נכתב במקור על ידי
בוזי
אני יכול לשפוך קצת אור על הנושא מהזווית האישית שלי.
את הסיקס הראשון קניתי בגיל 17, הרבה שנים החזקתי סיקסים ליד או במקום כלי רכב מתורבתים יותר, טיילתי ונסעתי איתם למסעות עבירות ברמות שונות.
הסיקס הנוכחי אצלי 7 שנים, מוזרק, נעול כפול, עם כננת חזקה, על גלגלי 33" ומוגבה ככה וככה. אני מספר לכם את זה, כדי לתת מושג וסדר גודל למושגים שלי לגבי מה זה עבירות קלה/קשה/אקסטרים/וואלה רק משוגעים יכנסו לפה, זה לא לרכב גלגלי בכלל.
להלן: "הצרכן הממוצע".
ליד הסיקס אני מחזיק רקסטון כרכב יומיומי ולטיולי משפחה. לפני שהגבהתי את הרקסטון בקיט חוקי של 50 מ"מ (שבפועל אגב, נותן פחות, אפילו שהקפיצים שהוחלפו היו גמורים וקרוסים והרכב היה נמוך משמעותית מהמקור), הוא פשוט לא היה טוב מספיק כרכב טיולים. הגחון היה נוגח בקרקע בכל נסיעה בתוך קוליס קטן, כל ירידה מאבן גרמה לפגיעה במדרגות הצד, וכל מעבר טכני היה פרוייקט. בשוקה התחתונה - הדרתי את גלגלי מהרבה טיולים כי חששתי להוות גורם מעכב. תכל'ס באתי מסיקס והתבאסתי לנסוע ברכב שלא יכול לעשות יותר מקצת מעבר לשבילים.
התלבטתי הרבה אם להשקיע סכום נכבד בשיפור המתלים, הייתי בספק גדול שהשיפור יעשה הבדל משמעותי. חברים שביצעו הגבהה דומה דיווחו על שיפור ניכר. אז הלכתי על זה...
אני לא יכול להגיד שהרכב הפך להיות מפלצת עבירות. אבל אם לפני כן, בדקתי כל מסלול 7 פעמים, עצרתי את הנשימה לפני כל אבן לקראת הצליל המחריד של ברזל ופלסטיק מתגרדים.... היום אני פשוט נוסע. הפרש הגובה ובעיקר ההבדל בהתנהגות מאפשר לרכב למצות את פוטנציאל העבירות שלו.
הרכב הפך מ"קצת פחות מדי", "לא מספיק שטח בשבילי", ל"סבבה לגמרי, טוב מאוד בשביל לטייל בכל מקום" - וזה הבדל עצום.
החיסרון היחיד הוא, שהמוטיבציה שלי לנסוע בסיקס ירדה לכמעט כלום, בחום הזה... הרקסטון עושה כל מה שאני צריך.
הבחירה של התקן ושל היצרנים ב 50 מ"מ אינה מקרית, בהרבה דגמים של מכוניות זה הגבול העליון של הגבהה שלא דורשת שינויי מבנה נוספים מעבר להחלפת הקפיצים.
קצת כמו הבדיחה על "עוד 2 ס"מ והייתי מלך..."