תגובה להודעה: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)
עכשיו אתה יכול סוף סוף להחליף עבודה לאחת שגם תהנה ממנה
הגן הנייד של אסף
תחשוב על זה אצלכם בתל אביב אתה מציע להורים שבמקום שהם יבואו לגן הגן בא אליהם ואוסף את הילדים
אחר כך הגן מתמקם באיזו חורשה עד אחר הצהריים - אין עלויות על חנייה
אח"כ אתה מחזיר את הילדים הביתה וחוזר בעצמך - אין הוצאות על תחבורה ציבורית והכי חשוב - עסק ללא ארנונה ;)
רק בשביל התמונה הזו היה שווה ...
שגיא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
חבוב, האוטו נהדר והכל יופי טופי, אבל הילדים, הילדים, הם לא דומים לך בכלל :cool:
רוצה המלצה על חוקר פרטי טוב שמתמחה בתחום?;)?
מעונין בפניה למכון שמבצע בדיקות אבהות???
או אולי תפוס שיחה ישירה עם האמא? באמא הרי אי אפשר לטעות, לא? :p
תשמע... תראה... שלי זה הסנדלים. דומה, אתה לא יכול לומר שלא...
אסף.
מי שלא מגיע לא יכול לראות!!!;)
ממה שראיתי במפגש , רכב ממש יפה וקלאסי לטיולים של המשפחה - סחטיין על ההשקעה !!!
אמיר.
אתמול עשיתי משהו שהופך את המקורר אוויר הזה למיוחד. שיפצתי את מערכת המים...
ניקיתי את המיכל, היו בו ועדיין יש בו משקעים - בעיקר אבנית. אחרי שהוא יעבוד קצת, ניקוי נוסף. החלפתי את כל הצנרת לחדשה, הרכבתי את המשאבה החדשה שקניתי, עם מסנן מיוחד לפניה, וחיברתי את כניסת המים בלחץ (עם מגביל לחץ פנימי), למערכת. בגלל שהמשאבה היא משאבת ירכתיים שמיצרת לחץ כאשר פותחים את הברז, יכולתי לפרק את הלחצן שהפעיל את המשאבה המקורית. גם את הברז גיבוי, עם משאבה ידנית, פירקתי. לא צריך.
אני חושב להזמין ערכת סינון, מהסוג שמתחבר מתחת לכיור בבית.
אסף.
ערכת סינון זה רעיון מעולה , הרי זה רכב טיולים , ככה אתה יכול למלא את המיכל מברזים בחניונים .
היום בבוקר, לקראת מפגש מועדות החיפושיות ומקוררי האוויר, התאספנו, קומץ מקוררי אוויר, ברמת החייל, לצילומים לתכנית הבוקר של רשת. אחרי כמה סיבובים סביב הכיכר, התמקמו החיפושיות בחניה, ושני הבאסים - הקמפר שלי והפאנל ואן של רפי, בשני הצדדים, בתור רקע. אחרי שחנינו, הצעתי למפיקה שאני אפשח את הגג, וכמובן היא התלהבה וכך עשיתי, והשארתי את הדלת הצדדית פתוחה...
וזה מה שקרה:
http://reshet.ynet.co.il/464.aspx#52954
(צריך לגלול למטה ואז לבחור את הקטע)
אברי, באמצע השיחה, "חתך" לכיוון הקמפר, ממש לא לפי התכנון, מושך אחריו את הילה שזינקה לתא הנהג, ואת הצלם... משעשע.
אחרי זה נסענו למפגש, שם חנינו לצד משהו בין 100 ל 200 מקוררי אוויר, וכשכולם בשמש הקופחת, אנחנו נהנינו מהצל והאוויר הזורם בתוך הקמפר.
היה נחמד לפגוש אנשים שרק שמעו על הרכב וזו הפעם הראשונה שרואים אותו. מעניין שלא מעט נחרדים מהרעיון של החלפת הריפודים המקוריים. יכול להיות שהם לא כל כך נוראיים?
אסף.
אולי תסביר איפה הסרטון/תמונות או שפשוט תתן לינק ישיר?
אני לא מוצא שם http://reshet.ynet.co.il/464.aspx#52954 ידיים ורגליים.
יש בצד ימין למטה את כל הקטעים מהתכנית, גוללים ובוחרים. לא הצלחתי לקשר בישירות..
