תגובה: פרויקט ויטרה ארוכה
ראיתי את האוטו אצל טל בשבוע שעבר..חשבתי לצלם ולצחוק עליך...לא נורא. פספוס.
שמח שאתה מבסוט מהרכב. אני ממליץ לך כבר לרדת מהרעיון של הדאבלר ולהשקיע את הכסף בהגבהה נורמלית או שדרוגים אחרים שראויים הרבה יותר.
אתמול בדיוק חזרתי מטיול מדברי עם 2 ויטארות עם 4.24...לא נראה שהיה חסר להן זחילה בכלל. הדאלבר מרגיש לי מיותר במיוחד שאתה יודע שאתה לא הולך לטייל בכמריר עם הרכב...
הסיבה לטרנספר סמוראי, בין אם סולו ובין אם דבלר היא בגלל ההפחתה בhi. כפי שהסברתי פעמים רבות. כל שכן ברכב כבד יותר ואוטומט מאשר הקצרות עם הגיר הרגיל. אין פה בכלל מקום להשוות. העומסים על הרכב מורגשים והגיר לא אוהב את זה אפילו כשהוא משופץ.
אתה מוזמן לבוא ולצלם לי את הרכב בכל יום ולצחוק, העיקר שתהיה מבסוט ולא תחוש פספוס...
יש לך המלצות לקיט שאינו טורקי / קלמיני? או מקור לחלקים מסוימים כמו משולשים קדמיים וזרועות רדיוס משודרגים?
משולשים כן, הייתי הולך על קלמיני.
https://www.youtube.com/watch?v=3ELmDhAcP1oאם כבר אתה מחליף משולשים
הייתי הולך על הקיט של קלמיני עם התוספת של המשולש העליון
המתלה עובד הרבה יותר נכון וטוב
וגם תוכל להכנס בולם רגיל
https://www.youtube.com/watch?v=3ELmDhAcP1o
ניראה מפחיד הקלירנס בין הצמיג לזרוע המקשרת בין הנאקל למשולש העליון. שלא נדבר על להוריד לחץ אויר.
זה נפתר בקלות על ידי ג'אנט עם אופסט או ספייסר קטן של חצי אינץ'
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
זה נפתר בקלות על ידי ג'אנט עם אופסט או ספייסר קטן של חצי אינץ'
אתה מכיר מישהו בארץ עם כזה קיט?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אתה מכיר מישהו בארץ עם כזה קיט?
ESDS? לא חושב שיש רכב כזה נוסע בארץ...חבר חשב להביא והתחרט בסוף מסיבות כלכליות.
אבל אם אתה מעביר לסרן חי אז זה מיותר בשבילך
חזון למועד. מקסימום דו שלבי.
כמעט חצי שנה עברה מהעדכון האחרון, ננסה לעורר את השרשור -
1. צמיגי hifly עליהם דיברתי ארוכות התגלו כרכישה מאד מוצלחת.
2. פרויקט הדבלר נדחה למועד מאוחר יותר מפאת חוסר בבעלי מקצוע בארץ שמסוגלים לבצע עבודת מסגרות טובה על הרכב מבלי לפגוע בשלדה. אני רוצה פתרון בולט-און כדי שאוכל להתחרט תיאורתית בכל רגע נתון ולחזור למקור, זה מצריך חשיבה יצירתית מידי כנראה... אין לי טענה לאיש כמובן מלבד לעצמי. אין ספק אבל שהרכב צריך הפחתה גם בhigh ואת זה ניתן להשיג רק על ידי טרנספר של סמוראי/גימני.
3. אחרי קצת עבודת מחקר ברשת הזרה ובהתחשב בהיצע הקפיצים בארץ, החלפתי את הקפיצים האחוריים המקוריים עם הספייסר 4סמ לקפיצי איירון מן של גרנד ויטרה ארוכה. הדבר הצריך התאמה קלה בשל קוטר פנימי קטן יותר בקפיץ של איירון מן אבל התוצאה נהדרת.
הרכב מחזיק גובה גם כשעמוס והרווחתי עוד הגבהה מאחורה של 2 סמ מעבר למה שהיה עם הספייסרים. (גובה כנף היה 80 ועכשיו 82). במפ סטופ הונמך בהתאם. נעזרתי בטל צופי במקרה זה לעבודה כי לא היו לי הכלים או הזמן לצערי/שמחתי.
דבר נוסף שלמדתי הוא שזרועות אחוריות של קלמיני למשל שמיועדות לקיט הגבהה של גרנד ויטרה, הן קצרות יותר מהזרועות המקוריות של הויטרה שלי...
בחלק הקדמי לא נגעתי כי הגובה שיש לי מספק (ספייסר 4סמ), ואין תוספת משקל על החלק הזה. מבדיקה שעשיתי בין האופציות בקטלוגים, נראה שאכן כך גם בקרב המשקלים/קבועי קפיץ אצל היצרנים השונים.
4. הותקנו מפצלי שקע מצת + usb + מד טעינה באיזור ידית ההילוכים וגם באחורי הרכב. כתבה בעניין תעלה בקרוב עם כל הפרטים והתמונות. חייב לומר שזה אחד השיפורים היותר מגניבים שהוספתי לרכב הזה עד היום. טעינה מהירה למספר מכשירים אלקטרונים, מד טעינה, חיבור אביזרים גם מאחורה אם נחוץ... תענוג אמיתי.
