-
תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ברנרד, אני מתחיל עם האמירה, אל תיקח את זה אישית.
לא שזה יעזור לי.. (-:
הפנסיות התקצביות ובכלל פנסיות בגיל 45 זו מכת מדינה, שעלולה למוטט כלכלית את המדינה הקטנה שלנו.
אגב גם פנסיות בגיל 67 הם בעיתיות, אבל הרבה פחות מאלו בגיל 45.
ומהתמוטטות כלכלית, הדרך קצרה להתמוטטות כוללת.
באופן כללי כל נושא הפנסיה הוא מאוד מאוד בעיתי בכל העולם.
זה הנושא הכי חשוב שהעולם כולו חייב לפתור בעשרות שנים הקרובות.
הסיבה היא דווקא חיובית, באופן מוזר.
תוחלת החיים בעולם המערבי הולכת וגודלת בהתמדה.
גם מדינות עולם שלישי מתחילות להקטין את הפער.
לפני 50 שנה תוחלת החיים היתה בסביבות ה 70 שנה.
אדם שיצא לפנסיה בגיל 65 היה לו כ 5 שנים להנות מהפנסיה (בממוצע כמובן)
בגלל זה לא היתה שום בעיה לחלק לכל דורש פנסיה תקציבית.
ואם משהו לא מבין מה אומרת פנסיה תקציבית, המשמעות היא משכורת חודשית ללא עבודה, עד לפטירה.
היום תוחלת החיים כבר מתקרבת לשמונים. אדם שיוצא לפנסיה בגיל 67 צפוי לקבל 13 שנה פנסיה.
יותר מפי שנים ממה שהיה לפני חמושים שנה !!!
זו הסיבה שב 2004 רוב הפנסיות (מלבד משרד הביטחון כמובן) עברו מפנסיה תקצבית לפנסיה צוברת.
אחרת הם פשוט מאוד היו מתמוטטות.
בפנסיה צוברת אתה צובר קרן לאורך השנים. כאשר אתה יוצא לפנסיה, כספי הפנסיה יוצאים מהקרן.
כמות הכסף היא סופית. ברגע שנגמר הכסף, אתה מפסיק לקבל פנסיה, פשוט כך.
כך ניתן לגדר את הבעיה, ולא כמו בתקצבית שם אין שום גבול לכמות הכסף שאתה מקבל.
הבעיה מחמירה הרבה יותר בעקבות כך שכמות הילודה הולכת וקטנה בעולם המערבי.
באירופה ילד וחצי בממוצע למשפחה (באיטליה לדוגמא הרבה פחות מזה)
אין דור חדש שימלא את השורות ויחזיק את קרן הפנסיה.
הקופות הולכות ומדללות, ובסופו של דבר עלולות לקרוס.
מי שמקבל פנסיה תקציבית מגיל 45 צפוי לקבל אותה 35 שנה ויותר !!!
אם זה היה אחד או שנים, המערכת אולי תספוג.
במערכת הביטחון מדובר על עשרות אלפים.
עד כדי כך שנתח מאוד כבד מתקציב הביטחון, הולך בכלל לפנסיה התקצבית.
החגיגה הזו פשוט לא יכולה להמשיך, באיזשהו שלב (וזה לא רחוק) הענין יתפוצץ לנו בפנים.
אז באמת מאוד חשוב שיהיו אנשים שידעו איך להגיע לבית שימוש של אסד.
אבל יותר חשוב שתהיה מדינה, אחרת בשביל מה להגיע לבית שימוש הזה ??
אגב ברנרד, אתה הראשון שצריך להמליץ על ביטול החגיגה.
אחרת אתה עלול לגלות יום אחד שאתה פשוט לא מקבל פנסיה.
ואז החיים באמריקה יהיו פחות ורודים.
השם ישמור, אתה עלול אפילו להתחיל לחפש עבודה שם.
מענין כמה קל למצוא שם עבודה בגיל 50 ?
-
מוני.
גם משרד הבטחון עבר ב-2004 לפנסיה תקציבית.
אף אחד ממי שהצטרפו אחרי 2004 לא זכאי לתקציבית.
היישור קו בנושא הוא כ״כ חד, שעל יום יחיד מעבר לתאריך שקבעו לא מאשרים חריגים ( מכיר אישית מחבר).
ושוב-ושוב חוזרים כאן לגיל פרישה כ-45, וגם זה לא נכון.
יותר מכך, בגלל שהם לא סגורים על עצמם עם הסידור החדש, גם אין תשובות ברורות לאנשי קבע מתי גיל הפרישה יהיה.. כי ברור להם שהם לא ישארו עד גיל 67 (כי הצבא יפטר אותם..).
ופעם שנייה כי לא נותנים למי שלא בתפקידי ליבה כבר כמה שנים להגיע בכלל לגיל פנסיה.
לא יודע כמה כאן מכירים שמי שנמצא בהסדר של פנסיה תקציבית, ולא עבר 10 שנים בשירות, ומסיבה כלשהי לא ממשיכים לו את הקבע, הוא הולך הביצה בלי כלום- כי אין לו קרן פנסיה בכלל, גם לא למה שהוא כן שירת.
ויש הרבה כאלו, שבדיוק השנה, רגע לפני 10 שנים הלכו הביתה.
-
גם להילחם הם כבר לא יודעים אז שכבר ישארו עד 67.
תמימות לחשוב ש 67 לא יעלה.
-
לעבוד עד גיל 67....
כשהייתי בן 15 עזבתי את בית הספר והתחלתי לעבוד בסאייטקס, אז גיל הפרישה היה 65 ואני חשבתי לעצמי שלעבוד 50 שנה זה חתיכת עול 😃
לכל בעיה יש פיתרון, אפשר למצוא מקלט ממס, אפשר לקפץ בין החוקים במסגרת החוק ולנצל את המערכת יופי, לנצל נשמע רע אבל היי, בשורה התחתונה אני חושב על איך אני משאיר יותר אצלי.