אסף.
אני הייתי מנקה את האוטו עם ליזול אחרי שאברי גלעד נגע בו....
חוץ מזה, מגניב, מגניב, מגניב. חיפושיות קירור-אוויר זו גם סטייה פרטית שלי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יש בצד ימין למטה את כל הקטעים מהתכנית, גוללים ובוחרים. לא הצלחתי לקשר בישירות..
אסף.
שלום רב אסף.
שמי יובל ואני קראתי את כל הפורום הזה ורציתי קודם כל להגיד לך כל הכבוד על מה שעשית...
אחד החלומות שלי זה שיהיה לי טרנספורטר או bus...
השאלה שלי היא פשוטה, מה בערך עלות של כל העסק הזה, בין עם זה לייבא ובין עם זה לקנות פה ולשפץ ( בעלי מקצוע, אני לא יודע לשפץ), והאם שווה לי לקנות כבר משופץ..?
כמובן שאני מצפה לתשובה של פלוס מינוס...
תודה רבה, יובל
אין "מחיר מחירון" כמו שאתה מבין.
אם אתה רוצה לעשות חישוב גס, אתה יכול לראות בלוח:
http://www.thesamba.com/vw/classifieds/cat.php?id=7
שמחיר של קמפר במצב סביר (לא משופץ) הוא בין 3000 ל 5000$, וקמפר משופץ בין 8000 למעל 15000. אז ניקח ממוצע של 8000, לכלי משופץ ברמה סבירה, לא רמת תצוגה, הוסף לזה הובלה (יבשתית וימית) של כ2000$, ועל כל זה מיסוי של 120% (זה קצת יותר, אבל אני מעגל), ואתה מגיע למחיר של 22000$ בארץ, לרכב משופץ במצב סביר.
מצד שני, אפשר למצוא בארץ טרנספורטרים, רובם במצב גרוטאתי, אבל יש כמה שמורים, במחירים שסביב 20000 ש"ח לרכב לפני שיפוץ. כמה עולה השיפוץ? שוב, אין מחירון. אתה מדבר על כל סכום בין 50000 ל 100000 ש"ח. אבל זה באמת לא משהו קבוע. מצד שני, בעבודה עצמית משולבת בעבודה של בעלי מקצוע על מה שבאמת אי אפשר לבד (אם יש לך את כל האיברים במקום ואתה יודע לקרוא, אין סיבה לתת את הרכב לבעלי מקצוע פרט לדברים בודדים), אתה יכול לחתוך עלויות לאזור ה 20-30 אלף ש"ח, וזה בהנחה שקנית רכב נוסע ולא רקוב.
יש למכירה ביד2 קמפר שנראה במצב מצויין ב90 אלף ש"ח. מוגזם לדתי, אבל זה מה שמבקשים כבר הרבה זמן. יקבלו? לא יודע. אם כן- זה המחיר.
במקרה שלי, אני לא סופר כמה עולה לי השיפוץ. בניגוד לכלי רכב אחרים ששיפצתי, זה לא מיועד להמכר אף פעם, וההשקעה היא לפי מה שיש בכיס בזמן נתון וכך נקבע קצב ההתקדמות. אז על השאלה "כמה הוצאתי בשנתיים? " אין לי תשובה.
אסף.
4 קבצים מצורפים
מאז העדכונים האחרונים עבר הקמפר לגור באופן זמני בתל אביב. אנחנו נוסעים איתו קצת בסופי השבוע, לא יותר מדי, אבל כיף.
יש עוד הרבה דברים לסדר, אבל החלטתי קצת לנוח מלעבוד עליו, ולהתמקד בלהנות ממנו, כי זאת עונה מצויינת לטיולים... חוץ מזה, יש דברים שמגלים רק אם נוסעים.
בשבוע שעבר, למשל, נהנינו מנסיעה של שישי אחה"צ ל"בור"... רגוע, הנעה אחורית, מי צריך יותר מזה כשהחול רטוב?
