-
תגובה: תאי lifepo4 במחיר חריג מאוד, כ33 אגורות לwh, כולל משלוח.
זו צורת חיבור שעשיתי, ואני לא חושב שהיא המועדפת. שלוש רביעיות טוריות, במקביל. בדיעבד הייתי מחבר בטור ארבע שלישיות מקביליות.
קח דף ועט, שחק עם זה, או את התאים שכבר יש לך, ותראה איך הכי מוצלח גיאומטרית לחבר את זה. זה גם תלוי בחלל הספציפי שאתה מייעד להם.
פחד זה טוב. לא בציניות. צריך לפחד בחיבורים האלה, ולעשות הכול בזהירות יתרה. כלים מבודדים שאם יפלו מהיד ברגע הלא נכון הם לא יקצרו. לכסות כל חיבור שאתה לא מתעסק אתו באותו רגע ביריעה מבודדת, ועוד. לפני כל חיבור בין שני ברגים, בדוק עם רב מודד שאין ביניהם מתח. זו אינדיקציה נהדרת לכך שאתה לא מקצר בחיבור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אני לא משוכנע שמה שאני כותב כעת מדוייק, אבל מה שזיו כתב היה מדוייק עד לאחרונה אבל כנראה השתנה - אני מצליח לשלם על כל מוצר עם פייפאל וכבר לא נגבה ממני תשלום נוסף בשל כך.
אני מנחש שפייפאל ועלי הגיעו לסיכום מסחרי כלשהו, אנחנו נהנים.
עשיתי הערב הזמנה לשני מגינים לטלפון ושני מגיני מסך , סה"כ 4 הזמנות שונות.
שהוספתי כל אחד מהמוצרים לסל קניות וניסיתי להזמין את כל הארבע בהזמנה אחת, זה לא נתן לי את האפשרות של פייפאל.
ביטל את ההזמנה, והזמנתי כל אחד מהמוצרים בנפרד, עבר חלק, כולם עם פייפאל.
אותו משתמש, אותו זמן, אותם מוצרים...... סינים, לך תבין אותם.
ודרך אגב, עלי שינו את האתר שלהם, וה AdBlock שאני משתמש התחיל לחסום את התוצאות של החיפושים. סינים כבר אמרנו? :-(
-
מצרף את צורת החיבור שאני מתכוון לבצע.
הרחקתי כל קבוצה מקבילית על מנת להמחיש את האפשרות להרחיב כל אחת מהן בעוד תאים שיחוברו במקביל ולאחר מכן חיבור בטור של כל ארבעת הבנקים שמרכיבים סוללה 12V.
יש הסתיגויות או שגיאה באופן הזה?
זה מבנה פשוט ובלי גשרים.
אגב, במידה ואילוצי הצורה הסופית שונים, ניתן בעיקרון לסובב כל בנק ב 90מעלות ולשחק עם הצורה מעט.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...048650d946.jpg
-
-
בועז,
זה מיועד למצבר צרכנים או מצבר ראשי?
-
תאי lifepo4 במחיר חריג מאוד, כ33 אגורות לwh, כולל משלוח.
כשיבוא היום זה יחליף את המצבר של הגנרטור כנראה.
בעיקרון אני משחק עם זה על מנת שיהיה לי מלא אנרגיה.
אבל למה אתה שואל?
אולי אלמד מזה משהו.
-
בגלל הדיון שהיה פה על BMS ואיך מונעים פריקת יתר ( טעות אחת, ונפרדים מהסוללה).
אם זה ללא צריך לתמוך בהתנעה קבועה וכננת, אז למה לא לשים BMS?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בגלל הדיון שהיה פה על BMS ואיך מונעים פריקת יתר ( טעות אחת, ונפרדים מהסוללה).
אם זה ללא צריך לתמוך בהתנעה קבועה וכננת, אז למה לא לשים BMS?
יש לי ערמה של bms מתאימים שאשתמש בהם בכל מצבר שייועד לצרכנים בהספקים נמוכיםֶלצורך שמירה מפריקה.
מן הסתם סטרטר ידרוש bms יקר במיוחד ולא נראה לי ששוה את ההשקעה בו.
בוא נזכור שגם מצבר חומצתי רגיש לפריקת יתר כמעט כמו ליפפו4 וגם על רוב המצברים האלו אנחנו לא שמים הגנה שכזו ( למרות שאני אישית דווקא עם).
