אתמול קראתי על מוטציה חדשה בדרום אפריקה, מדבקת מהר יותר מהבריטית..
ואז כתב מישהו שלסינים יש קטן, לבריטים בינוני, ולאפריקאים גדול...... התכוון כנראה לגודל המוטציה.:)
Printable View
אתמול קראתי על מוטציה חדשה בדרום אפריקה, מדבקת מהר יותר מהבריטית..
ואז כתב מישהו שלסינים יש קטן, לבריטים בינוני, ולאפריקאים גדול...... התכוון כנראה לגודל המוטציה.:)
בהחלט, אולם מאחר שהסיכון מהחיסון הוא קטן בכמה קנה מידה הוא הופך לרמה זניחה...
בתאכלס, מי שטוען שהוא לא הולך להתחסן מהסיכון הגבוהה למות מתאונת דרכים בדרך + להידקר בגלל החניה + להידקר בגלל התור, אני אעריך את ניהול הסיכונים שלו הרבה יותר ממי שיטען שהוא לא מתחסן מהסיכון הנובע מהחיסון עצמו בלבד...
טוסו להתחסן....ותשחררו אותנו כבר מהמסיכות המזורגגות האלה....
טל.
אני רק מקווה שלא אצטרך לחכות עד גיל 60 עד שאוכל לקבוע תור לחיסון ... אם מישהו שומע על חיסונים פנויים איפשהו בקופ"ח מכבי, אשמח לקבל הודעה פרטית [emoji849]
מכבי קופת חולים מסודרת ( יחסית לכללית , מאוחדת ,...)
מנהלים את זה כמו שצריך
לא תקבל הודעות על עודף ולא מחסנים צעירים
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא מדוייק. זה נכון לחיסונים ה"קלאסיים", אבל החיסונים של פייזר ומודרנה עובדים אחרת. הם לא כוללים את המתחזה לווירוס אלא קוד גנטי שחודר לתאי הגוף שלנו וגורם להם לייצר את המתחזה ולהפריש אותו החוצה, ומשם מתחילה התגובה החיסונית.
מה כבר יכול לקרות ?
https://youtu.be/a3gMagQuwYI
סלוגן נולד, אולי נכון לשנות את הכותרת:
מתחסנים או מתחזקים...
Asaf-a
אסף.א
רוצה לשתף בתוצאות מחקר שהסתיים השבוע.
https://www.biorxiv.org/content/10.1...451v1.full.pdf
שתי פסקאות שדי מסכמות את העניין לדעתי:
In conclusion, we have shown that the authentic SARS-CoV-2 virus, if constantly pressured, has the ability to escape even a potent polyclonal serum targeting multiple neutralizing epitopes.
These results are remarkable because while escape mutants can be easily isolated when viruses are incubated with single monoclonal antibodies, usually a combination of two mAbs is sufficient to eliminate the evolution of escape variants and because SARS-CoV-2 shows a very low estimated evolutionary rate of mutation as this virus encodes a proofreading exoribonuclease machinery.
Fortunately, not all plasma and mAbs tested were equally affected by the three mutations suggesting that natural immunity to infection can target additional epitopes that can still neutralize the PT188-EM variant. Therefore, it will be important to closely monitor which
epitopes on the S-protein are targeted by the vaccines against SARS-CoV-2 that are going to be deployed in hundreds of millions of people around the world.
אני מאמין בבטיחות של החיסונים, לא במאה אחוז אבל המלצתי להורים שלי להתחסן...
כמו שכתבתי קודם, החשש שלי הוא דווקא מתוצאות לא צפויות של התחסנות מסיבית של כלל האוכלוסייה. פעם אחת בגלל חשש ממחסור בחיסונים לאלה שפגיעים יותר, ופעם שניה בגלל שאולי פעולה בקנה מידה כזה עלולה ליצור שרשרת שאת סופה קשה לחזות.
