ברוך למה הפרונט עומד בזוית
Printable View
ברוך למה הפרונט עומד בזוית
אפשר לקבל הסבר על הזוית הלכאורה הפוכה של הבולמים הקדמיים ?
ברוך, מה הרוחב של הרכב ?
תשובות, במרוכז:-
1. גל - הכוונה של שי לגבי "הרכב עומד בזוית", היא בעצם לגבי זוית הקאמבר השלילית של הגלגלים הקדמיים. זוית כזאת, או קצת יותר קטנה, מאד מקובלת ברכבי מירוץ מסויימים, והיא נותנת תמיכה לרכב בעת סיבוב כאשר יש גלגול. כשהרכב נמצא בגלגול החוצה(למשל- פונה שמאלה והבודי מתגלגל לימין), הגלגל כאילו מתיישר ועומד בניצב לקרקע במקום להיות בזוית. תוכל לראות את זה ברוב רכבי הבאחה, מי פחות ומי יותר, וגם ברכב של סרטינה במידה מסויימת.
2. לירן - הרוחב של הרכב הוא 220 ס"מ מאחור ו 220-228 ס"מ מקדימה, בהתאם לשינוי גובה הנסיעה של הרכב.
3. קובי - תודה רבה. אני אוהב לקבל מחמאות, בעיקר כשזה בא ממישהו שמבין על מה הוא מדבר.
4. חנן - סליחה, אבל ממך הייתי מצפה ליותר. תחשוב ותחזור עם התשובה המצויה כולה בתוך התמונה.
רמז - ככה הבולם עובד בצורה האופטימאלית שלו.
5. ואחרון אחרון חביב, גל - לא יודע למה התכוונת כשאמרת "ברוך, ידידי". אני באמת וברצינות מחשיב אותך כידידי, אבל הנימה וההקשר אצלך קיבלו נופך שונה. לכן, אני מציע שכאשר אנחנו(באופן הדדי כמובן) מתכוונים באמת למה שאנחנו כותבים, נוסיף "באמת" או "ברצינות", ואם לא, נבין כולנו שמדובר בלשון סגי נהור. כך למשל, גם לגבי מה שכתבת בעמוד הקודם שהרכב מדהים. אם אתה מתכוון לכך, תוסיף את מילות הקסם, ואם לא - הכל יהיה ברור. כמובן שאני אנהג באותה צורה, וכמובן שכאשר אני אנהג(ברכב) אני באמת וברצינות אתן לך בראש......
תודה זה אומר שאתה מחזיק ממני אחד שמבין וזה כבר טוב...
אבל , התמונות לא מספיק ברורות ולא מספיק מפורטות ואי אפשר ממש לראות לאן הבולמים מחוברים ולאן הזרועות מחוברות אז כמו שזה נראה עכשיו , זה לא נראה הגיוני.
אם הבולמים מחוברים בחלקם העליון לאיזו שהיא זרוע שיוצאת ממרכז הרכב כלפי חוץ ובחלק התחתון לזרוע התחתונה קרוב יותר למרכז הרכב אז כשהזרועות עולות הבולם נשכב וזה לא נראה לי הגיוני. יש כנראה משהו שאני לא רואה.
אני מצטרף לשאלה של כולם ומוסיף נקודות
זה נכון שהעמדת את הבולם בצורה כזאת שהמתלה מעביר בדיוק את הספיגה בקו אנכי לבולם אבל האם זה טוב לתמיכה בסיבובים, ספיגה בזמן סיבוב או בלימה ולא רק בקו ישר?
בעיקרון אני פתוח לרעיונות חדשים אבל אולי יש סיבה שלא ראיתי מעולם צורה כזאת? מה אתה אומר ברוך
אגב לא ענית לי על השאלה, בתמונה מאחור ניראה כאילו גלגל הספר מחובר לסרן החי מאחור , אני טועה?
ברוך, אכן חיובי הקאמבר השלילי, בכיווני פרונט אני דואג שתמיד יהיה לי 1- לפחות,הדבר באמת תורם משמעותית בסיבובים. צריך לקחת רק בחשבון את השחיקה הלא אחידה בסוליית הצמיגים.
