תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
אין שום רכב בר השוואה לדאסטר בפרמטר של יכולות ביחס למחיר. בטח לא ביחס לקטגוריה שהוא משתייך אליה.
המחיר מקביל לג'ימני ידני. ג'ימני הוא רכב שטח אמיתי, אבל כל כך קטן! הוא לא רכב משפחתי ואבסולוטית לא רכב נוח.
המתחרה הכי קרוב בקטגוריה זה סובארו XV. עם כל אהבתי ל-XV, ומדובר באמת במכונית מעולה ובוודאי עדיפה משמעותית על הדאסטר בכביש בכל השוואה (למעט צריכת דלק), אבל דאסטר לועס ויורק את ה-XV בשטח.
התמורה למחיר בדאסטר היא לא פחות מאשר חריגה.
לגבי איכות ואמינות - כבר עבר מספיק זמן והצטבר מספיק נסיון כדי לקבוע שמדובר ברכב די אמין בסה"כ. בלאי ושבירות שאנחנו שומעים עליהם הם בעיקר פועל יוצא של שימוש חריג (שגובל באונס על ידי חבורה של סודאנים חרמנים במיוחד), שמהנדסי היצרן, אפילו אחרי לילה שמח במיוחד של סביאת ארגזים של צוייקה, לא העלו בדעתם שהיצירה שלהם תחווה....
אה, עוד דבר ששכחתי לציין: מערכת עצור-סע הבלתי נמנעת (צריך לבטל בכל נסיעה מחדש) מתנהגת לא רע בהתחשב בגיר הידני ומי שמצליח להתעלם ממנה לא היה מרגיש בעייה. היא גם יודעת להתניע מחדש בעצירות ארוכות כדי להפעיל את מדחס המזגן - מורגשת ירידה בתפוקת הקור לכמה שניות ואז המנוע חוזר.
אני אישית לא סובל את המערכות האלו ומצידי אפשר לתייק אותן לנצח יחד עם המובילאיי ברכבים של מישהו אחר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אה, עוד דבר ששכחתי לציין: מערכת עצור-סע הבלתי נמנעת (צריך לבטל בכל נסיעה מחדש) מתנהגת לא רע בהתחשב בגיר הידני ומי שמצליח להתעלם ממנה לא היה מרגיש בעייה. היא גם יודעת להתניע מחדש בעצירות ארוכות כדי להפעיל את מדחס המזגן - מורגשת ירידה בתפוקת הקור לכמה שניות ואז המנוע חוזר.
אני אישית לא סובל את המערכות האלו ומצידי אפשר לתייק אותן לנצח יחד עם המובילאיי ברכבים של מישהו אחר ...
הביטול של זה פשוט מאוד ..
אז בכלל מצויין :)
שלא יובן לרגע אחד לא נכון: מאוד נהניתי (למעט הגב, אבל זה מקרה פרטי שלי) מהדאסטר בחופשה ברומניה, חבילה מאוד מוצלחת.
הבחירה ברכב הפרטי שלי היא קודם כל בחירה בקטגוריה אחרת, שהולכת ונעלמת לצערי ...
רק שאתה לא תלך ותיעלם בסוף...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
(התנאים כללו: אוטוסטרדות על 150-170 קמ"ש, כבישי הרים מפותלים, שבילי יערות ומעט תנועה בין-עירונית נינוחה, סוג של..)
יפה שיש לך את האומץ להגיע למהירות כאלה ברכב הזה..
אם עשית 1:15 אז הוא באמת לא אוכל דלק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
טוב, סופסוף קצת זמן פנוי, אז חוב קטן: חוות דעת סובייקטיבית לחלוטין אחרי סופ"ש ברומניה עם 1100 ק"מ על דאסטר דיזל 4x4 דנדשה :)
צריכת דלק משולבת אמיתית, בתנאים רחוקים מאידאליים: 1:15
(התנאים כללו: אוטוסטרדות על 150-170 קמ"ש, כבישי הרים מפותלים, שבילי יערות ומעט תנועה בין-עירונית נינוחה, סוג של..)
