החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
משום מה רק הישראלים חושבים ככה כשהם שומעים אותי. נכון, אני לא "מפרגן" ולא פטריוט גדול, אבל זה לא אומר שיש לי בעיה עם המדינה. סתם... מדינה. מקום שגרתי בו, עם יתרונות וחסרונות כמו כל מקום אחר, אולי עם קצת היסטוריה מעניינת. לישראלים קשה לשמוע את זה, הם בטוחים שהמדינה שלהם זה מרכז העולם.
זה לא מיוחד לישראלים, אלא לבני אנוש..
גם לנוודים שלכאורה לא מכירים בגבולות מדיניים, יש קשר לחבל ארץ כלשהו כחלק ממורשת שנותנת להם זהות כקבוצה.
אתה המיוחד כאן, לא הישראלים, מיוחד כי אתה מציג תלישות מזהות לאומית כלשהי.
ברנרד, לעומת זאת, מציג יתרונות וחסרונות, וגם בלי להגיד מה הוא מעדיף, ברור שיש לו זהות כלשהי.
תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ברור.
ישראלי. ללא כל ספק.
לא רואה כל צורך להחצין ובטח לא הולך עם שרשר-מגן דוד ולא מביע את עצמי, במופגן, באנגלית "ישראלית" כמו הרבה פה אבל אין שום ספק..
הגם שהישראלי המכוער מופיע פה ושם גם פה, הרי הגישה הכללית פה לישראלים היא חיובית לגמרי (ודי שונה מהדיעה שיש פה על יהודים).
אבל השינאה העצמית הזו, במעטה "אובייקטיבי", היא לא חדשה בקרב העם הנבחר - ראו על מה ולמה נפל בית המקדש..
ג'ו ואני כבר הסכמנו, בנינו, שהאנטישמים הגדולים ביותר והאנטי ישראלים (כלפי ישראלים, לא כלפי מדינת ישראל) הגדולים ביותר פה, הם ... היהודים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה המיוחד כאן, לא הישראלים, מיוחד כי אתה מציג תלישות מזהות לאומית כלשהי.
צודק. מצד שני, זה די נח כשיש לך מספר זהויות (רוסי, ישראלי) שאותן אפשר לשלוף בהתאם לנסיבות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אבל השינאה העצמית הזו, במעטה "אובייקטיבי", היא לא חדשה בקרב העם הנבחר - ראו על מה ולמה נפל בית המקדש..
ג'ו ואני כבר הסכמנו, בנינו, שהאנטישמים הגדולים ביותר והאנטי ישראלים (כלפי ישראלים, לא כלפי מדינת ישראל) הגדולים ביותר פה, הם ... היהודים
דווקא מנסיוני זו תופעה חוצת גבולות ומגזרים. שמעתי לא מעט סיפורים על מיעוטים שונים שדופקים את החברים שלהם במעטה של עזרה, במיוחד כשמדובר בענייני קליטה והגירה. אישית אני לא מנסה לדפוק ישראלים או יהודים באופן יזום, פשוט מעדיף להתרחק מהם ולא לשייך את עצמי לשום מחנה.
לגבי "שנאה עצמית במעטה אובייקטיבי" - שוב, נראה לי שפשוט לא הייתה לך מספיק אינטראקציה קרובה עם אנשים ממדינות אחרות אם אתה חושב שזה משהו יחודי לנו. אם היית שומע באיזה בוז גלוי הפלמים מדברים על האין-ממשלה ועל המדינה שלהם, או כיצד מתבטאים האוקראינים, הקוריאנים והרומנים על ה"מולדת"... ליד זה מה שאני כותב נשמע כמו שיר ערש.
