-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד 190000ק"מ)
עזוב בצד את נורת הabs שנדלקת. זה חסר משמעות וזה גם אצלי.
אתה מצליח להתחבר?
-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד 190000ק"מ)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
לעניין בלם היד החשמלי -
עוד ב2009 נסעתי בסיטרואן C5 (עד היום, זה הרכב הנוח ביותר שנסעתי בו, מדהים) עם בלם יד חשמלי - לחיצה על הכפתור בלמה יופי את הרכב, בכל מצב וגם תוך כדי תאוצה.
מאז, כך היה בכל רכב מכל קונצרן שנהגתי בו.
שמיל - מעניין מה שאתה אומר, באיזה רכב מדובר?
בנסיונות להוציא מגולף מה שאמורים להוציא מגולף נחלתי כשלון חרוץ עם הבלם החשמלי.
הוא נותן בלימה ראשונית לא מספיק חזקה לנעילת גלגלים, ואז משתחרר מעצמו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
עזוב בצד את נורת הabs שנדלקת. זה חסר משמעות וזה גם אצלי.
אתה מצליח להתחבר?
כן, ומצליח לראות SOC נכון (הפרש של אחוז אחד ממה שהאוטו מציג).
אגב קראתי ברדיט קצת, העידו שם מנסיון שהגרסא החינמית של קאר סקאנר מראה את ה SOH, לא צריך לשלם על הפרו.
כמו כן מישהו אמר שהוא התחיל לראות SOH רק אחרי שטען ל100%.
-
לגבי הsoh, אין סיבה, וזה לא נכון מנסיוני. הנתון זמין תמיד.
לגבי הsoc אתה אמור לראות שני נתונים. Soc מוצג, וsoc אמיתי. באחוזים הגבוהים המוצג גבוה מהאמיתי, ובנמוכים זה הפוך. זה משתווה בערך ב60-70 אחוז.
-
2 קבצים מצורפים
תגובה: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5
ניסיתי שוב, לכאורה האפליקציה מחוברת אבל הדשבורד ריק מנתונים.
טוב כנראה שצריך דונגל אחר. קובץ מצורף 147029קובץ מצורף 147030
Sent from my HD1903 using Tapatalk
קובץ מצורף 147031
-
1 קבצים מצורפים
הגיע הדונגל החדש, מסוג Veepeak.
להלן התוצאות: SOH 100% !
כזכור איוניק 5 בציר ינואר 2022, קילומטראז' כ 70 אלף ק"מ.
אני טוען בבית ברוב מוחלט של הפעמים, בין 50% ל 80%, פעם בחודש או כשצריך ל100%. לעיתים נדירות יורד מה20%.
בהנחה שאין פה איזו מניפולציה מרושעת של היצרן, אחלה לגמרי.
אגב הסורק הזה מדווח את היסטוריית הטעינות, כמה פעמים וכמה קילוואט נטענו מהיר וכמה איטי - מידע מעניין למי שרוצה לקנות רכב חשמלי.
קובץ מצורף 147085
-
זה אומר שדווקא מכוניות חשמליות קל הרבה יותר לבדוק את המצב האמיתי, בלי מכון, בלי ללקק את השמן מהדיפסטיק ולהריח את המים ברדיאטור.
מיכה שים קישור בדיוק למה שקנית, דונגל + אפליקציה, בבקשה.
-
-
אני כבר לא מופתע מהביצועים החריגים לטובה של הסוללה ברכב הזה. לפני שקניתי את הרכב ראיתי מה קורה ברכבים מקבילים אחרים והתמונה שם היתה פחות מרשימה. עדיין לא מדאיגה עם נתון אופייני של כחמישה אחוז ירידה לאחר 50000ק"מ וכעשרה אחוז ירידה ברכבים עם 300000ק"מ אבל אצלי התמונה טובה בהרבה, ואני רואה שגם אצלך, מיכה. נהדר. אשמח לעוד עדכונים בהמשך.
ראיתי דיווח ברשת על בעל איוניק 5 עם 270000ק"מ ותשעה אחוז ירידה בקיבול. אין לי מושג איך הוא מתנהל עם הסוללה ויעדי הטעינה.
-
תגיד חנן, בהתייחס לתמונה שהעליתי, יש לך מושג איך הגיעו לנתון של 10015 שעות battery work time?
אפילו אם work time כולל לא רק זמן נסיעה אלא גם זמן טעינה זה יותר מדי.
אולי בנוסף גם זמן טעינה של סוללת ה12 וולט.
-
טעות במיקום הנקודה העשרונית? משהו לא הגיוני שם בכלל. אם תיקח את הנתון המקביל בתמונה שלך של זמן עבודה בשניות ותהפוך את זה לשעות תקבל 100.15 שעות. גם זה לא מתאים לקילומטראז'.
