3 קבצים מצורפים
תגובה: בסכנת הכחדה : בלייזר - תיעוד ושיתוף בתהליך השיפוץ
טוב אני באמת לא יודע מאיפה להתחיל אני חדש פה באתר ורק לפני שבוע ראיתי את השרשור/השכול הזה, שחר אתה באמת יצירת אומנות בפניי עצמו אתה תותח!!! מאחל לך המון בהצלחה עם הבלייזר הזה לגביי אחד מהבלייזרים שלי יש משפט שאני אומר This car will die with me באמת אין לי מילים לתאר פרוייקט מאוד יפה, אני כבר מחכה לסיום הפרוייקט להשקה שלו ולטיול לדרום אני יכול להגיד לך שלבלייזר שלך הצתרף עוד חבר ואם אני יהיה באזור אם אפשר הייתי קופץ לראות את ההתקדמות למרות שאני לא נמצא הרבה באזור שלך אני מהצפון הרחוק, הרבה זמן אני מחפש שרשור/השכול על בלייזר ולא סתם רשמת "בסכנת הכחדה" באמת עושה טוב בלב לראות שיש עוד אנשים שלא רוצים לנסוע על ביצות קינדר (כל הליסינג ובכללי כל הרכבים החדשים של ימינו העשויים מפלסטיק) זה הרכב שתמיד חלמתי אליו מאז שהייתי ילד ועכשיו יש בבעלותי שלושה כאלה
הראשון בלייזר 79' עם מנוע Big Block 454 7400 סמ"ק ו-500 סוסים עם קרבורטור של Holley CFM 660
השני בלייזר 88' עם מנוע Small Block 350 5700 סמ"ק עם קרבורטור של Edelbrock רמת גימור הכי מפוארת ששברולט עשו בבליזרים
והשלישי בלייזר 88' CUCV M1009 צבאי לשעבר (היה בצבא 5 שנים לא היה של קצין/מג"ד כמו רוב הבלייזרים היה רכב כוננות כמעט ולא נסוע אליו אני מכיר את כל ההיסטוריה שלו מאז שהשתחרר מצה"ל) עם מנוע של Humvee H1 מהדור הראשון 6500 סמ"ק דיזל ללא טורבו שחר תבדוק ברישיון רכב איזה דגם מנוע רשום לך?
ישבתי וקראתי במשך שבוע אין הרבה זמן ביום יום, כל משפט ומשפט פתחתי כל תמונה ותמונה חייב לציין שלכל אורך ה-11 עמודים שתיתי בירה ושמעתי Pink Floyd יצא שילוב דיי מנצח בירה טובה מוזיקה נהדרת ובלייזר אחד שהצליח מאוד לרגש אותי.
שחר רציתי לשאול אותך בתחילת השרשור עמוד ראשון פרקת שם את הגשר של הטרנספר ואת הטורק וראיתי שרשמת שאתה קופץ לאיזה מקום בת"א עכשיו חיפשתי לא מצאתי את השם של המקום שרשמת, לקחת חלקים שהייתה צריך בשביל הבלייזר שלך, אצלי אין את המגן שמחובר לגשר והמכסה של הטורק שבור אצלי באזור הסטרטר המכסה בול כמו שלך שלושה חורים בכל צד תוכל להגיד לי איפה המקום הזה נמצא.
ועוד דבר כל החורים שהיו לך בבודי/דשבורד כשרשמת "החוריםרותחו ונסתמו" איך עשית את זה? יש לי בריצפה של הרכב (כן אין לי שום שתיחים לא צריך את זה ככה זה היה גם בצבא והרצפה אצלי חדשה) כמה חורים מקדימה ומאחורה עכשיו את הקטנים עטמתי עם סיליקון שקוף פשוט אבל החורים הגדולים יותר זה בעיה ובשטח נכנס המון אבק דרכם ואני רוצה לסגור אותם מה פשוט לקחת חתיחת פלח קטנה לרתח אותה לשייף ואז להסים חומר פחחים?
ממשיך לעקוב ולהתרשם מהעבודה שלך שחר באמת כל הכבוד לך!