~
בהמשך לנושא האחרון - חינוך בארה"ב, שאלה שמסקרנת אותי:
במהלך אחד הביקורים באזור שיקגו דיברתי עם סטודנטית מקומית שסיפרה לי על המסלול האקדמי/מקצועי שלה - התחילה מתואר ראשון ב-art history, קלטה בדיעבד שהוא לא שווה הרבה, נאלצה לעבוד בחנויות בגדים במשך שנתיים-שלוש, ולבסוף החליטה לעשות הסבת מקצוע וחזרה לאוניברסיטה בשביל להוציא תואר במשפטים (כמובן תו"כ לקיחת הלוואה כבדה נוספת). אני פגשתי אותה כבר במהלך התואר השני, ונשמע תמוה בעיניי איך היא ציינה מספר פעמים שאין לה כסף (לבגדים, יציאות ואפילו קניית מזון בריא בסופר במקום ג'אנק פוד), אך עם זאת היא בדיוק לקחה הונדה אקורד חדשה בליסינג שעלתה לה משהו כמו 300 דולר לחודש וזה עוד נקרא "קיבלתי עליה הצעה ממש טובה".
הבנתי שהנושא הזה של חוב הוא מאד נפוץ שם בכל היבטי החיים (נראה לי שגם ברנרד ציין את זה), אבל מה שבאמת מדהים בעיניי זה שככה"נ הרעיון הזה עובד, לא? יצא לכם לשמוע הרבה סיפורים על אנשים שלא הצליחו להחזיר את הלוואת הסטודנט שלהם וקיבלו ביקור מהוצל"פ? על אנשים שלא עמדו בתשלומי משכנתא או רכישות אחרות ורכושם עוקל? עד כמה זה באמת חלק מחיי היומיום שם, ומאידך עד כמה מציאותי לחיות שם מבלי להיכנס לחוב או לקנות הכל בקרדיט?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
יצא לכם לשמוע הרבה סיפורים על אנשים שלא הצליחו להחזיר את הלוואת הסטודנט שלהם וקיבלו ביקור מהוצל"פ? על אנשים שלא עמדו בתשלומי משכנתא או רכישות אחרות ורכושם עוקל? עד כמה זה באמת חלק מחיי היומיום שם, ומאידך עד כמה מציאותי לחיות שם מבלי להיכנס לחוב או לקנות הכל בקרדיט?
אפשר גם אפשר, אני דוגמה.
אבל, זה דורש צורת מחשבה אחרת ולהתנהג הפוך מהעדר,כמו כן צריך אופי לא בזבזני ולהבין את ההבדל בין "אני רוצה" ו "אני צריך"
בקשר לעיקול רכוש, נראה לי שאתה מתבלבל, אין דבר כזה.ואין הוצאה לפועל, אין, לא קיים
יש 2 סוגים של הלואות, SECURED AND NON SECURED
SECURED זה משכנתא או הלואה לרכב ובמקרה הזה הבנק יכול לדרוש את הרכוש חזרה במקרה שלא משלמים.
כול השאר זה NON SECURED, במקרה שלא משלמים הבנק צריף לתבוע ובית משפט עושה JUDGMENT
עם זה סתם לדוגמה אפשר להקפיא חשבון בנק עד שהחוב משולם.
הלוואות סטודנטים זה משהו מיוחד בגלל שההלואה מגובה ע'י הפדרלים, במקרה של אי תשלום הבנק מקבל את הכסף מהמדינה ואז המלווה צריך להתעסק איתם. הפדרלים יכולים לעשות דברים כמו להקפיא החזרי מס וחשבונות בנק עד שהחוב משולם. חוב למדינה גם לא משוחרר ע'י פשיטת רגל.
בקיצור, הפדרלים הם הגנבים הכי גדולים בשכונה והם לא אוהבים תחרות.
מאז שהגעתי לפה, היחידים שדפקו אותי לאורך הדרך הם ישראלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bentsi
מאז שהגעתי לפה, היחידים שדפקו אותי לאורך הדרך הם ישראלים.
LOL
תתרגל....זה העבודה שלהם
רק כרגע ירדתי מהטלפון עם אישתי, אנחנו מחפשים עכשיו לקנות קונדו להשקעה, כמו כן מחפשים בנק להלואה,
היא הציעה לפנות לרמי (סוכן הלואות) אמרתי מה? רמי הגנב מניסים הלואות?(אם הוא מסדר לך הלואה זה נס)
לא נוגע בו עם מקל.....
