או קי הג'יפ עובד יפה אבל קצת מעשן ואני מחכה לכיוון הצתה נורמלי .
החוט שאמורים לנתק במודול בשביל לכוון הצתה נשאר מחובר? או שאני מנתק אותו?
אגב היו לי פימפומים מהמנוע בסרק והם נעלמו לחלוטין .
Printable View
או קי הג'יפ עובד יפה אבל קצת מעשן ואני מחכה לכיוון הצתה נורמלי .
אגב היו לי פימפומים מהמנוע בסרק והם נעלמו לחלוטין .
נראה לי שזה לא משנה.ציטוט:
תודה רבה חנן , עזרת לי המון .
יש מצב לפרסם עוד איזה כמה עומודים מענינים מהחוברת או שזה אסור?
אני חושב, לא בטוח, שהאתיקה והחוק מתירים פרסום קטע מוגבל מתוך כתבה או מאמר שלם, תוך כדי ציון המקור.
שווה לך לקנות, או לבוא ולהשאיל ממני את החוברת. עדיף לדעתי שתקנה, זה חומר ששווה לך כסף, וזה גם הגון יותר.
שווה זה בטוח .
הבעיה שאין לי כרטיס בינלאומי ובגלל זה גם אין לי נעילות עד היום .
אחרי יום בשטח ובכביש אני חייב לעדכן :
המנוע עובד עגול בכל מצב תמיד , אין בקפיירם בכלל , הפימפומים מהאגזוז נעלמו כלא היו , הג'יפ סוחב יותר טוב , לא אוכל כמעט דלק ממראה בשעון.
אבל יש בעיה בגלל שהואקום ממש חזק אז בטורים ממש גבוהים (רק בנסיעה)
יש יותר מדי קידום הצתה , אין לי כרגע רעיון איך לסדר את זה אבל אני כבר אמצא ואם למישהו יש רעיון איך להוריד את הואקום מאותה היציאה במנוע זה יכול לעזור .
תודה רבה לחנן על הייעוץ.
ישנה אפשרות לשנות את הקידום בוואקום, על ידי בורג פנימי במנוע הקידום.
שלחתי שאלה לאחת החברות שמייצרות מתאמים לTBI . רציתי לדעת איזה מתאם אני צריך בין סעפת ה258 לTBI וזה מה שקיבלתי:
אני לא מכיר את הקוודרו ג'ט , אבל נראה לי שהם מדברים על תבנית ברגים ריבועית, וזה לא מתאים לי , נכון?ציטוט:
Hanan,
If you have a square flange intake or a quadro jet pad on your intake then we have a plate for you.
Thanks,
Hazel Ramos
אם אתם רוצים לומר לי שאפשר לעשות את זה לבד. אני יודע. עדיין, אני מניח שאם אפשר לקנות את זה ב50 דולר, מוכן, בדוק ומנוסה, בלי טעויות, אז זה עדיף.
אולי תבקש שרטוט או מפרט טכני של המתאם, כך תוכל לדעת אם הוא מתאים או לא.ציטוט:
ציטוט:
Hanan,
If you have a square flange intake or a quadro jet pad on your intake then we have a plate for you.
Thanks,
Hazel Ramos
אביגדור
אהלן חנן, יש שני סוגים של סעפות לסיקס, הרגילה שכולנו מקירים, והמשופרת, או של קליפורד או של אופןהאוז, היא באמת ריבועית, אם אתה רוצה אתה יכול לראות בגלריה שלי בג'יפטריפ את הסעפת. http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...&item=3046
ואם יש לך את הרגילה, אז זה לא מתאים.
לגבי המתאמים, כמובן שכדאי לרכוש משהו בדוק שכבר עובד והוכיח את עצמו, הערכה המלאה כוללת בתוכה את המתאם לסעפת הרגילה, אני מניח שגם מהם אפשר להזמין רק מתאם.
בכל מקרה 50$ למתאם + משלוח + מע"מ אתה מגיע בדיוק לאותו מחיר של לעשות מתאם כזה אצל חרט בארץ.