מצרף כמה תמונות....
דייב.
2 קבצים מצורפים
דרך אגב אני בהמשך גם יסים שני שעונים נוספים אחד זה טמפ' שמן גיר וטמפ' שמן מנוע, מה זה השעונים האלה מצרף כמה תמונות, לגביי השעונים שמתחת לפנל רשמת שהם של הבולמים מה התפקיד שלהם להראות?
3 קבצים מצורפים
כשאתה מגדיל צמיג ל4" מעל המקורי { כן , בליזרים יצאו מהמפעל עם 29" , זה שכולם פה עם 31 זה מנפלאות צה"ל כנראה } צריך לבחון הגדלת גודל קוטר הבלמים, וזה קיים ב 14 ואיננו ב 10 . אני זוכר כשהחלפתי מ 31 ל 33 איזו ירידה בבלימה היתה לי....
בנוסף, האוטו שלך יצא מהמפעל עם 6.2, שיש לו בערך 130 סוסים ו30 קג"מ +- ועכשיו יש לך 6.5 { נכון? } שזה 160 סוסים ו 50 קג"מ...
שלום עודד רציתי להתייעץ איתך אני בזמן הקרוב רוצה להחליף את הצמיגים שיש לי עכשיו 255/85/R16 ל - 37"/14.5/R15 כדי לי לשנות משהו?
לגביי טסטים ביום הטסט הסט שברישיון יחזור לג'יפ.
מצרף לינק של הצמיג וכמה תמונות.
תודה דייב.
http://www.maxxis.com/AutomobileLigh...y-Crawler.aspx
ציטוט:
מה אתה רציני ירין ? לשלם כמה אלפים רק עבור הוספת עלה ולהישאר על הסט-אפ הקיים ?
לדעתי חבל ! אישית , אני לא הייתי הולך על זה . גם אם אין תקציב - מחכים קצת ומשקיעים בסט קפיצים משופר 4" - 6" איכותי וחדש
שיתרום גם למהלך מתלה משופר.
שחר גם 2000ש"ח זה כמה אלפים, לא? :)
תשמע מה שהתכוונתי זה שרק הוספת עלה לא צריכה להרים את עלות הפרוייקט משמעותית. אני לא יודע איזה סט עלים יש אצלך אבל לא ניכנס עכשיו לפן החוקי של עיניין ההגבההות והשינויים ברכבים האלה.
מה שאני יודע זה שאצלי יש סט ממקורי עם הוספת עלה מאחורה וזה כל ההגבהה שיש לאוטו הזה... והוא גבוה. אז אולי זה כל מה שהוא צריך..
בכל מקרה כבר סיקרנת אותי אז מה יש אצלך? לא סט מקורי?
ירין, אם העלים שלך "זקנים", אתה משקיע לחינם כי הרכב ישקע חזרה ואולי אפילו הם ישברו. בנוסף, קח בחשבון שהוספת עלה מקשיחה את הרכב ויכולה לפגום לך באיכות הנסיעה, אני לא יודע מה המצב הנוכחי אצלך.
שחר, אני יודע שאתה כבר חקרת בנושא והחלטת על לייבא קיט קומפלט אבל אני עדיין דוגל בייצור / עבודה עם ספק מקומי. אני אולי קצת משוחד כי הנסיון שלי הוא רק עם קפיצאי אחד כל השנים והתחברנו על הזמן אבל הוא לא אכזב אותי וגם לא את אלה ששלחתי אליו. אני מניח שבדקת אצלו גם כן - חמילבסקי בחולון.
אני קניתי את הרכב בצורה הנוכחית, סט עלים מקורי עם עלה נוסף - איכות הנסיעה אכן קשה לעיכול :-S
אבל היות וכך רכשתי אותו הפרוייקט עבר לתחתית הרשימה, אני מאמין שכשאגיע לפרוייקט הזה אקח סט חדש לחלוטין. הפחד שלי הוא טסטים וחוקיות. אני עדיין לא שם אז אני עדיין לא שובר את הראש בנושא.