אין לי כוח "לחתוך" ציטוטים מהפוסטים (מחלים מהצטננות קלה - מתפנקים פה... בארץ, כשעבדתי, הייתי מנצל את המחלות לעבוד על הריינג'. פה... אין ריינג' ואני גם מכין לגמד, שכרגע נכנס, אוכל - נקניקיות עבות מחיה, שאני לא אזכיר בביה"ס של הגמדות, עם ברוקולי וגבינה שוויצרית... יאמי) אז אני אענה "שוטף...
דריש.
שלושה דברים:
- לא מעניין אותי כמה האוקראינים שונאים את עצמם (ויש להם את כל הסיבות לעשות את זה) או כמה הפלמים (מכמה ארצות אירופה) מלכלכים זה על זה... אנחנו עושים את זה הכי טוב. והכי גרוע, שאנחנו עושים את זה "בחוץ" והכי רועש והכי למטה מכל העמים = הכי טובים בהכל.
- עם טיעונים שכאלה, שלך, מה יש לך בדיוק נגד הישראלים/ישראל... או שאתה נמשך לסוג הזה...
- בקשר ל"יצא לכם להכיר" וכו', תקרא למטה..
איזה משפט דבילי זה "יצא לכם להכיר...?" או "כמה אנשים אתם מכירים ש...?"... מה זה אומר בכלל?
יצא לכם להכיר מישהו שאשכרה מת מרעב? לא? אז כנראה שאין דבר כזה.
יצא לכם להכיר מישהו שערפו את ראשו של בן משפחתו? לא? אז אין דבר כזה.
כמה אנשים אתם מכירים שזכו בלוט/טוטו/מפעל הפיס? אה...בטח אין דבר כזה...
איזו מין שאלה זו ומה היא באה לציין?
אותה בחורה חיה בדיוק כמו שרוב האנשים חיים פה - על קרדיט.
לא חוסכים וחיים את הרגע וניתן להבין אותה - מתי תעשה חיים, כשתהיה בת 45 ואמא לשלושה זעטוטים?
היה לה דיל טוב לרכב (ואולי שם רכב זה כמו רגליים, כמו בהרבה מקומות פה) אז לקחה... בלי רכב הרבה יותר קשה מאשר בלי נעלי "ג'ימי צ'ו" חדשות (ככה קוראים להוא?) ויש אוכל בזול (וטוב, למרות שכולם חושבים שזול זה ג'אנק פוד) אז... למה לא לקחת הונדה ב- 300?
השיטה פה, כמו שהזכרתי בהתחלה, עובדת על יכולת ההחזר שלך - לא כמה אתה מרוויח או אם יש לך סידרי עדיפויות "נכונים" או אם אתה "אמין" - אם אתה יכול להחזיר חובות, יתנו לך כסף/הלואות.. ודי בזול. יתנו לך "קרדיט".
וכשיש לך קרדיט (וכל זמן שאתה מחזיר בזמן ולא איכפת לאף אחד איך..) אתה יכול לחיות טוב, משום שרוב הדברים פה זולים ונגישים.
באותה שיטה נותנים את הלוואות הלימודים.
בלי להיכנס יותר מידי לנושא של מה קדם למה ומי מרוויח (שכל אחד יעשה חשבון לבד), הלימודים הגבוהים פה יקרים.. מאוד. ויש כ"כ הרבה היצע של כוח עבודה (כמעט בכל תחום), בוררים את כולם בפינצטות ולכן התחרות גדולה מאוד וכולם רוצים את "היתרון היחסי". בהרבה מקרים היתרון הזה, המקפצה שמושכת אליך תשומת לב של השחקנים החזקים בשוק העבודה, הוא בית ספר טוב.
אז מנסים להתקבל אליו.
ומי שמצליח לעמוד בבחינות הכניסה, כנראה שיש לו פוטנציאל טוב ל... החזיר את ההלוואות בהמשך ולכן מלווים לו כסף על מנת ללמוד.
