אני רק אוסיף שנמייה פעילה גם ביום.
אם אתה שומע שהתרנגולות צווחות תרוץ ( ואל תצעק זאב זאב)
Printable View
אני רק אוסיף שנמייה פעילה גם ביום.
אם אתה שומע שהתרנגולות צווחות תרוץ ( ואל תצעק זאב זאב)
וואלה, לא תאמינו. אני בא היום ללול ואני רואה במלכודת שהצבתי שועל יפיפה רובץ בפנים, בלי פחד ממני ובוחן אותי בסקרנות.
השועל הזה טרף לי תרנגולת אחת שחורה ויפה והוא לא אחראי לרצח עם של הברהמות. את זה עשתה נמיה בבטחון מוחלט.
היות ויש לי כאן נשק חשבתי לחסל איתו חשבונות במיידי....................סתאאאאאאם - נבהלתם ???????
הוא כל כך יפה במיוחד מקרוב. אני משאיר אותו במלכודת עד יום ראשון על ארוחת קבנוס משביעה ,כדי שהחבר'ה במפעל קצת ייהנו ממנו. ואחר הצהריים אקח אותו איתי 30 קילומטר מכאן - ואשחרר אותו בפרדסים של בצרה.
אם מישהו רוצה לגדל אותו הוא מוזמן לקבל אותו ביום ראשון.
עדיין ממתין בסבלנות לנמיה ובחצר מוכנות עבורה 10 מלכודות.
תעלה תמונה שנראה.
אמיר - זה תמיד היה העבודה שלך. אני עדיין לא יודע להעלות תמונות.
מה עם איזה כלב שמירה או שניים חביבים, גם לתרנגולות וגם למפעל?
חד גדיא חד גדיא
לי זה דווקא מזכיר את "ויהי ערב" -
"כל הלול מתעורר,
כל הלול מקרקר,
אין מנוח מזאת הילדה!
אפרוחים מקפצים
ובורחים ורצים
בצפצוף ובקול חרדה.
וטסות באוויר כרבולות וכנפיים
והרעש עד לב השמיים."
נו, טוב... השכנות לפניה משפיעה עליך כנראה [emoji12]
נתחיל בזה שהיום שחררתי את שוקי השועל. לקח לי הרבה זמן לשכנע אותו לצאת מהמלכודת הפתוחה אבל בסוף עם קצת דחיפות הוא ברח לכרם זיתים סמוך.
נמרוד - לגבי כלב יש מספר בעיות. דבר ראשון נמיה לא פוחדת מכלב אך כלב פוחד מנמיה. דבר שני המפעל שלנו מלוקק מניקיון ועדיין לא המציאו כלב שלא מחרבן. אז הוא לא מתאים לבית ספרנו.
בשורה התחתונה עד עכשו חוסל חצי הלול ובמקום 40 תרנגולות בגילאים שונים נותרתי עם עשרים וכמה בלבד. מבחינת עלויות הנזק - ובגלל שרק התרנגולות היקרות חוסלו - הערך הכספי של הלול ירד ב-80%.
והכי חשוב - כשהלול היה בשיא פריחתו עם עתיד משוגע להשבחה הוא נפל ללול מרוט עם תושבים מפוחדים ותנובת ביצים נמוכה.
כמו שנאמר - ''רבות מחשבות בלב איש - ועצת אדוני היא תקום''. בקיצור - הייתי חכם גדול בעת ההצלחה והכל התהפך בלילה אחד. ללמדך,קצת ענווה לא תזיק לי.
יש כבר חצי מהתרנגולות בלבד והן נמצאות בגובה 4 מטרים במדרגה מעל מפלס המפעל. כך שכלב לא יעזור כאן. והמפעל נקי שאפשר לאכול מהרצפה.
עובדה. הנמיות באות לאכול.
אסף.
מעניין מתי תגלה שכל ביצה עולה לך 100 ש"ח :)
זה זנים של תרנגולות שלא מחרבנות ?
הן אוכלות נבטים שאני זורע במשטח העליון ומחרבנות על המשטח הזה לצורך זיבול. כך נעשה מחזור טבעי של גידול ודישון - ואין זבל לפינוי.
נשמע לי שהיית בדרך למפגע תברואתי, לפני שדיללו "אותך"..
אפשר להוסיף שלווים. הם מנקים אחרי התרנגולות...
זקוק למידע לחורף.
הלול שוכן בגובה 500 מטר מעל פני הים ומזג האוויר כאן מאוד דומה לירושליים. בחורף שעבר היה שלג במפעל והטמפרטורות צנחו למשהו כמו אפס מעלות. התרנגולות ישנות בלילה על מוטות בגובה כדרכן של תרנגולות יער, ואני חושש שהן תקפאנה בלילות האלה, מה עוד שהלול עשוי רשת גם בגג כך שהוא לא חסום לגשמים. לכן בניתי להן מחסה חם מחבילות חציר שאמור גם להגן עליהן מגשם,אך למרות הלילות שכבר קרים כאן הן מעדיפות לישון בחוץ על המוטות.
מה הסיכוי שלהן לעבור את החורף בתנאים האלה ומה כדאי לעשות כדי להבטיח זאת ?.
לא יעברו.
גג חובה והייתי בכלל מארגן להן ביתן סגור, עם פתח קטן, שיוכלו לצאת/להיכנס.
סדר להן מוטות בפנים וחציר על הריצפה.
כמו שאתה מתאר, ימיהן ספורים. הגשם יהרוג אותן מהר מאוד..:(
חיים,
החלטתי לבקר בשרשור המיתולוגי שלך, כי הייתי בטוח שאמצא שם משהו מצחיק וכמובן, לא התאכזבתי.
מעשה בתרנגולות ונמיות... האם קראת את 'השועל בלול התרנגולות' של קישון? לא קשור, אבל מצחיק רצח. לפחות בזמנו, הצחיק אותי.
לגבי החורף, כחקלאי ותיק אנינמציע לך להמתין לסופת השלגים הראשונה, ואז להעביר אותן ישירות לפריזר.
יומטוב, רמי