תגובה: לחברי הפורום שלום רב (דיון מתמשך עם נציג רט"ג)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
ואם אני רוצה לבדוק סטטוס של שמורה מסויימת אבל לא מצליח למצוא אותה בטבלה?
זה אומר בהכרח שהיא לא מוכרזת?
כשאני עושע חיפוש בגוגל לפי שם השמורה אני מוצא רק תכנית (עם מספר) אבל לא מצליח בשום מקום למצוא את הסטטוס שלה.
אוותו שם ומספר לא מופיעים בטבלה המצורפת מלפני מספר עמודים...
יונתן - על גבי תשריט וההוראות ישנה חותמת של משרד הפנים אם התכנית מאושרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
NEZERO
אני לא יודע מי אתה ומה ההשכלה המישפטית שלך, לי אין השכלה מישפטית אבל אני משוכנע שאם תספר לשופט שאף אחד לא חייב לעדכן את האזרחים על גבולות שמורות טבע לא תקבל התייחסות רצינית. לא רשמתי שאף אחד, רשמתי שזה לא מחובת הרט"ג ולא מחובת מגיש התכנית (כשאתה נכנס לתחום שיפוט של עיר דרך השטח אתה יודע שנכנסת ? משרד הפנים מרכז את נושא התכנון במדינה).
ברשימת משרד הפנים אין גבולות, אז אתה באמת מצפה שאזרח ילך לרישום במשרד הפנים ואח"כ יחפש בועדות השונות את הגבולות המדוייקים?לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון. בכל תכנית מסומן הגבול של שמורת הטבע- זה הגבול הרשמי והמשפטי של השמורה או של כל תכנית אחרת. מי שחשוב לו בדיוק לראות את הגבול ימצא אותו רק שם.
ואם מפת סימון שבילים היא רק מחווה של רצון טוב ואין שום חובה לסמן שם שמורות אז מה המשמעות של המפה? המפה של סימוני שבילים היא לא מחווה של רצון טוב, היא פרסום בתשלום של עמותה (החברה להגנת הטבע) ולא של המדינה. המוצאים לאור של המפה יכולים לערוך את המפה כרצונם. שים לב שבכל מפה כזו רשום ש"המפה אינה אסמכתא למיקום גבולות".
מה המשמעות של סימני איסור נסיעה ושבילים מסומנים? לא בקי בנושא ולא רשמתי עליו כלום
אתה באמת חושב ששופט יקבל את הקישקוש הזה (סליחה שאני בוטה אבל התגובה שלך מקוממת)? אין לך מה להתקומם- לא הבעתי שום דעה רק ניסיתי לשתף במידע על תהליכי התכנון.
כתבתי כבר בתגובה אחרת ואני אכתוב שוב, שלטונות המדינה, והרט"ג בתוכם, צריכים להפנים שתפקידם הוא לתת שירות לאזרח,
התגובה שלך מראה שאף אחד לא הפנים את זה.
(שוב לא כל כך הבנתי אותך- אני לא עובד ברט"ג, אני חושב ששמירה על הטבע ונכסיו הוא השרות העיקרי שרט"ג אמורה לתת לאזרח)
nezero הסביר בצורה טובה את נושא התכנון במדינה, למרות זאת אוסיף מס' מילים ואנסה לעשות סדר למי שלא כל כך הבין.
עלו פה מס' נושאים שכל אחד זרק מס' חוקים. נתחיל ברשותכם בחוק התכנון והבנייה ( יש שאומרים הבנייה והתכנון ) ונתחיל במושג ייעוד הקרקע,
כל קרקע בישראל בתחילתה היא קרקע חקלאית, ניתן לשנות ייעוד ולהגדירה לייעוד אחר, בנייה למגורים תעשייה שמורת טבע וכן הלאה. שינוי ייעוד הקרקע נמצא בסמכות משרד הפנים ( ועדה מחוזית) לאחר שייעוד הקרקע מX שונה לשמורת טבע ניתן להפקיד תכנית מפורטת יותר ע"י הגוף היוזם לגבי גבולות דרכים או כל דבר אחר. לאחר שהתכנית מופקדת היא מפורסמת במס' אתרים ( כולל תשריט, שירטוט מדויק של מה ואיפה) וגם במס' עיתונים ( זה מחויב בחוק) לאחר פירסום זה שמטרתו הגשת התנגדויות ע"י בעלי עניין במידה ומחליטים להתקדם התכנית מאושרת לפרסום קרי קיבלה תוקף חוקי ושוב היא מפורסמת באותם אמצעים הפעם עם חותמת מהנדס ויו"ר הועדה הרלוונטי, רק משלב זה ניתן לפעול על פי התכנית, זאת אומרת לצורך השירשור רק משלב זה ניתן לאכוף את החוק שרט"ג ( לא רשט"ג) אוכפת ( בין היתר) של איסור נסיעה במקומות ושעות מסוימות, מידע זה זמין לכל אדם באתרים שציין nezero.