עכשיו- ללמוד בהרווארד זה כמעט $200K (ארבע שנים) ויש מקרים (לא נדירים) שזה גם יותר. לבחור צעיר אין את הכסף הזה וגם, בד"כ, לא להורים שלו - לוקחים הלוואה ו... מתחילים להחזיר מיד אחרי הלמודים.
אם הכל הלך לפי התיכנון ויש עבודה טובה, ההחזר "עובד" וכולם מרוצים..
העניין הוא שעוד לפני שהסטודנט עבד יום אחד, הוא כבר מתחיל עם חוב, שבמקרה הטוב עומד על כמה עשרות אלפי דולרים.
עכשיו, אחרי הסיפור הזה ועם נסיון החיים של כל אחד, שכל אחד יעשה חשבון עם עצמו, כמה פעמים בחיים הכל עובד לפי התיכנון...
ועכשיו תכפילו את המקרים האלה שלא הכל עובד לפי התיכנון בכמה עשרות מליונים של תלמידים...
כמה נושרים במהלך שנות הלימודים? כמה לא מצליחים (מסיבות שונות ואובייקטיביות) לסיים תואר בזמן המינימאלי (את ההלוואה מתחילים להחזיר, בד"כ, כמה חודשים אחרי התאריך המיועד לסיום התואר)? כמה "הימרו" על מקצוע שאחרי 4 שנות לימוד, ירד מגדולתו ובמקום להרוויח $100K לשנה, הוא מרוויח רק $60K?
יש פה מומחים גדולים ממני לסטטיסטיקה שיעזרו לכם לחשוב כמה סטודנטים לא מצליחים להחזיר הלוואות.
עוד דבר (כמו תמיד).
בעבר ההלוואות האלה ניתנו בריבית גבוהה יחסית והחוק, שבגדול נועד להגן על הלווה, לא מאפשר להקטין את אחוז הריבית או לשנות את ההצמדה למדד כלשהו בדיעבד (זה מה שאובמה ניסה לשנות... בשלוש ומשהו השנים האחרונות אבל זה לא כ"כ פופולארי כמו הבריאות..). ומה קורה אם משכנת את הבית לטובת ההלוואה , תאר לך מה קורה, היפוטטית, אם שוק הנדל"ן נופל ויחד איתו "נופל" עליך הבנק שרואה איך הערבון פורח...
דריש.
לא צריך "להכיר". מספיק להאזין ולראות חדשות ולדבר עם הורים בביתי הספר של הגמדים ולדבר עם חברים שגרים פה המון שנים ויש להם שתי בנות.. בקולג' ולראות את כל התוכניות (60 דקות וכל מיני כאלה) ולראות על מה הרפובליקנים מנגחים את אובמה או לדבר עם החבר'ה שמשפצים לך את הבית (המסגרת כבר בוורד... עובדים על זה) ו... בכלל לחיות פה, כדי לקבל מושג ש... החיים פה לא דבש ומי ורדים..
או במילים אחרות... כשחיים פה, לא מתיירים ועושים קניות ורואים איזו הצגה וטסים הביתה, כמו שעשיתי פה במשך איזה עשרים ומשהו שנים... כשאשכרה חיים פה, גם בתור הרפתקה, הראייה מקבלת... זוית אחרת
ועוד דבר, שלא כ"כ הבנת, בגלל שלא הפנמת את "השיטה" פה..
פה לא צריך הוצאה לפועל. בכלל לא. גם לא מכניסים לבית סוהר מי שחייב ולא מחזיר (זה קיים, כמעט, רק בישראל).
פה הדברים הרבה יותר פשוטים, שזה מפחיד...
פה יש שלושה(ארבעה, תלוי איך סופרים) גופים שמנטרים את יכולות ההחזר שלך. ברגע שהגופים האלה החליטו שאתה "צולע"... ה"קטיעה" תגיע מאוד מהר.. מאוד מהר.
