חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
מנסיוני אין מתנות בחיים, אתה תוציא על הרכב הזה סכום שיקרב אותך,פחות או יותר, לסכום של רכב אחר שהיה מוכן פיזית/מנטלית/מכאנית/חשמל וכו' מראש, רק עם הרבה כאב ראש ותקיעות ומצד שני הרבה הנאה וסיפוק על העבודה.
לגבי העבירות והנוחות,אין ויוח הדיסקברי זה אחד הרכבים הכי נוחים שנתקלתי בהם בשטח.
חיימקה, תתכונן נפשית עוד יהיו כאלו ,
לי הרכב היה מדומם סתם כך מתי שבא לו , כל מומחי וקוסמי לנדרובר לדורותיהם לא עלו על הבעיה הרכב היה מדומם למשל באמצע הנהיגה באיילון ולא מניע אלא לאחר 20 דקות ,
מה לא רצו להחליף , הכל החל מאימובלייזר וכלה בצמה .
בסוף חשמלאי מטייבה פתר את הבעיה ,
החלפת המינוס הראשי בכבל חדש .
הנה טיפ קטן לבוקר יום א'
נ.ב
אני מתענג כל יום ביומו לקרוא על מעלליך, המשך כך , לטעמי זה השרשור הכי פופולרי בפורום
לטעמי..בכל רכב שטח בן 10 שנים שעבר כמה בעלים קודמים..דבר ראשון לפני כל שיפור או שיפצור עושים ניקיון ויישור קו של מערכת החשמל...יעני נפטרים מכל החיווטים והמיתקונים המיותרים שנוספו עם השנים לרכב על ידי הבעלים השונים (אזעקות, איתוראנים, עלוקות, אימבולייזרים, מערכות אודיו וכו'..)
כך עשיתי בדיסקו בנזין שלי וכך עשיתי בדיפנדר שרכשתי כעת - פשוט לא יאומן כמה "זבל חשמלי" מיותר מצטבר ברכבים אלו עם השנים.
בדיסקו בנזין - מאז הניקיון לפני שנתיים טפו טפו מלח מיים חמסה חמסה ..שום תקלה מניע בנגיעה.
שלמה
ראשית ח"ח על הפרוייקט המדהים שאתה מבצע ואנו קוראים ועוקבים בשקיקה.
כנראה שהדבר הנכון הוא לבנות את מערכת החשמל מהתחלה...
בר ביצוע זו כבר שאלה אחרת..
בניגוד לשתי התגובות מעלי אני לא חושב שצריך לעשות אוברול למערכת החשמל, פשוט לקחת אותו למישהו שמבין שפשוט יבטל את מערכת הניתוק המעצבנת ומה שעוד אולי יש שם והופה יהיה לך אוטו טיפש כמו שאתה אוהב.
לפי הצעתו של הקוסם,ביקרתי היום אצל החשמלאי הטוב ביותר בארץ (סודי בהחלט, אפילו לא לשאול אותי מה גילו).רבע שעה בתוך ארגז החוטים שמתחת להגה ,עם קאטר חד שעבד כמו במספרה ללא הפסקה,נערמה חבילת חוטים ,קופסאות מיגון,פיוזים ,צמות וכו' שמילאה דלי זבל גדול עד שפתו.את מה שהוא גילח אני לא מודד בקילומטרים ,אלא בק''ג -משהו כמו 7 ק''ג זבל מנחושת יקרה. תא החשמל ממש ריק ועכשו אני חושב מה לאחסן בו.
לפי עצתו של מאיר רוטנברג וכמו שבניתי בוואז,הזמנתי תיבת פיוזים חדשה בת 10 פיוזים שישמשו רק את התוספות לרכב ללא כל קשר למערכת החשמל של המנוע ומיכלוליו.התיבה תגבה את הקומפרסור, משאבת המים,המקרר,תאורת מנוע. תאורת חוץ, ג'י.פי.אס,רדיו,וכו'.
היום התגלתה נזילה קטנה ברדיאטור בחלקו העליון ואני אתקן אותה ביום שישי.בכלל הרדיאטור הזה יעביר איתי רק את החורף הקרוב, ולקראת הקיץ אבנה משהו מיוחד למנוע הרגיש הזה שידע לעבוד גם בחום של ערב הסעודית.עוד לא למדתי את האפשרויות בנושא,אך אני מתכונן להגדלת פוטנציאל סילוק החום ב-50% יותר מעכשו.