לנושא נהיגה בחוף הים אם אני לא טועה היה תיקון חקיקה ליפני זמן מה שהכליל את חוק איסור נהיגה בחופים לתוך חוק שמירת הסביבה החופית, בגדול הסביבה החופית 300 מטר מקו +0.75 מקו האפס הבין לאומי לפי מפ"י ( המרכז למיפוי ישראל) שמירת מעבר חופשי 100 מטר, ניתן לבנות מבנים או כל דבר בתחומים אלה ( אגב התחום הוא גם בתוך המים) בלבד שיש להם היתר בנייה כדין או אישור נדרש כדין.
רט"ג מוסמכת לאכוף חוקים גם מחוץ לשמורות הטבע ובלבד כי אין הגבלה בחוק ( איסור נסיעה בלילה מוגבל רק לשמורת טבע) הם אף נכנסים לבתים של אנשים המחזיקים חיות בר מוגנות ומקיימים את החוק גם בתוך בית מגורים ( על פי צו שופט)
דרך סטטוטורית כפי שהוזכר היא דרך מאושרת על ידי ועדה לתכנון ובנייה ( היתר בנייה), חוקי התעבורה אינם רלוונטיים, בגדול כל החוקים זמינים ברשת חינם, כל חוק מתפרסם באתר רשומות הכנסת לכל חוק יש הגדרות המפנות לחוקים אחרים שעליו החוק נסמך.
בחוקים אשר נאכפים גם ע"י רט"ג תהייה הפנייה כי השר הרלוונטי יכול למנות מבין עובדיו או ( רשימה של רשויות וגופים אחרים) אחרים עובדים אשר יאכפו את החוק.
עד כאן מקווה שהבהרתי מס' דברים ולא סיבכתי אתכם לגמרי, בכל אופן אישית אני בדרך כלל מברר ליפני הטיול עם מוקד טבע של רט"ג איפה מותר ואיפה אסור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי חיפה
( אני מתנצל שהכול בשורה אחת משום מה מקש האנטר לא עובד בתגובות שלי?)
רמי,
אשכול לפתרון בעיית ה-Enter
אלדד
הצורך בתפקיד של שמירת הטבע חשוב, מובן ומבורך.
אבל הצורך שלכם לשמור על הטבע כל כך חזק עד כדי שאתם למעשה עושים הכל שמטיילים לא יגיעו אליו.
- חלק מהשמורות סגורות לרכבי שטח באופן קבוע (לדוגמא נחל כזיו)
- חלק מהשמורות בשיקום במשך שנים (לדוגמא נחל פרצים, כרכום, תבור) ועכשיו גם דישון
- בנחל פארן עליון אסור לסוע מעל 20 שנה
- אסור לסוע בשמורות הטבע בלילה.
- פקחים מונעים ממטיילים לסוע בציר X שעתיים ויותר לפני השקיעה בטענה שהם לא יספיקו לצאת מהשמורה בזמן.
- אסור לישון בשמורות טבע
- אסור להתקרב 100 מטר מחוף הים
- אחת לכמה שנים יש שיטפונות ואתם מציבים שומרים המונעים מהמטיילים להתקרב ולראות
- אחרי גשם/שיטפון אסור לסוע בשבילים המסומנים כי זה עושה קוליסים עמוקים
- חניוני הלילה תמיד ממוקמים באמצע שום כלום, אין התחשבות ברוחות, צל, זריחה או סתם בפינה יפה שכיף להיות בה.
הרשימה ארוכה .......
בקיצור במקום לדאוג להביא את המטיילים (שממנמים לכם את המשכורת) לטבע אתם עושים הכל להרחיק אותם
אז כן הצלחתם בתפקידכם לשמור על הטבע ע"י הרחקת המטיילים ממנו. נפלא!
להזכירך החצי השני של השטחים בהם אנחנו מטיילים הם שטחי אש שגם בהם אסור לסוע.
מעניין איזה חוקים חדשים תכניסו בעתיד כדי למנוע מרוכבי האופניים מלהגיע ולטייל בשמורות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shoko
אלדד
הצורך בתפקיד של שמירת הטבע חשוב, מובן ומבורך.
