-
5 קבצים מצורפים
תגובה: SJ410K הטנדר של עימרי – פרויקט שיפוץ סמוראי טנדר 84'
חג שמח! היום אנחנו חוגגים 3 שנים בדיוק לשרשור הבנייה.
בסוף מאי הטנדר יחגוג שנה ראשונה על הכביש מאז סיום השיפוץ. המחמאות לא מפסיקות להגיע מהארץ ומהעולם.
לותיקים שעקבו מההתחלה אולי זכור משפט הפתיחה מפוסט הראשון בשרשור:
"המטרה היא לשחזר את הטנדר למצבו המקורי עם נגיעות קטנות בעיקר קוסמטיות ופרקטיות.
הייעוד של הטנדר בעיני הוא להיות רכב אספנות, סידורים של שישי, נסיעה בכיף ואולי איזה טיול שבילים בקטנה באזור עם פק"ל קפה.
בנוסף, החלום הוא לסיים את הפרויקט ולצאת לטיול חוצה ישראל. קליל מבחינה טכנית אבל נסיעה וביקור חברים מדן ועד אילת."
אז הטנדר בהחלט שוחזר למצבו המקורי עם נגיעות קוסמטיות ופרקטיות. הייעוד הוא אכן רכב אספנות אך בלי לשים לב הוא הפך לרכב העיקרי (נראה איך אשרוד את הקיץ השני איתו). הוא משמש לסידורים של שישי ולהרבה יותר מ"שבילים בקטנה באזור". השנה טיילתי עם הטנדר הרבה יותר ממה שיכולתי לדמיין. זה התחיל מטיול בכורה ברמת הגולן והמשיך בטיול למפגש ג'יפולוג בעזוז ונסיעה לקניון הלבן.
לסיום, הגשמת החלום לצאת לחוצה ישראל בחודש מרץ האחרון. 30 ימים שהיו חוויה מדהימה של ילד קטן שמתרגש מהכרת המדינה בה הוא חי ונסיעה בטנדר אותו סיים להרכיב. מכל הדברים שהשגתי ב-33 שנותי (אנחנו באותו גיל), אין ספק שבניית הטנדר והיציאה למסע הם המשמעותיים ביותר.
את החיבה לטנדרים יש לי כבר מהילדות. פליימוביל, לגו, מכוניות ברזל וישיבה ממושכת ליד הפיג'ו 504 של דוד שלי. אני זוכר שלאבא שלי היה טרנספורטר סגור ותמיד חלמתי שהוא יחליף אותו למרכב עם הארגז הפתוח (היום הייתי אומר תודה אם הוא היה שומר גם את הסגור).
להמחשת החיבה, מצרף תמונה שמצאתי לפני כמה ימים אצל ההורים.
קובץ מצורף 114493
לכל חברי ג'יפולוג שעקבו והגיבו, אין גבול להערכה שלי אליכם. המון תודה על הפרגון האינסופי, אתם חלק בלתי נפרד מהפרויקט. ללא המחויבות שנוצרה לשרשור ולפרסום ההתקדמות יכול להיות שכלל לא הייתי מסיים.
תמונות סיכום. תזכורת מאיפה התחלתי ומה יצא בסוף.
אפשר גם למצוא כמה תמונות מהשיפוץ כאן.
קובץ מצורף 114492קובץ מצורף 114491
קובץ מצורף 114489קובץ מצורף 114490
-
אני חלק מאלה שעקבו מההתחלה שיפוץ באמת עוצר נשימה במלוא מובן המילה שירבו אנשים כמוך הלוואי ובעתיד אוכל לעשות זאת גם כן
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
אני חושב שבולט כאן משהו אחד ששונה משיפוצים אחרים והוא כושר התיעוד והפירוט עם התקדמות הפרויקט. מעיד על דור חדש/אחר של משפצים, כזה שהתאים עצמו לעידן המדיה הנוכחי.
ברכות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
מה שהכי בולט בפרויקט הזה - טעם טוב.
-
טעם טוב ויסודיות.
ללא ספק פרוייקט יוצא מהכלל
-
SJ410K הטנדר של עימרי – פרויקט שיפוץ סמוראי טנדר 84'
פשוט כייף לעקוב אחרי האבולוציה מה״גרוטאה״ ועד למסע.
-
מזכיר קצת את השרשור המיתולגי של שיפוץ ה-CJ של עירא ...
בהחלט פרוייקט מעורר השראה .
-
3 קבצים מצורפים
-
13 קבצים מצורפים
עברה שנה פלוס מאז סיום השיפוץ. למרות התכנון המקורי לצמצם את הקילומטראז', הטנדר גמע מעל 15,000 ק"מ. עם הק"מ הרבים גדלה גם רשימת הריג'קטים והגיע הזמן לתת קצת חום ואהבה חזרה.