דירוג האשראי שלך יצנח לפני שתספיק לפתוח את העיניים מהאפצ'י שלך ו.. זהו בעצם.
אם אין לך אשראי, קשה לך לחיות פה.. קשה מאוד..
אתה מאבד את הבית (סיכון להחזר ההלוואה והבנק כמעט מיד יבקש ממך לפרוע או להציג ערבות מתאימה... שלא תקבל בלי... אשראי), את העבודה הכל...
פה לא משחקים בכסף...
והכי גרוע.. אבל הכי גרוע - להתעסק עם הממשל הפדראלי... חונקים אותך לגמרי... עד שתחזיר...
ועכשיו, עם חוקי "ביטחון המולדת" שאחרי 9/11, יש שת"פ וחילופי מידע כמעט מלאים, בין כל הרשויות - מה לא היה פעם..
2 קבצים מצורפים
יופ!.
ועכשיו שרפתי את המחבת - כ"כ חם היה שהתפוצץ המכסה...
קובץ מצורף 93922קובץ מצורף 93923
מצטער לשמוע על המחבת. אני מקווה שזה באמת קרה מהחום ולא אחרי שזרקת את המכסה על המחשב בגלל שעצבנתי אותך. :p
להערתך בדבר הישראלים - לא יודע מה נהוג בתחום הזה (כאמור מתרחק מהם בעצמי), אבל אני לא עושה את הכביסה שלי בחוץ. כל מי ששואל אותי על ישראל מקבל בעיקר את תמצית הדברים הטובים, אלא אם כן מוצגות שאלות ספציפיות שזוכות להתייחסות פרטנית. הפוסטים הרלוונטיים בפייסבוק הם תמיד בעברית בלבד ולכן לא רלוונטיים לשאר הקוראים. רוב האנשים שבאים איתי במגע ביומיום בכלל לא יודעים מאיפה אני, אבל מניחים שמרוסיה בגלל המראה, המבטא והשם.
"איזו מין שאלה זו ומה היא באה לציין?" - שאלה של אדם סקרן שבאה להרוות את צמאונו לידע, לא יותר מזה. תתפלא, אבל לא כל דבר שאני כותב פה מכוון לאתגר אותך או לעורר ויכוח. יש דברים שאני פשוט לא יודע ולכן שואל.
תודה על ההסבר המפורט, נחמד מצדך להשקיע למרות שאני יכול לדמיין את חריקות השיניים ואת העשן היוצא מאוזניך תו"כ. :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
דריש ידידי.
...
2. עוד לא "פגשתי" מישהו שיכול לעצבן אותי ברשת.
3. אני יכול ומוכן לדבר על כל אחד וכל דבר ולהגיד מה שבאמת אני חושב.
...
תיזהר - בסוף עוד יתברר ש(חו"ח) אתה בחור טוב וציוני נלהב.
מה פתאום עצבים?
וחריקת שיניים? בגיל שלי? ועם המחירים של פה? - שכח מזה..
שאל כאוות נפשך...
איך אמרו באיזה שירשור אחר פה, אני בפנסיה ועיתותי בידיי... יש זמן לכולם..
אני גם נהנה מאד לעקוב אחרי השרשור שלך ברנרד + התוספות של החברים.
רוצה לציין שמה שכתבת לגבי מערכת החינוך היסודית לפחות, תואם לחלוטין את הזכרון שלי מלפני שלושים שנה. למדתי שנתיים בPublic School במחוז די עשיר במרילנד. רמת התשתיות, הכיתות, העזרים, מגרשי הספורט, המרחבים, הקפטריה, מדהים לעומת בתי ספר בארץ. אני זוכר בעיקר את כיתת המדעים של Mr. Fahrner שהיתה מעבדת ביולוגיה/כימיה מאובזרת ברמה שהלוואי שהיתה לי היום בעבודה.
אבל כשחזרתי ללמוד בכיתה ח' בארץ, בשיעור המתמטיקה הראשון, כמעט בכיתי מההלם... הפסדתי שנתיים ונשארתי ממש מאחור.