אבל הצורך שלכם לשמור על הטבע כל כך חזק עד כדי שאתם למעשה עושים הכל שמטיילים לא יגיעו אליו.
- חלק מהשמורות סגורות לרכבי שטח באופן קבוע (לדוגמא נחל כזיו)
- חלק מהשמורות בשיקום במשך שנים (לדוגמא נחל פרצים, כרכום, תבור) ועכשיו גם דישון
- בנחל פארן עליון אסור לסוע מעל 20 שנה
- אסור לסוע בשמורות הטבע בלילה.
- פקחים מונעים ממטיילים לסוע בציר X שעתיים ויותר לפני השקיעה בטענה שהם לא יספיקו לצאת מהשמורה בזמן.
- אסור לישון בשמורות טבע
- אסור להתקרב 100 מטר מחוף הים
- אחת לכמה שנים יש שיטפונות ואתם מציבים שומרים המונעים מהמטיילים להתקרב ולראות
- אחרי גשם/שיטפון אסור לסוע בשבילים המסומנים כי זה עושה קוליסים עמוקים
- חניוני הלילה תמיד ממוקמים באמצע שום כלום, אין התחשבות ברוחות, צל, זריחה או סתם בפינה יפה שכיף להיות בה.
הרשימה ארוכה .......
בקיצור במקום לדאוג להביא את המטיילים (שממנמים לכם את המשכורת) לטבע אתם עושים הכל להרחיק אותם
אז כן הצלחתם בתפקידכם לשמור על הטבע ע"י הרחקת המטיילים ממנו. נפלא!
להזכירך החצי השני של השטחים בהם אנחנו מטיילים הם שטחי אש שגם בהם אסור לסוע.
מעניין איזה חוקים חדשים תכניסו בעתיד כדי למנוע מרוכבי האופניים מלהגיע ולטייל בשמורות.
1+
העניין הוא שהם שומרים מפני אלה שדווקא רוצים לשמור על הטבע.
בגלל האיסורים שלהם כול העבריינים (חלקם עם אידאולוגיה להרס על רקע לאומני) "חוגגים !
ציד לא חוקי וכריתת ראשי איילים כהתרסה.
כריתת עצים ללא כול בקרה (כרמל) וחסימת צירים שלא נפריע לפוגרום.
תפיסת שטחים (האחזויות עם דגל ישראל מתנפנף ע"י בני מיעוטים).
בירוא שטחים ונטיעת גידולים חקלאיים (עצי זית).
השלכת פסולת בניין בשיטתיות .
בקיצור, כמו כול רשות במדינת המתאבדים, מתעסקת ואוכפת את החנונים ולא את העבריינים האמיתיים.
רענן
נ.ב - אם לא שמתם לב, אותו בכיר עשה פה סיבוב פיזור ריח ונעלם ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
1+
העניין הוא שהם שומרים מפני אלה שדווקא רוצים לשמור על הטבע.
בגלל האיסורים שלהם כול העבריינים (חלקם עם אידאולוגיה להרס על רקע לאומני) "חוגגים !
ציד לא חוקי וכריתת ראשי איילים כהתרסה.
כריתת עצים ללא כול בקרה (כרמל) וחסימת צירים שלא נפריע לפוגרום.
תפיסת שטחים (האחזויות עם דגל ישראל מתנפנף ע"י בני מיעוטים).
בירוא שטחים ונטיעת גידולים חקלאיים (עצי זית).
השלכת פסולת בניין בשיטתיות .
בקיצור, כמו כול רשות במדינת המתאבדים, מתעסקת ואוכפת את החנונים ולא את העבריינים האמיתיים.
רענן
נ.ב - אם לא שמתם לב, אותו בכיר עשה פה סיבוב פיזור ריח ונעלם ...
בחור רציני ביותר - ככה זה, כמו שכתבתי בשירשור ההוא בכתבה על "יום עם פקח" - מי שעושה עבודת קודש, לא צריך למסור דין וחשבון לאף אחד... והכי קל לעשות עבודת קודש, במקום שבו צריך אותה הכי פחות...
כן ירבו המשרתים בקודש..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
למען ההגינות אני חושב שהוא בחו״ל או לפחות היה בחו״ל...
אה.
טוב, לבריאות.
האמת, חשבתי על זה קצת - אני לא רואה מישהו מהמשטרה (לדוגמא) או משרד התחבורה, תופס יוזמה ומקשיב ועונה, ברצינות , פה בפורום.
מצד שני... אני לא בטוח שהייתי רוצה מישהו מהם פה, בפורומים...