הפרויקט הקדמי:
בראש הרשימה ניגשתי לפתור את חדירת מי הגשמים מהחורף האחרון. לצערי מסגרת השמשה לא מספיק ישרה ובגשם חזק נכנס טפטוף לקבינה דרך השמשה הקדמית. אחרי לא מעט ניסיונות של התאמת השמשה הקיימת הוחלט להרכיב שמשה חדשה עם גומיה חדשה. השמשה החדשה נחתכה בדיוק לפי מידות מסגרת השמשה כדי לאפשר לגומיה לשבת במקום כמו שצריך. במהלך השיפוץ פגשתי את בני הזגג מאזור התעשייה ברעננה שהתאהב בטנדרון. אחרי לא מעט נסיונות ובסבלנות אינסופית הוא הכין שמשה תפורה בדיוק למידות המסגרת העקומה. נכון לעכשיו זה עבד וגם לאחר ניסוי צינור הכיבוי עם זרם חזק אין סימנים לחדירת מים.
קובץ מצורף 116398
מלבד השמשה הקדמית בחורף האחרון היו סימני רטיבות מאחורי הדשבורד. טיפות מים נצפו זולגות מהניקוז שנמצא בחלק העליון של מכסה המנוע (הרשת ממנה נכנסים עלים שסותמים את רדיאטור החימום). בין השמשה למכסה המנוע יש רשת שמאפשרת לאויר להיכנס אל הקבינה כשרוצים לאפשר סירקולציה של אויר טרי מבחוץ. אמור להיות שם מדף פלסטיק שמונע ממי הגשמים להיכנס אל הקבינה. הפלסטיק אמור לנקז את המים אל תא המנוע ולאפשר לאויר להיכנס לקבינה. מדף הפלסטיק יושב עם 2 קליפסטים קטנים ולרוע המזל אחד מהם התנתק. כשאני אומר לרוע המזל אני מתכוון לזה שצריך לפרק והרבה. כדי להגיע לפלסטיק הזה הייתי צריך לפרק את כל הדשבורד, ה-כ-ל. הגה, קורת הרוחב, פאנל רדיאטור חימום, ואת רדיאטור החימום עצמו. סיוט מתמשך של 7 שעות. החלק הקשה הוא שאחרי הרכבה עדיין אין אטימה מספיק טובה ובדיקה אגרסיבית עם צינור מים הכניסה מים לקבינה. נשאר לקוות שהגשם פחות אגרסיבי מצינור הכיבוי.
קובץ מצורף 116399קובץ מצורף 116401קובץ מצורף 116400
בהזדמנות זו, שהדשבורד מחוץ לאוטו החלטתי שנמאס לי מכבל הטעינה של הטלפון שרץ באופן קבוע משקע המצית למתקון הטלפון שצמוד לשמשה. עד היום בכל פעם שהייתי חונה הייתי מגלגל את הכבל, מכניס אותו לתא הכפפות ומחזיר את הראש המצית לשקע. כדי להפסיק עם השטות הזאת הוספתי שקע מצית נסתר והעברתי את הכבל מאחורי הדשבורד. הוספתי לשקע בורר הפעלה ישירות מהמצבר או דרך הסוויץ סתם כי זה היה נראה לי נחמד והיה פלוס קבוע זמין ליד השקע.
קובץ מצורף 116403 קובץ מצורף 116402
פרויקט אחורי:
את פרויקט החשמל האחורי עשיתי בלחץ של זמן לפני הטיול הגדול. שקעים למקרר, מצבר נוסף, זרקור אחורי הנשלט מהקבינה ועוד. מאוחר יותר גיליתי (מהשרשור של דורון לדעתי) שמומלץ לשים בידוד נוסף במקומות בהם החוטים חוצים חורים במרכב. באופן כללי לא הייתי שקט מכך שיותר מידי חוטים עוברים בחור קטן וצפוף מידי. לצורך סידור העניינים הפשטתי את כל הציוד בארגז, הוספתי חורים והעברתי את החוטים בחורים מרווחים עם בידוד נוסף. ניצלתי את ההזדמנות כדי לנקות את הפרספקס ולעשות כמה תיקוני צבע קטנים. שמעתי הרבה ביקורת על הפרספקס האחורי שלי אך נכון לעכשיו הוא הוכיח את עצמו. בעוד שהפרספקס כולו שרוט מהעמסת ג'אנק וציוד טיולים (אחרי הכל זה טנדר), צבע הארגז נשאר נקי ויפה. המטרה של שמירת המראה המקורי של אמבטיית הארגז הושגה עם צבע הטנדר הושגה. לצערי יש לי 2 פיצוצים בפרספקס שנגרמו מרשלנות וקשירה לא טובה של ציוד (אין את מי להאשים מלבד את עצמי). בקיצור הוא דק מידי ובהחלט לא מתאים לרכב עבודה אמיתי אבל בשבילי זה מספיק.