המחירים כשקונים בתפזורת כבר די משתווים בין הטכנולוגיות כך שגם אם יושמד מצבר לא יכאב יותר מאובדן של כל מצבר אחר.
אבל אשמח לשמוע על השקפות שונות משלי ולהחכים.
בסה״כ נחשפתי לעניין ולמדתי המון בזכות הפורום ובזכות ההתמקצעות שלך, חנן ודורון פ.
כיף גדול.
-
בועז,
BMS של 100A לא נדיר ולא יקר.
ברגע שמוצאים את הכננת, וסטרטר קבוע מהמשוואה, החיים נהיים יותר פשוטים.
מה שאני עשיתי עם הסוללות של של המכסחת דשא, זה בניתי שלושה מארזים ( 4 תאים כל אחד).
כל מארז עם BMS של 100A.
בדקתי אחד מהם, עם עומס רגעי של בערך 100A וראיתי שהוא מתפקד , כולל הניתוק.
ואז חיברתי את היציאות של שלושת הBMS במקביל וסגרתי את המארז.
יש לי מצבר צרכנים של 54AH .
יש לי סט קרוקדילים שמיועד להתנעה (:דומה לסטים של הבוסטרים, עם מחבר כחול EC50) ואני מניח שבחרום זה יכול להגיע ל 300A.
אני בספק עד כמה בוסטר ממוצע ( שאנשים קונים) מוציא יותר מ 300A.
בניגוד לחיבור קבוע, חיבור עם קרוקדילים, וחוטים של 10 ממ"ר , אני בספק עם עם הוא עובר את ה 300.
בקיצור מצבר צרכנים מצויין, עם יכולות בוסטר ממוצעות, ושקט נפשי שהכל מבוקר BMS.
אני לא אומר שזה יותר טוב, אני רק אומר שזה יותר בטיחותי ויותר מתאים לצרכים שלי.
דרך אגב, לגבי חיבורים בין המצברים, אף פעם לא קניתי, אני תמיד עושה את את זה מצינור נחושת ( כמו שחנן תיאר).
-
מי שכבר קיבל ומחבר, שימו לב לא לגזור את הברגים. זה קורה בקלות. תא שנגזר לו בורג הוא טוטאל לוס, אלא אם כן תגלו דרך להתחבר לפד שנשאר לאחר הגזירה .
-
זיו, מה שאתה מתאר יש לי כרגע כבוסטר על בסיס שלישיית תאי לב.
יש לי שניים כאלו כשהתנינים עם הרכיב נגד קצת מתחבר כמו אצלך ישר לקטבים עם מחבר כחול.
לצרכנים עצמם יש לי שם bms של 30 או 40 אמפר. לא צריך מעבר.
אני משתמש ב dalt. אין לי האומץ והכשרון לסמוך על הלחמות שלי ואני רוצה מוצר רובסטי.
-
בועז,
רק שנהיה ברורים. מה שאני מתאר זה קודם כל מצבר צרכנים.
כל מה שאמרתי, שבחרום, המצבר הזה, יכול לדעתי לתת עד 300A.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הייתי מתחיל ב7 רביעיות, ובוחן איך ההתנעה. אם צריך מוסיף עוד.
לגבי השאלה בסוף, כן, כמו מצבר חומצה עופרת.
לגבי אופן החיבור, זה לא קריטי, אבל אני מעדיף לחבר ארבע שביעיות מקביליות בטור, ולא שבע רביעיות טוריות במקביל.
אם תרצה פעם לחבר bms או מאזן אקטיבי, זה יקל על החיבור.
טוב, אז לפני שאני משלם אלפייה על כל הסוללות - עוד הבהרות בבקשה:
מזמין 7 רביעיות, יחוברו כהמלצתך ארבע שביעיות מקביליות בטור, מה שיתן לי ״מצבר״ של 98 אמפר-שעה (7*14ah), נכון?
זה אמור לתת את אותו זרם התנעה שקול לשני מצברי עופרת מקבילים של 75 אמפר שעה כל אחד, כן?
כמו כן יש כננת - עדיין צריך להספיק?
כמה זרם מקסימילי (קבוע או רגעי) ניתן לצרוך מהמצבר הנ״ל? יש עוד נתונים של מצבר עופרת כגון CCA - מה המקביל של זה במצבר 7 רביעיות ליתיום הנ״ל?