BERNARD
תאמין המשטרה, ומשרד התחבורה, חופרים בכל הפורומים לעומק.
נמרוד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
BERNARD
תאמין המשטרה, ומשרד התחבורה, חופרים בכל הפורומים לעומק.
נמרוד
יכול להיות אבל אני התכוונתי שנציג רשמי ובכיר, שיופיע וישמע וישתתף ו(אולי, אם-ירצה-השם-בלי-נדר)יקח לתשומת ליבו מה שאומרים ויענה (ויעלם...)?? - זה הראשון וכל הכבוד לו על היוזמה/תעוזה.
למרות שכנראה נולדתי סקפטי וציני ופסמי ולא נראה לי שזה יעזור בגרוש...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
יכול להיות אבל אני התכוונתי שנציג רשמי ובכיר, שיופיע וישמע וישתתף ו(אולי, אם-ירצה-השם-בלי-נדר)יקח לתשומת ליבו מה שאומרים ויענה (ויעלם...)?? - זה הראשון וכל הכבוד לו על היוזמה/תעוזה.
למרות שכנראה נולדתי סקפטי וציני ופסמי ולא נראה לי שזה יעזור בגרוש...
אתה לא סקפטי ציני ופסימי . זאת המציאות !
12 דפי שרשור של כאילו דיון , אנשים מבזבזים את זמנם לשטוח פה טענות/בעיות/שאלות, התשובות כשל פקידה זוטרה שמדקלמת מנטרות.
מה שהדהים אותי בעיקר, בעצם זה שאחראי על האכיפה (והאוכפים תחתיו) לא נתן תשובות מהי גיזרת/טרטוריית האכיפה.
היינו צריכים שחברים מאיתנו יפנו רשמית לרשויות ויבצעו תחקיר מעמיק כדיי שנדע יותר על גבולות הטרטוריה .
אני מניח שתכף יהסו אותי שלא נעליב ונבריח את הפריץ ....
אל דאגה הוא כבר עשה V ועבר הלאה ....
יום טוב
רענן
נ.ב - נראה לי שהדיון בתוך עצמנו לא מייצר שינוי, חוזר למצב POWER SAVING (דהיינו קריאה בלבד) ...
מתבקשת תגובתו של אלדד לאשכול הזה :
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=77464
(שבכלל צריך להיות מחובר לכאן ולא כאשכול נפרד...)
אבי אתה באמת חושב כך, ברצינות?
כדי שלא תצטרך לעבור לאותו אשכול הזויי, הנה התגובה שלי, ישירות משם...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אוייש - איזה קישקוש.
כן מר בדיחי, חבר של אורנג', אולי באמת יותר טוב להיות צב, שפעם בשנה מקיים יחסים ורוצה להעלות להטיל ביצים ויושב איזה בחורצ'יק (בשקט בשקט. רק מעביר את הזמן) בדיוק על הדרך שלו (שלה, יותר נכון).
וואללה. בדיחי.. מה אני אומר לך - תפור עליך צב...
אולי אתה רוצה להיות גם צבי - תהיה לך שמורה משלך, תוכל לישון בה ולא דווקא בחניון לילה, תוכל לאכול כמה עשבים שאתה רוצה וכולה פעמיים בשנה, תצטרך להסתתר בשקט, בשקט שהציידים (ברשיון - אני לא מדבר על פורעי חוק..) לא "יעלו" עליך... אה, כן. גם תוכל לעשות כל שנה ילד חדש, למקרה שקודם לא היה כ"כ בשקט..
וואללה, בדיחי, תפור עליך צבי..
או אולי, בדיחי, אתה רוצה להיות אווזה/ברווזה - פה אצלינו יש להם זכות קדימה לחציית כבישים - גם כשאין מעבר חצייה (יש שלטים ולפעמים אפילו שוטרים עוצרים את התנועה ושומרים על שיירה של אמא ואבא אווז ואיזה 15 פרחחים אווזונים) - ולא תצטרך, כשאתה ממהר לעבודה, לחכות 10 דקות (לפעמים איזה אווזון מחליט לנוח באמצע החצייה) כל מה שאתה צריך לעשות, זה להזהר שלא לחצות את "הגבול" לפנסילבניה ( כמעט מעבר לכביש), משום ששם, על כל אווז, מחכים 4 ציידים.
וואללה, בדיחי, תפור עליך אווזה...
לחברי הפורום שלום רב,
אכן הייתי בחופשה , אשתדל להשיב בימים הקרובים על השאלות.
אלדד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אתה לא סקפטי ציני ופסימי . זאת המציאות !