ציטוט:
שחר, אני יודע שאתה כבר חקרת בנושא והחלטת על לייבא קיט קומפלט אבל אני עדיין דוגל בייצור / עבודה עם ספק מקומי.
אין בעיית אישורים בלהכניס קיט לארץ? ואם כבר מדברים אז מה לגבי חוקיות על הרכב? (אמרתי שאני לא רוצה להיכנס לזה... לא? :) )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
CUCV M1009
טוב אני באמת לא יודע מאיפה להתחיל אני חדש פה באתר ורק לפני שבוע ראיתי את השרשור/השכול הזה, שחר אתה באמת יצירת אומנות בפניי עצמו אתה תותח!!! מאחל לך המון בהצלחה עם הבלייזר הזה לגביי אחד מהבלייזרים שלי יש משפט שאני אומר This car will die with me באמת אין לי מילים לתאר פרוייקט מאוד יפה, אני כבר מחכה לסיום הפרוייקט להשקה שלו ולטיול לדרום אני יכול להגיד לך שלבלייזר שלך הצתרף עוד חבר ואם אני יהיה באזור אם אפשר הייתי קופץ לראות את ההתקדמות למרות שאני לא נמצא הרבה באזור שלך אני מהצפון הרחוק, הרבה זמן אני מחפש שרשור/השכול על בלייזר ולא סתם רשמת "בסכנת הכחדה" באמת עושה טוב בלב לראות שיש עוד אנשים שלא רוצים לנסוע על ביצות קינדר (כל הליסינג ובכללי כל הרכבים החדשים של ימינו העשויים מפלסטיק) זה הרכב שתמיד חלמתי אליו מאז שהייתי ילד ועכשיו יש בבעלותי שלושה כאלה
הראשון בלייזר 79' עם מנוע Big Block 454 7400 סמ"ק ו-500 סוסים עם קרבורטור של Holley CFM 660
השני בלייזר 88' עם מנוע Small Block 350 5700 סמ"ק עם קרבורטור של Edelbrock רמת גימור הכי מפוארת ששברולט עשו בבליזרים
והשלישי בלייזר 88' CUCV M1009 צבאי לשעבר (היה בצבא 5 שנים לא היה של קצין/מג"ד כמו רוב הבלייזרים היה רכב כוננות כמעט ולא נסוע אליו אני מכיר את כל ההיסטוריה שלו מאז שהשתחרר מצה"ל) עם מנוע של Humvee H1 מהדור הראשון 6500 סמ"ק דיזל ללא טורבו שחר תבדוק ברישיון רכב איזה דגם מנוע רשום לך?
ישבתי וקראתי במשך שבוע אין הרבה זמן ביום יום, כל משפט ומשפט פתחתי כל תמונה ותמונה חייב לציין שלכל אורך ה-11 עמודים שתיתי בירה ושמעתי Pink Floyd יצא שילוב דיי מנצח בירה טובה מוזיקה נהדרת ובלייזר אחד שהצליח מאוד לרגש אותי.
דייב.
שמע דייב , הרסת לי את הבריאות עם התגובה !!! המון המון תודה . ריגשת אותי מאד .
מבלי להמעיט אפילו בגרם , מיתר המחמאות והפירגון שזיכיתי להם עד עתה מכל מי שבירך ,
המחמאות מכפילות את משקלם כשהם נאמרות ע"י מישהו שמחזיק 3 כאלה בכל רמות הגימור / איבזור , מכיר ויודע מה
זה הרכב הזה ובמה דברים כרוכים .
אין ספק שזה קרוב לליבך (מן הסתם יש לך 3) וממש ניתן היה להרגיש את זה בצורת הכתיבה וההתנסחות - לא הייתי יכול הביע זאת אחרת .
ברור לך שאתה עוף נדיר במחוזותינו ? 3 בלייזרים ועוד איזה ... ! הרגת אותי ! :p
חכה ש שי יראה את התגובה שלך על ההוא עם ה ביג בלוק 7.4 :p יש רופא בסביבה ?
לגבי ההמלצה שלך שאבדוק ברישיון הרכב = עוד טרם הקניה בדקתי את רישיון הרכב ומנוע ה 6.5 שלי רשום וחוקי לחלוטין .