לגביי הגעגועים, לא ביקרתי בישראל מאז שהגעתי לפה, לפעמים בא לי חומוס באבו חסן, אבטיח על החוף או איזה משהו סתמי אחר, ואז יש לי בלילה חלומות, שאני מתעורר בישראל, מתהלך בשכונה ואני פשוט עצוב, כמה שהחלומות הללו מוחשיים, וכמה שהם עוזרים לי להתחבר למציאות.
לכל דבר מוצאים תחליף, ואני שמח להביא אנשים יקרים לפה מאשר לטוס לישראל.
טוב, סליחה על הכתיבה הזוועתית, קצת שיכור
-
בן, חסר לך חומוסיות? נו באמת...
ואם ממש אתה לא מוצא (קשה להאמין)אז כנס לאחד מה 24 עגלות שלך ופנה צפונה(ומזרחה),
יש פה כמה שלא מביישים את ארץ המוצא בכלל. למרות שהאהוב עלי נמצע לידך, רסידה ונורטרידג' צמוד לVONS
ערבי ישראלי, אדם טוב ששורץ שם מעל ל20 שנה, אוכל מעולה במחירים סבירים מאד. מנה פלאפל כ$5 ושווה כול סנט.
-
אבו חסן זאת האווירה, חומוס פול אני מכין לבד ויוצא פצצה, מסבחה לא אכלתי מלא זמן. בראשון הבא אני מארח כעשרה איש לחומוס פול, אצרף תמונות כשהמועד יגיע.
-
חלאס עם הפנסיה התקציבית, דברו קצת על התיקון השני לחוקה אם משעמם לכם...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מוני.
היישור קו בנושא הוא כ״כ חד, שעל יום יחיד מעבר לתאריך שקבעו לא מאשרים חריגים ( מכיר אישית מחבר).
יותר מכך, בגלל שהם לא סגורים על עצמם עם הסידור החדש, גם אין תשובות ברורות לאנשי קבע מתי גיל הפרישה יהיה.. כי ברור להם שהם לא ישארו עד גיל 67 (כי הצבא יפטר אותם..).
ופעם שנייה כי לא נותנים למי שלא בתפקידי ליבה כבר כמה שנים להגיע בכלל לגיל פנסיה.
לא יודע כמה כאן מכירים שמי שנמצא בהסדר של פנסיה תקציבית, ולא עבר 10 שנים בשירות, ומסיבה כלשהי לא ממשיכים לו את הקבע, הוא הולך הביצה בלי כלום- כי אין לו קרן פנסיה בכלל, גם לא למה שהוא כן שירת.
הטענה: "הפנסיה התקציבית בצה"ל נגמרה מזמן. מ־2004 יש לאנשי הקבע פנסיה כמו לכולם"
המציאות: לא נכון
כל מי שנכנס לשירות קבע עד ינואר 2004 מצא את עצמו במסלול המפנק של הפנסיה התקציבית. מדובר בהטבה מופלגת שקיבלו כל עובדי המדינה בעבר, ובהם גם אנשי מערכת הביטחון, שבמסגרתה העובד לא חוסך דבר לפנסיה, ומיום פרישתו מקבל מהמדינה פנסיה חודשית של עד 70% ממשכורתו האחרונה עד יום מותו (2% לכל שנה שבה שירת עד לתקרה של 70%).
הפנסיה התקציבית בשירות המדינה נסגרה למצטרפים חדשים ב־2001 ובמערכת הביטחון ב־2004. כלומר, מי שנכנס לקבע מינואר 2004, חוסך לפנסיה כמו כל עובד אחר במשק. אבל, ואת זה שוכחים בצבא לספר, הפנסיה התקציבית של אנשי הקבע לא נעלמה לחלוטין.
בואו ניקח לדוגמה בחור שנכנס לקבע בגיל 21, ומשתחרר מהצבא בגיל 45 בדרגת סגן אלוף. השכר שלו לאורך התקופה הזו יהיה בממוצע 16 אלף שקל בחודש ברוטו (נכון לנתוני 2011). בצבא שיעור החיסכון לפנסיה גבוה מאשר ביתר המשק וככל הידוע עומד על 21.5%, בניגוד לשיעור הפרשה ממוצע של 18.33% ביתר המשק. בהתאם לכך, אותו איש קבע יחסוך במהלך שנות שירותו בממוצע יותר מ־1.7 מיליון שקל לפנסיה. מעבר לזה, ארגון אנשי הקבע "חבר" הצליח לארגן לחבריו צ'ופר יוצא דופן - דמי ניהול אפסיים על קרנות הפנסיה שלהם
אבל יש עוד הבדל משמעותי בין אנשי הקבע לעובדי המדינה האחרים וכלל העובדים במשק. אנשי הקבע שיפרשו לפנסיה, איפשהו בשנות ה־40 לחייהם, מקסימום עד תחילת שנות ה־50 לחייהם אם מדובר בקצינים בכירים מאוד, יזכו לפנסיית גישור מהמדינה עד ליום שבו יגיעו לגיל הפרישה הכללי במשק (67 לגברים, 62 לנשים). פנסיית הגישור הזו, כך נקבע, תהיה בגובה של הפנסיה החודשית העתידית שהם צפויים לקבל כשיגיעו לגיל הפרישה. ומאיפה הכסף לפנסיית הגישור? מקופת המדינה. למעשה, זוהי פנסיה תקציבית לכל דבר.
