-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
"לגדוע את הסלולארי מתוך הרכב" - קל להגיד, קשה לבצע. אם אתה מאמין בחשיבות של זה, זה רעיון לגיטימי לגמרי לסטרטאפ. אני לא צוחק בכלל.
איך אתה מונע את הסחת הדעת של הנהג האנושי? בלי להפריע לנוסעים האחרים ברכב. בלי להפריע לשימושי סלולאר לגיטימיים בתוך הרכב כמו ניווט או ניגון מוזיקה. בלי להשפיע על משתמשים אחרים בדרך.
בבקשה, דרור. חשוב מחוץ לקופסה, מצא פתרונות, תהיה קונסטרוקטיבי לשם שינוי.
אני מאוד מאמין בחשיבות של זה ואנשים מתעשית הרכב שמבינים יותר ממני בבטיחות מחזקים את דעתי שהסלולרי הוא גורם משמעותי לתאונות.
ואם צריך למסך קליטה סלולרית ברכב אז כן, מצידי שגם במושב האחורי לא יוכלו לסמס ולגלוש. מה לעשות?....
כשאתה היית ילד לא היה סלולרי וישבת מאחור שעות ארוכות בלי מסך להתעסק בו. אז שגם הילדים של היום יתרגלו.
הפונקציה היחידה שצריכה לפעול כסידרה היא GPS, על מנת לאפשר פעולה תקינה של תוכנות ניווט. כל היתר יוכל לפעול רק כאשר הרכב עומד, בורר ההילוכים משולב ב-P או בניוטרל ו/או מנוע כבוי. כלומר - כדי להשתמש בסלולרי תצטרך לחנות. לעמוד במקומך. כשדיברתי עם מהנדס בוולבו על דבר כזה והוא אמר שהטכנולוגיה לדבר כזה שמוטמע במערכות הרכב מפס הייצור כבר קיימת וזמינה ויצרני הרכב צריכים רק ביצים לעשות את זה. לדעתו הסטארט-אפ האמיתי יהיה לא פיתוח טכנולוגי אלא למצוא את הדרך לשכנע אותם לנהוג באחריות ולעשות זאת - בניגוד מוחלט לדרישות הקהל, במיוחד אותו קהל צעיר שאינו חובב מכוניות, שמה שבאמת מעניין אותו במכוניות זה הקישוריות והמסכים, לא הנהיגה - והוא הרוב המוחלט.
מהלך כזה של יצרן רכב עלול למוטט את המכירות שלו. זה משהו שיכול להתקיים רק מכוחו של חוק. אבל מכיוון שאני כידוע מתנגד לכל סוג של כפייה, מוטב היה אם כל היצרנים היו מגלים אחריות ועושים יד אחת בנושא החשוב הזה כנגד הסח תהדעת הסלולרית - יש מצב שמאות-אלפי הרוגים בתאונות בכל העולם, אם לא מיליונים, היו היום בין החיים. ואת דעתי אתה כבר יודע - חייו של אדם, איכות חייו, חירותו, פרנסתו, רכושו, כבודו, חשובים בעיני הרבה יותר מהתקדמות טכנולוגית. טכנולוגיה שבעטיה אלפים או מיליונים שאינם גאוני הייטק שקוצרים פירות של אקזיטים, יאבדו את פרנסתם וייזרקו לכלבים - אינה ראויה מבחינתי. טכנולוגיה שמסכנת חיי אדם ביודעין כמו משחק בטלפון סלולרי בזמן נהיגה?... אז כן, את זה היה צריך "לגדוע". בלי רחמים. אב לכאמור - הכל היפותטי. מאוחר מדי. המכונית האוטונומית מעבר לפתחנו, אז למה לטרוח? הטלפון הסלולרי ניצח את ההגה.
ובינתיים, רק היום, קיבלתי למבחן מכונית יוקרה מפוארת שעולה 450,000 שקל והיא נכשלת במבחן כישלון חרוץ.