אתה יודע שהמקורי הוא 6.2 , עכשיו , כיוון שהפסיקו את ייצור המנועים האלה כבר מזמן , האופציה השניה היא השתלת 6.5
שמאושרת ע"י משרד הרישוי וחוקית לחלוטין ללא שום עזרת מאעכר או קומבינה זאת או אחרת .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
CUCV M1009
שחר רציתי לשאול אותך בתחילת השרשור עמוד ראשון פרקת שם את הגשר של הטרנספר ואת הטורק וראיתי שרשמת שאתה קופץ לאיזה מקום בת"א עכשיו חיפשתי לא מצאתי את השם של המקום שרשמת, לקחת חלקים שהייתה צריך בשביל הבלייזר שלך, אצלי אין את המגן שמחובר לגשר והמכסה של הטורק שבור אצלי באזור הסטרטר המכסה בול כמו שלך שלושה חורים בכל צד תוכל להגיד לי איפה המקום הזה נמצא.
ועוד דבר כל החורים שהיו לך בבודי/דשבורד כשרשמת "החוריםרותחו ונסתמו" איך עשית את זה? יש לי בריצפה של הרכב (כן אין לי שום שתיחים לא צריך את זה ככה זה היה גם בצבא והרצפה אצלי חדשה) כמה חורים מקדימה ומאחורה עכשיו את הקטנים עטמתי עם סיליקון שקוף פשוט אבל החורים הגדולים יותר זה בעיה ובשטח נכנס המון אבק דרכם ואני רוצה לסגור אותם מה פשוט לקחת חתיחת פלח קטנה לרתח אותה לשייף ואז להסים חומר פחחים?
ממשיך לעקוב ולהתרשם מהעבודה שלך שחר באמת כל הכבוד לך!
מצרף כמה תמונות....
דייב.
אז ככה דייב , אני רוצה להתייחס לכל שאלה בלי לפספס , אז אעשה את זה בציטוט קטע קטע .
חלק מהחלקים שהייתי צריך השגתי אצל ששי מהפירוקיה של דוד כהן באזור .
חלק השגתי דרך מישהו בקרני שומרון - הוא בעל מוסך ויש לו בחצר 3 בלייזרים לפירוק .
תוכל לנסות להשיג דרכו את מגן הטרנספר שעל הגשר ואני יודע שיש לו שם גם את המכסה של הטורק/סטרטר .
אגב , הפחית/מכסה הזה הוא מכה . לא בלייזר ראשון ולא שני שאני שומע שהוא שבור שם באותו מקום (אצלי היה שלם)
(אשלח בה"פ) את הפרטים שלו - אין לי מושג אם אני יכול לכתוב אותם כאן מטעמי פרטיות ועוד .
מקום נוסף שתוכל להשיג הוא אצל אודי מזרחי בצומת בילו . הייתי אצלו בכדי לשחוט חלק אחר ולא היה . אבל יש לו שם גם
איזה 2 בלייזרים לפחות .
לגבי החורים שציינת בריצפת הרכב . כן , כתבתי : " החורים רותכו ונסתמו " אבל תיארתי את התהליך גם בכתב
וגם בתמונות של הדש בורד take a look , תן מבט נוסף על הפרק שם - בטח זה השלב שהבירות כבר התחילו להשפיע ;) .
ת'אמת , אתה צודק חלקית כי לא צילמתי את הריתוך (שכחתי) רק את מריחת חומר הפחחים עליו , הליטוש והצביעה .
לגבי הריצפה , אסתום את החורים לאחר ליטוש כללי ולפני צבע יסוד . וכן , בדיוק כפי שעשיתי בדש בורד . חתיכת פח קטנה
שעיגלתי עד כמה שניתן , ריתוך , השחזה / ליטוש ומריחת חומר פחחים .
שחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
CUCV M1009
דרך אגב אני בהמשך גם יסים שני שעונים נוספים אחד זה טמפ' שמן גיר וטמפ' שמן מנוע, מה זה השעונים האלה מצרף כמה תמונות, לגביי השעונים שמתחת לפנל רשמת שהם של הבולמים מה התפקיד שלהם להראות?