היום סולקו מהדלתות הנעילות האוטומטיות והן ננעלות רק ידנית. החלונות ממשיכים להיות חשמליים מחוסר ברירה אך הם עברו סידרת טיפול ויישור קו ,וכולם עובדים נכון להיום.
המזגן קיבל רק היום גז והחל לספק קירור מפנק. לטובת הטמפרטורה אני הולך לקנות ב-40 שקל באוטו-דיפו יריעות כהות להדבקה על רוב החלונות כך שהטמפרטורה תרד גם באמצעותם והרכב יהיה מעט אפלולי בתוכו ,מה שנותן תחושה קרירה.בנוסף ,ההדבקה הזו מונעת מסקרנים לראות את הציוד שבתוך הרכב,מה שיכול לעזור לבטיחות.
אני מקווה להתחיל לעבוד על הסככה השבוע,מה שקרוי ציליה אך היא אמורה להיות גם אטומה לגשם.בסיס הציליה יהיו שני עמודים מברזל ריבועי שיושבים על הפגושים ומהווים סמכים יציבים שאינם זקוקים לעיגון. במרחק של 4 מטר ממוקמים מולם שני עמודים נוספים שמעוגנים לקרקע באמצעות יתדות שילקחו מהג'יפ הקודם.הגג מתוח בשיפוע לאורך ארבעת המטרים והיריעה נופלת עוד שני מטר שמהווים את קיר צפון. יריעה נוספת במידות 4X2 תכסה במידת הצורך את קיר מזרח או מערב.
עדין לא מצאתי את החומר המתאים ,כך שהיריעות ששטחן הכולל הינו 38 מ''ר לא יעלו לי במשקלן או בנפחן - בשטח מטען יקר.
היות ומפעם לפעם אני צריך גם לעבוד ,אני משאיר חלק גדול מהרעיונות ל-2008.
קבל ח"ח על ניקיון החשמל..זה דבר ראשון שהיית צריך לעשות.
חומר ליריעות צל אטומות גם למים - בד יוטה פלסטי ירוק כמו זה שמשמש לכיסוי גדרות רשת כמו שיש סביב מגרשי טניס לדוגמא.
גם צל וגם אטום וגם קל משקל.
הכי טוב בד שמשונית אבל הוא כבד.
אם הקטע של אטום למיים לא הכרחי (כמה גשם יש כבר בדרום ??) אז רשת צל 100% הצללה - שוב קל במשקל יופי של צל + איורור ואפילו מגן במידת מה ממים - גשם.
שלמה
חיים ידידי,אני נהנה מהשרשור מאד,הרשה לי להעיר מספר הערות.
א.כבעל נסיון עם "מטבח" המחובר לדלת אחורית,הדרך בה חיברתה את משטח העבודה לדלת אינה יעילה (שלא לומר שמאד מאכזב אותי לראות בעבודה שלך-שמבחינתי אתה דמות בנושאי הקפדה על איכות-חיבור באמצעות מיתרים ואזיקונים)-במידה וברכב לא יעמוד באופן מאוזן לחלוטין לא תצליח לבשל על הכירה,לכן אין מנוס מהרכבת רגלית מתכווננת.
ב.פנסי הלד הנ"ל,הינם "חרטה ברטה" קצת חום ברכב והם יפלו הדבק לא יחזיק,ואם אני לא טועה האלו שרכשתה בהום סנטר הם חיקוי עלוב למקוריים שמיוצרים ע"י " OZRAM",ניתן להשיג באיקאה טובים יותר לאין ערוך מנסיון.
ג.למה הטמבונים נראים כאלו הם מתים להתנתק מהרכב ולברוח?הטמבון האחורי נראה כמו טמבון משקולת של מלגזה.חיים מאומן כמוך(גם אומן בחולם וגם אומן בשורוק) אנחנו המעריצים מצפים לראות משהו הרבה יותר אסטטי-כמו שארגזי האלומניום שלך הם "שירה צרופה של אסטטיקה"שהצפיה בהם מביאה אותי לידי דמעות,כך גם הטמבונים ושאר החלקים שאתה בונה לרכב צריכים להיות "בתים נוספים" של הרמוניה מזוקקת.
חיים כל ההערות שלי באות אך ורק ממקום של הערצה וציפיה ,הרגלתה אותנו "לצפות ליותר".