על פי הדוגמה שלנו, איש הקבע פורש לפנסיה בגיל 45. על פי החישוב של קרנות הפנסיה, אחרי שצבר 1.7 מיליון שקל לפנסיה שלו, הוא צפוי לפנסיה של 8,500 שקל בחודש. ולכן, עד שיגיע לגיל הפרישה, המדינה תשלם לו פנסיית גישור של 8,500 שקל כל חודש מתקציב המדינה. ומשום שגיל הפרישה מצה"ל נמוך מאוד בהשוואה לכלל המשק, המשמעות היא כי המדינה תשלם לו 8,500 שקל בחודש (צמוד למדד) במשך 22 שנה (כמעט כמו כל תקופת השירות הצבאי שלו).
זוהי מתנה שהשווי הנוכחי שלה (בחישוב גס) הוא 2.2 מיליון שקל - כלומר יותר מהפנסיה שהוא הצליח לצבור בעצמו אחרי שירות של 24 שנה. אין עוד עובדי מדינה שמקבלים הטבות כל כך מופלגות בתחום הפנסיה מהמדינה, ודאי לא היום, אחרי שנסגרה ההצטרפות למסלול הפנסיה התקציבית.
מקור:
http://www.calcalist.co.il/local/art...608270,00.html
-
תמיר,
מה ההבדל בין ״מינואר 2004״ שכתבת לבין ״החל מ-2004״ שאני כתבתי?
שניהם בפועל זה אותו המועד בדיוק.
ויפה שלאט לאט אתה מתחיל להכנס לעובדות במקום סיסמאות.
-
שכחת לציין שמי שזכאי לגישור הוא מי שנחשב ״קבע מובהק״, כלומר מי שיש לו תכנית שירות, נחשב אוכלוסייה איכותית (כזו שגם אתה רוצה שישאר בצבא), מינימום רס״ן (או דרגת נגד מקבילה), צבר מינימום 10 שנים ברצף, ועבר את גיל 36..
בקיצור,
אוסף התניות לא קטן שמשאיר את רוב האנשים בחוץ.
-
1 קבצים מצורפים
דורון,
על מה הוויכוח בדיוק?
האם המגזר הציבורי לרבות משהב״ט נותן תנאי שכר ופנסיה מעל הממוצע בשוק או מתחת?
התשובה פשוטה.
יש חגיגת שכר מטורפת לרבות תנאי פנסיה עד כדי כך שהציבור בקרוב לא יוכל להמשיך להשתעבד ולשלם את זה.
אגב, קראת היום את זה:
קובץ מצורף 94133
ומדובר בארגון גדול שלא מסוגל להכריע גדוד של החמאס כיום...
-
דורון, רק שאלה אחת (אני לא פנסיונר כמו ברנרד והזמן שלי בצימצום):
קראת את כל המאמר? גם את השורה "ומאיפה הכסף לפנסיית הגישור? מקופת המדינה. למעשה, זוהי פנסיה תקציבית לכל דבר." וסביבה?
-
המונית הבריזה... לך תבין - אמריקה...
אבל כנראה שככה זה כשאתה מתחיל לתת להודים (לפי המבטא) לספק שירות...
בקיצור, כרגע חזרתי מלהוריד את SHMBO בשדה בפילי ו..
נתחיל אחד אחד - כל אחד יקבל את שלו.
אני לא מעלה את הציטוטים המלאיםף לחסוך מקום - רק שיבינו למי אני עונה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
ברנרד, אני מתחיל עם האמירה, אל תיקח את זה אישית.
לא שזה יעזור לי.. (-:
...
אגב ברנרד, אתה הראשון שצריך להמליץ על ביטול החגיגה.
אחרת אתה עלול לגלות יום אחד שאתה פשוט לא מקבל פנסיה.
ואז החיים באמריקה יהיו פחות ורודים.
השם ישמור, אתה עלול אפילו להתחיל לחפש עבודה שם.
מענין כמה קל למצוא שם עבודה בגיל 50 ?
הכל לוקח אישית... הכל.
לא מכיר דרך אחרת לקחת את הדברים - צטערת..
מבין כל מה שאמרת והכל נכון אבל...
והאבל הזה, מבחינתי הוא העיקר ולא משנה כמה טיעונים כלכליים תביא, שעדיף לשלוח את כל הזקנים/הפנסיונרים בדרך האסקימוסים...
מה יותר חשוב כלכלה או ביטחון... חינוך או דיור... חיסכון או אנשים איכותיים..
כל הטיעונים בטלים לעומת צרות העין...
ובכלל, לפי איך שכולם מוציאים את העיניים והנשמה ל"עושקי הקופה הציבורית" ("עם כל הכבוד למה שעשו", "כמובן"), הם לא יחיו הרבה... הנה, זו גם דרך לחסוך.
ולא ברור לי כמה אתה חושב שהפנסייה שלי מאפשרת... בטח לא להחזיק משפחה...
תחזור לקרוא מה מרוויח הסרן ההוא שחזר לקבע.
והעמדה שלי היתה זהה גם לא הייתי מאותם עושקים..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מוני.
וכאן אין לי מה לקצר את הציטוט...
דורון.
הפרטים לא מעניינים אף אחד - שים להם מול העיניים "פורש בגיל 45" ו... זהו. לא מעניין יותר כלום = "עושק", "שוודד", "פרזיט"...
יש הערכה "עקרונית" למה שעשה אבל "הרי לא הכריחו אותו ושילמו לו והוא ידע למה הוא נכנס", ועוד כל מיני אמירות כפויות תודה של כל מיני "שומרי הקופה הציבורית".