מה שאתה כותב על העלות העצומה של החינוך הגבוה בשילוב עם העלות העצומה של ביטוח בריאות בארה"ב מסביר משהו מאד יסודי ולאו דווקא חיובי - האנשים שם משועבדים למקום העבודה.
אתה מתחיל עם חוב כמו שציינת של עשרות עד מאה אלף דולר - פאקינג משכנתא להחזיר בגיל 22! - ובנוסף אתה חייב ביטוח בריאות ברצף - ביטוח בריאות שנתי ממוצע למשפחה בארה"ב עולה כ15,000 דולר - שאת זה מקבלים כמעט תמיד ממקום העבודה. זה אומר שאתה חייב עבודה מסודרת, ומיד אחרי הלימודים, ואתה לא יכול סתם ככה להתפטר, לקפוץ לטיול בחו"ל ולחזור, לנסות להיות עצמאי ואחר כך לחזור להיות שכיר, כמו שבארץ אנשים עושים. זה פשוט מסוכן מדי, בוודאי אם יש לך משפחה. זרקו אותך מהעבודה - אין ביטוח בריאות - לשמור על רצף עולה המון כסף. אם אין רצף, לא תדע מה תהיה הפרמיה כשתתחיל מחדש.
אמריקאי משכיל במעמד הבינוני-גבוה מחליף הרבה פחות מקומות עבודה מאשר הישראלי המקביל, וזה חלק חשוב בהסבר למה שם יש חברות ענק ובישראל לא. ככה המערכת שם עובדת.
שני המאפיינים האלו הבסיסיים של חינוך גבוה +בריאות פרטיים לגמרי, ללא התערבות או סבסוד או גיבוי ממשלתי - הם ההבדל העצום בין אמריקה לבין ישראל ומערב ארופה. וממש לא לטובה, אם אתה שואל אותי.
אני לא יודע אם אובמה-קייר הוא הפתרון הנכון, אבל לאמריקאים יש מערכת בריאות הזויה לחלוטין שכנראה שבלתי אפשרי כבר לתקן אותה. מצבנו מבחינת בריאות טוב הרבה יותר, וטוב מאד בהשוואה לכל מקום אחר בעולם. כנ"ל מבחינת השכלה גבוהה והנגישות אליה.
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
אבל הבתים ( מעץ עם המון שלכת) בזול....
לגבי הרפואה-
אתה משווה מין בשאינו מינו.
אנחנו עוד קצת סוציאליסטים.
הבריאות וביטוח החובה הם המעוזים הגדולים של התפיסה הזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אבל הבתים ( מעץ עם המון שלכת) בזול....
לגבי הרפואה-
אתה משווה מין בשאינו מינו.
אנחנו עוד קצת סוציאליסטים.
הבריאות וביטוח החובה הם המעוזים הגדולים של התפיסה הזו.
איך, איך כיוונתי לדעת גדולים ממני - בדיוק חבר התקשר אלי אתמול לשלאול/לנזוף למה אני משקיע כ"כ הרבה תשומת לב בדריש ולא מתקדם עם השירשור המקורי...
עניתי לו שכל המציל נפש (יהודית) אחת...וכו'.
בסופו של דבר דריש יחזור למקורות ויפתח בית-בד, לשמן זית, באיזה מצפור בגולן ויהיו לו את כל האלבומים של אריאל זילבר....
בכל מקרה.
אני בדיוק כותב בוורד את סיפור "הבית" שלנו... שהוא בכלל הקדמה (יותר ארוכה מהסיפור עצמו) ליהודים וישראלים וגזענות וכל מה שבניהם...
אכן.