אבל בשבוע שהבאתי אותו לעיר, קרה אסון. כנראה סגרתי את הדלת על החגורה של המושב הקטן, זה שצמוד לדלת הזזה. באחד מימי הגשם של חנוכה (זוכרים? ) , פתחתי את הדלת הזזה וגיליתי לחרדתי שהמושב כולו ספוג מים. הכריות, העץ, הכל - פשוט ספוג. מהר הבאתי מברגה והוצאתי את כל הרהיט מהאוטו, במעלה המדרגות, הביתה. מהמשקל של הסיבית והכריות הספוגות מים, בדרך גם נתפס לי הגב. ייבשתי טוב טוב הכל, אבל מאוחר מדי - כל החלק התחתון של הרהיט, מכל הצדדים של לוחות הסיבית - התנפח, איבד צורה לחלוטין.
אני מתלבט עכשיו מה לעשות:
1. להשאיר ככה.
2. לבנות רהיט חדש, הפעם מסנדוויץ' או מהו יותר עמיד, לקלף את הפורמייקה מהישן (עם מגהץ, למי שלא מכיר את הטכניקה), ולהדביק על החדש לצורך המראה המקורי.
3 .לחתוך את החלק התחתון של הרהיט המקורי, לבנות שם הגבהה ובתוכה מגירה נשלפת כלפי חוץ, שתהיה בסיס לכירת הבישול.
נראה מה. צירפתי תמונות של האסון.
מהנסיעות בזמן האחרון יש לי רשימת תיקונים מגובשת-
הבולם הימני אחורי- טוב, הגיע הזמן.
יש בריחה מסעפת הפליטה בצד שמאל.
תאורה בלוח השעונים - אני חושד במתג האורות.
מד דלק - עובד רק עם סוויצ' פתוח ומנוע מכובה.
וכמובן - כל הדברים האחרים שעוד לא נגעתי בהם - חשמל בית, ריפודי דלתות, רמקולים לרדיו, פגוש פרה-ראנר שישמור על החזית של האוטו בחניות בת"א וכן הלאה..
בקרוב - חזרה הביתה, לבית המלאכה, להמשך העבודה.
אסף.
אסף יש עוד את הפורמייקה בחנויות זהה לשלך
אני בעד חדש ,מאלומיניום עם הדבקה של פורמיקה לשם האותנטיות, תחסוך משקל לא תפגע בחוזק ועם תא פנימי גדול יותר.
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אני בעד חדש ,מאלומיניום עם הדבקה של פורמיקה לשם האותנטיות, תחסוך משקל לא תפגע בחוזק ועם תא פנימי גדול יותר.
עידו
וגם תוכל לרחוץ אותו עם דלתות פתוחות, ואפילו להכניס אותו לבריכה.
וקצת ברצינות, אני חושב שעידו צודק - קל, נוח, יעיל, פרקטי. הכל.
1 קבצים מצורפים
מי שעוקב אחרי השיפוץ, שם לב בוודאי שיש בורג אחד מזדיין שאני נאבק איתו כבר לא מעט. והשבת, סוף סוף, אחרי כ10 משוריות שהתרסקו עליו, שני שופינים שנשברו, משהו כמו 20 שעות עבודה במצטבר... הצלחנו לחתוך את הבורג והחלפתי את הבולם. תסתכלו בתמונה...
האום היה מרותך במקור בצד הפנימי של תושבת הבולם שהיא חלק מהשלדה, כמעט בלי גישה, פרט לחריץ קטן דרכו אפשר לראות את האום, ולהכניס כלי בגודל זרת, לכל היותר. ומולו, במרחק 2-3 מ"מ, פח, מאחוריו מתחבא המיכל דלק. ההנדסה הגרמנית לא לקחה בחשבון שאם האום משתחרר, אי אפשר לתפוס אותו ולהוציא את הבורג. אי אפשר לחתוך את ראש הבורג כי למה שנשאר לא יהיה לאן ליפול. מהצד השני אי אפשר להיכנס, גם לא מלמעלה. מלמטה - קורת גשר הגיר, גם אין גישה.
ליאור הגה רעיון מבריק - משורית שתיכנס ברווח הקטן שיש, ותונח בין האום לבין השלדה, על הבורג. ואז נסובב את הבורג עם מפתח פניאומטי, עד שהוא יתנסר ויפול. בקיצור, אחרי כמה שעות ניסור כאלו, בתוספת עבודה באופן דומה עם שופין... זה הצליח.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
עידו
לא הבנתי איך, למען השם, אלומיניום עם הדבקה של פורמייקה, יראה מקורי..??
יש לך תמונה של משהו דומה?
אסף.