על הפנל יש שם שעון זמן דיגיטלי רגיל והשני טרמומטר אנלוגי שהבת שלי שמה שגם לה יהיו שעונים להסתכל עליהם .
הבולמים הם של ראנצ'ו מתכווננים והפנל עם השעונים בתמונה זה הפיקוד . יש לחצן דחיסת אויר ע"י קומפרוסור בתא המנוע
ע"מ להקשיח את פעולת הבולם ולחצן שיחרור אויר ע"מ לרכך את פעולת הבולם . השעונים מראים את הלחץ בסקאלה שבין 1-5 .
שחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
CUCV M1009
כשאתה מגדיל צמיג ל4" מעל המקורי { כן , בליזרים יצאו מהמפעל עם 29" , זה שכולם פה עם 31 זה מנפלאות צה"ל כנראה } צריך לבחון הגדלת גודל קוטר הבלמים, וזה קיים ב 14 ואיננו ב 10 . אני זוכר כשהחלפתי מ 31 ל 33 איזו ירידה בבלימה היתה לי....
בנוסף, האוטו שלך יצא מהמפעל עם 6.2, שיש לו בערך 130 סוסים ו30 קג"מ +- ועכשיו יש לך 6.5 { נכון? } שזה 160 סוסים ו 50 קג"מ...
שלום עודד רציתי להתייעץ איתך אני בזמן הקרוב רוצה להחליף את הצמיגים שיש לי עכשיו 255/85/R16 ל - 37"/14.5/R15 כדי לי לשנות משהו?
לגביי טסטים ביום הטסט הסט שברישיון יחזור לג'יפ.
מצרף לינק של הצמיג וכמה תמונות.
תודה דייב.
דייב , אומנם שאלת את עודד אבל , אני אשמח להתייחס גם לנושא / דיון החשוב הזה .
בוא נתחיל עם זה שזה ירצח את האוטו בכל היבט כמעט .
*בכדי להכניס 37 צריך הגבהה רצינית , כזאת , שתרחיק את הגלגל מבתי הגלגלים/בודי תוך כדי עבודת המתלים .
*לא יודע על מי מהבלייזרים אתה מעוניין להרכיב , תצטרך 14 bolt אחורי ודנה 60 קדמי . פחות מזה , צפה לנזקים ושבירות .
*יחסי העברה בסרנים של 4.56 עד 4.88 . פחות מזה האוטו יתאמץ ולא יסחוב .
*גיר- לא יודע על איזה בלייזר אתה הולך להרכיב אבל TH 700 יהייה עדין מידי - לא יחזיק , על TH 400 עדיף.
*פלאנ'גים , יוקים ודרייבשאפטים מחוזקים .
*תפוחי השפור, לא יאריכו ימים . צריך משהו יותר חזק . אולי מעבר להיים ג'וינטים או פיתרון אחר מוכח .
*גם ככה האוטו הזה גדול וכבר די נדיר , משמע מושך עיניים גם את אלה הלא רצויות של המשטרה . צפה למפגשים
באופן תדיר כמו גם להורדות צפויות מהכביש . חס ושלום במקרה של תאונה (גם מבחינת ביטוח) - לזה באמת מיותר כבר להתייחס .
זה בגדול ואולי שכחתי משהו .
שחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yarinzim
שחר גם 2000ש"ח זה כמה אלפים, לא? :)
תשמע מה שהתכוונתי זה שרק הוספת עלה לא צריכה להרים את עלות הפרוייקט משמעותית. אני לא יודע איזה סט עלים יש אצלך אבל לא ניכנס עכשיו לפן החוקי של עיניין ההגבההות והשינויים ברכבים האלה.
מה שאני יודע זה שאצלי יש סט ממקורי עם הוספת עלה מאחורה וזה כל ההגבהה שיש לאוטו הזה... והוא גבוה. אז אולי זה כל מה שהוא צריך..
בכל מקרה כבר סיקרנת אותי אז מה יש אצלך? לא סט מקורי?