דרור הראל
דרור זה הרכב הפרטי של חיים, ולכן הפגמים האסטטיים והגימוריים שהוא מרשה לעצמו הם כנראה מקרה קלאסי של "הסנדלר הולך יחף" :-D
תשובה לכולם - החיים הם ברירת עלות/תועלת - וכל השאר - תוצאה. התקדמנו קצת היום עם גניבת שעה פנויה לטובת הקומפרסור. הכל מוכן לצורך הפעלתו המעשית כולל צינור שירשורי כחול באורך 7.5 מטר המגיע לכל פינות הרכב. ביום רביעי או לכל המאוחר ביום שישי ,גם נקודת החשמל להפעלתו תהיה מוכנה על הלוח פיוזים הייעודי לאקססוריס.ועכשו לשאלה הגדולה - כיצד ניתן להרים באופן פנאומטי את הרכב במקום להתעסק עם ג'קים למינהם - שלא להזכיר היי-ליפט.ממתין להצעות מעשיות שיביאו בחשבון בוכנות שמשקלן עד 5 ק''ג.
נושא מילוי אוויר לצמיגים הינו זמין מיידית ,אך הפעלת כלים פנאומטיים זקוק למיכל אוויר שטרם הורכב.
כלקח מהתקיעה בשבת ,הותקנה מנורה של אוטובוס בתא המנוע - ועכשו החושך בתא הפך ליום.
שלמה - תוכל להגדיר את היריעה המוצעת בשם המקצועי שלה? העמידות בגשם חיונית מאוד,כי גם מעט מים מתחת לסככה מרטיבים את המזרונים המצעים הכריות וכל הציוד למספר שעות אחרי ירידתו.
אולי אצליח השבוע לרתך את בסיסי העמודים לצליה ולהתחיל בחיפוי של רשת צל שנמצאת זמינה מיידית, ויותר מאוחר להחליף לחיפוי עמיד מים.
היום השלמתי מעט כלי עבודה שהיו חסרים במוסך הנייד ועכשו כנראה הסט מושלם חוץ ממפתח שטוח 32 מ''מ עבור פירוק הפאן-קלאצ'. מצאתי מפתח 30 מ''מ במלאי שלי ואני אגדיל אותו ל-32 מ''מ וכמובן אשטח אותו לעובי מינימלי לצורך פירוק המאוורר במידת הצורך.רכישת מפתח כזה יקרה וחבל לא לנצל את המפתח הקיים.
לשבת הקרובה אני מתכנן טיול מערבית לכביש 90 בין בית שאן לירושליים ,מתחת לשורת הכפרים הפלשתיניים שעל גב ההר ומזרחית להם.בכל מקרה אני לוקח איתי כ-20 מחסניות תחמושת לתת-מקלע שבניתי עבור ידידינו הפלשתינים במיוחד.עדיין לא מיקמתי ברכב את הנשק והתחמושת באופן מסודר למצב נסיעה ולמצב לינה ברכב. צריך להקדיש לזה שעה פנויה.
ניראה שלטיול הקרוב הגרוטאה תהיה יותר מוכנה משבוע שעבר.
כל הכבוד על ההשקעה !
לגבי הנשק והמחסניות - תמיד ראיתי בעיניי את הדיפנדר הירוק שלי עם עמדה משוריינת של מאג על הגגון...
אתה יכול לארגן לי משהו ?
:-)
דרך אגב - הבטחתי לקפוץ אליך להתרשם מהיצירה - ובקרוב אני אקיים ..
אמיר.
שווה לבדוק את האפשרות הבאה
קל, לא תופס מקום, מנצל מיכל אויר שגם כך אתה מתקין.
גאון כבר אמרת ?
הרעיון של הקוסם ממש נכון. הג'ק הזה בעיקרון יעשה את העבודה באפס תקלות, ותמיד יהיה ניתן לעשות אותה ידנית אם אין ברירה אחרת.אך לדעתי צריך לבנות ג'ק כזה עם גובה הרמה נטו מתחת לביצה של 20 ס''מ לפחות - כלומר כ-30 ס''מ ממצב מקופל למצב פתוח ועם הברגה עדינה של 1 מ''מ בכדי להרים עם מכסימום סיבובים ומינימום עומס על המברגה.הג'ק אמור לענות על עומס של 2 טון בכדי להרים את שני הגלגלים ביחד מתחת לביצה שהיא המקום הכי נמוך,אחרת נדרשת הרמה יותר גבוהה ב-10 ס''מ שמחייבת ג'ק יותר גדול משמעותית.
