אולי זה דורש שרשור חדש אבל מה אפשר לעשות כדי לשפר את ההגנה הפסיבית ברכב ישן ?
לנסוע תמיד עם ציוד במשקל טון?
לחבר חתיכת מעקה בטיחות לפגושים?
למלא את כל החללים בהיקף הרכב בחומר מוקצף כלשהו?
Printable View
אולי זה דורש שרשור חדש אבל מה אפשר לעשות כדי לשפר את ההגנה הפסיבית ברכב ישן ?
לנסוע תמיד עם ציוד במשקל טון?
לחבר חתיכת מעקה בטיחות לפגושים?
למלא את כל החללים בהיקף הרכב בחומר מוקצף כלשהו?
משהו שונה, טרופר שהיתנגש במיקסר בטון(ככה מסרו לי), לא קרה כלום לנוסעים, מה היה קורה אם היה מדובר במכונית פרטית חדישה?
קובץ מצורף 121884קובץ מצורף 121885
מה קרה למערבל בטון ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מניח שזה נאמר כבדיחה, אבל רק למקרה שלא, להוסיף מטען לרכב מקטין לא רק את הבטיחות האקטיבית (יותר עומס על הברקסים והמתלים) אלא גם את הפאסיבית.
הסיבה שרכב כבד יותר הוא עמיד יותר בהתנגשות עם רכב קל היא שהמשקל הנוסף מושקע בשילדה, בכלוב נוסעים ובמכלולים קורסים חסונים יותר מהרכב השני.
הוספת משקל בצורת מטען רק מגדילה את הדרישות מהמכלולים הקיימים ומקטינה את היתירות שלהם, שלא להזכיר גם שהמטען עלול לעוף בחלל האוטו.
קחו מקרה הפוך של תאונה קטן וגדול,
אשתי נהגה ברנו קליאו שנת 2001, דיזל במקרה אבל לא רלוונטיי לתאונה.
נכנס בה טרנזיט הסעות מאחור.
היא עמדה בצומת, והוא בא מאחוריה, לא שם לב שהיא עומדת בצומת (האמת מקום די מוזר)
קיצר.... לא עצר....
הקליאו עף כמה מטרים קדימה, נמעכה הדלת האחורית שבמקור מעט עגולה למצב ישר לגמרי, הטמבון נפגע וכסא הנהג קרס.
במחיר האוטו כלום וחצי זה נחשב טוטאל לוס.
אבל, החלק המעניין, שגם הטרנזיט נמעך הרבה,
עד קצת אחרי הנהג שבקושי הצליח לצאת ההריסות סביבו.
המנוע עף מתחת לאוטו, לגמרי החוצה מהתושבות שלו.
היא קמה והלכה לשבת בצד. בוכה על האוטו.
הגררירס לא הבין באיזה קיר הטרנזיט נכנס ולא האמין שזה כל מה שקרה לקליאו.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
אז זה כנראה עובד.
אגב.... היום בכניסה לכביש 6 מ443,מזדה 6/3 הפכה טרנזיט כזה על הגג.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
https://www.ynet.co.il/articles/0,73....html#autoplay
אז יש מסקנות .. הבעיה עם המשטרה והפרקליטות פה שיש גם חשש שהם ניכנסים בבחור הזה כי השני מת .. אי אפשר להאשים אותו.
לא אומר שנהג הטויוטה לא אשם .. רק ש ..
רק שבוע לפני זה, אוטובוס מחק באותו כביש משפחה אחרת. על זה לא היה פולואפ של התיקשורת, לא דווח על ממצאי התחקיר ועל כתבי אישום. מוזר...
ואולי יש כאן קונספירציה נגד נהגי ג'יפים (לא באמת).
יותר ברצינות - אמנם זו הייתה הטענה הראשונית של הנהג, אבל האם היא נבדקה והוכחה? ואם היה כשל טכני, זה לא מהשמיים. מדובר באוטובוס שמסיע נוסעים ומדובר בנסיעה בתנאים רגילים ללא איזו טענה לפגעי טבע מיוחדים. אף אחד לא אחראי לתקינות? אוטובוסים נוסעים עם צמיגים או מערכות היגוי לא תקינות? אף אחד לא צריך להיות מואשם במיקרה הזה? הכל כתוב מלמעלה?
היה לפני מלא שנים איזה ארוע עם אוטובוס שהחליק על רסק עגבניות או משהו .. ואז התברר שלא היו לו בלמים ( נדמה לי ז'ק יוליזארי )
ואז נכנסו באם אמא של משאיות ואוטובוסים ..
אולי הפעם באמת לא היה כלום ..
עריכה: הנה
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...336734,00.html
לציי רכב יש קצין בטיחות, רוצה להאמין שהדברים ניבדקו, ושללו את הגורם של כשל/פגם טכני כלשהו... אחרת יש לא מעט רכבי הסעות שהם "פצצה מתקתקת" על הכביש שחלקן מסיעים את ילדינו.
אם אני מבין נכון את מה שפרסמו, התאונה לא קשורה בכלל לטמבלפון (וגם לא הייתה מתרחשת אם הרכבים היו אוטונומיים), רק אומר...
מה שכן, מאז התאונה והדיון שבעקבותיה אני ממש מקפיד להרחיק ממני את המכשיר כשאני נוהג.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
לא ברור מה אתה רוצה להגיד. אתה מתכוון לנהג ברנו שנהרג בתאונה? ואם כן, במה היה אפשר להאשימו?
בכל אופן, ציטוט של התשקורת כתבי אישום מפילה הרבה אנשים בפח שרואים בכך איזושהי גושפנקה,. כאשר למעשה יש לראות את הדברים האמורים רק כטיעונים של צד אחד של המתרס ושכל מטרתם היא לזכות במשפט. הקשר בין הדברים שנכתבים בכתבי האישום לבין האמת, הצדק ואפילו העובדות, הוא מקרה בהחלט. על דיוק אין מה לדבר כלל.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
עם הסיפא של דבריך אין לי אלא להרכין ראשי בהסכמה אילמת.
תמונה שעלתה בחמ׳ל ...
הרכב שנפגע. נראה לי כמו איוניק. האם נכון ?
ציפיתי שרכב כזה חכם יצליח להאיט ולשמור על הנתיב ...
אם אכן .. זה קצת מחליש את הטיעון של רכב חכם טוב בתאונה שאפשר למנוע.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9e18798141.jpg
בירידה מערד לים המלח.