2000 זה סביר , כבר הבהלת אותי :) וצודק , גם אלפיים זה אלפים .
לא סתם כתבת לי קודם לכן בשרשור שגם אתה נוסע על ' מוטות הברזל ' האלה כשהתייחסת לבולמי הראנצ'ו ,
וטענתי שאצלי לא כך המצב . עכשיו הכל מובן .
הסנדק התייחס בדיוק לזה באומרו : " ירין, אם העלים שלך "זקנים", אתה משקיע לחינם כי הרכב ישקע חזרה ואולי אפילו הם ישברו. בנוסף, קח בחשבון שהוספת עלה מקשיחה את הרכב ויכולה לפגום לך באיכות הנסיעה, אני לא יודע מה המצב הנוכחי אצלך. "
לכן , לא נותר לי אלא להסכים .
סה"כ אני מסכים גם איתך שאתה אומר , עלה אחד ות'כלס הוא גבוה גם ככה . במיוחד כשאנחנו על 33" .
הקפיצים שלי הם המקוריים , הקדמיים בדיזל הם H.D . אצלי הוסיפו הגבהת ' מגדלים / קוביות ' של 2 " כפי שהם מכונים מתחת לקפיצים
עם U BOLT'S ארוכים יותר .
אגב , ניתקלתי בשימוש הזה גם בהגבהות של עד 4" בקיטים אפטר מרקט חדשים מארה"ב . הם מגיעים רק עם זוג קפיצים
אחוריים קוביות וU BOLT'S ארוכים מהמקוריים וכמובן בולמים . זה רע ולא נכון .
בקיטים של ה 6" זה כבר סיפור אחר , כיוון שהם כוללים 4 קפיצי עלים מבלי להשתמש במגדלים .
שחר.
שחר, אולי תרשום שוב מה ההבדל בין קיטים של 6" מארה"ב לקיט שתבנה פה בארץ ? אם בא לך.
צנרת ויובולטים אתה גם כן קונה פה ויכול להזמין לפי מידה.
יצרנים טובים יש פה (לפחות אחד שאני מכיר).
המחיר יהיה די דומה, אלא אם יש לך קומבינת מכולה או משהו כזה.
וכאן יהיה לך לפחות אבא ואמא למוצר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
שחר, אני יודע שאתה כבר חקרת בנושא והחלטת על לייבא קיט קומפלט אבל אני עדיין דוגל בייצור / עבודה עם ספק מקומי. אני אולי קצת משוחד כי הנסיון שלי הוא רק עם קפיצאי אחד כל השנים והתחברנו על הזמן אבל הוא לא אכזב אותי וגם לא את אלה ששלחתי אליו. אני מניח שבדקת אצלו גם כן - חמילבסקי בחולון.
סנדק יקר , המידע שקיבלת מוטעה .
לא בדקתי , לא חקרתי ולא הזמנתי / ייבאתי קיט כזה או אחר .
אין לי תקציב לזה כרגע (לצערי) , יש לי דברים דחופים הרבה יותר להספיק במסגרת התקציב הנוכחי.
בעתיד כן . זה התכנון . להלביש עליו קיט 6" להגיד שלום יפה למקוריים ולהעיף את המגדלים מתחת .
דווקא תתפלא לשמוע , שאת הקיט המדובר שראיתי / הוצע לי , זה היה כן אצל ספק יצרן מקומי - אצל שלומי מהמתלם .
כשרק קניתי את האוטו , ביום השני נסעתי אליו ע"מ להחליף בוקסות וגומיות (שהיו גמורות) בקפיצים המקוריים ולהחליף
את הקונטרה מאיה באחד מהקפיצים על ה prees . אגב , שלומי עצמו ייבא את הקיט מארה"ב ולא בנה אותו בייצור מקומי .
שחר.
