5 קבצים מצורפים
תגובה: נשר'קה ( סמוראי ארוך ) 87/88 של פסח הירשפלד .
קובץ מצורף 128099קובץ מצורף 128100קובץ מצורף 128101קובץ מצורף 128102קובץ מצורף 128103
לאחר תהליך של מס' חודשים , השגת הפריטים ( חלקית , חסר עדיין 2 חישוקים 5"-16" ) בארץ ובחו"ל , והסרת חלודה מהחישוקים , ירדו היום במזל טוב לבוץ ולשטח. השתמשתי ב - 2H/2L כדי לבדוק אחיזה , היתה מספקת לניסוי ראשוני.
6 קבצים מצורפים
צמיגיי : 7.00-15 SKID POWER CHEVRON
אריאל : יובל , אתה נוסע עם ה"SKID POWER CHEVRON" הזה על הכביש?
אסף : " אבל נראים לי נחותים ברוב מתארי השטח מצמיגי שטח מלא רגילים. "
לכולנו יש שריטות כאלו ואחרות וגם לי והרבה. הרכב אצלי 14 שנה ולפני כ-12 שנה הכנסתי לו ברשיון מידת צמיגים 7.00-15 שהייתה באוטודאטה של cj5 . צמיגים במידה הזו מגיעים בגדלים/גבהים שנעים בין 29" - 31" . אני משתמש לרוב בצמיגים לא רחבים וגבוהים . כשהמידות שהאוטודאטה מציע לי הן : 195/14 , 195/15 , 205/70 , 6.00-16 אין לי עניין לחזור למידות קטנות ואפילו לא מעוניין להתחיל לחפש קומבינה להכניס 235/75/15 , מידה שההיצע שלה/המבחר בה יותר גדול , אבל רובם / כולם צמיגי פוליאסטר , חומר שאני לא אוהב.
שילוב של 2 גורמים בעיקר גורם לי להעדפה לצמיגי ניילון חקלאות/צמ"ה :
א : מדובר בסמוראי 87 בן 33 שמה שלא תעשה לו , ועשיתי לו - קיבל מערכת מתלים/בולמים חדשה לפני כ - 1/2 שנה - ישאר עדיין סמוראי , לא ל"ק , לא דיסקו ולא פורסטר בנוחות ושקט בנסיעת כביש.
ב : קטונתי , אבל לא שמעתי עדיין על הצמיג שטח המושלם שיהיה חזק פיזית בשטח , קל משקל , לא רועש בכביש ומקל על צריכת דלק בכביש. בכל בחירת צמיג אנו עושים פשרה כזו או אחרת. הרכב הוא לא בשימוש יוםיומי ומשמש לטיולים/כייף בלבד. לכן כפי שציינתי בעבר בשרשור זה , כמי שעבד בעבר בחשמל מ"ג בכריית מנהרות , יצא לי לראות שם ובאתרים אחרים עם אילו צמיגים עובדים כלי צמ"ה וזו בחירה שלי לממש/לנצל יותר או לתת דגש להנעת ה-4x4 גם אם יבוא על חשבון ה-2x4 .
בפעם הראשונה שהרכבתי אותם , זה היה בחצבה , שינעתי אותם לשם עם רכב אחר. טיילתי אתם בשטח ונבדקו לאחר מכן בכביש. מודע לזה שאין להם חריצי אורך/ניקוז למים ומתנהל איתם בהתאם - בימי גשם מוחלפים לסטים אחרים.
אסף : בהקשר להערתך . בוא נחלק ל-2 חלקים : חומר ופרופיל . מבחינת חומר , מאחר שמדובר בצמיגי ניילון , וכפי שצוין במדריך ג'יפולוג לצמיגי שטח ובמדריכים אחרים , הניילון הוא חומר חזק מהפוליאסטר ולכן הוא משמש בכלי צמ"ה/חקלאות להבדיל מהפוליאסטר שבשל גמישותו שרבה יותר כנראה משל הניילון משמש יותר רכבים פרטיים וחלק מצמיגיי 4x4 . ולראייה : צמיגי זיבארים שיש לי בעבודה של ATG ( אלייאנס לשעבר ) ומקסיס הם צמיגיי ניילון , כמו גם משאיות צבאיות וכנראה גם אזרחיות שנדרשות לתנאי שטח קשים יותר מאספלט. זהו חלק מהבונוס ( שיש לו מחיר ) של צמיג קשוח יותר 6-8p.r/ply שאתה יכול לנוע אתו בפחות פחד בזמן שאני קורא כאן דיונים על מותגים כאלה ואחרים , למי יש 2 או 3 שכבות בדופן/סולייה.
