היי,ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
הגעת לביקור, או ש"סידרו" לך את המקלדת? (יש, אתה יודע, מין מקלדות כאלה המסרבות
לכתוב עברית.(או שמסרבים לכתוב בהן עברית)) :? :roll:
Printable View
היי,ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
הגעת לביקור, או ש"סידרו" לך את המקלדת? (יש, אתה יודע, מין מקלדות כאלה המסרבות
לכתוב עברית.(או שמסרבים לכתוב בהן עברית)) :? :roll:
mixael,
יש כאן, באתר, הרבה אדיוטים. אבל מעט מאד, אם בכלל, מטומטמים.
אני מקווה, שאת זה הצלחת להבין ! (את דברי, הכונה. ראה כמה אני משתדל לעזור
לך להבין).
למה לבדוק, מיכאל? אני משיג תוצאות יותר טובות עם אזיקון שאני מקבל בחינם מחבר ושם אותו על צינור הדלק...
נושא : אמדוקס בוחנת פטנט העשוי להפחית את צריכת הדלק בשיעור של 10%-8%
תאריך : 06/09/06 15:07
מחבר/ת : הילית בן
אמדוקס בוחנת פטנט העשוי להפחית את צריכת הדלק בשיעור של 10%-8%
del.icio.us
!Digg It
שלח באי-מייל
פורמט הדפסה
07:26 | 06.9.2006 שחר הזלקורן
תגיות: אמדוקס, דלק, צריכת דלק, רכב
מחירי הדלק הגבוהים מדרבנים חברות בעלות ציי רכב גדולים לחפש דרכים מקוריות לחיסכון. בחברת ההיי-טק אמדוקס, שמחזיקה באחד מציי הרכב הגדולים בישראל - יותר מ-3,000 מכוניות - הוחלט לבדוק ברצינות שלושה פטנטים המתיימרים לחסוך דלק.
הפטנט הראשון הוא גלולות שמוסיפים למכל הדלק. "בדקתי את הגלולות במכוניתי", אומר חנן רוזנטל, מנהל מחלקת הרכב באמדוקס, "וברור לי, גם בלי לערוך ניסוי מסודר, שזה לא עושה דבר". הפטנט השני, שנבחן ביתר רצינות על ידי אמדוקס, הוא סופרסטק (Supertech) - מתקן קטן מידות, המורכב ממגנטים, דיודה וחומרים קרמיים, שאמור להביא לשיפור בצריכת הדלק ובפליטת המזהמים של מכוניות בעלות מנוע בנזין או דיזל.
המתקן, שנבחן על ידי אמדוקס בפיילוט שהחל בדצמבר 2004, מורכב כיום ב-50 ממכוניות החברה. לדברי רוזנטל, "בהשוואה למכוניות ללא המתקן, יש פער של 10%-8% בצריכת הדלק. זה יכול להביא לחיסכון של מיליוני שקלים בשנה". כמה מיליונים? בהנחה שכל מכונית בצי של אמדוקס נוסעת בממוצע כ-28 אלף ק"מ בשנה וצורכת ליטר בנזין לכל 11 ק"מ (לפני השימוש במתקן), החיסכון של אמדוקס עשוי להגיע לכארבעה מיליון שקל בשנה.
לפי היצרנית של סופרטק, חברת אירו פיול-סייוור (Euro Fuelsaver) האיטלקית, המתקן משדר גלים אלקטרומגנטיים המשנים זמנית את המבנה המולקולרי של הדלק. השינוי משפר את יכולת ההגבה של הדלק עם החמצן ומייעל את תהליך הבעירה. התוצאה, לטענת היצרנית: שיפור בצריכת הדלק וירידה בכמות המזהמים הנפלטים. המתקן משווק בישראל על ידי חברת פר-די, ומחירו לצרכן פרטי הוא 1,250 שקל.
בבדיקה ראשונית שערכה אמדוקס לפני תחילת הפיילוט המקיף, נלקחו שתי מכוניות חדשות מדגם מאזדה3 למכון בדיקה בלתי תלוי. "ניסינו לנטרל כמה שיותר משתנים", מספר רוזנטל. "העלנו את המכוניות על דינמומטר. שמנו אותן על 100 קמ"ש ב-3,000 סל"ד - ונתנו להן 'לנסוע' 50 ק"מ. לאחר מכן נסענו לתחנת דלק, תידלקנו וחזרנו למכון. לאחת המכוניות הוספנו את המתקן והעלנו אותה על הדינמומטר. ושוב - 50 ק"מ ב-100 קמ"ש. לפני ההתקנה, המכונית עשתה 13.26 ק"מ לליטר, ואחריה - 15.08 ק"מ לליטר, שיפור של כ-12%".