שיכוך ונוחות בנסיעה בכבישים טובים: סבירה
שיכוך ונוחות בכבישים משובשים ושבילי יערות: טובה עד מפתיעה :)
התנהגות כביש במהירויות שאני מרשה לעצמי רק באוטוסטרדות בחו"ל אחרי איזו במוו או אאודי מובילה: מפתיעה לטובה, בלי שטויות, רעידות נדנודים ושאר מפחידים.
התנהגות בשבילים: כל עוד המצע יבש ללא דופי. כשהתחיל גשם והמצע הפך לחמאתי, הורגשו עיכובים בכניסה של בקרת העבודה לפעולה. לא נגענו בבורר המצבים - היה על אוטומטי כל הזמן. גם לא אתגרנו את מרווח הגחון, בכל זאת רכב שכור ...
בידוד רעש: טוב. גם רוח וגם מנוע
מושב נהג: לא הצלחתי למצוא את עצמי, יצאתי עם כאבי גב איומים. ה"תמיכה" המתכווננת בגב המושב בלטה הרבה יותר מדי בשבילי גם במצב הכי שקוע שלה. אבל הגב שלי לא מייצג ..
מערכת מולטימדיה: על מה הם חשבו לעזאזל, מה זה השטויות האלו ??
שימושיות ותא מטען: מצויינים למרות שלא נאלצנו לאתגר את הבגאז׳..
בסה"כ, מאוד נהנינו עם הרכב, לא אתגרנו אותו בשטח קשה מדי והוא מצידו סיפק את הסחורה בהנאה רבה :)
האם הייתי קונה כזה ?
פרקטית, זה רכב מאוד "נכון", אבל מעבר לסלידה המובנית שלי לקשרים של הדאסטר עם רנו ועם היבואן בארץ, אני מעדיף לנסוע ביומיום ברכב בעל יכולות שטח גבוהות יותר, שלא אחשוש לרדת איתו לכל שטח שרק יזדמן לי. וכן, אני יודע שזה עולה לי יותר ומוכן לשלם את המחיר.
רכב שכור, הגיע עם 1000 ק"מ על השעון, אני הייתי השוכר השני שלו ...
לפני שנים אחדות בטיול ג'יפים ברומניה, הינו 7-8 דאסטרים עשינו בשבוע כ-1500 קמ, בינעירוני, דרכי עפר, קצת בוץ, שטח מגוון וכמובן כבישים.
הממוצע של כולם היה כ-100 ליטר, כלומר 1:15.
תחושה משותפת לכולם הייתה הפתעה לטובה מהרכב.
זה היה קצת לפני שגיא התחיל עם השרשור המפורסם.
נשלח מהנייד שמתעקש "לתקן" את האיות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
יפה שיש לך את האומץ להגיע למהירות כאלה ברכב הזה..
אם עשית 1:15 אז הוא באמת לא אוכל דלק
באמת מסקרנות ...
למה אתה רושם ׳ברכב הזה׳...?
מה יש ברכב הזה שהוא מפחיד אותך ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
באמת מסקרנות ...
למה אתה רושם ׳ברכב הזה׳...?
מה יש ברכב הזה שהוא מפחיד אותך ?
בשום רכב שלפי היצרן המהירות המקסימלית היא 170 לא הייתי מתקרב למהירות הזאת
נסעתי לפחות 300 אלף ק"מ בשנים האחרונות על רנו פלואנס ולא עברתי את ה 150
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
אם בשום רכב אז למה דווקא ׳ברכב הזה׳...?
אני אישית גם ל150 לא הגעתי ..
אבל למה אתה מתיחס לרכב ספציפית .. אני סקרן.
בתור אחד שראה את המספר הזה ברכב לכאורה, אני יכול לומר כמה דברים -
1. זה מרגיש מאד לא יציב בשל קלילות הרכב. יש לי גולף להשוואה שיושבת הרבה יותר טוב על הכביש במהירויות כאלה וצפונה. וכמובן רכבים אחרים מהעבר וההווה בקטגורית רכב משפחה ולא רכבי ספורט טהורים.