חייב לציין ורשמתי את זה בהודעה הראשונה הרכב היה בצבא במשך 5 שנים כרכב כוננות והא כרגע בין 23 כל הלכלוך למטה שאתה רואה בתמונה זה בוץ אין לו בכלל! רקבונות או חלודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yarinzim
אני קניתי את הרכב בצורה הנוכחית, סט עלים מקורי עם עלה נוסף - איכות הנסיעה אכן קשה לעיכול :-S
אבל היות וכך רכשתי אותו הפרוייקט עבר לתחתית הרשימה, אני מאמין שכשאגיע לפרוייקט הזה אקח סט חדש לחלוטין. הפחד שלי הוא טסטים וחוקיות. אני עדיין לא שם אז אני עדיין לא שובר את הראש בנושא.
אין בעיית אישורים בלהכניס קיט לארץ? ואם כבר מדברים אז מה לגבי חוקיות על הרכב? (אמרתי שאני לא רוצה להיכנס לזה... לא? :) )
רגע , יש הרבה שאלות ואני רוצה להתייחס לכולם ולתת תשובה , אז אני עושה את זה בקטעים .
תראה ירין , אני עם ההגבהה שתיארתי כאן , האוטו עבר טסט ללא מאעכר ובאופן חוקי לחלוטין .
אבל זה כאמור , מתייחס להגבהה של 2" בלבד . מה קורה או איך התייחסו להגבהה של 4" / 6" ? :confused: תלוי במכון או בעזרת המאעכר .
סה"כ ההגבהה המאושרת , זאת שכל סדנאות השיפורים מתקינים היא של עד 2" . כל מה שמעבר לא חוקי !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
שחר, אולי תרשום שוב מה ההבדל בין קיטים של 6" מארה"ב לקיט שתבנה פה בארץ ? אם בא לך.
צנרת ויובולטים אתה גם כן קונה פה ויכול להזמין לפי מידה.
יצרנים טובים יש פה (לפחות אחד שאני מכיר).
המחיר יהיה די דומה, אלא אם יש לך קומבינת מכולה או משהו כזה.
וכאן יהיה לך לפחות אבא ואמא למוצר.
סנדק יקר , אין בעיה . אני עוד לא חקרתי בנושא הקיטים השונים ומה הם כוללים (המשך מתשובתי האחרונה) .
אבל , אם גם יצרן קפיצים / עסק , מייבא קיטים מארה"ב אז מה זה אומר ? מבחינתי זה לא משנה .
סימן שהוא מביע אמונו במוצר טוב , מתפרנס על הדרך גם מההתקנה וגם מהמוצר ועדיין המחיר סביר מאד . ז"א WIN WIN .
אבל , אני באמת אתחיל לבדוק ולחרוש את האתרים מחו"ל כולל המלצות / מחירים ומה הקיטים השונים כוללים ואשמח להעלות את זה לכאן .
שחר .
נ.ב : לא הייתי , ביררתי או מכיר את חמילבסקי בחולון , למרות ששמעתי עליו .
לפעמים יותר זול להם להביא קיט כי הם יכולים להביא כמות מאשר שלך יהיה בבודד. ואם יש להם מוצר מוגמר, זה יכול לסייע בהוזלת הוצאות ה"פיתוח".
בנוסף, יש כאלה שמעדיפים לקנות מותגים מאשר להתחיל להתעסק עם מערכת מבניה עצמית וזה עוד יתרון לטובת רכישת מוצרי מדף, גם אם בסופו של תהליך יקבלו מוצר שאולי יהיה פחות טוב בטווח הארוך.
קח דוגמא מתחומי ברזל אחרים - יש כאלה שמעדיפים לייבא טמבונים מאשר לייצר אותם, בדיוק מאותן סיבות - הרווח פר טמבון קטן יותר בייצור עצמי. זה לא הופך את הטמבון לפחות טוב, זה הופך את בעל הסדנא ליותר שמח :)
לגבי הבלבול שלי, כנראה שהתבלבלתי בינך לבין מישהו אחר בעל פול-סייז שהגיע למסקנה של ייבוא מול ייצור. לכשיגיע הרגע שלך, נדבר על זה :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
CUCV M1009
טוב שחר אני יעלה כמה תמונות של הבלייזר את הצמיגים אני רוצה להרכיב על הצבאי יש לו גיר Turbo Hydramatic 400 לגביי איזה דנה יש לי מקדימה ומאחורה זה יהיה מצחיר אבל אני לא ממש מתמצא בזה העבר שלי בשטח הוא נטו אופנועי מוטוקרוס/אינדורו ואופני Freeride/Downhill אותו הדבר לגבי ההגבה שיש לי 4/6 אינץ' ליפט או יותר אני לא ממש מבין בזה מה שכן כל הרכב אבל כולו שונה איך שהבעלים הקודם תיאר לי רק הבודי נשאר בלייזר
טוב, אז ככה ... מאיפה להתחיל ? :confused:
לפחות הבעלים הקודמים לא שקרן !