במחקר שצרפתי הראו שבסביבה בה יש נוגדנים מסוג מסוים הנגיף מסוגל לפתח באופן די יעיל מוטציות שמאפשרות לו שרידות מאוד גבוהה (100% או קרוב לזה). הטריגר במחקר היה הפלסמה הכי יעילה שהם מצאו, אבל כשהכניסו את הנגיף שעבר מוטציה יחד עם פלסמה מסוג אחר השרידות של הנגיף היתה נמוכה יותר, וזה מדמה בעיני טוב יותר מצב טבעי ולא מצב של חיסון.
חשוב לומר שאנחנו עדים עכשיו להתפתחות טבעית של שני זנים חדשים של הנגיף.
עריכה:
מבחינתי הדיון הזה הוא דיון, בטח שלא המלצה. אני שמח להשמיע את דעתי ושמח לשמוע דעות של אחרים, אפשר ללמוד מזה המון.
Sent from my LM-V450 using Tapatalk
ניסיתי לכתוב את מה שאני מבין מזה, אני לא מהתחום כך שאשמח אם מישהו יתקן.
הראו שכשהנגיף נמצא בסביבה של נוגדנים מסוג אחד, מתפתחת די מהר מוטציה שעמידה לגמרי בפני הנוגדנים האלה, וכאשר הסביבה מגוונת מבחינת סוגי הנוגדנים זה לא קורה.
האם הנוגדנים שנוצרים בתגובה לחיסון הם מגוונים כמו שקורה בהתחסנות טבעית (הם השתמשו בפלסמה של מחלימים מקורונה)? מאוד יכול להיות שכן, אבל אם לא אז אני מניח שיידרש לכל הפחות עדכון תוכנה כל תקופה או משהו.
Sent from my LM-V450 using Tapatalk
בגוף שלך יש נוגדנים מכמה סוגים ברגע נתון.
הערב התייחסו אנשי מקצוע בארץ וציטוט של אנשי מקצוע מחו״ל בתחום לגבי המוטציות ונאמר שההבדלים כרגע הם יכולת ההדבקה, אבל הנוגדנים לא השתנו.
אז כרגע החיסון תקף גם להן.
וחשיבות החיסון עולה כדי לנסות לצמצם כמה שאפשר מוטציות כי כשאתה מצמצם את תפוצת הנגיף, בהכרח צמצמת אפשרות למוטציות.
הבעייה היא שה'היפים מתנגדי חיסונים' כמו שאתה קורא להם, הולכים ומתרבים כל הזמן, לא רק בנושאי חיסונים אלה בכל קונספירציה מטומטמת ככל שתהיה.
עכשיו מה הבעיה אם אלו ש'מביעים חששות' כמו שכתבו כאן? שהם הבסיס הכאילו שפוי לפסיכים.
כל קונספיציה עלובה ככל שתיהיה מבוססת תמיד על חצאי אמיתות, מאמרים ש'מבינים' את הבעייה, מומחים עם תוארי דוקטור שכותבים על מה שהם לא מבינים, או שיש להם אינטרסים.
לדוגמא, ראינו גם בשרשור הזה איך לוקחים טבלה שפורסמה באתר כאילו אמין, שבגדול נכונה, אבל אז תמיד יהיה האיש השפוי, שמבין קצת (אבל לא ממש), שרק חושש ומפרש את הטבלה איך שבא לו, את הנזק שהוא עושה, לא יתקנו גם 100 מומחים אמיתיים שבאמת מבינים ומנסים להסביר למה הטבלה בסדר גמור. גם לי, ה'חושש' שכתב על הטבלה, נראה הגיוני מה שאמר עד שתיקנו אותו.
ואם נחזור ל'היפים מתנגדי חיסונים', הם לא בדיוק לא מזיקים, רואים בשנים האחרונות מחלות שהוכחדו ופתאום חוזרות, רואים מומחים לעניין שמייצרים קונספירציות פוליטיות וכו' וכ'.
ארנון
הנה אני לא צריך ללכת אחורה כדי לחפש מי תוקף...
אני מהנדס בתחום הרפואי, מולי במשרד יושבת עוד אחת כזו, ובשאר החברה ספרתי עוד שניים לפחות, בווטסאפ עם חברים מהעבודה הקודמת באותו תחום עוד לפחות 4 שמביעים חשש. חלקם מבינים ברגולציה הרבה יותר ממני.
