.ניסיתי להפוך את כיווני הפילטר הקיים וכך בזבזתי עוד שעתיים. לבסוף ירד לי האסימון והחלטתי לפתוח פתח כניסת אוויר חדש ונוסף מכיוון המנוע בתוספת לפתח המקורי שאפו קוצץ כבר בשבוע שעבר.עכשו מורכבת מערכת האוויר המקורית בתוספת הפתח החדש והחזרתי את המצבר למקומו המתוכנן. נשאר רק להוכיח שהפתרון עובד.
הספקתי היום גם לדגם את הציליה כך שהיא מתוכננת להרכבה בתוך 6 דקות ,כולל קירות בשלושה צדדים. כל משקלה של הציליה כולל ארבעת עמודי הפלדה אינו עולה על 10 ק''ג.
לתאורת לילה אני מתכנן מספר פנסים שנמצאים בפרוקיה ושמתי עליהם עין. יתכן שכבר בשבוע הבא אוכל להרכיב אותם באופן ממוסד.
הרכב מזוהם מחצית שלוליות של בוץ לס-סידני וכל נסיונותי לנקות את המנוע ותחתית הרכב עולים בתוהו. יתכן וזדקק לניקוי בקיטור לאחר שאתייאש מהצינור שלי.
-
חיים אם נסעתה בנחל צין שטוף מייד בלחץ את הבוץ והלכלוך אחרת הרבה גומיות תצטרך להחליף באוטו
-
אנסה לעשות זאת ביסודיות ובהקדם.
עכשו כשכל הציוד עמוס על הרכב ,אני סקרן להעלות אותו על משקל.היות והמשקל המקורי ללא ציוד הוא כ-2150 ק''ג - ותקנו אותי למשקל המדויק -מעניין בכמה עברתי את המשקל הזה.
התכנית הבאה מדברת על החלפת המניפולד משני הצדדים בהדרס שכפי הנראה יצטרך להיות מיובא. למישהו יש מושג היכן שמים יד על זוג כזה?
לשבת אני מתכנן זולה באזור דיונות נידח בסביבה הקרובה,גם בכדי לנוח וגם בכדי לאזן את הוצאות הדלק משבוע שעבר ,לאחר 5 ביקורים בתחנות דלק,על כל המשמעות ההשקעתית בנושא.זו תהיה הזדמנות להריץ את הציליה המדוגמת יחד עם כל מערכת הריהוט במטבח ובסלון.
סדרת צילומים בנושא מובטחת.בהקשר הזה ,כנראה שאצטרך להביא את הטלפון שלי למישהו בכדי להוריד את התמונות שהצטברו לאתר.
אם לא יהיה גשום ביום שישי,אוכל לעשות למיכל המים האחורי תפיסה גמישה שתאפשר לו תנועה בעת פגיעה תחתונה,ותרים אותו עוד מספר סנטימטרים במצבים קיצוניים.זה ממש חשוב להישרדות שלו.
בדקתי עלות ביצוע של תיקוני פחחות קטנים בהיקף הרכב ,ובקשו ממני 1500 ש''ח. זה נראה לי ממש מוגזם כשהקצבתי לעינין 500 ש''ח בלבד.אני עדיין מהסס אם לעשות אותם היות והצלקות האלה דווקא מוסיפות לקרביות שלו.יתכן ואלך על ציפוי האוטו במדבקה שחורה מט כפי שמצבו כעת ללא תיקונים.
היום אני מקווה לפתור את בעית הג'אנטים ולעשות עיסקת בארטר קטנה שתאפשר הרכבת ג'אנטים H.D של דיפנדר על ארבעת הגלגלים.מישהו יודע את ההבדל בינהם??
ניסיתי אתמול להגביל את סיבוב ההגה בכדי להימנע מנגיעה במוטות הרדיוס ,אך לא הצלחתי למצוא את ברגי ההגבלה.מישהו יודע מה עלי לעשות בעינין? אפשרי עם שרטוט או תמונה?
הבת שלי מגיעה לביקור בארץ,והיא צפרית ממש מעולה. תמיד כשהיא כאן אנו עורכים נסיעה של יומיים לאזורים שכוחי אל בדרום.זו תהיה הזדמנות לצאת בשני ימי חול בשבוע הבא כדי לראות צפורים מדבריות.אני צריך לתכנן מסע ללא שטחי אש אבל עם הרבה סוגי צפורים.נראה לי שתא השטח בין ערד לדימונה יתאים להפעם כי ניתן לראות בו להקות מתאחרות שיורדות עדיין לאפריקה.