בדיוק כמו שרוצים רופאים מקצועיים ושאפשר יהיה להפקיד בידיהם את חיי הגמד שלך אבל שנייה אחרי, יכנסו להם לתלוש המשכורת ו.."איך יתכן שעובד ציבור, בביה"ח ממשלתי, מרוויח יותר ממנכ"ל ב..." איך? כי הוא מחזיק לב של מישהו ביד ואני רוצה שיעשה הכל כדי להציל אותו וזה חשוב לי קצת יותר ממנכ"ל שאחראי על ייצוא של מליונים...
כי אני רוצה שהוא ישאר פה ולא ייסע לארה"ב לפתוח קליניקה של ניתוחים פלסטיים ויעשה מיליונים...
זה למה..
ואותו הדבר עם ההוא שמטפס בביוב, לראות מה מכיל הקקי של אבו מאזן (לראות כמה זמן ניתן לסמוך שליו שינשום), שיהיה המטפס הטוב ביותר ואוסף הקקי הטוב ביותר, שלא יתפס ואז יעלה לנו הרבה יותר, מאשר הפנסייה התקציבית שלו - פיגועי תגובה ולוויות ותשלומים לאלמנות ויתומים...
בכלל - בוא נהפוך הכל לדף EXEL ונשלח (כמו שאמרתי - כמו האסקימוסים) "למקום אחר" - ראיתי את זה עכשיו בסרט the giver...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דורון,
על מה הוויכוח בדיוק?
האם המגזר הציבורי לרבות משהב״ט נותן תנאי שכר ופנסיה מעל הממוצע בשוק או מתחת?
התשובה פשוטה.
יש חגיגת שכר מטורפת לרבות תנאי פנסיה עד כדי כך שהציבור בקרוב לא יוכל להמשיך להשתעבד ולשלם את זה.
אגב, קראת היום את זה:
...
ומדובר בארגון גדול שלא מסוגל להכריע גדוד של החמאס כיום...
ועל זה כבר אמרתי, פה למעלה, ההלקאה העצמית הזו... במסווה ראייה מציאותית ו"עיניים פקוחות"...
בועז.
אולי נפריט את הצבא הכ"כ גרוע הזה?
אולי נעשה לו out sourcing?
אולי ניקח עובדי קבלן?
ומי אמר שקטוע רגל חייב אוטו? יש לו פרוטזה, ראינו כבר שיש אצן אולימפי בלי רגליים בכלל- יאללה! תחזיר את האוטו, יא שודד. אתה יודע כמה אתה עולה לנו?
אולי נעבור, כולנו, לניו ג'רזי - פה לא צריך כלום...יש הכל מוכן..
"חגיגת שכר מטורפת"... קוקיה אתה , בחיי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
״קבע מובהק״ - מי שיש לו תכנית שירות, נחשב אוכלוסייה איכותית (כזו שגם אתה רוצה שישאר בצבא), מינימום רס״ן (או דרגת נגד מקבילה), צבר מינימום 10 שנים ברצף, ועבר את גיל 36.
בסעיף השולי הזה טמונה אחת הבעיות העיקריות בתפיסת הציבור את הפנסיות התקציביות. חלק נכבד (ואולי אפילו חלק הארי) של הנהנים מהתנאים הנ"ל הם נגדים טכניים ואדמיניסטרטיביים שבילו את מרבית הקריירה בדאגה לשימור הג'וב ולא במחשבה איך לתרום יותר למדינה. בוא לא נהפוך אותם לצדיקים, משום שהאנשים האלו (והכרתי לא מעט מהם בחיל האוויר) עם מוסר העבודה הקלוקל שלהם לא היו שורדים חודשיים בארגון עסקי פרטי שמחייב אותם לתוצאות. תופעות כאלו אפשריות רק בארגונים ממשלתיים ותאגידים, ועל כך בין היתר מתרעם "העם" - עובדים לא יעילים שממשיכים להיות מתוגמלים הרבה אחרי שסיימו את שירות הקבע שלהם. אני לא אכנס עכשיו לשאר סעיפי הבזבוז של המערכת, אבל חשוב להבין שאי אפשר להפריד בין הדברים וזה לא רק תנאי השכר שאנו מדברים עליהם פה.
אילו הצבא ושאר מערכת הבטחון היו מתנהלים בשקיפות (ארגונית, לא בטחון שדה) וביעילות, המוניטין שלהם בקרב העם היו טובים בהרבה. זו לדעתי גם אחת הסיבות שבארה"ב הם זוכים ליותר הערכה בציבור, כי הציבור יודע (או לפחות מספקים לו הסבר המניח את הדעת) לאן הכסף שלו הולך. ישראל היא מדינה של גנרלים שבה הצבא ומערכת הבטחון עושים מה בז*ן שלהם וכבר מזמן שכחו שהם משרתי ציבור. הם לא מרגישים את הצורך המוסרי להסביר את עצמם למי שמממן את פעילותם, ועד שזה לא ישתנה תוכלו לטחון פה עוד מאה עמודים של דיון, אבל התוצאה תהיה זהה.
-
ההכללות האלה והעדויות של "הייתי שם" ולכן אני מבין... אני ממש סומך על ראייה וניתוח והבנה רלוונטיים של בחור בן 18-22...
תעשו לי טובה עם העדויות האלה...
אני מכיר... כמה אתה מכיר 10-20-50 מתוך מאה אלף? מה אתה מכיר? אתה לא מכיר כלום.
ולטענות גופן.
בכל מערכת, ובוודאי כ"כ גדולה ומגוונת, יש מקום לבחינה ושיפור וסינון ותחלופה עניינית - אין ויכוח על זה וזו לא הנקודה שעלתה פה.
כאן יש טענות על "מה מקבלים" ופחות ("פחות" - אל תקפצו שלא אמרתם שלאף אחד לא מגיע..) על "למי מגיע לקבל את זה".