החינוך פה נלקח ברצינות תהומית (אתם יודעים שהלוח הרגיל בכיתות, כמו שאני הכרתי ה- BLACKBOARD כבר מזמן נעלם ועכשיו יש משהו מתוחכם, שמעביר ישר לכובץ במחשב ונשלח לתלמידים ושמו, כמובן SMARTBOARD... אדיר... ממש טכנולוגיות NASA בביה"ס היסודי... ומעבדות הפיזיקה בתיכון... נימרוד, אם אתה מקנא במה שהיה לפני 30 שנה... היית מרייר עכשיו) ומערכת הבריאות מבוססת לגמרי על רווח-הפסד והיא פרטית לחלוטין והנסיון לעשות מין שעטאנז כזה בין ממשלתי/סוציאליסטי לפרטי, לא בדיוק עובד פה... נוגע ברבדים יותר מידי עמוקים בנפש האמריקאית, שקשורה גם בעובדה שנמרוד ציין - הם "משועבדים" לעבודה.
הזכרתי כבר כמה פעמים, ולא בצחוק - האמריקאים עובדים מאוד קשה (בקריטריונים שלהם) והמירוץ המתמיד אחר הכסף, הוא לא "גרידי" ברובו. המושג של "לשלם את החשבונות" חשוב פה מאוד משום שזה מאפשר לך להחזיק את הראש מעל למים ולהתמודד עם כל "האתגרים" שמערכת פה מטילה לעברך.
אני מקווה שבין הצחוקים על השלכת, לבין הסיפורים על "הקוקיות", אתם מצליחים לקבל תמונה שפה (יש מצבים ומקרים), לפעמים, הרבה יותר קשה מאשר במדינה שבה הדלק עולה פי 4 והמלקי פי 6...
בלי צחוק.
בועז..
עד הסופ"ש עולה "הבית"
הזוי איך דברים שבארץ לוקח לך חיים שלמים להגיע אליהם (לפני כמה ימים קראתי את המאמר של ההוא, הפובליציסט בשבע ימים של ידיעות (שכחתי את שמו), שסופסוף קנה בית) ופה כל פישער משיג ואילו דברים ברורים מעליהם בארץ, ממוטטים פה את משקי הבית של המעמד הבינוני...
ומי יכול לקבוע בוודאות, מה עדיף?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
עניתי לו שכל המציל נפש (יהודית) אחת...וכו'.
מצטער לאכזב... אני אמנם יהודי לפי ההלכה, אך הלכה למעשה - כמרחק המזרח מהמערב.
כאמור, אני מעריך את ההשקעה. אישית נסחפתי לא פעם לדיונים כאלה עם אנשים שאתגרו אותי או סתם ניסו להטריל, ובלי קשר לתוצאה הסופית תמיד העדפתי משתתף אחד פעיל ומעצבן על עשרים קוראים פסיביים. אבל זה באמת משהו שיכולתי להרשות לעצמי כשהיה יותר זמן פנוי.
לגבי הסמארט בורד - קשה להפריז בחשיבותו של האביזר הזה בכיתת הלימוד המודרנית, גם אצלנו באוניברסיטה יש אותם בכל מקום. למי שלא מכיר, מומלץ להעיף מבט ביכולות שלו בערוץ היוטיוב הרלוונטי: https://www.youtube.com/user/SMARTClassrooms
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
יופי שלח לי את התנור בלי לנקות וקנה חדש :)
עידו
תכלס... מכל השירשור הזה עוד לא הצלחתי להבין אם כדאי לי להתחיל לעבוד על רילוקשיין או לא....
תמשיכו מרתק.
שליימה, אם הבנתי נכון אז אמריקה זה לצעירים ובריאים או למבוגרים עשירים, או אם שלחו אותך מטעם העבודה.
במצבך ( אתה עוד צריך לעבוד) הסוציאליזם הישראלי עדיף...
משתי התגובות האחרונות, אני מבין שהכותרת מתחילה לשאת פירות - "אמריקה" כבר לא נחשב גן העדן האבוד...
שליימה ובועז.
עזבו אתכם משטויות ואל תקחו קשה מידי את היללות והייבבות שלי פה...
אמריקה זה כדאי - הכי כדאי, אם שואלים אותי (עזבו אותכם מברלין - אני שולח לחבר שלי דברים לשם... קולטים?).
ותכף אני חוזר לתלונות...