עקב עבודה חלשה בתקופה זו ,אני מתקדם בתיקונים הקטנים בכל יום מספר שיפורים.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
בדקתי עלות ביצוע של תיקוני פחחות קטנים בהיקף הרכב ,ובקשו ממני 1500 ש''ח. זה נראה לי ממש מוגזם כשהקצבתי לעינין 500 ש''ח בלבד.
דבר עם הפחח ישראל מאלקנה(גנה שירותי רכב אלקנה) - עבד כבר על לא מעט דיסקואים במחיר סביר בהחלט
ציטוט:
היום אני מקווה לפתור את בעית הג'אנטים ולעשות עיסקת בארטר קטנה שתאפשר הרכבת ג'אנטים H.D של דיפנדר על ארבעת הגלגלים.מישהו יודע את ההבדל בינהם??
יש לי סט מקורי של דיפנדר tubetype, אם מעניין אותך הם שלך למרות שהם צרים יותר מהג'אנטים של דיסקו ודורשים פנימית.
ציטוט:
ניסיתי אתמול להגביל את סיבוב ההגה בכדי להימנע מנגיעה במוטות הרדיוס ,אך לא הצלחתי למצוא את ברגי ההגבלה.מישהו יודע מה עלי לעשות בעינין? אפשרי עם שרטוט או תמונה?
הבורג מסומן ב-53 בתמונה
-
ענבר תודה על המידע שאנצל אותו בהקדם. תודה גם על הג'אנטים,אך היום קיבלתי סט שחור של דיפנדר הווי-דיוטי טיובלס - כך שמחר הם יורכבו לקראת הנסיעה בשבת.אני מאוד מעריך את הרצון הטוב שלך והחברות.אתה מוזמן להכנס אלינו לכוס קפה מתי שנח לך.
היום התחיל שלב מוכר בחיי הג'יפאי המשפצר. מתחילים התיקונים של מה שייצרת קודם או מתחילים השידרוגים של מה שכבר סיימת.בקיצור - סיבוב שני מתוך עשרים הסיבובים שעוד תעשה.כך מתבזבז חצי הזמן על תיקוני מערכות העבר ורק חצי מהזמן נותר לקידום דברים חדשים.
היום בדקתי את האפשרות למכור ציליה עמידה בגשם ורוחות- מדוגמת, בשטח של 4.25/4.25 הכוללת קירות משלושה צדדים ונשענת על 4 עמודי ברזל טלסקופיים ששניים מהם רתומים לרכב עם הכנה מוקדמת וקבועה(הצד הרביעי הוא הרכב עצמו).משהו דומה לזה אפשר יהיה לראות בצילומים שאעשה בשבת הקרובה. המחיר שאולי ניתן להגיע אלי מדבר על 2500 ש''ח- אני מקווה. זה אמנם נראה לי יקר אך מדובר על מערכת איכותית ששוקלת 15 ק''ג בלבד והנפח שלה פחות מצ'מידאן. חשובה לי חוות דעתכם.
היום צמצמתי את קוטר הסיבוב לטובת מוטות הרדיוס.אם הם עדיין יפגעו במוטות ,אצמצם עוד שתי כריכות של הברגים ,ואם הם לא יגעו במוטות אפתח כריכה אחת - עד שנגיע לאופטימום.
את המהנדס שאחראי למנעולי הדלתות בדיסקברי הייתי שולח למאסר עולם, ושולל לו את הזכות אפילו לראות תמונות של מכוניות.אני חייב לעבור דלת דלת לפרק את כל המנגנון שלה ולבנות מחדש את ים המוטות מחוטי ברזל בעובי מ''מ.שעה אחרי וכשאתה מבין למה התכוון אנגלי שיכור ,ניתן למצוא את הפתרון הנכון לבעיה האולטימטיבית- איך פותחים דלת מבפנים.
היום התחלתי לעבוד על חיפוי אלומיניום לדלת האחורית במקום הפלסטיק האורגינלי.החיפוי אמור לכסות את פנים הדלת ,אך להשאיר פתחים שנועדו לנצל את החללים הריקים שבתוכה.מחר אולי אתקדם בעינין לאחר שאחליף את הג'אנטים שהם בעדיפות ראשונה למחר.
-
באתי היום מוקדם ובשמחה לקחת את הדבר הזה להחלפת ג'אנטים,והרכב לא מניע. אני מזהה את התקלה בסטרטר - הבנדיקס נתפס.כשזה קרה לי בשטח דפקתי עליו מספר דפיקות רציניות והוא השתחרר, כך נסעתי חודש מבלי להחליף את הסטרטר.היום מחוסר ברירה החלטתי לאור ייעוץ של שי להחליף ברזרווי ולשלוח את זה לשיפוץ.