בכל מקום יש פרזיטים ועצלנים וכאלה "שלא מגיע להם"... טפלו בהם...
-
וואללה ברנרד, אם גוגל לא תיקח אותך ליחצן את אנדרואיד, אז נראה לי שדו"צ יחטוף אותך ליחצן את הצבא...
וואללה צודק, דריש לא מכיר ולא מבין, בועז לא מכיר, אני לא מכיר, אלפי משרתים בצבא בכלל ובח"א בפרט לא מכירים, ובכלל, אי אפשר לסמוך על הניתוח וההבנה שלהם כי הם בסה"כ צעירים ולא מבינים שנגד שמגרד את הביצים כל יום כל היום הוא בעצם סופרמן במסווה שממש באותו זמן מבצע קולונסקופיה לאסד בלי שהוא מרגיש.
תודה, השכלת את כולנו...
אתה מתחיל להזכיר לי את בועז בשירשור שכן.... :D
-
טוב, אין טעם להגיב. תמיר ניסח זאת היטב.
-
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
בועז,
אין שום מחלוקת שהצבא מנוהל בצורה לא מיטבית מבחינת ניצול הכסף שלו, ויש לא מעט בזבוז.
משום מה, בוחרים שוב ושוב להטפל דוקא לכיס של משרתי צהל, שמעט מאלו שמקטרגים מוכנים להתחלף איתם.
מציגים שיאני שכר יחידים כאילו הם מייצגים את הכלל,
חוזרים ומזכירים אוכלוסיות שמזמן לא קיימות בצבא, ומשליכים מהן על מה קורה היום.
תכריח את הארגון להתייעל, בלי לפגוע בכוח אדם איכותי שבורח ממנו בגלל התנאים ובגלל העליהום הציבורי.
יאללה, מספיק- אני רוצה עוד חוויות ברנרד.
-
קישקוש זול ופופוליסטי... כ"כ אופייני לצעירים (ומעורר קינאה..).
ואיך שאתם תומכים זה בזה -מעורר השראה...
עכשיו תקרא שוב כל מה שכתבתי ותראה לי איפה ניתן להבין שאני טוען שאותו נגד שמגרד בבייצים הוא סופרמן או אפילו שזה לגטימי לגרד בביצים ולקבל פנסייה תקציבית..
בוא, אני אחסוך לך את הנבירה..
לא תמצא ולא תוכל להראות לי כזה דבר...
את אותו נגד שמגרד, צריך להעיף וכמה שיותר מהר.
גם את אותם עצלנים שאתה ודריש מכירים צריך להעיף - ואני לא טענתי שאתם לא מכירים חלילה או שאתם מפרשים לא נכון את הגירוד והוא בעצם תרם למאמץ הכולל נגד סדאם..
וכל מי שמנסה לייחס לי טענות אחרות לוקה בפופוליזם מיותר, במקרה הטוב ובחוסר הבנה מוחלט בהבנת הנקרא, במקרא הפחות טוב.
אני לא נגד הכללות באופן גורף (כמו שאמרתי הרבה פעמים) אבל לבוא ולעשות הכללות הזויות ותלושות כמו "אני מכיר X נגדים פרזיטים = כל הצבא פרזיטים", זה, איך נאמר בעדינות, למתוח את גבולות ההכללה למקומות... אחרים.
הנה, הייתי עדין.
וכן.
מי שמוציא מפיו כאלה אמירות (אני מכיר 10 ולכן כל ה-100K שודדים), אני לא סומך על שיקול דעתו ולהבנתי "הוא לא מכיר.. ולא יודע על מה הוא מדבר".. הוא מברבר.
ואמירות כמו "ישראל היא מדינה של גנרלים שבה הצבא ומערכת הבטחון עושים מה בז*ן שלהם וכבר מזמן שכחו שהם משרתי ציבור. הם לא מרגישים את הצורך המוסרי להסביר את עצמם למי שמממן את פעילותם, ועד שזה לא ישתנה תוכלו לטחון פה עוד מאה עמודים של דיון, אבל התוצאה תהיה זהה" לא גורמות לי להתייחס לדבריו ולניתוחיו ולשיקול דעתו יותר ברצינות.
"ממן את פעילותם" דריש?
פעילות של מי בדיוק?
התחלפו קצת היוצרות אצלך - אותו איש קבע ואותו איש שירות ואותו איש משרד ואותו שוטר ואותו כבאי צריך לנשק לך את הרגליים ולהגיד תודה שאתה נותן לו לשחק בצעצועים שלו...
או אולי אתה (טוב, לא אתה אישית..) צריך להגיד לו תודה (קטנה) שבמקום לעשות קריירה באינטל או ללמוד באנגליה או לעשות חיים בניו ג'רזי, הוא מסכן את חייו(או, אם הוא "ג'ובניק", מוותר על כסף גדול ועובד במערכת מרובעת ונוקשה) ואת חיי משפחתו ואת נוחותו ו... מספק לך כר להתפתחות האישית שלך?
הנה, חזרנו לחיים בגולה...
אולי, בין יתר הדברים, כדאי לנו ללמוד קצת מהאמריקאים איך להגיד תודה, לחיילים לדוגמא..
פה הם נקראים "הגיבורים שלנו" והרוב גאה בהם ולא מסתירים את זה ואיש לא בודק למה מגיע להם קולג' חינם ומשכורות גבוהות(יחסית - מישהו דיבר פה על "לעומת השכר הממוצע")...
נכון, יש פה גם דברים "מוזרים" שלנו לא יהיו ברורים, בנושא זה בדיוק, אבל היחס אליהם, אל כל אלה שמקבילים ל"שלנו" שהזכרתי הוא בהחלט לא כאל "שודדי הקופה הציבורית" או " עושקי הציבור" או "לא מגיע להם יותר".