12 דפי שרשור של כאילו דיון , אנשים מבזבזים את זמנם לשטוח פה טענות/בעיות/שאלות, התשובות כשל פקידה זוטרה שמדקלמת מנטרות.
מה שהדהים אותי בעיקר, בעצם זה שאחראי על האכיפה (והאוכפים תחתיו) לא נתן תשובות מהי גיזרת/טרטוריית האכיפה.
היינו צריכים שחברים מאיתנו יפנו רשמית לרשויות ויבצעו תחקיר מעמיק כדיי שנדע יותר על גבולות הטרטוריה .
אני מניח שתכף יהסו אותי שלא נעליב ונבריח את הפריץ ....
אל דאגה הוא כבר עשה V ועבר הלאה ....
יום טוב
רענן
נ.ב - נראה לי שהדיון בתוך עצמנו לא מייצר שינוי, חוזר למצב POWER SAVING (דהיינו קריאה בלבד) ...
רענן הנכבד,
צר לי שזו דעתך אבל זכותך לחשוב כך.
באשר לעלבונות , אני סבור שהם מיותרים אבל כנראה שזה עושה לך טוב - שיהיה בכיף. רק אל תבקש התייחסות מכובדת באם אינך נוהג בכבוד!
אלדד
בזיון בחוף פלמחים
לאחר שנתיים שלא הייתי בחוף בעקבות האיסור לרדת לקו המים עם הרכב ,חשכו עיני למראות שראיתי בחוף .
א: החוף מטונף ומזוהם ...
ב: כמעט ריק מאדם ,עצוב
ג:הפקחים עסוקים רק בכתיבת דוחות ולא בנקיון שיקום והחזקה
החננו את הרכבים צמוד לגדר הבסיס ששם אין דוחות והתחלנו במשא פקלים בסחיבת כל הציוד לקו המים .
החוף מזוהם אין אפשרות לאסוף זבל ואין פחי אשפה לא ביציאה ולא בחוף ,לפני האיסור היינו יורדים עם הרכבים אוספים את הזבל שלנו וכל הזבל הנוסף שהיה בקרבתנו ,החוף היה הרבה יותר נקי ,ובנוסף הפקחים לא היו עסוקים רק בכתיבת דוחות היו מספקים לנו שקיות לאיסוף אשפה היה הרבה יותר טוב ..
אין דרכי גישה ,אין איסוף אשפה ,אין תחזוקה ,יש רק זבל ועוד זבל ועוד זבל והכי הרבה דוחות ........
אז הצלחתם להעניש את כל עם ישראל שלא יורד לחוף ונהנה בגלל כמה ארועים בודדים של חולגנים שהשתוללו בחוף ,דרך אגב הם ממשיכים להשתולל אותם אתם לא יכולים לתפוס ..
היה שם אחד בעל טנדר שירד מהכביש 6 מטר כדי להעמיס את כל הציוד והיה לו הרבה הפקח הפחדן צילם אותו הדוח בדרך הוא היה עדיין במרחק עצום מקו המים ,הבחור רץ אל הפקח לשאול אותו למה הוא נותן לו דוח הפקח הפחדן ברח .
לא היתה כל סיבה אמיתית לתת לו דוח ..
ומעניין מאוד שהגלגלים של הפקח שחורש על החוף מצליחים לרחף מעל החוף כך הביצים של הצבים נשמרות ........
אז מה הרווחנו חוף כמעט ללא מתרחצים שומם ומזוהם מאוד והכי חשוב הכנסה לקופת הרשטג ..........
הסקתי את המסקנות קניתי בריכה ביתית מפלסטיק חסכתי דוחות דלק ומשא כומתה עד לקו המים ,רק שלא יעלו עוד את המחיר של המים
ב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדד פלד
רענן הנכבד,
צר לי שזו דעתך אבל זכותך לחשוב כך.
באשר לעלבונות , אני סבור שהם מיותרים אבל כנראה שזה עושה לך טוב - שיהיה בכיף. רק אל תבקש התייחסות מכובדת באם אינך נוהג בכבוד!
אלדד
אני מנסה להבין מה מטרת האין תשובות שאתה מפרסם ומאריך השרשור ?
בעצם גם בהופעתך בלונדון & קירשנבאום לא נתת תשובות מי מתריס כנגדכם עם כריתת הראשים לאיילים.
מאמין שלא צריך להיות גאון הדור בשביל לדעת מי במעל ...
רענן
נ.ב- כבר לא מבקש התייחסות ! הייתי סקפטי בפתיחת השרשור ואכן 12 עמודים ישבתי בשקט . לא טעיתי לצערי.