בגלל מה? לא בגלל היגוי מעורפל או התנהגות סמרטוטית, ולא בגלל תנוחת נהיגה שגויה, צריכת דלק גבוהה או מחיר הזוי אלא כי..... ניחוש אחד?..... נכון! כי למרות שהיא מיועדת להסיע משפחות עם ילדים, אין בה מערכות בטיחות מודרניות ואפילו לא אופציה למובילאיי!.... אמיתי. עכשיו סיימתי לכתוב. אתם רואים? כשאני עובד, אין לי ברירה אלא להתעלם מדעתי האישית.
-
אני לא מבין
מצד אחד אתה נגד כפיה ובאותה נשימה כמעט אתה בעד מיסוך סלולרי?
אתה לא אמיתי...
מיסוך סלולרי תורם לבטיחות.
מובילאיי תורם לבטיחות וכנראה גם רכב אוטונומי תורם לבטיחות.
כולם זה מאותה המשפחה של הכפיה אבל.
מצד שני יש בהם המון ביטחון וחופש.
החופש לגלוש באינטרנט ולסמס בזמן שהאוטו זז בצורה הכי משעממת שיש- לקחת אותנו סתם באופן שיגרתי מ A ל B
-
בשביל מה כל הטירוף הזה ? מה רע סתם לשמוע קונצ׳רטו לכינור של בטהובן ברדיו ?
-
למה לפני עשרים וחמש שנה לא היו תאונות דרכים? תמיד יהיו תאונות דרכים ותמיד יהיו.
-
דרור,
תחשוב חיובי ולא שלילי...
תחשוב איך פותרים בעיות ולא איך שמים מגבלות.
לאורך כל ההיסטוריה, פתרונות של להגביל ולמנוע קרסו ולא החזיקו מים.
אי אפשר להכריח אנשים לוותר על משהו שהם מבינים שישנו וזמין.
הכיוון הנכון (וזה ההבדל בין הגישה של וולוו לגוגל, כמיצגות שת התעשיות שלהם), הוא לא למנוע, הוא להשמיש ולפתור את בעיות המשנה (כמו הבטיחות).
אנחנו נראה פתרונות של תצוגה עלית, של הקראת הודעות (למה מותר לשמוע רדיו....לשמוע הרצאות....אבל אסור לשמוע SMS?).
הוראות , ותפעול קולי, חיבוריות לרכב שתמנע למשל מהודעה להכנס בזמן פניה או עקיפה, נסיעה לחור.
כל מני שיפורים שיביאו לשימוש שונה ובטוח יותר, אבל איסור שימוש לא יתרומם (לפחות לא לטווח הארוך, בקצר, תמיד יכול לבוא פוליטקאי פופוליסט ולהעביר איזה חוק מטומטם).
דרך אגב,
מערכת המולטימדיה בטיוטה החדשה שלי, היא מטרד בטיחותי פי כמה וכמה מהמטרד של מוביילאי, אבל בגלל שמערכת מולטימדיה זה קונצזוס, אז זה לגיטימי לשים משהו מחורבן ואף אחד לא מתייחס (לחוסר) לבטיחות שלו.
My twp cents
-
אתה מבין את האבסורד?
מתעמרים בנו בגלל "הגבהות", וזה כאשר מולטימדיה מסוכנת ממש כמו סלולר ושתיהן אחראיות לאלפי הרוגים. כמה הרוגים היו בגלל הגבהה או צמיג 33'?......
בטח מולטימדיה מסובכת שמרכזת בתוכה את כל פונקציות התפעול של האוטו, בתפריטים ותתי-תפריטים ותתי-תתי-תפריטים, כדי לייצר עיצוב דשבורד אלגנטי ונקי מכפתורים. וככל שזה מסובך ומורכב יותר לתפעול, ככה זה נחשב למשוכלל יותר. ועל כן גם "שווה יותר".
אם ליצרני הרכב היה בדל של אחריות, לא היו בכלל מסכים ברכב.
