לא מבין מה אתה רוצה.
עברת בסוף טסט לבד ובלי קומבינות?
אף פעם חיי הג׳יפאים לא היו פשוטים
Printable View
לא מבין מה אתה רוצה.
עברת בסוף טסט לבד ובלי קומבינות?
אף פעם חיי הג׳יפאים לא היו פשוטים
צודק, זה הכל בראש שלי. אני מהכפת לי, יש לי טסט לשנה...
לא רק שיש הבדל בין המכונים, יש גם הבדל בין הבוחנים.
גם אני שאלתי פעם אם להכנס וקיבלתי תשובה שעדיף שלא, ביום אחר נכנסתי ועברתי (למעט השטויות הרגילות שסידרתי תוך שעה)
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
מה אומר הנוהל הזה: H-02-2016
http://rechev.net/H3A6.html
לא מצאתי התייחסות באתר הרשמי של משרד התחבורה נהלי H. יש רק T.
איל
זה בגדול הנוהל שנדון בשנה האחרונה. אין שינויים מהותיים מהטיוטות שנדונו כאן בשרשור.
הנוהל יכנס לתוקף ככל הנראה בראשון בינואר.
http://www.jeepolog.com/forums/conte...A4%D7%99%D7%9D
גיא, אם אני לא טועה, אתה ביצעת הגבהה בדאסטר ממש לאחרונה. אתה צריך להפנות את השאלה למי שמכר/התקין לך. אשמח אם תשתף אותנו בתשובה שתקבל. ברור שהנושא מעורפל כרגע, אנחנו נכנסים לתקופת מעבר.
אז אתה במצב טוב.
לך למתקין שלך, ותבקש ממנו אישור (כאשר התקנות יאושררו)
מובן שזה יעלה כמה זוזים...
אגב, המוסכניק המעביר טסטים שלי ... כשהבעתי חשש מנושא הקפיצים ענה לי "על מה אתה מדבר ? ... זה לא שינוי מבנה קפיצים .. זה בכלל לא אישו"
.....
נו אז הכל בסדר...
צביקה יסדר הכל, מה אתה דואג ??
תעזבו אותכם משאלות קיטבג...מה שהיה הוא שיהיה. אני אף חושב שיהיה הרבה יותר טוב כי לפחות תהיה פלטפורמה חוקית להגבהות, ואז עליה אפשר יהיה יותר בקלות להעביר את האוטו טסט. לא. לא לנו...לידידינו הנפלאים שזה מקצועם.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני יוצא מנקודת ההנחה שיותר גרוע מזה (המצב הנוכחי) כבר לא יכול להיות.
אני מאמין שעדיפה פלטפורמה שאומרת מה מותר על פני חוסר פלטפורמה בכלל - איסור גורף.
ותשים לב מה הוספתי אחרימה שבחרת לצטט, זה מאוד חשוב.
להדיוט הפשוט זה יכול להיות מסע עינויים, הוויא דה לרוזה בכבודה ובעצמה שעלולה להסתכם בהמון כסף, אבל ל"מביני עניין" זה נותן מרווח תמרון עדיף ממה שקיים היום.
ברנרד כנראה פשוט לא יכול להודות שהוא טעה .
ועכשיו הוא כנראה יסביר לי , שוב, כמה אני לא מבין...
ומה אני עושה? בולמי מונרו מידה מקורית וקפיצי קינג ספרינג שקניתי לבד, צבעתי בשחור (כדי שחס וחלילה לא יראו צהוב שמייד הופך אותי לפושע) והתקנתי לבד? מתחיל להישבר לי... (ואני לא מתכוון לקפיץ).
שמתי לב להכל. תאמין לי ששמתי לב.
לחלק של המאכערים (= "מביני עניין"), אין מה להתייחס - משלימים עם זה שמשלמים למושחתים וממשיכים להתלונן על השחיתות.
אני מאמין שאתה מתכוון לזה, שמי שלא הרכיב "סט חוקי" ושאין לו אישור התקנה ולמרות שיש "פלטפורמה חוקית לאישור הגבהות", לו עצמו הדבר לא ממש עוזר... אני מאמין שאתה מתכוון שלבחור/ה כזה/ו, לא השתנה כלום, מלבד גובה השלמונים למאכערים... צודק אני?
אם לא לזה התכוונת (קיטבג?) אז למה בדיוק צריך מאכער?
שהרי אם צריך מאכער... למה אתה חושב שהמצב החדש טוב יותר, למי שלא מתקין אצל מתקין מורשה, קיט מורשה?