הצמיגים הם מ-34/18 . מצ"ב תצלום של 2 סוגי צמיגים ניצבים אחד מעל השני . אני הזמנתי מהיבואן את הדוגמה התחתונה . הגיעה העליונה . אין קוביות ( שיתלשו/יתפרקו ) אלא פרוסות רוחביות/שברון/CHEVRON . נסעתי אתם בדרום , חצבה/סובב , מעלה הנחש הצמא , ירדו את זיק , משלט 21 , ומעלה יאיר . כשהתבצעה הפחתת לחץ אויר ל-10-15psi , נתנו אחיזה יפה ומעלה , ללא פרפורים. בטיול בדרום נסעתי בתחילה 2x4 LOW כדי לבדוק את האחיזה שלהם . הייתה טובה עד שהפסקתי עם זה כי כאב לי להפעיל את כל המאמץ על הגל הינע אחורי/ביצה אחורית/ציריות אחוריות . אני גם הרגשתי אבל גם אחיין שלי שעבר לטנדר סמוראי עם BF M/T OR A/T אמר לי שבזמן שה-BF פרפרו קצת ה- CHEVRON נשארו צמודים לקרקע.
נראה לי שהצרכים, הדרישות ונקודות העבודה של כלי צמ"ה/חקלאות שונות מרכב כביש/שטח קל לטיולים.
לא התייחסת לשאלות בדבר הנסיעה בכביש (שגם ברכב טיולים ארוכה יותר מהנסיעה בשטח).
אך תודה רבה על התגובה המפורטת והרצינית.
ואם אתה עשית את המחקר שלך ואתה מרוצה אז קטונתי.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
לא התייחסת לשאלות בדבר הנסיעה בכביש (שגם ברכב טיולים ארוכה יותר מהנסיעה בשטח).
התייחסתי בעקיפין , אולי לא בפרוט : הם רועשים מוות , בפעם הראשונה שהרכבתי אותם , נאלצתי להוציא אטמי אוזניים ולהרכיב אותם , אבל שוב, מדובר בסמוראי שרועש גם כך. עד מהירות 10-20 קמ"ש ( באספלט )הם רועדים/מווברצים בגלל הפרופיל/תבליט , מעל מהירות זו , במהירויות שאני נוהג והרכב מסוגל להן לאחר התקנת קיט הפחתה בטרנספר הם נוהגים , בהרגשתי כצמיגים רגילים. מאחר ומדובר בסמוראי 87 עם סרנים צרים שעבר הגבהה , אני גם לא לוקח אתו סיבובים בכביש באותה מהירות שאני עושה עם רכב פרטי. אצלי זה גם רכב נוסף שמשמש לטיולים בלבד .
אם הרכב שלך הוא כמופיע בסמלון ( פאתפיינדר ? ) ולו גם אם משמש כרכב טיולים בלבד , צמיגים כאלו על הכביש יקלקלו את כל הנוחות/יתרונות כביש ששילמת עליהם טבין ותקילין ואין בסמוראי.
לא תמיד לחיוב , צריך שריטה עמוקה כמו שלי , כדי לשלם על הכביש ( הצמיגים כבדים באופן יחסי מבחינת משקל , אבל שוב מאחר שמשמש לטיולים בלבד , מוכן באהבה לספוג את עלויות הדלק בגין המשקל ) את המחיר על התמורה שהם נותנים בשטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
נראה לי שהצרכים, הדרישות ונקודות העבודה של כלי צמ"ה/חקלאות שונות מרכב כביש/שטח קל לטיולים.
במקומות שאני לפחות עבדתי( כריית מנהרות ) , עם כלי צמ'ה , תנאי/תוואי השטח היו דומים או גרועים יותר , סכיני אבנים אחרי פיצוץ , וצמיגי הניילון של שופל ופירקיות היו שורדים אותם.לכן מעדיף את הניילון על פוליאסטר.
אני עבדתי באיזור דומה 3 שנים תמימות עם dmax וצמיגי bf at. מפזז בין d8 למכבש רגלי כבש .. באגרים ופטישים.. 0 תקרים.
רק אומר...
יש לדעתי איזו כתבה על זה בדפי האתר...
פיקוח צמוד על הרחבת העיר ראש העין ושינוע ופיזור סלעים ואדמת טרשים מנחל שילה למחצבות משוקמות...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
במקומות שאני לפחות עבדתי( כריית מנהרות ) , עם כלי צמ'ה , תנאי/תוואי השטח היו דומים או גרועים יותר , סכיני אבנים אחרי פיצוץ , וצמיגי הניילון של שופל ופירקיות היו שורדים אותם.לכן מעדיף את הניילון על פוליאסטר.