פה מדברים על "מדיניות" ועל "זכויות הפרט" ועל "חריגות מהסמכות ומהחוק" וכאלה דברים - לא תשמעו פה מילה אחת נגד אלה שעוסקים במלאכה ש"לא מגיע להם התנאים שהם מקבלים"... מילה האחת אין על זה.
וכמו שאמרתי - שוטר מרוויח פה יפה מאוד וכבאי אפילו קצת יותר ושניהם יכולים לפרוש אחרי 20-25 שנים....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
וואללה ברנרד, אם גוגל לא תיקח אותך ליחצן את אנדרואיד, אז נראה לי שדו"צ יחטוף אותך ליחצן את הצבא...
..
נו!!!
יאללה, תמליץ!!!!
נראה לך שהפנסיה שעשקתי מספיקה למשהו - מזל שיש לי גם "משהו" ממשרד הביטחון... רק שגם את זה לא יקחו...
-
כשהגעתי לאמריקה, התהלכתי לי בג'מייקה קווינס, חלפתי על פני לשכת גיוס, למחרת ניגשתי ועשיתי מבחן של איזה 100 שאלות ואז הלכתי הביתה.
אחרי כשבועיים התחלתי לקבל מכתבים, מהnavy, army ושאר החילות.
לא יצא לי ללכת לשם שוב וככה התגלגלתי, אחרי כשנתיים עברתי ללוס אנג'לס ואז שוב, אני בנקודה שאין לי מה לעשות עם עצמי ממש, ואני חולף על פני לשכת גיוס בשדרת הכוכבים בהוליווד, שוב נכנס, אומר להם שכבר עשיתי מבחן, ממתין קצת עם קפה, מכניסים אותי למעין ראיון ואז עוד מבחן, הלכתי הביתה.
הבחור בלשכת הגיוס סיפר לי שמפקד הלשכה הוא ישראלי (משהו כמו אלי פרץ), אחרי המבחן השני הגיעו המכתבים היותר מעניינים, חיל האוויר, יחידות מובחרות, צבא מילואים, כוחם מנסים להביא אותך לפגישה נוספת ומציעים לך תנאים מצויינים.
זאת אופציה שאני תמיד משאיר פתוחה, אני יכול להתגייס עד גיל 31.
להרוויח כסף לא רע בשירות, לקבל הטבות מצויינות ובסה"כ לשים את השגרה שלי בצד לשנתיים.
צריך לנבור במסמכים הישנים ולמצוא את זה.
אבא שלי סיפר לאמא שלי שאני רוצה להתגייס והיא זאת שהטילה וטו על ההחלטה, מה נראה לך בן, שאני אתם להם לקחת אותך לעירק? לאפגניסטן? חבל.
-
ברנרד - אם תמשיך לסובב את מה שאני כותב כדי לשרת את הנרטיב שלך, עתיד יחסינו בסכנה.
לא אמרתי שכולם בטלנים, אלא שחלק מורגש מהם הוא כזה ולכן אי אפשר להפריד את ה"כמה מגיע" מה"למי מגיע". עד כאן ברור?
לא טענתי שהחיילים או אנשי משהב"ט צריכים להגיד לנו תודה, אבל הם בהחלט צריכים לתת דין וחשבון, מה שלא קורה. בסדר?
אתה מציג את זה כאילו כל אנשי הקבע בארץ (או לפחות רובם המכריע) נשארים במערכת מתוך פטריוטיות וחרף הצעות של מיליונים מאינטל וגוגל. הקונספט הזה לא רלוונטי לנגד הפשוט והטיפוסי שלא משרת בממר"מ וגם לא מתכנן מזל"טים במטה. הבעיה היא לפיכך ששניהם מקבלים את אותה פנסיה (אולי לא בשקלים אבל באחוזים ושנים) למרות שתרומתם למערכת ולמדינה שונה בתכלית.
רוצה לתמרץ את הפטריוטים? תן להם שכר גבוה ואפילו פנסיה מכובדת, בכיף. אבל במקביל דאג לכך שהנגדים הבזויים והבטלנים יושלכו לרחוב ושכולם יראו שכספי הציבור מנוהלים באופן אחראי וסלקטיבי. תמשיך "לפנק" את הטובים והגרועים במידה שווה על חשבון הציבור ותצטרך להתמודד עם ביקורת בכל הדרגים. פשוט מאד.
לבסוף, לא ברור לי מה עניין שמיטה להר סיני ומה הקשר בין גילך ללגיטימיות של דבריך. חסר זקנים דבילים? חסר צעירים חכמים? והאם זה באמת הטיעון הכי טוב שלך - "אני מבוגר יותר אז אני יודע"? מאדם אינטליגנטי כמוך אני מצפה לארגומנטציה קצת יותר רצינית.
-
יעקב, אתה כותב על כבוד שנותנים לחיילים. אבל שמדברים על היסטוריה של מדינה לא ניתן להתעלם מבוגרי ויאטנם שחזרו דחויים.
ובמונחי מדינה זה לא היה כל כך מזמן.
-
שוב...
יש הבדל, בן.
פה, בישראל אני מתכוון, כולם הולכים לצבא (שוב ההכללות האלה... שהרי כבר מזמן זה לא כולם) ולכן כולם "יודעים" וכולם "מבינים איך זה עובד" וכל אחד יכול להגיד "הייתי שם ושלא יספרו לי סיפורים".
ופתאום שירות של 3 שנים באיזו יחידה (והקרביים מכירים עוד פחות... מה הם רואים "רק חול וחול") ועושים מילואים פה ושם ו... "לא תוכל למכור אותם"... והסיסמא שדפקו להם במוח "שבית הקברות מלא בכאלה שאין להם תחליף", אשכרה מציאותית..