על מה עדיף - כשאומרים מה מותר או כשלא אומרים מה מותר (אין איסור גורף, בתקנות הישנות. יש איסור לשינוי מבנה ומהו "שינוי מבנה" הוא דבר שנתון לפרשנות... היה, עד עכשיו. עכשיו המושג הזה, בקשר להגבהות, הוא בכלל לא רלוונטי.. ואין מקום לפרשנות, על כל המשתמע מכך)...
נו, גם על זה דנו פה.. ראה את התגובה של בועז, שמעדיף לראות את חצי הכוס המלאה - דבר כשעצמו לא ברור לי. איך ניתן בכלל לראות משהו, כשראשך קבור בחול ועיניך מכוסות/עצומות...
והוא, בועז, עוד נותן (לי) אותי בתור דוגמא, שדבר לא השתנה, שהרי אני עברתי טסט כבר פעמיים (בלי מאכער), מאז שהחל הבלגן - הוא רק מתעלם מהעובדה שאצלי יש קפיצי אויר וסט גלגלים מקורי וכשאני (גיסי) מגיע לטסט, הרכב שלי נמוך יותר מקורולה ובכלל לא מושך תשומת לב.
ולעניין הקיטבג..
מי ש(יש לו מספיק כסף ו)חושב שיוכל להרכיב סט חוקי של 5 סמ' ולקבל אישור ורישום ברשיון ואח"כ להתקין עוד איזה כמה סמ' ("יש לי אישור ברשיון") ובא לציון גואל... נו, נאיבים אף פעם לא חסרים..
אבל שויין.
שיהיה..
הכל נשאר אותו הדבר ואולי אפילו השתפר ורק לי קשה להודות...
נגיד.
יש 3 שיטות
כמו באמריקה - הכול מותר
בארופה - חלק מותר ואין קיצורי דרך
רוסיה והבאזר הערבי - הכול אסור אלא אם אתה משלם ואז הכול מותר.
בהתחשב בנסיבות מכרתי את העקרונות.
אמריקה וארופה כבר לא נהיה אבל הגנטיקה שלנו מסתדרת עם השיטה האחרונה...
ברנרד,
נראה לי שדרכך הבנתי את הפטנט האמיתי של עוכרי דין.
אתם פשוט יורים ברצף ערימת מלל בלתי אפשרי למעקב, מפותל ברמה שבכל חלק של הפסקה אפשר להבין משהו אחר ואז אתם אף פעם לא טועים, ואז כשכולם מותשים השופט נותן לזה שנראה לו בפוטנציאל גבוה יותר להמשיך לבלבל במוח, את מה שהוא רוצה, רק שתלכו משם.
בערך, דורון. בערך..
והכי חשוב, אתה רוצה אחד כזה לצידך ולא נגדך.
אחד שיידע להסביר "אותך", אחרי שהפקיד/טסטר אמר לך להפסיק לבלבל את המוח ולהביא אישור ש.. לא קיים (= הרכב לא מוגבה).
אבל בגלל שאנחנו חברים, אני אפשט לך את כל המלל הבלתי אפשרי - התקנות האלה לא טובות.. לאף אחד. גם לא לאלה שיקנו הגבהות ויתקינו אצל מורשים וירשמו ברשיון.
די (מאוד) כמו שדרור אמר בתחילת השמועות ורבים מסרבים להבין.
לא טובות לאלה שיש להם הגבהה של 5 סמ' או פחות.
לא טובות למי שוקנה הגבהה (חוקית) בהווה(כשירצה להחליף חלק או ש"לא יבוא טוב בעין של הבוחן, למרות האישור - זה נראה לי 7 סמ' ולא 5 שיש באישור.. תביא אישור על האישור.. מה יש בפועל..").
לא טובות למי שיש לו/רוצה הגבהה של יותר מ-5 סמ'.
לא טובות מבחינת "נטל ההוכחה" שהתקנות יוצרות.
לא טובות למי שמשלם למאכער.
לא טובות...
עכשיו זה פחות מפותל?
- - - Updated - - -
אה... ושכחתי..
המצב בכלל לא אותו הדבר, כמו לפני התקנות... לגמרי לא.
אבל כדי להסביר את זה.. צריך מלל:).
ברנרד אני חושב שאתה טועה באיך שאתה רואה את הדברים ואיך שאתה צופה שהם יתנהלו בשטח. טועה בגדול. אני חושב אחרת, כמו שכתבתי כבר ורק ימים יגידו מי מאיתנו ניחש טוב יותר.