האם הרמה של הרכב מתחת לביצה שאינה במרכז ,לא מרימה את הרכב נטוי על הצד??
אמיר - לגבי הנשק - אם יש לך עוזון ,אני יכול להפוך לך אותו לתת-מקלע בהשקעה קטנה כולל הכפלת טווחי הירי היעיל מ-30 מטר לקרוב מאוד ל-100 מטר.
יש לי תמונות חדשות לשרשור הזה אפשר לשלוח אותן אליך?
מישהו בפורום בנה מיכל דלק נוסף בשקע שבין שני הגלגלים הקדמי והאחורי?? עם טיפת מאמץ תיכנוני - לנדרובר יכלו לנקות את השקעים האלה מכל מיני בליטות חיזוק שיתוכננו אחרת ויאפשרו את ניצול החללים בשני הצדדים לאלף מטרות. מה שהרוסים עושים כבר 50 שנה במקום הזה האנגלים עוד לא גילו.
גיליתי שהעבודה על החלפת הגומיות בדלתות ממש פשוטה. ניראה שבשעה עבודה אפשר להחליף את כולן בחדשות ללא בעיה. אבל המחיר שרוצים ממני הוא על גבול השוד (22 ש''ח למטר). יש למישהו כתובת של ספק שפוי לגומיות האלה??
הפטנט המפוקפק של קיבוע הפנסים הראשיים באמצעות שלושה שקעי פלסטיק ניראה לי תמוה לפחות לרכב שטח.(השטח שבין סביון לתל-אביב). אני חושב על ריתום נוסף באמצעות כבל נירוסטה או רשת נירוסטה שימתחו על הפנסים ויבטיחו שלא ינשרו במהלך נסיעה בתוך בסבך שיחים. לא בעדיפות עליונה - אך ייעשה.
הג'ק של חנן נשחט לדעתי מאיזה פרייבט.
בזמנו ב GMC היה לי ג'ק כזה, אבל הרבה יותר גדול.
הג'ק המקורי שבא עם הנבאדה למשל, ענק, ופותר את הבעיה (לפחות 40 ס"מ לדעתי, וזה overkill). שווה ללכת לפירוקיות, ולחפש באיזה פולסייז / טנדר פולסייז נשאר הג'ק המקורי.
בפתרון של חנן, כל ידית כח עם מתאם, יכולה להוות תחליף ראוי לתקלה טכנית במברגה / אייר ראצ'ט, ואני רק מתפלא איך משהו כזה לא מיוצר כסטנדרט.
אם יש כאלה גדולים חבל לייצר למרות שיש לי את כל החומרים. אפרסם מודעה לרכישת ג'ק כזה.
היום לא עשיתי כלום מלבד מטווח עבור רשיונות הנשקים של ,וזה לבד גזל חצי יום.
מחר אמצא שעתיים להשלים מספר דברים חיוניים ברכב ,בינהם סתימת הנזילה ברדיאטור.
היום צרפתי לציוד את המטבח שדה הנייד כולל אספקת מים לברז מהמשאבה של הרכב.
למגירת כלי העבודה הוספתי מספר מחיצות כך שהכלים מחולקים ומסודרים בשלוש קבוצות נפרדות. מפתחות פתוחים, בוקסות וראצ'טים ,וכלי עבודה אחרים -פליירים מברגים פטישים וכו'.
הקומפרסור קיבל צינור אוויר שרשורי שמגיע לכל פינות הרכב והושלמו כל חיבורי האוויר. חסרות לי שתי סופיות חשמל גדולות בכדי שהחשמל יהיה מוסדר סופית, למרות שגם עכשו הוא עובד. אני צריך למצוא פתרון שגובל את לחץ האוויר ל-5 באר בכדי למנוע מהקומפרסור לשבוק חיים עקב חוסר מגבלות לחץ.
החלפתי את הגומיות האורכיות שבמכסה המנוע בחדשות וקצת יותר גדולות כך שהמכסה מתיישב על המסגרת ממש טוב.
גיליתי נזילת שמן ברקס קלה מגלגל שמאל קדמי ,מה שאומר שיש להחליף את כל גומיות במשאבות הגלגלים ואת המפורקות להכניס למחסן החירום.
