ברוך מה גרם להחלטה לשני סרנים "מושכים" ואחד "דוחף" ולא הפוך?
גלעד
Printable View
ברוך מה גרם להחלטה לשני סרנים "מושכים" ואחד "דוחף" ולא הפוך?
גלעד
כשהרכב נמצא במצבים קשים, בעיקר בעליות ומול מכשולים, רוב האחיזה נמצא ממילא מאחור, ומיעוטה מקדימה.
תמיד השאיפה היא להוסיף מקדימה שני דברים - משקל ואחיזה(שזה כמעט היינו הך). לכן אתה רואה
אנשים מתיישבים על המנוע או הטמבון מקדימה(פויה, לא בטיחותי.....) או נווט המושך את אף הרכב עם כבל בתוך המכשול, למשל בתחרויות רוק קרולינג באמריקה.
שני סרנים קרובים מקדימה עדיפים לעניות דעתי בהרבה על שניים מאחור. זה גם הוכיח את עצמו בנסיעות הספורות והקצרות שעשיתי עד כה, בעיקר בעליות, קירות ובדיונות תלולות.
גם בנסיעה מהירה בשבילים ובקפיצות, הנחיתות הן דבר אחר לגמרי, שפשוט לא היכרתי קודם לכן - כמו לנחות על טרמפולינה או מזרון מיים.
נחיה ונראה. הרכב עדיין בתהליך שיפורים, שינויים, תיקונים ועדכונים, וגם אני עוד לא יודע איך הוא ייראה בסוף....:-)
יצאנו לשטח לבדוק את השינוים האחרונים במערכת ההנעה.
כמו שכבר נכתב פה, הסרן השלישי הוסר והרכב כרגע הוא 6X6+גלגלי עזר :-)
הפעם הראשונה שלי שנסעתי על הרכב נסיעה רצינית וזו הפעם הראשונה שעל הרכב הורכבו צמיגי כפות.
היה פשוט מדהים. קשה להסביר את ההרגשה לנהוג ברכב שכלום לא עוצר אותו.
נסעתי בעליות, בהצלבות, בשיחים. בכל מקום ולא הגענו למצב שהרכב נעצר. היה פשוט תענוג לנסוע איתו מהר בדיונות.
טוב הנה התמונות, תהנו.
סרטונים יועלו בהמשך הערב.
איזה כלי מטורף , ניראה פשוט מדהים , כל הכבוד :D :D :D
איזה מנועה יש לדבר הזה ?
יש גם היגוי לגלגלים באמצע , אם לא זה בתח מקשה קצת על יכולת הפניה , לא?
תן נתונים , הכל , אני מרגיש צמא פיתאום:D :D :D :D :D :D
תקרא את השרשור, תדע הכל.
בוא נשאל כמה שאלות רציניות...
א. מה לגבי חיפויים? כשדיברנו הייתה התלבטות בין פיבר לבין פח רגיל, אולי הקוראים יתנו פה עיצה ?
ב. הגלגלי עזר - על סמך מה קבעת את הגודל הזה ספציפית ואיך הם מחוברים ? מיסב כלשהו?
כל השאר בה"פ...
חיפויים ? לדעתי רק אלומיניום חלק.
בוקר טוב לכולם
לאחר בילוי של אחה"צ שלם בחברתם הענוגה של החברה ובחברתו היותר מענוגה של החרגול, אני יכול רק להוריד את הכובע בפני ברוך ולהגיד "שאפו" אחד גדול.
הרכב הבשיל לכדי כלי אמין (טפו, טפו) ועביר בכל מקום. נסענו כ-5 שעות סה"כ (כמעט רצופות) אשר מקבילות לכ-250 ק"מ. הרכב עובד בהרמוניה מושלמת ולא עוצר בשום מקום(רק צריך לתת יותר גז במקומות הנכונים :) ).
מחכים לשמוע איך היה היום ומצטער מאוד שלא יכולתי לבוא.
רפי
רכב באמת מדהים וכלום לא עוצר אותו ... אבל אולי משהו היה צריך לעצור את הנהג ... לא חבל על הרס הצמחיה??? גם כך לא אוהבים אותנו ...ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
מבטיח לך שלא נעשה הרס צמחיה. ואם יש לך בעיה עם זה שאני קצת נוסע על השיחים (וכמו שאתה רואה בסרטונים, הרבה זה לא השפיע עליהם) אז אתה מוזמן לבוא גם לנקות את האתר השלכת חביות שמצאנו בדרך.
כמה תמונות מהבדיקות היום בטל שחר. מקווה שעד הבוקר יהיו הסרטונים...ועוד איזה סרטונים :-)
והנה שאלה ששאלתי את ברוך השבוע , לפני הניסויים של הסופ"ש ואולי עכשיו תהיינה תשובות -
איך הרכב מבחינת שפ"צים
איך התמרון בסלעים במקום צפוף,איך היתרון של היגוי אחורי לעומת החסרון של האורך
האם נבדק היתרון של הגלגל-עזר
תשובות:-ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
1. נראה טוב ויציב מאד - לא הגעתי עדיין למצבים קיצוניים. את התשובה ממש נדע אחרי שאהפוך אותו על הצד, דבר שאני מניח שאעשה(במכוון) ביציאה הבאה.
2. התמרון מצויין. אני לא מבין למה קשה לך לקלוט שהרכב מתמרן יותר טוב מג'יפ רגיל עם ההיגוי האחורי שלו, למרות האורך, שאיננו כל כך ארוך - כולה 5.3 מטר לעומת סופה ארוכה או פראדו ארוך וכו', שהם בסביבת ה4.5 מטר....
3. גלגל העזר עובד ועוד איך עובד. הלקח היחיד שלמדנו היום, הוא שצריך גלגל גדול יותר,
בערך "31 או אולי קצת יותר.
חוץ מזה, הרכב עובד בצורה יוצאת מן הכלל, והרעיון של שני סרנים קדמיים במקום שניים אחוריים, מוכיח את עצמו נהדר.
וליקיר גרין - כשאתה צודק, אתה צודק. והפעם אתה אכן צודק. לא אומר "לא אני נהגתי" כי אני אחראי באותה מידה, ואין ספק שאין מקום לנסיעה על שיחים, גם אם הם יבשים וגמורים.
רוב רובן של 5 השעות בשטח היו רק על חול ושבילים, בלי לפגוע בשום דבר חי או צומח.
עם זאת, אני מבין גם את התחושה הזאת של מי שנוהג ברכב, האומרת שעם הרכב הזה אתה יכול ליסוע ממש איפה ולאן שאתה רוצה - רק תכוון את ההגה ותיסע, ותעבור הכל.
אני מקווה שמיכה יעלה היום כמה מהסרטונים ואני מקווה שהוא תפס את הקטעים הטובים, מכיוון שהיו כמה מאד מאד טובים.
יפה..ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
אנא השתדלו להימנע מנזקים לשטח. זה הפריע גם לי.
ברוך כל פעם שאני רואה אני מתפעל מחדש איזה כלי מדהים!!!יש עוד משו לשיפצור או שהוא מוכן?
אתה כבר מתקרב למידה של הגלגלים. לא עדיף כבר להחזיר את הסרן בחזרהציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
לא רוצה הנעה, אל תחבר גל הינע, רוצה הנעה תחבר.