עם זאת רוזנטל מסייג את התוצאות. "זה שהבדיקה הראשונית הצליחה בהתחלה עוד לא אומר דבר. בסוף הפיילוט, בדצמבר, אדע בוודאות אם המתקן יעיל", הוא אומר, ומוסיף בנימה אופטימית: "כנראה שזה באמת עובד". אם הפיילוט יצביע על חיסכון חד משמעי, יורחב השימוש במתקן למכוניות נוספות.
קומברס: חיסכון של 12%-6%
מתברר שהפטנט נוסה בישראל על ידי חברות נוספות, בהן קומברס ושינדלר-נחושתן. בניסוי בקומברס הושג חיסכון של 12%-6% בצריכת הדלק. בניסוי של שינדלר-נחושתן הושג שיפור של 9% במכונית בעלת מנוע בנזין (מאזדה לנטיס) ושל 10% במכונית בעלת מנוע דיזל (רנו קנגו). בעקבות הניסוי הוחלט בשינדלר-נחושתן לצייד את כל צי הרכב - המונה כ-200 מכוניות - במתקן.
"אם תשאל אותי כיום אם המכשיר עוזר, אני לא יכול לומר. אין דרך למדוד את היעילות, מאחר שהמכוניות לא נוסעות במעבדה", אומר שלמה בוך, קצין התעבורה של שינדלר-נחושתן.
פטנט שלישי שנמצא בימים אלה בשלב בחינה באמדוקס הוא מגנט, המותקן במנוע ולא בתוך מכל הדלק.
סתם הדגשתי את החלק היותר משמעותי מדבריו.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ser
והכי חשוב. יש כבר שני אנשים מהפורום הזה שעושים ניסוי על הג'יפים שלהם (ואין צורך להסגיר את שמותייהם עכשיו) ועוד כמה אנשים יותר ידועים ממני וממך וכמה חברות ענק שעושים מבחן ולא
"יודעים מראש" כמו נמרוד מהפורום הזה והאדון הנכבד מאמדוקס את התוצאות.
אני אוהב את הידעונים. הם גם חשבו פעם שלא צריך טלפון או שמחשב לא צריך יותר מ 64MB זיכרון (את זה אמר פעם ביל גייטס)
ואני טוען כי הכי טוב, הכי יעיל והכי חסכוני מגנט (רצוי גדול) מחוץ לרכב, מקדימה.
המגנט ימשוך את הרכב ומרגע שהגיע (הרכב) למהירות השיוט צריכת הדלק יורדת ל- "0". :smile: :mrgreen:
בזבוז דלק יהיה רק ברוורס (אבל, כמה כבר נוסעים רוורס :roll: )
את בדיחת המגנטים מכרו, כאן בארץ, כבר לפני כ- 30+ שנים. (גם עם "אישורים מהטכניון").
עשו הפסקה, כנראה, ומנסים שוב את מזלם.
עידכון.ציטוט:
נכתב במקור על ידי רפי 33
בשיחה היום עם האדם מאמדוקס הוא אמר שהמוצר שניסה לא היה המוצר של FFI אלא מוצר של חברה אחרת . (אם יש פה עובד אמדוקס הוא יכול לבדוק ולאשר את דברי)
וחנן המצוטט בכתבה אמר שהוא הולך לנסות את המוצר אותו אנחנו משווקים.
מוצר בעל ערך אין צורך למכור במרמה,
מוצר חסר ערך ימכר אך ורק ע"י הונאת הלקוחות.
שיטת השיווק שנוסתה באתר :
שאלת תם מסוחר מתחזה, תשובה נטרלית מסוחר מתחזה ותשובת סוחר מזדהה
נוסתה בצורה זהה גם באתר השטח הישראלי.
אופן השיווק מעיד על טיב המוצר
ומוצר המשווק כך, שומר נפשו ירחק.
צביקה
מוזר. מי לא מזדהה ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי צביקהר
כנס לאתר פלונטר (www.plonter.co.il/ffi.tmpl)
ותראה הכל. האם זה לא זיהוי ? האם הניק שלי פה מטעה ?
או שאתה כותב על משהו אחר לגמרי ? אם כן אז סליחה אבל זה מה שהבנתי מדבריך
אני חייב לציין שאם יש מוצר אווילי לפחות כמו "גלולות החסכון" , אלו הם המגנטים "המשנים את המבנה המולקולרי של הדלק". קצין הרכב של אמדוקס/קומברס וכו' הוא מן הסתם בור לפחות כמו כל אדם אחר המתפתה לרכוש את השטויות האלה.
ספר לו שהוא בור. אתה גם יכול לספר לו על הניסוי שערכו פה משתתפי הפורום במוצר ועל מה מתבססת דעתך המדעית. סליחה. התבלבלתי. אתה מסתמך על "ידע אישי" ולא על ניסיון אישיציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
סליחה מראש.