אני עשיתי מתאם אצל חרט ונתתי לו הוראות שגויות (אם אתה זוכר את השרשור שפתחתי אז לגבי איך צריך לשבת הTBI על גבי הסעפת המשופרת...) ולכן עשיתי פעם שנייה.
יש לו נסיון עשיר בעבודה כזאת, גתוס ופרויקטים 4X4 ועוד... כאלה ואחרים משתמשים בשרותיו ליצר כל מני מתאמים ועוד מוצרי חריטה אחרים.
אם אתה רוצה אני יכול להפנות אותך ישירות אליו, אני לא מרויח מזה כלום.
יניב.
לא שאני משלם מע"מ או משלוח לארץ, אבל גם אם כן, וזה יגיע לאותו מחיר, אז זה ברור לי לחלוטין שעדיף מוצר מוכן.ציטוט:
בכל מקרה 50$ למתאם + משלוח + מע"מ אתה מגיע בדיוק לאותו מחיר של לעשות מתאם כזה אצל חרט בארץ.
GMC ספארי מגיע עם חיישן חמצן או בלי?
הלכתי אתמול לשחוט מע' הזרקה מספארי 89 . להפתעתי הסתבר לי שאין על הרכב חיישן חמצן.
בסוף לקחתי חיישן 3 חוטים של רכב אחר שיורם מ"אפאק" אמר לי שיתאים.
טלפון לגיא162 : "כן, בהחלט יש חיישן חמצן. אתמול פירקתי מע' כזו. " .
טלפון לחבר מוסכניק: " לא יודע. אולי כן, אולי לא " .
טלפון ליורם מ"אפאק" : " נכון. אין. יש מ92 " .
אגזוזן ותיק שבמקרה היה שם במגרש הגרוטאות אישר את הגירסא של יורם.
מה הולך כאן? מישהו יכול לעשות סדר?
אהלן חנן.
יורם צודק, רק שאני לא זוכר את השנים, עד שנה מסוימת לא היה חיישן חמצן בספארי, והמע' עבדה במעגל פתוח כל הזמן, ללא תיקון.
בשנה מסוימת הוסיפו חיישן חמצן.
כך שהמחשב שאתה לוקח חשוב לבדוק עם הג'וק PROM שלו צרוב עם תוכנה שעובדת עם חיישן חמצן או לא.
אני אמור לקבל מחר או ביום ראשון את המספרים של המחשב ושל הPROM שבו יש תוכנה צרובה שיודעת לעבוד עם חיישן החמצן, ברגע שיהיה לי אני אפרסם את זה.
יניב.
היי.
הזמנתי היום צ'יפ שיתוכנת בצורה ייעודית לסיקס, כמובן בשימוש עם חיישן חמצן, כך שהצ'יפ המקורי לא מעניין אותי.
אם זה כך אז אין בעיה.
חנן ברשותך כמה שאלות:
כמה עלה הצ'יפ ?
זה שהוא יעודי לסיקס (מנוע 258) זה אומר שהוא משתמש במפלג של הסיקס או בזה של GMC ?
והאם אתה מתכוון ליצור לך עותק גיבוי ממנו ? (מומלץ שיהיה לך בצד שאם הצ'יפ מתקלקל מיד יש לך מענה)
אם אתה צורב עותק לגיבוי, גם אני הייתי מעוניין (תודה).
יניב.
חנן,
חיישן חמצן עם שלושה/שני חוטים זה חיישן עם חימום פנימי, החיישן צריך להגיע ל 600F כדי לתת קריאה מדוייקת, לפני כן המערכת עובדת במעגל פתוח. שלושת החוטים הם אחד אדמה, שני 12V לגוף החימום שלישי זה הסיגנל היוצא מהחיישן. חשוב לזהות את החוטים לפני כל דבר אחר כי הכנסת מתח במקום הלא נכון מזיקה/מחריבה את החיישן, אסור אפילו למדוד התנגדות כי ה אוהם-מטר יוצר מתח ע"מ למדוד את ההתנגדות.