חמותי ביולוגית, עם הבנה לא רעה בתחום, חששה.
להמשיך?
כנראה שלא כזה פסיכי להביע חשש.
לדעתי לא לחשוש זה חוסר שפיות, לא להטיל ספק זה חוסר שפיות, ואין לזה שום קשר ללהיות היפי או מתנגד חיסונים.
ואגב הבסיס למדע זה הטלת ספק.
בסוף אחרי החשש ואחרי הטלת הספק יש מסקנות, שנכתבו פה כמה פעמים לא רק מצידי, והן ללכת להתחסן.
דווקא הנזק הכי גדול מגיע מצד אנשי המקצוע שמזלזלים בחוששים, אנשים מבינים שהחשש שלהם הגיוני וכשהם רואים זילזול בחשש הם מאבדים אמון.
אנשים לא מאמינים למי שמזלזל בהם, אני יכול לתת דוגמאות מהפוליטיקה אבל השירשור הזה כבר התדרדר מספיק.
לגבי הנזקים ממתנגדי חיסונים, מי כמוני מסכים, אני בין היותר קיצוניים בהקפדה של חיסוני שגרה לילדות ולי (מתחסן כל שנה לשפעת).
צר לי שאם מישהו כותב שהוא לא מסכים, רואים את זה כתקיפה, כולו עמדה אחרת.
אני לא טוען נגד הטלת ספק, נגד לחקור לבד. רק המגמה הזאת בשנים האחרונות של קונספירציות בכל מקום, קבוצות שמתעדפות שקרים לא מבוססים, דעות של אנשים בעלי אפס יכולת והבנה אמיתית במה שהם מדברים עליו וכו' וכו'.
כמו בהרבה דברים גם כאן הבעייה לי לא במיעוט הזניח שבאמת מאמין לשטויות של עצמו, הבעייה היא באלו שנותנים לזה להתפשט, שבאיצטלה של צריך לבדוק / להטיל ספק / לא להאמין למדענים בצורה עיורת / … , מאפשרים לקומץ קיקיונים לבלבל לכולם את המוח.
אז אני גם צריך לדאוג שיש G5 בחיסון או בתאורת לד? או שזה באמת כבר מוגזם? ולפי הדוגמאות שרצו פה: אני מכיר אישית 4 אנשים שבכל קריטריון אחר הם רציניים לגמרי אחד אפילו מהנדס חשמל, שחושבים שהשטות הזאת נכונה או לפחות שווה בדיקה שתעצור את התקנת התאורה במושב (סכנת נפשות לילדים פה בלילה)
אז מישהו פה רוצה לחשוש? זכותו המלאה, גם אני לא בטוח לגמרי שאין 0% סיכוי למשהו (גם אלו שפיתחו את החיסונים חושבים ככה) רק קחו בחשבון שכשאתם כותבים את זה תוך כדי הבאת עובדות לא מאוד נכונות, מנתחים כתבות פסאודו מדעיות, או מסבירים למה טבלה היא הוכחה לבעיתיות שכנראה לא קיימת, אתם עוזרים להפיץ קונספירציות, אתם עלולים לעכב חיסונים למגפה שגומרת אותנו, אתם עלולים להגיד שטיוטה לא רואה מוסך…
ארנון
לא קראתי את כל ההודעה האחרונה. קראתי חצי, ואת הקודמות.
אין בעיה עם מה שאתה כותב, יותר מלגיטימי, וגם צודק בעיני...
ה"איך" הוא יותר בעייתי...
אני לא קראתי פה " אני לא מסכים" אלא "פסיכים כאילו שפויים"
עכשיו, בגדול, אני לא ממש טוען לשפיות, אני אפילו מרגיש די מוזר לדון בזה, אחרי הכל אנשים פה מכירים אותי ועוד עלולים לחשוב שהחלקתי על השכל אם אני חושב שאני שפוי.
אבל אני כן חושב שרמת הביקורתיות על חוסר החשש שהובעה על ידי ועל ידי אחרים בשירשור הזה הייתה רחוקה שנות אור מכת מתנגדי החיסונים.