בארה"ב זה צבא מקצועי. מקום עבודה שממש צריך לעבוד קשה על מנת להעסיק כ"א מקצועי ומציע "יותר"...
פה זה ברור לגמרי,משום שלא כולם עושים צבא והרוב בכלל לא מוכן לעשות צבא (ולא, רוב המשמר הלאומי הזה, זה לא ממש צבא. חלק כן אבל הרוב, לא) ולא עולה בדעתו לעשות והוא מוכן לשלם למישהו שיעשה את זה בשבילו - שיהיה ה"גוי של שבת" או "הכושי" אם תרצו.
אבל..
ופה ההבדל הגדול ומה שבאמת משיק לכותרת של השירשור (מזל שאיכשהו אנחנו נאחזים בנושא המקורי..).
"מילקי זה לא הכל בחיים" - יש קצת יותר מהשורה/טור בדף ה-EXEL ופה יודעים להעריך את זה.
פה, בארה"ב, יודעים להעריך "שירות" ויודעים להעריך "כמה השירות שווה" וגם אחרי ששילמו לך כמה שהשירות שווה, הם לא מרגישים שהם יכולים לירוק לך בפרצוף (שהרי שילמו לך, מה עוד אתה רוצה, יחס?) אלא אומרים לך תודה!!
אומרים לך תודה על השירות שנתת להם ולא אומרים לך שאתה צריך לבקש תודה על זה שהרשו לך לשרת אותם.
כבר הזכרתי, הלוגו/סיסמא/הקוד של המשטרה פה - כל משטרה בכל מקום - הוא SERVE & PROTECT, קודם לשרת.
נכון - הם משרתי ציבור ואפילו אומרים את זה ...נראה אותכם מוצאים מישהו שידבר עם שוטר, כאילו הוא, השוטר, משרת...
לשוטר פונים בתואר "אדוני" ולהתחצף לשוטר (כן, חברים. להתחצף - לא "העלבת עובד ציבור" וכאלו דברים - סובייקטיבי לחלוטין.. התחצפות) זו עבירה חמור (לא פשע אבל חמור -יש פה חלוקה) הגוררת משפט (לא רק קנס).
אתה שומע חילופי דברים בין שוטרים ואזרחים (גם עבריינים) ואתה כבר לא בטוח מי משרת את מי.
וכששוטר פורש - איש לא יגיד לו שזה לא פייר שהוא מתחיל קריירה שנייה בגיל 45-50 (או שבמקביל הריץ עסק אחר - זה מותר פה) - יעריכו את העבודה הקשה שעשה בסביבה קשה ובשעות לא נוחות ו... שירת והגן ושמר עליהם(גם אם היה אחראי על מחסן המוצגים.. שהרי גם את זה צריך)יגידו לו תודה רבה על הכל...
תודה רבה - משהו שלא בדיוק קיים בישראל למשרתי ציבור..
-
ברנרד אח שלי גיבור, אני כנראה בדיוק בגילך +- כמה חודשים, ואני יכול להרגיש מאיפה זה בא, אז כמה הודעות:
מלחמת ששת הימים היתה ב 67.
אנטבה ב 76.
בפעולת כראמה התחילו ההפסדים על הקרקע. 1968 ומאז כמעט לא נגמרו.
העימות הקרקעי הבולט האחרון שבו האוייב תקף (היה לו יתרון ההפתעה ולנו היה יתרון גובה ומבנה) הסתיים ב 5:0 לרעתינו. כל המחבלים חזרו בשלום לבסיסם.
האוייב הפסיק להיות פראייר. האימונים שלו כבר לא כוללים ת"ס תס"ח של בנדורה / בטטה בלבד, אלא יש להם לוחמים אמיצים עם דבקות במשימה ויכולנו לראות את זה בסרטון האחרון שצה"ל הצליח לאבד והם פרסמו (ימ"ש).
הגבינה שלך זזה מזמן, אבל המערכה העיקרית של צה"ל היא לשמור על התקציב ולהגדיל אותו, תוך כדי מילמול ש"נכון שיש איפשהו נגד אחד שמגרב"ץ, אם תתפסו אותו אז טפלו בו...".
ידידי, אם הצבא הזה לא יתפוס כיוון 90 מעלות הצידה, הפשלות רק ימשיכו, ומה שהצבא עושה זה להילחם בכל הכח על השיטה הקיימת, מפסיק אימונים של יחידות סדירות (מי מדבר בכלל על מילואים), מקצץ באמל"ח וכיוצ"ב, ובלבד שהמגרבצים לא יעופו הביתה.
תאמין לי, תן לסטודנט בן 25 את אותו התקציב והוא יבנה לך משהו טוב הרבה יותר.
אז נכון, הויכוח איתך מיותר כי אין לך קשיי הסתגלות, אתה פשוט לא מסתגל. לא רק לאמריקה אלא גם לשינויים שקורים כאן.
פתחו עיניים כבר, אחרת יפתחו לכולנו משהו אחר.
נ.ב, נראה לי שבמקום NBA אתה רואה בטלוויזיה את מכבי תל אביב ובכל פסק זמן צועק למאמן: תכניס כבר את ברודי!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
יעקב, אתה כותב על כבוד שנותנים לחיילים. אבל שמדברים על היסטוריה של מדינה לא ניתן להתעלם מבוגרי ויאטנם שחזרו דחויים.
ובמונחי מדינה זה לא היה כל כך מזמן.
וזה משהו שיושב לאמריקאים על המצפון והם מכים על חטא בכל הזדמנות - אתה צריך לחיות פה כדי לראות את זה.
מכים על חטא ומנסים לכפר.. ממש כך.