5. בולמים אחוריים של פראדו/לק יורכבו בקרוב כדי להחליף את הבולמים המקוריים סיניים שיש כרגע. זה אמור להוסיף יכולת פתיחה של עוד כמה ס"מ וכמובן כושר ספיגת זעזוע טוב יותר... ננסה ונעדכן. היצרן סיני, לא מותג מוכר, לפחות עד שאסיים את הניסויים.
השלב הבא כנראה יהיה לתכנן טמבון אחורי עם מתקן גלגל, הייליפט, מים, נקודות גרירה ופנסים. יש לי כמה רעיונות בראש...
תוהה אם להחליף מושבים קדמיים ברכב למשהו יותר חובק ונוח... אם יפול לי לידיים.
תמונה מטיול לאיזור המרסבה מפסח האחרון... היינו 12 כלים, כולם בעלות של מעל 100 אשח ואפילו מעל 300 אשח וכמובן הויטרה שמחירה לא יסולא בפז.
כל השכלולים שלהם מבוססי הפלסטיקה לעומת האלגנטיות של הברזל של הויטרה הראו יפה מאד בכל מכשול את היתרונות שלה על פניהם, היחיד עם צמיגי שטח מלא שלא פרפר או העלה אבק בשום מכשול פודרתי ככל שיהיה, מעבר איטי ומבוקר בשל קיט הפחתה ונעילה אחורית.
משל הייתה דוד אל מול גוליית.(עפתי על עצמי קצת...)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...592cba3920.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...5ea8bba94b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...dae2684bc8.jpg
אמשיך לעדכן בהתפתחויות.
אתמול חזיתי אישית בהתקנה וביצוע של קיט דאבלר על סמוראי אמנם...אבל הבניה של הקיט כבר עשו בארץ. ההתאמה לרכב זה משהו אחר.
אולי הייתי פונה לכיוון של טויוטה - יש מספיק מתאמים מגיר של ויטארה לטרנספר היילקס וכו'.
חוצמזה- הרכב נראה טוב! סחטיין
מכיר את המתאמים להיילקס. אצל צחי מדהלה יש אחד כזה שהותקן לא מזמן. אבל זה אומר שגם צריך טרנספר היילקס = התאמות שוב ומשקל גדול יותר.
כמו שאמרתי - דבלר סמוראי/גימני יהיה מצוין בשבילי, רק צריך איש ברזל שידע לבצע את ההתאמה לרכב בצורה פריקה.
יותר מזה, אני מוכן לוותר על טרנספר ויטרה לחלוטין לטובת התקנה ראויה של טרנספר סמוראי/גימני באופן הזה. ההפחתות המקוריות מספקות או קיט 4.16 במקרה ולא.
תודה על המחמאות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
מכיר את המתאמים להיילקס. אצל צחי מדהלה יש אחד כזה שהותקן לא מזמן. אבל זה אומר שגם צריך טרנספר היילקס = התאמות שוב ומשקל גדול יותר.
כמו שאמרתי - דבלר סמוראי/גימני יהיה מצוין בשבילי, רק צריך איש ברזל שידע לבצע את ההתאמה לרכב בצורה פריקה.
יותר מזה, אני מוכן לוותר על טרנספר ויטרה לחלוטין לטובת התקנה ראויה של טרנספר סמוראי/גימני באופן הזה. ההפחתות המקוריות מספקות או קיט 4.16 במקרה ולא.
תודה על המחמאות.
אמיר בתור אחד שנוסע על המתאם ישי לצחי
וכבר נברתי בכל האופציות לגבי איזה טראנספר עדיף אין מה להשוות ברמת החוזק בין היילקס לשאר והבדלי המשקל זניחים עד לא קיימים ברמת עד 3 קילו יותר להערכתי וגם לא בטוח
ולגבי הבנייה אצלך בויטרה זה די קל כי הגשר גיר פריק כך שפשוט בונים אחד חדש עם תושבת טרנספר של היילקס
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
דוגמנית הויטרה!!
איזה אורך בולמים אתה מתקין מאחור?
לגבי הטמבון האחורי, הטמבון של טל ממש יפה יכול להיות בסיס להתאמה לויטרה
דקל, יש לך מישהו שבונה? אני אשמח לדבר.
אלדר, טל לא בונה טמבונים, אין לו הזמן לזה. אני כנראה אלך לעומרי שבנה לי את מגיני הצד המשובחים.
אורך הבולמים אמור להיות באיזור ה56 סמ פתיחה. כ12 סמ יותר מהנוכחי. אמדוד בחנות.
אגב בתמונה זה לפני האיירון מן. וגם את המיכל מים העפתי מהגג כי הוא פשוט לא נכון לרכב כזה.
לדעתי 56 ס"מ פתיחה מלא לא תגיע לפתיחה מקסימלית.
למה אלדר? בגלל הזרועות?
אגב, יש לי מתאם לדרייבשאפט מרכזי סמוראי שנכנס לגיר של ויטרה אז עוד סיבה להשאר בעולם הגימני/סמוראי.
הרכב מוגבה 2.5"-3" ?
בקיט הגבהה הבולם מגיע באורך 58-59ס"מ בפתיחה מלאה
Sent from my ALE-L02 using Tapatalk