מחר יש כבר תחושה של סוף שבוע כך שאתפנה יותר לגרוטאה.
חיים - תרגיש חופשי לשלוח תמונות לאותו המייל - אני יעלה אותם לפורום ...
בקשר לג'ק.
בעקבות הכתבה הנחמדה שהוצגה כאן קודם, המציעה את הפטנט הנחמד,
בניתי לי אחד.
יתרונות:
מהירות תיפעול וקלות תיפעול.
חסרונות:
מברגה בוש אימפקט עם סוללה של 9.6 וולט, הספיקה ל2 הרמות של פרייבט בקושי. (סוללה חדשה וטעונה)
יש להקפיד על ריתוך הבוקסה בצורה סימטרית לציר ההברגה.
אני לא הקפדתי וקיבלתי ציר אקצנטרי שמעצבן לעבוד איתו.
החזקה של סוללה ומברגה קבוע ברכב נראות לי על פניו לא ריאליות.(אם זה לא קבוע, זה לא שם!)
מה גם שהסוללה תיפרק לאט.
סיכום:
עם ריתוך מדוייק בהקפדה ועם כלי פניאומתי, יש על מה לדבר.
אחרת חבל לך על ה 10 דקות שתשקיעה בריתוך.
בכל מקרה, תשקול כריות הרמה.
אני לא מכיר את אלה המשווקות כתחליף לג'ק, אבל יש כאלה המשמשות ביחידות החילוץ והם עבות ועמידות לשנים (אולם נורא כבדות)
כשאני חושב על זה,
אתה האיש שיכול לפרוץ דרך עם פיתוח הזוי, מה גם יעיל להפליא, של בוכנה פניאומתית עם בסיס נתיק, סטייל ג'ק בקבוק.
הנה נזרקה כפפה...
חוץ מזה.
כרגיל, תענוג של שירשור.
זנטון
עודד הפתרון....
מברגה 12 וולט (או אולי אפילו 9.6 תעמוד במתח) שהסוללה שלה התפגרה - וחיבור למצבר של הרכב .....
אם זו 9.6 וולט להקפיד להפעיל רק עם מנוע כבוי - מגדיל את הסיכוי שהיא תשרוד.
חיים
איני יודע מה השם הטכני או המקצועי של החומר - השם המסחרי הנפוץ הוא "בד יוטה פלסטי".
זה אותו החומר ("בד") שמשמש לייצור שקים לחומרי בניין למשל, או אריזות תיפזורת בניין מה שמכונה "בלות"..מאד מאד עמיד, אטום לחלוטין למים לגבי איכות ההצללה איני בטוח - אם כי בגוון ירוק יתן כמות מבסויימת של צל.
גש לכל חנות שמייצרת סוככים, אוהלים, ברזנטים ותבקש בד יוטה פלסטי.
יש מספר חנויות כאלו אחת ליד השנייה ברחוב סלמה פינת רחוב הרצל בתל אביב.
אם כבר אנו עוסקים בבד הזה - מספר פטנטים זולים לרכבי/ טיולי שטח המבוססים על הבד הזה :-
א. נסו להשיג שקי דואר מבד יוטה פלסטי ותאחסנו איזה שניים מקופלים ברכב - את שקיות הזבל מניילון מאחסנים בתוך שק הדואר עד לנקודת פריקת הזבל ביציאה מהשטח. כשזורקים את הזבל מוציאים את שקיות הניילון והשק מקופל חזרה לרכב לשימוש חוזר.כך נמנעים מהתופעות הידועות של קריעת שקיות הזבל, נזילות וכו' בעת שינוע הזבל אל מחוץ לשטח.
ב. תיק גג זול - קונים במספר ש"ח בודדים "בלה" - שק ענק המשמשת להובלת חומרי בניין בתפזורת. יש בכל חנות/ מחסן חומרי בניין. מאחסנים בפנים את הציוד שמיועד להובלה על הגגון. סוגרים היטב את הבלה מכל הכיוונים סטייל "חבילה ערבית" והרי שיטה להגנה על הציוד על הגגון בעלות אפסית. מי שממש רוצה יכול להוסיף עוד כמה ש"ח בודדים ולקנות ולתפור רוכסן גדול על כל פתח ה"בלה" והרי ממש תיק גג מושלם בעלות כוללת של כ- 50 ש"ח עד 100 ש"ח ..
שלמה