חיישני חמצן מוציאים מתח של בין 0 ל 1.1 וולט, כאשר המתח נמוך מ 0.45 וולט זה מעיד על תערובת ענייה וכאשר זה גבוה יותר התערובת עשירה, מדידת מתח יוצא מהחיישן כאשר הוא מחובר למחשב הניהול והמנוע בטמפ' עבודה צריכה להראות קפיצות מעל ומתחת לאמצע - בד"כ בין 0.2 ל 0.7 וזה מעיד על תקינות החיישן ועבודה תקינה של המערכת, קראתי גם על שיטה פשוטה לבדיקת תקינות חיישן חמצן על שולחן העבודה באמצעות וולטמטר וברנר...
למיטב הבנתי יורם צודק גם בעניין תאימות גנרית של החיישן עפ"י מספר החוטים.
הצ'יפ יעלה לי 100 דולר. לא שאלתי אם זה אחרי או לפני משלוח לישראל.
לא נעים להודות, אבל אני לא יודע אם זה כזה פשוט לצרוב העתק. אני אבדוק את זה ואם כן אז אני אעשה גם לך.
אני מתכוון לעשות כמו שהסברתי לברוך: לפצל את החוטים מהפיקאפ של מפלג הסיקס, גם למודול המקורי של הסיקס, וגם למודול של הספארי, כדי שהמחשב יקבל ממנו אותות רפרנס. אני אשאר עם מערכת ההצתה המקורית שלי. את זה גם הסברתי לברייאן, הבחור שצורב את הצ'יפים, ולכן הוא לא יתייחס לנושא ההצתה בזמן תכנות הצ'יפ.
ה"ייעודי" לסיקס זה אומר שאמרתי לברייאן שאני לא אעבוד עם חיישן מהירות, וכן לא עם חיישן נקישות. שאני כן אעבוד עם חיישן חמצן, TPS, CTS ו MAP , ושאני לא רוצה מודים מיוחדים כמו ECONOMY או POWER . כמובן גם שאמרתי לו את סוג המנוע ואת זה שהגיר ידני, ושאין שימוש בEGR ובמשאבת אוויר. הוא צריך את כל הנתונים האלה כדי לתכנת את הצ'יפ.
עשיתי הערב סדר בצמה שקיבלתי, וראיתי שהקונקטור שהולך לחיישן חמצן הוא בעל חוט אחד בלבד. זה צריך להפריע לי לעבוד עם החיישן שלושה חוטים שקיבלתי? .
החוט אחד כנראה זה האות מהחיישן אל המחשב , 2 החוטים הנוספים של החיישן זה החימום שלו אחד פלוס (אחרי סוויץ) והשני מינוס .
100 דולר רק לצ'יפ קצת יקר לא? למה לא להשתמש בצ'יפ מקורי?
אני לא מאמין שיהיה כזה הבדל (אני מקווה בשבילך בכל זאת ) , ואם תצליחו לצרוב אל תשכחו אותי .
ועוד משהו , זוכרים את הסיפור שהיה לי עם זה שפתאום הרכב עובד על טורים גבוהים אז מצאתי את הבעיה :
אצלי באותו עשיתי ריליי שמוריד מ 24 וולט ל 12 וולט בשיטה מסוימת ,
החוט הראשי שמתחבר לפיוז היה מחובר ללא בננה (טעות שלי ) ובקפיצות היה קורה מצב של ניתוקים קצרים (פלוס למחשב , הצתה וכו') וגם לא מורגשים ע"י הנהג בנסיעה וכנראה שזה שיגע את המחשב , איך גיליתי את זה?
יום אחד תוך כדי שהרכב נוסגע בסדרק נגעתי בפיוז הנ"ל והאוטו גמגם גמגם ופתאום עלו הטורים , חיפשתי ומצאתי את השטות הזו שהציקה לי הרבה .
תעבור על השרטוטים ותראה שזה אמור להיות ככה , חוט אחד בא מהמחשב .
לחיישן יש שלושה חוטים , אחד שחור ו 2 לבנים נכון? שחור זה מינוס , לבן אחד זה פלוס ולבן שני האות למחשב ולמיטב ידעתי זה לא משנה איזה לבן תחבר אל הפלוס .