לגבי ידידותינו, השאר בבקשה את היחסים ביננו ,שישארו ביננו. אשמח ליותר דיסקרטיות בנושא.
מה אכפת לך מה כולם חושבים, העיקר ששנינו יודעים את האמת.
לא יהיה מאושר ממני ,שתחזור להתחרות ואפילו שתסיים לפני, תקבל את מלו הכבוד והערכה,כמו שמקבלים כולם,כאשר מסיימים לפני.
תמיד אמרתי ותמיד אשאר דבק במישנתי, כמה שיותר צוותים יותר כיף.מעדיף להיות שלישי מתוך 8 צוותים מאשר ראשון משניים !!!
יש לך סיבה או מחשבה כלשהן למה זה עלול להיות בעייתי בסיבובים?? לא מבין על מה אתה מסתמך, בעיקר כאשר אין לך שמץ של מושג היכן עובר ציר הגלגול של הרכב, ולכן אין לך מושג סביב מה השילדה מסתובבת.
מצויין!!
אילו היית רואה את הרכב הזה מקרוב, תאמין לי שהיית צריך לשאול את השאלה הזאת על הרבה מאד דברים שם. אין לי תשובה פרט לכך שכבר לא מענין אותי לבנות רכבים שגרתיים או "רגילים" ואם זה לא משהו חדש ומיוחד(שידוע לי כי יכול להתברר בסוף כטוב מאד או גרוע ביותר), זה משעמם, סליחה מצ'עמם אותי.
נכון, לא עניתי :cool:, פרט לזה שהגלגל לא יושב על הסרן. אוסיף רק כי הוא יושב על הזרועות העליונות, וכידוע משקלן של הזרועות באשר הן, נחשב חצי מוקפץ ולכן כל מה שיושב עליהן, גם הוא חצי מוקפץ, לטוב ולרע.
חנן, התמונות די ברורות, במגבלות שבחרתי להציג, ואם תביט בתמונות של הפרופיל או חצי פרופיל, תראה בדיוק לאן הבולמים/קפיצים הקדמיים מחוברים.
אל תתעצל.
נ.ב.
בכדי שלא תקבלו את הרושם שמדובר במיפלצת גדולה, הנה תמונה שמכניסה את העסק לפרופורציה.
אמנם רפי הוא בחור גבוה, כ 190 ס"מ, אבל ניתן לראות שהוא גבוה מהרכב, מה שאומר שלפחות מבחינת הגובה לא מדובר במידות חריגות כלשהן, נהפוך הוא.
גם מבחינת הרוחב, מדובר ברכב הדומה להרבה רכבים שנעים על מסלולי המירוצים בארץ, ואפילו מבחינת האורך, אני בטוח שבסיס הגלגלים שלו קצר מזה של ניר זהבי.
זה נכון באמת אין לי שמץ של מושג לגבי שום נתון תכני של הרכב ולכן איני מסתמך ובנוסף גם לא קובע שום עובדה אני רק שואל, אתה יכול להיות רגוע ברוך אני לא מתקיף אותך : )
נ.ב לא עדיף לבנות מתקן נפרד לגלגל הספר, גם אם משקל הצמיג קל יותר זה לא אומר שזה טוב, בכל אופן נוצרת פגיע ביחס המשקל הבלתי מוקפץ, מה גם שלא הייתי רוצה לשבת על הגלגל ספר הזה בזמן עבודת המתלים ....אולי גם הוא לא רוצה להיות שם?, יכול לעוף?
העיקר שאתה בונה מעניין, ללא ספק רואים שאת הניצוץ הראשון לאהבה לבניית רכבים לקחת מעידו כהן
(תקן אותי אם אני טועה)
אתם די דומים, שניכם אוהבים לבנות עם הרבה ברזל ושניכם לא עונים בצורה הגיונית על שאלות ששואלים אתכם
וואלה ברוך, חבל שהכנסת את התמונה של רפי ליד הרכב, רק עכשיו.
"ברצינות" "באמת" "נשבע לך" זה באמת הרבה פחות מפחיד ממה שנראה קודם !!!
עכשיו גם לא מפחידים אותי האיומים שלך,שתדרוס אותי...
וואלה לא מפלצת, לדעתי אתה נכנס לקטגורייה של הרייזרים והבאגים.