יש כאן אחלה מדריך לזיהוי סרנים - תריץ חיפוש (גם לידע כללי) .
הגיר , אחלה גיר.
במקרה הנ"ל , אתה צריך לדעת לספור רק עד 14 . ז"א , האחורי שלך הוא 14bolt .
לגבי הקדמי קשה לראות , נראה לי דנה 44 שהורד מואנדורה 4X4 והוסיפו לו גם מוט חיזוק תחתון , כיוון שאתה עם מעגל חלוקה של 8 ברגים בגלגל .
הרכב הוסב מקפיצי עלים לקפיצי סליל על כל מה שמשתמע מכך , זרועות רדיוס , פנהרד , תושבות ועוד...
איזה סוג הגבהה ? שיגיד לנו הבעלים הקודם מאיזה רכב נלקחו קפיצי הסליל ונדע להעריך בהתאם למשקל הבלייזר .
מערכת הדודים שונתה גם היא . צינורות האגזוז(יציאות) הם לא מקוריים . בדיזל המקורי ישנו דוד אגזוז מכל צד ומעליהם פחיות מגן חום
והצינורות יוצאים מאחורי הגלגלים האחוריים .
לנושא שלנו (צמיגי ה 37) , הסרן האחורי מצויין , הקדמי אם הוא 44 כפי שאני סבור = לא מתאים , פריך ל 37 ויצריך החלפה לדנה 60 .
לדעתי האחורי שלך נעול דטרויט , אבל אם עוברים ל 37 יצריך גם שינוי יחסה"ע כפי שציינתי קודם לכן . (המקורי הוא 4.10) אלא אם כן
הבעלים הקודמים שינה לנמוך יותר , מה שלא נראה לי .
ממליץ לך למגן את מיכל הדלק . תן מבט בשרשור כאן על העבודה שלי על מגן מיכל הדלק המקורי .
אני חושב שאני מכיר את האוטו הזה (היה של מישהו מהצפון) והיה למכירה עד לפני חודשים בודדים . אם אתה קנית , מברוק ושהייה
בהצלחה .
לגבי הטל' , אשלח בה"פ וכן , אתה מוזמן אלי בשמחה .
שחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לגבי הבלבול שלי, כנראה שהתבלבלתי בינך לבין מישהו אחר בעל פול-סייז שהגיע למסקנה של ייבוא מול ייצור. לכשיגיע הרגע שלך, נדבר על זה :)
רק שיגיע כבר ... :p
שחר.
הסרן האחורי איננו 14 כיוון שהוא סרן צף { אלא אם כן יש 14 קטן צף ולא ידעתי...}. לדעתי זה 60 צף. הקדמי הוא 10BOLT עם מוט חיזוק, היו כאלה בצבא. כנראה החליפו לו חלקים כדי שיתאים לסרן האחורי.
לגבי הצמיגים - שחר אמר הכל.
תעשה בירור אצל הבעלים הקודמים - ברכב שעבר כל כך הרבה שינויים אתה חייב לדעת מה עשו, מה יחסי ההעברה, איזה טרנספר וכו' כי יום אחד כשתתקע - לא תדע איזה חלק להזמין בכלל...
עודד , אני חושב שלא התכוונת לזה בציניות , אבל כן , יש סרני 14 bolt קטן צף.
חלוקת הברגים מסביב לדיפ' מזכירה את ה 14 יותר מאשר את ה 60 .
שחר.