תגובה: אז מה השטיק לגבי ה mg החשמלית?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
לפי אורך חיים ממוצע של הסוללות שאני רואה פה, ( 8 שנים בתנאי מעבדה..), ומחיר הסוללות, זה אומר בגדול שהחלפת הסוללה תיפול במשמרת של היד השניה. השאלה היא מי זה האידיוט שיסכים להיות היד השניה? ומה תעשה היד הראשונה ללא קונים יד שניה? אם כך, האם הגענו לתקופה של רכבי יד ראשונה בלבד? ואם כן, איך זה בדיוק נכנס לשיקול הכלכלי?
טל.
נזכרתי היום בשיח שהתנהל כאן על החלפת סוללות, והבנתי כמה פספסנו, לפחות חלקינו.
זה כלל לא על הפרק. סיימתי את פרק האחריות. אני עם 150000ק"מ ואף לא אחוז בודד של שחיקה בסוללה. הסוללה תחזיק יותר מהרכב בוודאות כמעט מוחלטת.
בשמירה סבירה על הסוללה אין (כמעט) כל תרחיש לשחיקה מלאה של הסוללה. יכול להיות תא שיתפגר עקב פגם ביצור (כבר היו מקרים כאלה בישראל) , ונצטרך להחליף מודול בסוללה. לא נעים- לא נורא. בדקתי מחיר מודול לאיוניק5: כ10000ש"ח.
למה הכנסתי לסוגריים (כמעט)? כי אני מדמיין לעצמי סיטואציה של טבעת אטימה שנפרצת בתוך הסוללה והיא מוצפת בנוזל קירור ונהרסת. אני לא בטוח שזה מה שיקרה אם תהיה הצפה כי מדובר בנוזל קירור עם התנגדות חשמלית גבוהה, אבל מניח שישנם תרחישים כלשהם שעלולים לגמור סוללה. אני חושב שהם יהיו נדירים מאוד, עד זניחים.
מחיר הסוללה, נתון שהכתבים הישראלים מאוד אהבו להעלות בכתבות, לא רלוונטי לאף אחד, מלבד לחברות הביטוח שמשלמות אותו באירוע תאונתי, או לאנשים שמתעללים בסוללה בצורה קיצונית, ויש כבר כאלה בישראל.
זה מה שעכשיו היה עליו ריקול חלקי של ניקולה. פריצת נוזל קירור בסוללה.
אסף.
אז מה השטיק לגבי ה mg החשמלית?
חנן,
ירידה של 0% אחרי 150,000 נשמע פנטסטי עד כדי חשוד, בטוח שהמדידה תקינה ? - יכול לפרט איך בודק ועד כמה אתה בוטח באופן הבדיקה?
להשוואה:
חבר עם טסלה3 מדווח על
6.7% הדרדרות לאחר שנתיים וחצי ו50000 ק״מ.
הוא מקפיד על טווח 20-80% בסוללה ביום יום.
מאידך לעיתים נוהג חזק ומהר והמערכת קירור בהתאם עובדת קשה -ישפיע?
יש לי שלוש אינדיקציות:
נתון soh שמופיע בסורק הנתונים, גם הפרטי שלי וגם מקורי של יונדאי.
טווח נסיעה בפועל. הרכב מגיע לאילת בצריכה של 75 אחוז מהסוללה.
כמות האנרגיה שנלקחת מהרשת הביתית לטעינת סוללה מלאה לא השתנתה. 76קוט"ש.
- - - Updated - - -
לגבי חבר שלך, השחיקה אצלו די תואמת לסטטיסטיקה שנאספה מטסלות בעולם. הוא כנראה בסוף השלב שבו השחיקה היא מהירה יחסית ועכשיו הוא יכנס לשלב של ירידה מתונה של בערך אחוז לכל 50000ק"מ.
זה המודל הסיני? אם כן אז הוא עם כימיית LFP- סיפור אחר לגמרי ומה שכתבתי לא רלוונטי. אין לי מה לומר על עומסים גדולים מזדמנים והשפעתם. גם אני לוחץ כשאני יכול, וטוען אולטרה מהיר כשצריך.
אני לכאורה בשלב הירידה התלולה, שזה עושה את הנתון אצלי עוד יותר משונה.
הנתונים שהבאתי הן מטסלה 3 אמריקאית, מהמשלוחים הראשונים