היום זה היום כל שרשור מלא בדיחות :grin: :grin:
אני מכיר אישית את המגנטים המדוברים לפחות 10 שנים . נפגשתי אישית עם היבואנים ( כל כמה שנים יבואן אחר ) התקנתי מגנטים כאלה לבקשת אחד היבואנים . על הרכב שלו ועל כלי רכב אחרים
ניהלו מעקב ורישומים וחישובים .
כנראה שמתחיל סבב מגנטים חדש :roll: :roll:
לדעתי ומניסיוני וממעקב על כלי רכב שזה הותקן בהם
זה לא נתן תוצאות בהתאם לפרסום .
איציק
אשמח מאוד אם תערוך ניסוי על ה MPG CAPS. אין לי מושג לגבי המגנטים. זה לא מתאים לאופנוע.ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
ושוב....
המוצר שאנחנו מוכרים עובד. כל מי שרוצה להיווכח (לא יקבל במתנה) אבל מיום ליום יותר אנשים קונים ויש תגובות נהדרות של 14-18% בדרך כלל.
ואני לא מוכר אנונימי. הכל באתר שלנו עם חשבונית ויחס
יריב,
אתה, והחברה שאת מוצריה אתה משווק, טוענים לשיפור של אחוזים שלמים בנצילות המנוע. אני אמנם לא מכיר את תחום המחשבים יותר מדי טוב, אבל תחשוב מה יצרני החומרה היו מוכנים לתת בשביל "קפיצת דרך" שתיתן להם שיפור בביצועי החומרה שהוא יותר מהשיפור ההדרגתי שהושג מאז הוצג המחשב הביתי, בערך..
אני אסביר- נצילות של מנועים עומדת על 20 אחוז, בערך, מאז אמצע המאה. בשנים האחרונים, עשירית אחוז בצד עשירית אחוז, היצרנים הצליחו להגיע לנצילות של 25-28 אחוז, וגם זה בקושי, ובמנועי דיזל לנצילות של כמעט 30%. יצרני המנועים משקיעים מליארדים בשביל לשפר את הנצילות בעשירית אחוז. להוריד את צריכת הדלק בחצי ק"מ לליטר נחשב הישג שהמהנדסים מקבלים בשבילו בונוס מטורף. אם באמת למישהו היה מוצר שמעלה את נצילות המנוע ב10% (זו המשמעות האמיתית של ירידה של 10% בצריכת הדלק) - יצרני הרכב היו עומדים אצלו בתור, עם מזוודות מלאות דולרים, בסכומים 9 ספרתיים לפחות. היצרן של הגלולות לא היה מתעסק במכירה קמעונאית.
אם היה מגנט שנותן שיפור של 10% בצריכת הדלק, הוא היה הופך לחלק סטנדרטי מכל פילטר דלק.
וכן הלאה...
ושוב- אם המוצר באמת עובד בלי נזקים, היצרן צריך להשקיע בדיוק 30000$, ולהגיש אותו לבדיקה של הממשל האמריקאי. כשמישהו מוכר לי מוצר, אני מצפה ממנו למינימום הזה, אף לקוח שלך לא צריך לעבוד בשבילך ולעשות בעצמו את הניסוי.
זה שקצין הרכב של אמדוקס בודק את המוצרים הללו, מראה שיחסי הציבור האישיים שלו חשובים לו יותר מלשמור על מקצועיות. בדיוק כמו שמנהל צי הרכב של בזק מאיים בתביעת חברת הליסינג שלו (לפי העיתון) בגלל שנתוני צריכת הדלק של היצרן לא מתאימים לצריכה בפועל. הוא אמור לדעת, כבעל מקצוע בתחום (שלמד ועבר מבחנים), שאין קשר בין הנתונים, ושהנתון הוא נתון להשוואה בין כלי רכב, לא נתון שאמור לחזות את הצריכה בפועל. אבל הוא העדיף כותרת בעיתון על פני עבודה מקצועית. כיוון שאנחנו לא עוסקים בפוליטיקה באתר, אני לא אמשיך ואפתח את קו המחשבה הזה בהשוואות נוספות והגיגים על התרבות במדינת ישראל.
אסף.
אתה דיי צודק אבל:
בתחום המחשבים (שבו אני מבין יותר ממנועים) יש תחום שלם של OVERCLOCKING שהוא תחום מאוד מסוכן אבל כיוון עדין של המערכת יכול להוציא גם 10-20% ביצועים מאותו המוצר בלי שום בעייה. כשמנסים להוציא יותר מהמעבד או הלוח או הזיכרונות מתחילות בעיות חמורות של התחממות ובלאי.