אתגר שונה למדי ממה שהרכבים שלנו פוגשים.
מה השלב הבא, רשתות צמיגים?
כפי שכתבתי תנאי העבודה והדרישות של כלי צמ"ה שונים משל רכב כביש/שטח שיוצא לטיול.
אבל נעזוב בצד את ההיתנהגות בשטח, הרעש והנוחות.
עדיין, אלא אם תאמר שאתה מתנייד על עגלה, אתה מין הסתם נוסע כ200 ק"מ על האספלט כדי לטייל בשטח כ70 ק"מ ביום ואז חוזר את אותם 200 ק"מ.
כבר דוסקס כאן רבות על הנחיתות של רכב שטח על צמיגי שטח מלא מול צמיגי כביש. עדיין אותם צמיגים עברו איזו שהיא תקינה ועומדים בסף מינימאלי לנסיעה בכביש.
הצמיגים שלך אני מנחש לא עברו תקינה לנסיעה בכביש ומיועדים לנסיעה במהירות נמוכה.
אז אם אתה נוסע במהירות מקסימלית של 60 קמ"ש הכל בסדר. אבל אם אתה נוסע במהירות גבוהה בכביש בין עירוני אז אתה מסכן לא רק את עצמך אלא גם את האחרים על הכביש.
זו דעתי.
ואותם כלי צמ"ה מנויידים על מובילים.
יובל מה המהירות המותרת לצמיגים האלו? אם הם מיועדים לצמ״ה ולטרקטורים, זה לא מסכן לנסוע איתם כביש בין עירוני, גם במהירות סמוראי (80?) ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
יובל מה המהירות המותרת לצמיגים האלו?
Sent from my iPhone using Tapatalk
40km/h~
השאלה היא לא האם הצמיגים האלו טובים יותר מאחרים (שזה מה שבדקת, ואני זורם איתך רגע שאתה צודק והם טובים יותר באחיזה בשטח ובעמידות), אלא איפה בדרישות שלך הצורך בצמיג הזה מחויב המציאות ואתה לא יכול להסתפק בצמיג שוח מלא איכותי ותקני אחר.
אחר כך עולה השאלה האם התועלת שאתה מקבל מהצמיג הזה ביחס לדרישות שלך שווה את הסיכון שאתה לוקח, ופה אני חושב שהתשובה בכל מקרה שלילית, כי הסיכון אינסופי. צריך רק בלימה כושלת אחת באיזה עקלתון בירידה כשמשהו מרוח על הכביש, ואתה משלם מחיר כבד מאוד.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
סליחה שאני מתפרץ לדיון.
קשה לי להתגבר על תחושת אי הנוחות בתגובות ליובל (תסלח לי יובל שאני קופץ).
משבוע שעבר, היו לא מעט תגובות בכ-3 שירשורים שונים, שמעוררות תחושה של התקפה על יובל.
אני מרגיש עם זה אי נוחות, גם מפני שבאופן כלשהו הייתי מעורב בזה (עניין המסלול וההבהרות (מעלה יאיר - מצוקי דרגות) וגם כי הוא באמת הכי בסדר בעולם - הוא משתף את כולם בתובנות שלו ונותן את כל המידע שיש לו כמיטב יכולתו ומנסה לתרום תרומה אמיתית לפורום.
גם אם פה ושם אפשר להתווכח על הניסוח , באמת לא מגיע לו שימשיכו להתקיף אותו ואת שיקול הדעת שלו.
ולעניין הצמיגים - הוא הצהיר במפורש כמה פעמים שהצמיגים שלו זה שריטה אישית ושהוא מודע לבעיה הבטיחותית ונזהר
וכל המגיבים ממשיכים להציק ולתקוף אותו (ושוב, אני מדבר על התחושה שלי - אני לא מכיר את יובל באופן אישי).
אם חושבים שקורא כלשהו עלול לטעות ולהתקין צמיגים כאלו בלי שהוא מודע לסיכון, אפשר לכתוב את זה במפורש ומספיק פעם אחת.
לחזור ולשאול ולרמוז ולהגיד ששיקול הדעת לקוי, זה חסר תועלת ומפספס לגמרי את המטרה וגם (לדעתי) פוגע אישית ביובל על לא עוול בכפו - זה לא מגיע לו.
למען הסר ספק, ברור לי שלא מדובר בקנוניה ושאף אחד מהמגיבים לא התכוון לתקוף, או חשב שכך זה יוכל להתפרש.
5 קבצים מצורפים
יואב אני מאוד מזדהה איתך, לתחושת האי נעימות וסוג של עליהום.
ולצד זה גם מאוד מתחבר להערות החוזרות.