2.לרכב הזה אין אמצעי הגנה סבירים... בקושי 4 כריות אויר ופח דק כמו של סמוראי... לפחות בתחושה, יש שיגידו שזה טוב שהמכה תספג בפח, אני אשמח לקצת יותר. לא כיף...
רכב קליל?
הוא שוקל 1300+-ק"ג כתלות במנוע/מערכת הנעה - כמו גולף.
מהירות מירבית?
בין 170-200קמ"ש, כתלות במנוע.
בנוסף, נדב נהג על הדגם החדש יותר, לא על הדגם של גיא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
רכב קליל?
הוא שוקל 1300+-ק"מ כתלות במנוע/מערכת הנעה - כמו גולף.
מהירות מירבית?
האוטו שוקל ריק 1400 +/- ( והחדש לא הרבה יותר מזה, עשרות בודדות של קילואים )
אני לא עברתי ( בחלום ) 155 .. אבל עד המספר הזה ( נגיד ) האוטו היה יציב מאד ולא מעופף ולא משייט ... - עם קפיצים קשיחים ..
אני לא חושב שהמהירויות הללו נעימות לאוטו ולנוסע .. אבל לא הרגשתי איזה פחד שהאוטו ממריא עוד שניה או משהו לא יציב / לא נשלט / ...
( אם הייתי נוסע ככה .. ואני לא ! )
מצד שני, מה אני מבין ..
תכלס, לא שאלתם .. אבל אני עדיין מאוהב באוטו ונהנה מכל נסיעה .. קצרה וארוכה. לאחרונה זכיתי ( תודה לאתיופים ) בנסיעה מאד איטית ומאדד ארוכה ( כמה שעות ) .. יצאתי מהאוטו קצר רוח אבל ללא כאבים / איברים שנרדמו בדרך וכו' ..
המהירויות האלו הן לא הסביבה הטבעית שלו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
המהירויות האלו הן לא הסביבה הטבעית שלו...
לא, הן לא.
סביב 100-120 אני הכי מרגיש נוח שם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
רכב קליל?
הוא שוקל 1300+-ק"ג כתלות במנוע/מערכת הנעה - כמו גולף.
מהירות מירבית?
אתה טוען שהכל בראש? אני זורם עם הטענה ומוסיף שגם הכל בתחת, תחושת תחת....
ואני גם אוהב את הדאסטר שלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אתה טוען שהכל בראש? אני זורם עם הטענה ומוסיף שגם הכל בתחת, תחושת תחת....
ואני גם אוהב את הדאסטר שלי
ממש לא, ואני אפילו לא מתווכח על הטענה שלך שהדאסטר לא סימפטי במהירות גבוהות. :)
אני רק אומר שלא תמיד הפקטור של משקל/נתון על מהירות סופית במפרט היצרן רלוונטי.
לדוגמה משפחתית גדולה כדוגמת סופרב/פאסאט ואם עולים קצת אז וולוו/מרצדסים וכו', מרגישות נהדר(לפי מקורות זרים) במהירויות שיכניסו אותך בארץ למעצר מנהלתי. הרבה יותר מכל SUV/ג'יפון מודרני. כאשר לרוב הן בכלל שוקלת פחות או אותו הדבר.
זה עניין של כיול מיתלים .. לא יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
ממש לא, ואני אפילו לא מתווכח על הטענה שלך שהדאסטר לא סימפטי במהירות גבוהות. :)
אני רק אומר שלא תמיד הפקטור של משקל/נתון על מהירות סופית במפרט היצרן רלוונטי.
לדוגמה משפחתית גדולה כדוגמת סופרב/פאסאט ואם עולים קצת אז וולוו/מרצדסים וכו', מרגישות נהדר(לפי מקורות זרים) במהירויות שיכניסו אותך בארץ למעצר מנהלתי. הרבה יותר מכל SUV/ג'יפון מודרני. כאשר לרוב הן בכלל שוקלת פחות או אותו הדבר.
יש גם עניין של צמיגים יותר רחבים ומרכז הכובד שלהם יותר נמוך ונותן יותר יציבות