קובץ מצורף 116404קובץ מצורף 116405קובץ מצורף 116407קובץ מצורף 116406
טיפול ראשון:
הטיפול הראשון שאני עושה לרכב. אומנם הרכבתי את הטנדר בעצמי אך מעולם לא יצא לי לעשות טיפול שגרתי לבד. החלפת פילטרים, שמנים ובדיקה של מכלולים נוספים בהתאם לכתוב בספר הרכב. מחזיר שמן סורר שהיה נוזל באופן אקראי בסרן האחורי גרם לי לפרק את הצירייה האחורית. למען השקט הנפשי החלפתי את המיסב באותה ההזדמנות (וגם כי התגלגל לידי פרס הידראולי שרציתי לבדוק).
קובץ מצורף 116408
מצאתי באתר הצרפתי חלקים אחרונים מהפאזל הענק-קטן הזה שנקרא סמוראי טנדר. הזמנתי את פלטת פיזור החום שיושבת על סעפת הפליטה. אחרי לא מעט התעסקות סידרתי תושבות חדשות על סעפת הפליטה. מאוחר יותר חפרתי במחסן ומצאתי את הצינור המחבר את פילטר האויר לסעפת הפליטה כדי לעזור למנוע בימים קרים (כנראה שיש מקומות עם טמפרטורות נמוכות איפשהו בעולם...).
קובץ מצורף 116409 קובץ מצורף 116410
ממשיך להנות ולטייל עם הטנדר.
ד"ש.
-
את נושא יניקת האוויר החם מאזור סעפת הפליטה אני מכיר גם אצלי. ב gm יש שסתום וואקום מופעל תרמית שמרים תריס שמושך אוויר חם רק כשהטמפ באמת נמוכה.
לא ראיתי תריס אצלך.
משיכה של אוויר חם כל הזמן תגרום למנוע לעבוד בטמפ גבוהה יותר ותפגע לך בהספק המנוע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rob
את נושא יניקת האוויר החם מאזור סעפת הפליטה אני מכיר גם אצלי. ב gm יש שסתום וואקום מופעל תרמית שמרים תריס שמושך אוויר חם רק כשהטמפ באמת נמוכה.
לא ראיתי תריס אצלך.
משיכה של אוויר חם כל הזמן תגרום למנוע לעבוד בטמפ גבוהה יותר ותפגע לך בהספק המנוע.
אצלי הכל ידני. יש פרפרית קטנה על הקייס של הפילטר אויר. צריך לקבוע אם אתה עובד בטמפרטורות של מתחת ל 15 מעלות או מעל (משהו כזה..).
ככל הנראה לא אשנה את זה לעולם...
-
מצדיע לפרויקט שלך מעורר קנאה
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
אצלי הכל ידני. יש פרפרית קטנה על הקייס של הפילטר אויר. צריך לקבוע אם אתה עובד בטמפרטורות של מתחת ל 15 מעלות או מעל (משהו כזה..).
ככל הנראה לא אשנה את זה לעולם...
גם בסובארו טנדר היתה פרפרית
אכן פרוייקט מעורר השראה[emoji106]
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
-
הפרפרית המדוברת.
3 מצבים,
מתחת למינוס 5
מעל 15
או בינהם.
מניח שהבחירה ברורה לכלום :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...648fb8fb1f.jpg
-
היום כדאי שיהיה על מינוס 5 ...לא?[emoji12]
לפחות ברמת האשליה ....
-
הלוואי והיה כיתוב כזה בפאנל של המזגן שאין לי :)
-
עוד לא הספקתי לכתוב כתבת מסע טכנית ומפורטת לקהילת ג'יפולוג היקרה.
אבל בנתיים יש סרטון למסע 30 הימים שעשיתי במרץ האחרון עם הטנדר:
https://www.youtube.com/watch?v=d8U_mDeqRQc
-
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
סרטון מדליק ונראה שעשיתם טיול מדליק.
כל הכבוד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
וואוו, איזו השקעה מטורפת בתיעוד. מדהים.
הלוואי ורק אחוז אחד מהטיולים שלי היו מתועדים ככה.
שאפו ענק!
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
-
פשוט תותח!
יש כתבה בקנה? (פרטי מסלול, חויות, תקלות)
-
נגיע לזה, זה בהחלט ברשימה.