לא היה צריך רגולציה כי זה היה נמנע מאיתנו עוד ברמת היצרן.
לא סלולר, לא מולטימדיה. מקסימום DVD לילדים במגיני העורף.
את תוכנת הניווט אפשר היה להקרין, כמשהו סכמטי מינימליסטי מול עיני הנהג בתצוגה עילית. וזהו.
אבל כל זה היפותטי ובכל מקרה אבוד.
כי בקרוב הבעיה לא תהיה רלוונטית. המכונית תנהג בעצמה, ואנחנו נוכל להתחבר סופית לטמבלפון ולהפוך לזומבים עד הסוף.
עד אז ייהרגו עוד כמה מאות-אלפי בני אדם בגלל המסכים, רבים מהם על לא עוול. אבל למי אכפת?... באמת, כשהטכנולוגיה נחשבת יותר מחיי אדם, למי אכפת.
-
-
תענוג.
כן ירבו פדיחות כאלה.
-
אכן, פדיחה, להומו סאפיינס:
"המשטרה הטילה את האשמה בתקרית על נהג הרכב השני, שלא נתן למכונית של אובר זכות קדימה כאשר היה עליו לעשות זאת"
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אכן, פדיחה, להומו סאפיינס:
"המשטרה הטילה את האשמה בתקרית על נהג הרכב השני, שלא נתן למכונית של אובר זכות קדימה כאשר היה עליו לעשות זאת"
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
כן .. אבל ....
אני הייתי מצפה שהאוטומט ידע לעצור, כי בפעם הבאה זה עלול להיות ילד קטן על אופניים שלא יודע שהוא צריך לעצור ..
-
נכון. מי בכלל צריך הומו-סאפיינס כשיש רובוטים.
תזכור חנן, מה אמרתי לך פעם - יום אחד רובוט גם יחתוך סלט מהר וטוב ממך. ויש מצב שתאבד את העבודה שלך כי יבוא רובוט שיידע יותר ממך, יהיה מהיר ויעיל ממך ועלותו תהיה זולה ממך.
בחזרה לגרוטאה של אובר: אין לי אשליות. האוטומט יידע לעצור בזמן, מתישהו.
כשילמדו אותו לנהוג כמו הנהגים האנושיים שמסביבו, כלומר לא תמיד לפי החוק. שזה אגב הסיוט הכי גדול של מפתחי הדברים האיומים האלה. כי ברגע שהם ילמדו את הרובוט לנסוע במהירות מופרזת, לחתוך, להידחף, לפנות בלי לאותת ושאר מאפיינים של נהגים בני אנוש, יהיה גם מי שיתבע אותם על זה.
כל ילד יודע שהפתרון היחיד - האחד והיחיד - שימנע מרכבים אוטונומיים להיות מעורבים בתאונות או לפחות כמעט לא להיות מעורבים בתאונות, זה להוריד מהכביש את כל הנהגים האנושיים.
זה יקרה. ברור. אפילו יותר מהר ממה שאתם חושבים.
אבל עד אז, באמת שכל עכבה לטובה. כל תאונה כזו שנגמרה רק בכמה פחים שרוטים ומשעה את הפיתוח ולו לשנה, לחודש, לשבוע, זו ברכה.
כל רגע בלי רובוטים שישתלטו לנו על החיים, הוא מתנה.
תעריכו כל רגע כזה ותחיו אותו עד הסוף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני הייתי מצפה שהאוטומט ידע לעצור, כי בפעם הבאה זה עלול להיות ילד קטן על אופניים שלא יודע שהוא צריך לעצור ..
אתה מצפה מהרובוט שינהג יותר טוב מנהג אנושי ממוצע?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה מצפה מהרובוט שינהג יותר טוב מנהג אנושי ממוצע?
חד משמעית כן
כי לנהג האנושי יש יכולת אילתור ( מסויימת ) שאין לנהג האוטומטי
ותעזוב אותי שנגיד שיש לי אולי איזו הבנה טכנולוגית מינימלית מסויימת ...