1001.5 שעות? גם לא ממש הגיוני, אלא אם אתה נוסע רק על כבישים בינעירוניים מהירים ולעולם לא בשעות של פקקים.
-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
תשלום ראשון על בלאי: המצבר המקורי הוחלף בוורטא תואם.
133500ק"מ. שנה ותשעה חודשים.
הבאים בתור יהיו כנראה הצמיגים. האחוריים.
הוורטא איכזב, או שהרכב הזה מפרק מצברים. אין לי הסבר טוב. 15 חודשים אחרי הרכישה, תא בוורטא מקצר. הוחלף באחריות.
-
הבוקר הקשיש חגג את הקילומטר ה200000 ויומולדת 3, בגרירה למצפה רמון וחזרה- שלא יחשוב שיש הנחות לזקנים.
בלמים עדיין חדשים.
בריאות סוללה 100%.
טווח יעיל-כמו ביום שנמסר לנו.
https://imageshack.com/i/pm3OhgkQj
https://imageshack.com/i/pod7UuRzj
https://imageshack.com/i/poc7sQdSj
-
תענוג.
הרכב הזה מנפץ את כללי אובדן הערך.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הבוקר הקשיש חגג את הקילומטר ה200000 ויומולדת 3, בגרירה למצפה רמון וחזרה- שלא יחשוב שיש הנחות לזקנים.
הגיע הזמן להחליף אותו לכזה אבל של מתקדמים.
(כדאי לראות היוטיובר הזה משעשע)
https://youtu.be/iHnn2iE_ILs?si=IdWMK_GcqoeIn6zu
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הגיע זמן הטסט. הזמן עף מהר כשנהנים.
במלאת לאיוניק שלי 3 שנים העברתי אותו טסט ראשון.
בניגוד חריף לציפיות, זה היה לא קל.. הטסט נכשל על סעיף עוצמת אור נמוכה מדי בפנס הימני.
לקחתי את האוטו אחר כבוד למוסך היבואן (עדיין באחריות, כן?) ושם בדקו ולא מצאו שום בעיה.
חזרתי עם הצטל'ה מהמוסך, ונאלצתי שוב לעמוד בתור (הפסיכי) לטסט.
שוב בדקו, עשו מלא פרצופים ובסוף חתמו ושיחררו אותי.
לא חושב שהיתה פה קנוניית טסט סטנדרטית, כי למכון לא היה מושג איך לתקן את ה'תקלה' - פשוט הכשילו והעיפו אותי משם.
למותר לציין שהפנסים סטנדרטיים לחלוטין ועם הנוריות המקוריות.
אולי הDRLים של האיוניק בלבלו את המכשיר, או משהו אחר במבנה הפנס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
לא חושב שהיתה פה קנוניית טסט סטנדרטית, כי למכון לא היה מושג איך לתקן את ה'תקלה' - פשוט הכשילו והעיפו אותי משם.
.
שילמת על טסט חוזר? הרי לך הקנוניה.
אופציה ב: במוסך לא יודעים לבדוק עוצמת תאורה
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
במלאת לאיוניק שלי 3 שנים העברתי אותו טסט ראשון.
בניגוד חריף לציפיות, זה היה לא קל.. הטסט נכשל על סעיף עוצמת אור נמוכה מדי בפנס הימני.
לקחתי את האוטו אחר כבוד למוסך היבואן (עדיין באחריות, כן?) ושם בדקו ולא מצאו שום בעיה.
חזרתי עם הצטל'ה מהמוסך, ונאלצתי שוב לעמוד בתור (הפסיכי) לטסט.
שוב בדקו, עשו מלא פרצופים ובסוף חתמו ושיחררו אותי.
למותר לציין שהפנסים סטנדרטיים לחלוטין ועם הנוריות המקוריות.
אולי הDRLים של האיוניק בלבלו את המכשיר, או משהו אחר במבנה הפנס.
סתם נפלת על הגימיק החודשי להכשלה על סעיף ערטילאי והגדלת ההכנסה.
לפני כמה שנים, חוויה דומה, זה היה ככ בוטה שהבוחן מסיט את המכשיר אורות בכוונה כדי לקבל קריאה ״חלשה״.
רכישת 2 נורות סיניות בעלות מופקעת במוסך ליד (קרוב משפחה..?) פתרו את הבעיה גם בלי להרכיב ברכב.
-
האיוניק יוצא לגמלאות. את הקילומטראז' הפסיכי יטחן מעכשיו דונגפנג בוקס. האיוניק ישמש כרכב שני.
https://imageshack.com/i/pmLn79DVj