בנתיים יש משהו ראשוני עם תמונות אצלי באתר.
http://www.omrigi.com/camping-beautiful-israel
-
12 קבצים מצורפים
זמן למשימות כיף לא משמעותיות.
כחלק מאתגר תאי האחסון בטנדר (אין כאלה), החלטתי לנצל יותר את המרווח שמתחת לרצפת הארגז האחורי. בנוסף למיכל המים שהותקן לקראת המסע החלטתי להוסיף עוד תא לכלי עבודה/שמנים/כל שיט אחר. סה"כ משימה פשוטה.
כדי להקשות החלטתי להציב כמה מגבלות:
1. קדיחה או ריתוך לשלדה לא באים בחשבון.
2. קיצור הכנף או שינויים כלשהם בבודי מחוץ לתחום.
3. התקנה של התא החדש תעשה ללא פירוק של חלקים אחרים בטנדר.
4. פרויקט מחזור ללא עלויות - שימוש בשאריות ברזל וצבע שזרוקות לי בסדנא מפרויקטים אחרים ומציאות.
אילוץ מספר 3 היה זה שסיבך אותי הכי הרבה. אם הייתי מרים את האמבטיה של הארגז ההתקנה הייתה פשוטה והייתי מכניס קופסא שלמה מלמעלה. כדי להכניס את הקופסא מהצד תיכננתי קופסא מודולרית.
ברור לי שהתא לא יהיה אטום לחלוטין למים או לאבק אבל אני מתכנן להשאיר דברים פחות רגישים שיהיו שם בעיקר במהלך טיול.
תושבות לקופסא:
כיוון שכל קורות השלדה באזור בזווית שונה, המשימה הראשונה הייתה לייצר תושבות שייצרו מישור מפולס. לחלק האחורי הכנתי תושבת שמתחברת לברגים הבריאים של מיכל הדלק.
קובץ מצורף 116651
לחלק הקדמי הכנתי חובקים לעמודי השלדה. מהחובקים תושבות שיתחברו לתושבת האחורית כך שנוצר בית להניח בתוכו את הקופסא.
קובץ מצורף 116652קובץ מצורף 116650קובץ מצורף 116653
הקופסא:
לקחתי פח מגולוון בעובי מילימטר. סימנתי על הפח את הכיפופים הרצויים ועשיתי חריץ עם דיסק בערך עד חצי מהעובי. בעזרת פטיש והרבה כוח רצון הצלחתי לכופף את הקופסא.
קובץ מצורף 116654קובץ מצורף 116656קובץ מצורף 116655
כדי לנצל את כל הנפח האפשרי על הקופסא להיות בנויה בחלקים. את ההרכבה אעשה כשהקופסא במקומה הייעודי אחרת הקופסא לא תיכנס בחתיכה אחת. הכנפון של הגלגל האחורי הוא המכשול העיקרי. את מכסה הקופסא הכנתי בנפרד והוא יהיה הראשון להיכנס לחלל. אחריו תיכנס הקופסא ללא הדופן הקדמית.
את הדופן הקדמית פיצלתי ל-2. הצד השמאלי הקבוע יורכב במקום והדלתית בצד הימני תתחבר לתושבת התחתונה.
קובץ מצורף 116657 קובץ מצורף 116658
כדי להסוות מעט את הקופסא צבעתי אותה בשחור ובהמשך עשיתי שכבת זפת דקה בדומה לטקסטורה של השלדה. קצת קשה לצלם את האזור, זו התוצאה:
קובץ מצורף 116647 קובץ מצורף 116648 קובץ מצורף 116649
בגדול זה לא בדיוק עומד בסטנדרט של הפרויקט מבחינת רמת גימור, אבל זה לקח לי הרבה יותר מידי זמן. נפח הקופסא מקנה עוד 18 ליטר אחסון. נקווה שלפחות יהיה שימושי :)
-
יפה מאוד עימרי...!
-
יפה ועם זאת נראה מסורבל לשימוש לא?
-
זה שם להישאר. למה מסורבל?
-
מתכופף, מכניס יד ומחפש את הכלים אם הבנתי נכון את אופן השימוש?
-
יאפ. כלי העבודה שלי נגישים בתא שבניתי בתא מנוע. כאן מדובר על דברים שלא צריך זמינים. מקום אחסון מצויין לדברים שלא צריך כל רגע. רצועת גרירה, כבל קלאץ ספייר, רצועות מנוע, שמנים ועוד לא מעט דברים לשעת פקודה. האמת שאני חושב על זה, זה מקום מעולה לפקל קפה. רק צריך עוד לוודא שהדוד האחרון של האגזוז לא מטגן את זה ביום קיץ חם. אני פשוט לא יודע עוד אם אמצא יום חם בשבוע הבא.