שולה מהסופר תצפה חד משמעית שהאוטומט יעצור כשהבן שלה ירוץ לכביש.
-
אם אתה מצפה שהרובוט ינהג יותר טוב מנהג אנושי, אז אתה בעצם מסכים שעדיף שהרובוט יחליף את הנהג האנושי?
(כמובן לכשהוא ינהג יותר טוב - עניין סטטיסטי שיהיה קל להוכחה או הפרכה ברגע שכמה מאות מליוני מיילים של ניסוי יצטברו)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם אתה מצפה שהרובוט ינהג יותר טוב מנהג אנושי, אז אתה בעצם מסכים שעדיף שהרובוט יחליף את הנהג האנושי?
(כמובן לכשהוא ינהג יותר טוב - עניין סטטיסטי שיהיה קל להוכחה או הפרכה ברגע שכמה מאות מליוני מיילים של ניסוי יצטברו)
אני לא עם הראש בקיר בנושא הזה.
אני אשמח גם לישון עמוק בדרך לעבודה .. וחזרה .. זה יוסיף לי כמה שנים טובות לחיים ..
אין לי בעיה להוציא רשיון נהיגה ידנית מיוחדת לשטח בלבד ..
בנתיים אני מצפה שהרובוט לא יהרוג את הילדים שלי / נכדים שיהיו ואותי עצמי שאהיה זקן ואחצה את הכביש לאאאאאט ..
-
דרור אתה לא היחיד שחושב שהסמארטפון הוא גורם תאונות דרכים מרכזי שצריך לטפל בו באופן מיידי -
http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.3954622
-
נו נו ,מציאת טכנולוגיה כנגד טכנולוגיה, שנגד האדם.
נגד העזר שנגדו...
תענוג.
-
"לטפל" זה מונח מכובס ועדין.
אני, בבוטות האופיינית לי, הגדרתי את זה כ"לגדוע" ואני רציני.
לבעיות בוערות יש רק פתרונות דרסטיים. וזה נכון לכל תחומי החיים.
וסמארטפונים ברכב זו בעיה בוערת ברמה המיידית. כבר אין ויכוח שמתים מזה.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
״מכוניות פרטיות יהיו הראשונות שייעלמו, מכוניות ספורט, טנדרים ורכבי שטח יהיו האחרונים שישרדו".
היום אני נוהג ביונדאי סונטה החדשה עם מערכת אוטונומית בדרגה 2 , לדעתי , מיותר לחלוטין בימנו, אחרי 4-5 נסיונות זה בלתי אפשרי להשתמש איתה בפקקים של איילון וכדומה בכל שעות היום , תמיד יש אחד שעובר לך נתיב על הטמבון והמערכת לא מזהה אותו וגם במהירות גבוהה יותר כמו כביש 6 גם שם אחד שנכנס לך לנתיב , אז לוקח למערכת איזה 2 שניות לזהות ולהגיב ואתה כבר דרוך עם הרגל על הברקס ...
אני מקווה שהג׳יפים הטנדרים והמשאיות באמת יהיו אלה שישרדו אחרונים ושזה יקח לפחות עוד 40-50 שנה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
וסמארטפונים ברכב זו בעיה בוערת ברמה המיידית. כבר אין ויכוח שמתים מזה.
הבעייה היא הקלות שבה מוסחת דעתו של נהג אנושי. מטלפון סלולארי, מילד מעצבן, מאלכוהול, סמים, סתם עייפות, צרות בעבודה או ויכוח עם האישה. אלף סיבות שונות לא להתרכז בנהיגה.
הפתרון? ובכן, הוא נושא הדיון הזה - נהג לא אנושי :rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הבעייה היא הקלות שבה מוסחת דעתו של נהג אנושי. מטלפון סלולארי, מילד מעצבן, מאלכוהול, סמים, סתם עייפות, צרות בעבודה או ויכוח עם האישה. אלף סיבות שונות לא להתרכז בנהיגה.