האם יש צורך ב״הכנות״ כל שהן כגון טעינה או פריקה או בדיקה כל שהיא של כל תא בנפרד לפני או אחרי שאני מרכיב ממנו מצבר? יש לי ידע בסיסי, וולטמטר + מטען מצברים אבל לא יותר מזה
תודה מראש
-
בשביל 12 וולט אתה צריך 4 סוללות בטור ולא 7.
אז אתה בונה 4 שביעיות כשכל שביעיה בעצמה מחוברת במקביל ואז ה 4 שביעיות משורשרות בטור אחת לשניה.
-
תא כזה מסוגל לתת, נדמה לי שעד 30 שניות, 81 אמפר.
כפול 7 זה 565 אמפר. מספיק להתנעה ולכננת. כן, 98ah.
הכננת זה העניין המאתגר יותר. במצב שהיא נעצרת, או כמעט נעצרת, עקב שיא עומס, כננת אופיינית של 9000 ליברות, צורכת 400 אמפר.
צריך להיות מאוד רגישים בהפעלה כזו. כל עוד העומס נמוך, אין בעייה, אבל כשאתה שומע את מנוע הכננת נחנק ואת הכבל מאיט עד כדי עצירה, תתחיל לרווח מאוד את ההפעלות.
זה נכון גם לגבי הכננת עצמה. בשיא העומס אין להפעיל אותה יותר משמונה שניות, ואז צריך לתת לה להתקרר דקות ארוכות לפני המשיכה הבאה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בשביל 12 וולט אתה צריך 4 סוללות בטור ולא 7.
אז אתה בונה 4 שביעיות כשכל שביעיה בעצמה מחוברת במקביל ואז ה 4 שביעיות משורשרות בטור אחת לשניה.
כן - זו הכוונה שרשמתי ״ארבע שביעיות מקביליות בטור״
-
לגבי בדיקת תאים לפני חיבור, אני עושה את זה כי אני סקרן וכי אני רוצה לוודא שלא רימו אותי. הנסיון שלי עם התאים הספציפיים האלה, מהמוכר הספציפי הזה, הוא מושלם, אז אני כבר פחות דואג, והשלב הזה פחות קריטי.
על מנת לוודא שאתה מתחיל ממצב שבו כל התאים מאוזנים, אני מציע לוודא שהמתח בהם זהה, לחבר את כל הפלוסים ביחד ואת כל המינוסים ביחד, לטעון ל3.5 וולט, להפסיק טעינה, ולתת להם לדעוך יומיים למתח המנוחה: 3.31 וולט.
-
אתה יכול לבצע את התהליך הזה גם לאחר חיבור התאים למבנה של מצבר, ולא בטאקט נפרד כמו שתיארתי.
לוודא שהמתח בכל התאים זהה.
לחבר ארבע שביעיות כמו שתכננת.
לטעון כל שביעיה ל3.5 וולט ולתת לה לדעוך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה יכול לבצע את התהליך הזה גם לאחר חיבור התאים למבנה של מצבר, ולא בטאקט נפרד כמו שתיארתי.
לוודא שהמתח בכל התאים זהה.
לחבר ארבע שביעיות כמו שתכננת.
לטעון כל שביעיה ל3.5 וולט ולתת לה לדעוך.
מה נחשב מתח זהה? אם תא אחד נמדד עם 3.51 ואחד אחר עם 3.49 או 3.40 לדוגמא, זה נחשב זהה וניתן לחיבור וטעינה במקביל?
לגבי זרם טעינה, זרם יחסית חלש, נאמר 500m? 1000ma ? יש לי מטען סוללות ליתיום של סוללות 18650 וכ׳, אני מתכוון להשתמש בו, מניח שיעשה את העבודה גם אם יקח יותר זמן.
-
מ 20 מיליוולט פער לא הייתי נבהל. גם לא מ50.
100 מיליוולט כבר הייתי טוען בנפרד את התאים, בטרם החיבור.
שים לב שמטען של 18650 מיועד לכימיה אחרת, עם מתח מקס' גבוה יותר. אם אתה יכול לכוון בו את מתח היעד, אז אתה יכול להשתמש בו.
- - - Updated - - -
כל תא כזה מסוגל לקבל 7 אמפר טעינה בלי להתרגש. אם אתה מחבר כמה תאים כאלה במקביל אז זרם הטעינה המקס' גדל בהתאמה.