טל.
באמת שהשתדלתי לא לכתוב כאן בנושא
אבל מה שלמדתי בשבוע האחרון לצערי מחזק עד מאוד את דברי עורך הדין....
כחלק ממעבר הטסט נפגשתי עם בוחן שאגב נראה אדם מן השורה עייף וטרוד שבאמת מעביר יום שלם בבור במסלול הטסטים.
לדעתו עניין רישוי ההגבה לא ייטיב עם הג'פאי הממוצע.
הוא דיי בטוח שבשנה הבאה או שלאחריה יצטרך בעל הרכב להציג אישור הגבהה בדומה לאישור בלמים...
ציטוט"הפריע למישו במשרד התחבורה שהכסף הולך למעכארים אז הם דאגו שהכסף יגיע אלהם"
אבל את הכסף בסוף ייקחו מהכיס שלנו.
אל דאגה, הבוחן ועורך הדין מבינים בעתיד באותו האופן רק שעורך הדין מתחמק מללבוש חוטיני על אפ שעד כה כל תחזיותיו ללא יוצא מהכלל התבדו.
מה יהיה בעתיד ימים יגידו וכל תחזית תהיה ראויה באותה המידה
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
אז זהו, התקנה לא פורסמה וכמובן שאין לה תוקף.
פורסמו טיוטות שלא בטוח מה תהיה ואם בכלל גרסתם הסופית.
גם אם יפורסמו ייתכן ומישהו יחליט לתקוף אותן בבית המשפט ( ויש שגורסים שכך יהיה)
ודבר אחרון, לא ברור אם בכלל זה ישפיע על חיינו ביומיום במציאות.
בסופו של יום המים תמיד מפלסים להם נתיב.
אמרתי כבר בהתחלה וזה עדיין נכון - הדבר הכי גרוע שעלול להשתנות הוא המחיר למעכרים...
רק עדכון קטן. השבוע במילואים נתקלתי בחבר שעובד בתקינה של רכבים. לשאלתי הוא יודע בוודאות שיש נסיון להסדיר את הנושא מקולגה שלו.
פרטים יותר מדי אין לו. אם יהיה עדכון נוסף אפרסם פה.
אני במקומך הייתי משנה את הניק ל "זבוב על הקיר" כי יותר ממה שכתבת כמייצג את המוטו של הזבובים האלה... וואלה לא מכיר...
אני לא מצליח להבין למה אנחנו כקהילה, לא מגבשים איזושהי דרך להביע את הצד שלנו בעניין? למה הכל נראה כאילו מתנהל אי שם באולימפוס מעל העננים ואילו אנחנו רק יושבים ומחכים לראות אילו גזירות ירדו בסוף למטה ואם בכלל ומתי ולמה...
יותר מזה, אני חושב שלא מספיק רק להגניב דעות ותובנות מאחורי הקלעים למקבלי ההחלטות שם למעלה, (כפי שאני מתרשם שזה פחות או יותר מה שהולך היום), אלה מותר ורצוי לעשות קצת שרירים, כדי שגם מי שכן חושב לטובתנו שם, וכן מחזיק בדעות "ליברליות", תהיה לו לפחות רוח גבית וסוג של גושפנקא להתבסס עליה על מנת להביע את דברי הכפירה שלו...
כל עוד אנחנו כמו זבובים על הקיר, אין שום סיבה לחשוב שזה לא הולך להיות יותר ויותר גרוע.
לעומת זאת, מהבחינה הטכנית בעניין תקנות ההגבה במידה ויצאו, אני לא מסכים עם ברנרד לגבי המסקנות שלו, וזאת משום שבפועל מעשית, בטח בארץ הקודש, הדברים לא מתנהלים בדיוק לפי הספר...בלשון המעטה...וזה לגבי כל תחום. אז נכון שהוא מתאר את המצב המשפטי בצורה נכונה, אבל זה רק שאתה מסתכל על כל ג'יפ במסלול כתיק משפטי המונח על שולחנך בואך לאולם בית המשפט...זה קצת..לא ריאלי...וכך באופן פאראדוקסאלי ברגע שתהיה תקנה המאשרת הגבהה, כל תקנה, תאפשר מרווח תמרון עדיף בהרבה מהקיים היום, ( כמובן שזה דורש אנשים שיודעים לנצל את מרווחי התמרון הללו...).
טל.