הפתרון? ובכן, הוא נושא הדיון הזה - נהג לא אנושי :rolleyes:
סביר מאד שזה יקרה וכולנו ננהג בפארקים לנהיגה עצמית ברכבים מיוחדים שמהירות מקסימלית שלהם 15 קמ'ש .. עם גלגלי עזר וזרועות שיכניסו לך בוקס ויקחו לך את ההגה מהידיים אם תתקרב לקיר או לעץ ...
Sent from my Pixel using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הראש אומר כן, הלב אומר לא...
אין ספק שמדובר במגמה שהיא חיובית בסה"כ, וכולנו נרוויח ממנה.
הבעיה היא שזה יבוא על חשבון התחביב שלנו, ורק מי שאוהב לנהוג ואוהב מכוניות יפסיד.
קצת אנוכי לנסות לעצור את הקידמה כי בא לנו לתת בגז.. וכנראה שגם ככה לא באמת סופרים אותנו.
צריך להנות ממה שיש כרגע.
-
כן, לבני אדם יש מגבלות. דעתם מוסחת בקלות. גם דעתך. גם דעתי.
ועד שמכוניות ינהגו בעצמן, מסכים מרצדים וטלפונים ברכב הם סכנה ברורה ומיידית. זה כמו משחק בנשק. משהו שצריך להיאסר בחוק, עם עונשים דרקוניים שירתיעו כל אחד אפילו מעצם המחשבה להשתמש בטלפון במכונית בזמן שהוא נוהג.
אני היחיד שרואה קצת מעבר למכוניות אוטונומיות?
כן. אני נגד מכונית אוטונומית כי אני אוהב לנהוג וחרד מהיום שבו זה ייאסר עלי. וזה ייאסר על כולנו, כי מי שהחליט שרכב אוטונומי זה טוב, בהכרח לא אוהב לנהוג. כי אם היה אוהב לנהוג, כנראה היה זורק את הרעיון הזה לפח הזבל.
בני אדם עושים שטויות כי הם רק בני אדם. טועים לפעמים. יש להם רגשות, מצב רוחם מושפע בקלות מאירועים סביבם ומשפיע על תפקודם. הם לא יעילים.
מחשבים ומכונות עושים כמעט הכל מהר וטוב יותר מבני אדם, והעתיד, לפחות לדעתי הוא מאוד קודר. מכונות יעשו כמעט הכל במקום אנשים - לא רק מכוניות אוטונומיות אלא כמעט כל מלאכה.
על נהגי מוניות/אוטובוס/משאית אני כבר לא מדבר. הם הראשונים שייעלמו וייזרקו לרחוב.
תחשבו על פקיד אוטומטי שעובד 24/7. לא מתעייף, לא טועה, לא שובת, לא חולה. ואין גם מה להתווכח איתו.
תחשבו על מורה ממוחשב. יעיל, סבלן, ממוקד. לא חולה, לא שובת, לא מתלונן על שכר נמוך.
או שוטר מכאני נטול רגשות שמסייר, תופס, שופט ומוציא לפועל בו זמנית. הכל ברחוב. בו במקום. מאוד יעיל. וגם חסכוני.
או רובוט-שף שלא מדבר לעגבניות ולתפוחי אדמה כמו אייל שני, אבל חותך סלט מהר ממנו, מבשל טוב ממנו ובסוף גם שוטף כלים.
גם מקצועות הייטק רבים ייתפסו על ידי רובוטים סופר-אינטילגנטיים. חכמים, מהירים ויעילים בהרבה מכל הייטקיסט תאב-אקזיט שכדי שייתן תוצרת, צריך לצ'פר אותו במשכורת שמנה, רכב צמוד, סמאטרפון, אופציות וקרן פנסיה. רובוטים שמתכננים ובונים רובוטים.
וכו' וכו'.