מה זה ? זה ממש מפתיע !!!
כאשר אתה בונה מתקן נפרד ברכב כזה שצריך חלל ענק מאחור לצורך עבודת המתלה, אתה חייב לבנות קונסטרוקציה גדולה, ארוכה וכבדה שיוצאת מאחורי הסרן האחורי. זה שוקל לפחות 150-200ק"ג, מעלה את מרכז הכובד בהרבה(!!) ושכרו יוצא בהפסדו.
התקנת הספייר בצורה הזאת, המוסיפה לכל היותר 25 ק"ג למשקל הלא מוקפץ, היא מחיר מאד נמוך וכדאי בהתחשב באלטרנטיבה.
ולא, הוא לא יכול לעוף בשום פנים - תפוס בצורה מושלמת, למרות שמהתמונות קשה לראות את זה.
אני לא יודע מהיכן שאבת את ההצהרה הזאת, אבל אני מודה שאתה צודק. כאשר עדיין לא ידעתי מה זה טרנספר, לא ידעתי איך מנוע פועל(וזה לא היה ממש מזמן, כולה 10 שנים) ולא ידעתי דבר על מתכות, ריתוך ובניה כלשהי, הייתי יושב הרבה פעמים לידו ומתפעל מהיכולות ומהכישרון האדיר שיש לבנאדם, ומזה שהוא פשוט חי את העולם הזה. מי שלא חי ומרגיש באינטואיציות שלו את הדברים, לא יכול להצליח ולהגיע להישגים כמו שהוא הגיע, ועידו הוא ללא ספק מיוחד ויחיד במינו, למרות שהוא קצת משיגינע..:cool:
[/quote]
קיבלתי את זה כמחמאה גדולה.
נשאלת השאלה למה לבנות את הבולמים פונים החוצה על פני פנימה, הרי יכולת להשיג את אותה גאומטריה ומינימום דפלקציה מהישר שבין החיבורים גם אם היית מחבר את החלקים פנימה יותר (כמו בציור ובכל רכב מקביל אחר).
האם יש יתרונות ביחס לשיטה הנהוגה (חוץ מזה שזה מקורי ואף אחד לא בונה ככה וכו')?
חסרונות יש: אתה מרחיק את נקודות העיגון ואת הבולמים ממרכז המסה ומגדיל את מומנט האינרציה (מקשה עליו לפנות) ברכב שגם ככה לא הייתה מזיקה לו דיאטת מומנט אינרציה (מימדים גדולים מאוד וארבעה גלגלים כבדים בקצוות). מה אנחנו מפספסים פה?
לפי מה שאני יודע, אומרים שהזרועות חצי מוקפצות כשמתיחסים אליהן כגוף נקודתי לצרכי הפשטה. הרי ככל שמתקרבים לסרן הזרוע נהיית יותר בלתי מוקפצת בעוד במיסב הקצה המחובר לשלדה היא כמעט מוקפצת לגמרי. מהתמונה נראה שהגלגל מחובר ממש בקצה האחורי של הזרועות מה שאומר שמסת הגלגל כמעט בלתי מוקפצת לגמרי (תקנו אותי אם).
מעניין מה יותר מהיר עוד כמה עשרות קילו של משקל בלתי מוקפץ או בניית עריסה שלוקחת את מרכז המסה גבוה ואחורה יותר וגם שוקלת לא מעט.
חשבת לחבר את הגלגל בצד למשל - חוסך לך את העריסה הכבדה, מקטין לך את מומנט האינרציה אבל גם מגביה את מרכז הכובד ונראה פחות יפה בד"כ) ?
אל תכעס, אבל כל מה שכתבת כל כך מופרך ומנותק מהמציאות, עד שאין טעם בכלל להגיב.
כועס?
לא כל כך.
יותר משתומם.
כנראה אתה רואה את עצמך יותר כמסגר מאשר מתכנן...
זה בסדר, אגב.
רק אחד בעולם יכול לשלול את כוחות הפיזיקה באותה קלות שאתה מתיימר לעשות את זה. הם אמנם חולקים שתי אותיות בשם אבל לא, שמו איננו עידו כהן (שכבודו במקומו מונח).
אל תכעס.