כל געגועי לוואז הרוסי החלו ברגע שנדחסתי מתחת לרכב בכדי לשחרר את שני הברגים של הסטרטר.המכלולים כל כך נמוכים,והכמות של המוטות מלמטה יכולה להספיק לבנית גשר של רכבת בינונית,ואין גישה לבורג הנכסף וכשאתה מגיע אליו אין מרחב למפתח לזוז בכדי לאפשר את תנועת הפתיחה. הכי מדהים היה הגילוי שהבורג הוא בכלל לא משושה אלא בורג אלן 8 שאותו בכלל לא ניתן לפתוח היות וגמישות המוט אוכלת את כל מרווח הפתיחה.החלפתי בוואזים עשרים פעם את הסטרטרים.מלמטה יש לך גובה תקרה ריקה של אולם ספורט אולימפי - מינימום 50 ס''מ נטו ריק לחלוטין. זה תהליך של רבע שעה בשטח ושש דקות במוסך. כאן אני חייב להוביל עם גרר את הבהמה לליפט הקרוב ורק שם זה ניתן לביצוע. באותה הזדמנות אחליף את הברגים למשושים, אך בינתיים נדפקה השבת.
הטמבל שהחליט שהאלומיניום הזה הוא ''רכב שטח'' - צריך סוף סוף אחרי 30 שנות בניה לצאת מהמשרד המחומם שלו ולהתחיל לשכב מתחת לרכבים שהוא בונה. אם לא בכדי ללמוד אז בחזקת עונש.איך לעזאזל הם ניצחו במלחמה??????????
אם חשבתי עד עכשו שאסמוך על הכלי הזה בעוד שנה - אני דוחה את המטרה בשלוש שנים נוספות.
-
חיימק'ה יקר,
אני נהנה כל יום מחדש לקרוא את עלילותיך, מין הנאה מזוכיסטית שכזו לזכר הימים שהייתה לי לפי איציק "מפלצת מוצצת".
שמע קנית חתול סיאמי עכשיו אתה מאלף אותו להיות נמר בנגלי ,
סבבה , שיכנעת את עצמך שתוך שנה החתול הסיאמי יהיה נמר בנגלי ושבשלב הבייניים
הוא יהיה נמר סיבירי.
תבין זה דיסקברי , זה דראק, זו מחלה ממארת , זה רכב כפי שאתה מאוהב בו ומקלל אותו כל הזמן ,
זו המפלצת המוצצת ב הא הידיעה.
יש לך דיסקו תפנים!!!!
דיסקו לא וואז רוסי ,
מפלצת מוצצת ולא חמור פשוט שהולך שמאל ימין ,
לרכב הזה חיים משלו והם תמיד ילכו נגדך ,
בכלל לא רלוונטי כמה תפשיט אותו ,
לא משנה כמה תוריד ,חשמל,דלתות ,וישרים, חוטים , תקלל, תאחל "ברכות" למהנדסים ,
תשפוך את כל הכסף שבעולם,
תמיד הרכב הזה יפגע בך ברגע שלא תהיה מוכן .
ברגע שתפנים זאת לא שתאהב אותו פחות או יותר ,לפחות תדע מה מצפה לך .
וחוץ מזה,
אתה מכנה אותו הומו אז למה אתה מצפה???
המינימום זה שהנושך ינשך אותך חזרה
-
ציטוט:
.איך לעזאזל הם ניצחו במלחמה??????????
הם לא ניצחו בשום מלחמה.
אם אתה מתכוון למלחמת העולם השניה, אז בוא אני אסכם לך את המלחמה במשפט אחד:
"האמריקאים ניצחו את היפנים, הרוסים ניצחו את הגרמנים והבריטים כתבו את ההיסטוריה"
אני מקווה שהכל מובן עכשיו.
יוני5
-
מה אתם מבלבלים את המוח?
לא שאני טוען שהדיסקברי רכב אמין(ההפך, אני טוען רחוק מזה...), אבל כמו שכבר כתבתי בשירשור הזה, אין מתנות חינם,הטבע לא סובל חללים, רכב שנקנה בגרוש וחצי ימלא את החסר עד לתקציב של רכב במצב נורמאלי בתיקונים ולא משנה איזה רכב זה.
קנית גרוטאה, תתכונן להוציא עליו את אותו הסכום(ולדעתי יותר) רק בשביל להגיע למצב נורמאלי.