אני לא ממש איש של דלק ומנועים. התחלתי לשווק את המוצר אחרי חודשיים של שימוש בו באופנוע שלי. הגידול בין 165-170 מייל למיכל בנסיעה בין עירונית לבין 195 מייל עם המוצר הוכיח לי צמיג ע"ג אספלט שזה עובד. מאז ניתקלתי בעוד תוצאות מפתיעות מהאופנוע שלי בנושא צריכת הדלק שלו.
אני לא מדען דלק. אבל אצלי זה עובד וגם אצל גיל גורפיין שהוא חבר שלי מהצבא ובמקצועו מהנדס תעשיה ומנהל. ודם אצל מיקי שהוא הנהל שיווק בכיר באחת הארבעת חברות המזון הגדולות בישראל ועוד 3 אנשים שאני מכיר שנים רבות ובגללם אני בעסק הזה.
אתה בטח מסכים איתי שזה לא יזיק? אז למה לא לנסות ולהשתיקי בעזרת בדיקה שלך?
נכון. היית שמח אם היו לי בדיקות של הטכניון או מישהו דומה אבל אין לי. צר לי. אולי בעתיד.
לא.ציטוט:
אתה בטח מסכים איתי שזה לא יזיק
אסף.
שיווק באמצעות הונאה הנו עבירה פלילית.
באתר השטח הישראלי:
מיכאל, חבר חדש שנרשם לאתר באותו היום, כותב בהתפעלות על גלולות פלא "ששמע עליהן".
מתחיל דיון עם חברי האתר.
הדיון אינו מתפתח כרצוי ואז מצטרף כגיבוי, מר כרכור, גם הוא חבר חדש שנרשם ומיד הצטרף לדיון לתמוך בגלולות מ"נסיונו האישי".
הדיון אינו מוביל למסקנה הרצוייה ומסתבך.
פלונטר שנרשם בו ביום מופיע ומצטרף להצלת הדיון.
בג'יפולוג
שואל אודי חמודי על גלולות הפלא.
מתחיל דיון.
והנה מופיע מיקסאל לספר על "נסיונו האישי".
וחבר חדש מיכאלמרקסיסר מיד מצטרף ותומך.
וכשהענינים לא זזים מופיע פלונטר לעזרה.
אם זו אינה הונאה יש להגדיר מחדש את המושג הונאה.
צביקה
טובציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
צביקה היקר. אני פה בגלל נמרוד ולא בגללי. בטח אתה יודע שנמרוד הוא אדם אמיתי בפורום ? הוא גם הזמין אותי לכתוב פה ביוזמתו האישית.ציטוט:
נכתב במקור על ידי צביקהר
ולתורך העניין האישי אתה מוזמן ל www.nezeq.co.il ולראות את מלחמתי האישית בדואר זבל.
ולכן :
1.מיכאל וכל השאר לא מוכרים לי ולא מעניינים אותי.
2.המוצר עובד אצלי ואצל חברי.
3.כל המלעיזים שרק כותבים ולא מנסים שיבוסם להם.
4.בכל חשד פלילי שיש לך יש לוגים עם כתובות IP ושאר דרכים ובהצלחה בניצחון האור על החושך.
ואם זאת לא מספיק הוכחה בשבילך אני מאוד מקווה שאתה לא מפחד מצללים שעוקבים אחריך בלילה מסיבות כאלה ואחרות
פלונטר, אני שמח מאד שאתה מצליח לעשות עסקים טובים,
באופן אישי המוצר אפילו לא מעורר בי שמץ של סקרנות, זה לא עניין המחיר, גם אם תשלח אלי שליח עם הגלולות בחינם, אני לא אכניס אותן למיכל הדלק, בדיוק כמו שלא תמצא אותי מצמיד מגנטים לצינור כניסת הדלק. אני גם לא מתייעץ במכשפות / הופכות בקפה/ פותחות בקלפים לגבי עתידי וגם איני נוהג לבקר אצל רופאי אליל למיניהם המספקים כדורי סוכרזית במקום תרופות. מה לעשות, גם אם זה לא מזיק, אני ארגיש מאד מטופש להשתמש באחד המוצרים הנ"ל. אגב, גם אם תציע להכניס לי את הגלולות למיכל הדלק בעצמך אני לא אסכים, כי אני לא משוכנע שהן אינן מסוגלות לגרום נזק, מבחינתי זה דלק מהול.
להבדיל מרופאי אליל ומכשפות, שאנשים מיואשים נוטים לחזור ולהשתמש בשירותיהם ולשלם על כך כסף רב . אנשים שקונים גלולות פלא ולא נוכחים בחיסכון שבא לידיי ביטוי בארנק תוך חודש - חדשיים, לא יחזרו לקנות, אז מצידי שתמכור כמה שיותר ותעזור להניע את גלגלי המשק. בהצלחה.