לא כל יום אדם מפרסם שהוא עושה שימוש בצמיג שכתוב עליו מפורשות שהוא לא מתאים לשימוש בכביש.
ולמרות הפירוט וההסברים של יובל.. אי אפשר להאשים את הקהל שמגיב ולא משתכנע...
יש משהו כמעט תמוהה בבחירה בצמיג פג תוקף, במידה שנכחדת מהעולם, בחומר שכמעט נכחד מהרכבים שלנו, פרופיל שימוש של עגלות וטרקטורים...
וזה לא שאין ברירה,
יש צמיג ניילון, במידה הנל, מיצרן רציני.. קשוח ביותר.. לא פחות מהצמיגים של אליאנס הללו, מורשה לנסיעה עד מהירות 120קמ"ש.
היה לי ניסיון איתו של 15k ו3 שנים על הסמוראי, הוא גם לא מצטיין על הכביש ורועש.. ורועד ומווברט... אבל הרגשתי יחסית בטוח איתו.
מה שאני בא לומר... שכשאתה מפרסם דברים שנתפסים כלא מקובלים... טבעי לצפות לתגובות נוקבות כאלו.
ושוב, אני מתנצל אם זה נשמע תוקפני... זו לא הכוונה ואני מתנצל אם זה נשמע ביקורתי או מתחסד.. אין לי על מה .. גם אני נוסע בסמוראי לא סטנדרטי בלשון המעטה.. עם טיפונת פחות פשרות על הכביש הציבורי... לפחות על הנייר.
קובץ מצורף 129202קובץ מצורף 129203קובץ מצורף 129204קובץ מצורף 129205קובץ מצורף 129206
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
ולמרות הפירוט וההסברים של יובל.. אי אפשר להאשים את הקהל שמגיב ולא משתכנע...
הנקודה היא ש(להבנתי)יובל לא בא לשכנע אף אחד שהפתרון שלו הוא הכי טוב לכולם, אלא רק שזה מה שעושה לו הכי טוב על הנשמה כרגע והוא רצה לשתף בזה את הקוראים.
הוא לא התכוון לשכנע אף אחד שזה הפתרון הכי נכון לכולם ולכן אין טעם להתווכח עם שיקול הדעת של יובל .
לדעתי, בתגובה שלך, יש אלטרנטיבה חוקית וראויה ואינפורמטיבית עבור קוראים ולכן היא הרבה יותר מתאימה לשירשור מתגובות אחרות שהופיעו
"משתכנע" הייתי צריך לשים במרכאות..
ברור לי שהוא עושה מה שטוב לו בנשמה.. והוא לא באמת צריך לשכנע אף אחד בבחירותיו...
לא באמת לשכנע.. אבל זה נראה ונשמע מסוכן ולא מסתדר לכולם בעין בבמה הציבורית.
נשר'קה ( סמוראי ארוך ) 87/88 של פסח הירשפלד .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
יש משהו כמעט תמוהה בבחירה בצמיג פג תוקף, במידה שנכחדת מהעולם, בחומר שכמעט נכחד מהרכבים שלנו, פרופיל שימוש של עגלות וטרקטורים...
אורי , המידה אולי באמת נדירה/בעייתית : 7.00-15 , שבוע 34/18 הוא טרי יחסית ולא פג תוקף. זו המידה שמופיעה ברשיון הרכב וכמו שציינתי , לא מתכוון להשקיע אנרגיה כעת בשינוי מידה. המקסיס קרוואלר שצילמת הוא במידה 7.00-16 .אם אתעניין בהם ,אחפש במידה שלי ( 15" ) . אודה לך אם תוכל להפנות אותי למי שמחזיק/מייבא. ישנו צמיג שטח נוסף , ניילון , לכביש/שטח , פרופיל נאטו , היה לי בעבר , חדשים של אלייאנס לפני כ-16 שנים , לא מוגבל מהירות (ביחס לסמוראי ) שאותו אולי ארכוש .
BKT 6060.
יואב , תודה על סובלנות.
תודה על התיקון יובל.. תסלח לי אבל זכרתי שאספת כאלו מכל הבא ליד... אז תתחדש על הגומי הרענן...
ובכל זאת, לצד תאריך הייצור כתוב עליו לא לשימוש בכביש?
שנית, אני רכשתי את הצמיגים מזוארץ בתל אביב.
1 קבצים מצורפים
בתחתית של כל דף באתר הזה כתוב כבר עשרים שנה אותו טקסט:
קובץ מצורף 129210
אז שחררו!
צודק..!. כבר עשור שאני עם הtaptalk...שכחתי מהאזהרה הזו בכלל..