וכן - בסוף יהיה גם מחשב-על ששולט במערכת הגנה גלובלית, שולח מל"טים חמושים כדי להוריד מישהו דרך חלון חדר השירותים שלו וגם טילים גרעיניים על עיר בירה של מדינה אחרת כאשר הוא מזהה תוקפנות כנגדו.... להמשיך?... לא צריך להמשיך. זה יהיה הסוף.
לפני כמה ימים היה בטלויזיה ראיון עם פרופ' יובל נוח הררי, מחבר "קיצור תולדות האנושות". איש מדהים. הוא מתאר עתיד שבו רוב המקצועות שאנו מכירים פשוט נעלמים, עולם שנשלט על ידי אליטת גאונים שמפתחת טכנולוגיות מתקדמות, כאשר כל שאר האנושות הופכת לסוג של עבדים שלה. תדמיין לך את רוב האוכלוסיה מובטלת, מתקיימת על קצבת קלוריות יומית ועוסקת בשירותים עבור אותם גאוני הייטק נבחרים. נראה לך כמו משהו טוב? כן, זה טוב. טוב למי ששייך לאליטה ועושה אקזיטים. ומה עם כל היתר? כמה זמן לדעתך, יחלוף עד שההמונים יעלו על האליטה בכוח וייפרעו ממנה?....
זה נשמע כמו תסריט לסרטי מד"ב, אבל בשיטה הזו, שבה מכונות ומחשבים תופסים את מקומם של בני אדם, זה רק עניין של זמן עד שמכונות אינטליגנטיות (מי אמר סקיינט?) ייפתחו תודעה משל עצמן ויחליטו שבני אדם - חכמים או טפשים, עשירים או עניים, אליטה גאונית או המונים נבערים, הם מטרד עבורן. ואנחנו נגיע לזה יותר מהר ממה שאתם חושבים.
אני ממש חרד למה שיקרה למין האנושי כאשר מכונות יתפסו את מקומו. אז לדחוף שזה יקרה?... להאיץ את התהליך האסוני והנורא הזה?.... ועוד תמורת בצע כסף?.... תחשבו על הילדים שלכם ועל הילדים שלהם. המרדף הטכנולוגי הזה מריח מטימטום ברמות-על שרק בני אדם מסוגלים לו, והם גם ישלמו את המחיר על זה.
ועד אז - כל עיכוב או תקלה או פאשלה או אפילו אסון במהלך פיתוח רכב אוטונומי, הוא לדעתי המאוד אישית, סוג של ברכה גדולה. כן יירבו התקלות והעיכובים.
-
האדם מרדן מנעוריו.
כל פעם שמישהו חושב שהוא ישנה את חוקי הטבע בצורה קיצונית זה מתהפך לו חזרה בפנים.
אז תהיה עוד מלחמת עולם, תדולל האוכלוסיה והאנושות תחזור אחורה לנקודת התחלה אחרת כלשהי.
-
נו באמת, נבואות אפוקליפטיות יש לא מהיום. שום דבר לא חדש. אז מה?
אני כן מאמין שמתישהו תהיה פה שואה "אפוקליפטית" אבל אני לא חושב שזה יהיה בסגנון סקיינט אלא יותר בסגנון מקס הלוחם.
-
טוב אז צריך להתכונן. עם רכב נטול אלקטרוניקה שאפשר להסתלק איתו למדבר ולהסתדר שם עד שהכל יעבור..
מזכיר לי חבורות של ״שורדים״ באמריקה שם השגעון האפוקליפטי מתורגם כבר מזמן לתורה סדורה שבצידה ספר הדרכה שנמכר ב39.99 במבצע...
אסף.
-
אל תזלזל. נכון שזה נשמע מצחיק ספר הדרכה אבל לדעתי רוב הסיכויים שרובנו לא ישרדו לאורך זמן ללא מדריך כלשהו. שרידות לאורך זמן לא דומה לשרידות מיידית.
-
דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
-