זה חלק מהלקחים שהעם, כן העם ולא רק הפוליטיקאים, הפיק - אם יש טענות, לבוא למקבלי ההחלטות ולא לעובדים/חיילים/סוכנים/שוטרים... הם נשארים הגיבורים.
תראה לדוגמא את השערוריה האחרונה.. העינויים של ה-.CIA.
אי אפשר להפריז ב"רעש" שזה עושה פה - שערוריה...
הדיעות חלוקות וויכוחים בסיגנון ישראלי = ממש נכנסים זה לדברי זה בדיונים בטלוויזיה.
אבל!!!!
אבל לא תשמע פה מילה אחת על אותו סוכן שנתן סטירה!!
לא תמצא פה שעיר לעזאזל בשם "ג'ורג'"!!!
אותו אחד שהטביע את הערבי ההוא (זה שתיכנן את התאומים) לא עשה את זה בגלל שבא לו - הוא עשה את זה משום שהאמין שהוא מגן על האמריקאים ופועל בשבילם.
הם באים בטענות למי שהחליט שכך צריך לפעול.
אם היה דיון דומה, לויכוח שלנו פה, בארה"ב - אני מהמר שאיש לא היה קורא לפנסיונר כמוני "שודד" או "פרזיט" או מנסה לקחת לי את הפנסייה בחזרה - היו קוראים למי שהחליט ל"שלם את מחיר ההחלטה" (אם הוסכם שזו היתה טעות) והיו מוקיעים אותו ומה שאתה רוצה - אני הייתי נשאר גיבור שקיבל מה שמגיע לו בזכות... (כך לפחות אני רואה את עצמי... גיבור:rolleyes:).
אבל ברצינות.
הויאטנם הזה זה באמת פצע פה. אבל הם למדו.
לא תשמע טענה אחת נגד החיילים שחוזרים מעירק -והיו שם כמה פאשלות לא קטנות (מישהו זוכר את אבוגרייב וכמה חיילים מתו לאחר פרסום התמונות?)- הם גיבורים.
-
וואללה, תמיר.
אולי אתה בן חמישים אבל... נשמע צעיר:rolleyes:.
אני בטוח שבחור נמרץ בן 25 יבנה צבא הרבה יותר טוב...
אני בכלל לא רוצה להיכנס לויכוח על פעולה כזו או אחרת וכמה פעלו בה טוב ומי פישל ומה זה אומר על... על מי בדיוק?
מוצב אחד שהחיילים בו פישלו ושילמו...(אוי כמה ששילמו.. כואב הלב) ואתה הולך מצביע על צבא שלם כעל "עבר זמנו"....
מי משווה ל-67?
מתחיל להזכיר לי מערכון של הגשש, אז אפסיק פה..
אם אפשר היה לעשות "פוס" ולהקפיא הכל לאיזה שנה שנתיים ולארגן הכל מחדש... אתה יודע מה, בוא ננסה לארגן משהו.. נכנס לאיזו שיחה כמה אירנים וסורים ופלסטינים ואיזה אמריקאי לתיווך ונעשה רק פסק זמן.. כזה, כמו שבועטים את הכדור החוצה, כשנפצע שחקן...
נעשה פסק זמן להתארגנות ומיד נחדש את המלחמות.. אבל עם צבא טוב, הפעם...
תעשה לי טובה...
זה הצבא שיש לך. אין לך אחר. אין לך בן 25 דוגמת אנדר (זה עם המשחק..) - זה מה יש.
צריך לשפר? - ברור.
צריך לקצץ? - לא בטוח, צריך לבדוק לעומת המשימות שאתה מציב לו.
צריך לשנות את התנאים? - אולי, בוא נראה מי אז יבוא.
אבל מה זה קשור בכלל לכל מה שאנחנו אומרים - לקחת את מה שכבר נתנו????
אז מי בכלל בטוח שאת המעט שאתה מוכן לתת היום (וכבר הסבירו לכם שמ-2001 ו-2004 זה אחרת), לא תיקח בעוד 10 שנים, כש"לא יבוא לך טוב המגרבץ התורן".
הלקאה עצמית- אולי זה משהו שאנחנו יכולים לנסות למכור בחוץ... אםנמצא לזה שוק טוב.
ולמען הסר ספק וגילוי נאות ולהפרכת אשליות וכל מה שמקובל - אני לא ימני (רחוק מזה) ולא לאומני (כנ"ל) ולא עיוור ולא מאומרי ה"הן"..
- - - Updated - - -
ואני לא רואה NBA ובאמת, אחרי ברודי (טוב, כמה שנים אח"כ) גם הפסקתי לראות מכבי - ושתבין, המורה שלי לספורט והמאמן שלי בנבחרת הכדורסל בתיכון היה אריה דוידסקו... אם בכלל מישהו זוכר מי הוא היה..
-
ועוד דבר, על "פתחו עיניים...".
העיניים שלי פקוחות לגמרי..
אני גם רואה את כל אותם "שוחטי הפרות הקדושות" מטעם עצמם, שלא בדיוק מעניינות אותם העובדות והאפשרויות והמחיר אלא יותר מתרכזים בשחיטה...
גיבורים - כולם גיבורים...
מי שמכיר אותי יודע שאני אחד המבקרים הגדולים ביותר של המערכת ממנה פרשתי - נון-קונפורמיסט זה האנדרסטיימנט לגבי..
אבל אני לא אעליב את האינטילגנציה של... עצמי בלהגיד שהפתרון הוא "בוא נבנה הכל מחדש"...
אמרתי לבועז ואני אומר שוב - אתה מקבל מה שאתה משלם עבורו.
ומשלם זה גם בכסף וגם ביחס(בזילזול שאתה מפגין).
וב"אתה" אני לא מתכוון אליך, תמיר, במיוחד - צורת ביטוי..