לא...
Printable View
הזמן עובר...
משתף קצת:
אל המערכת החשמל המשנית הצטרף מוצר של REDARC שמודד זרם טעינה/צריכה ומציג את המידע באפליקציה בטלפון כולל SOC, מתח וטמפ' המצבר.
https://www.redarcelectronics.com/au...attery-monitor
לצורך התקנה שלו הוצאתי את ארון המיגרות מהרכב ובאותה הזדמנות הרכבתי גם בס-באר למינוסים וגם מיכל אויר לקומפרסור.
קובץ מצורף 148201קובץ מצורף 148202
מהמיכל משכתי צינור אויר אחורה, אל פיצול: ברז לניקוז וחיבור מהיר.
קובץ מצורף 148203
מעל החיבור מהיר שקע מצת ומתג הפעלה לקומפרסור.
לאחרונה התווסף מתג למקרר. כבר תקופה ארוכה שהפנל שלו לא עובד מה שחייב אותי להגיע אל הגב שלו לחבר ולנתק את כבל החשמל בשביל להדליק ולכבות. נמאס לי מזה וחיברתי אותו דרך ממסר ומתג.
עוד...
בוקסות משולשים עליונים במתלה הקדמי כבר החזירו את נשמתם אל בורא עצי הגומי.
דרך אמזון, הזמתי בוקסות גומי של MOOG.
פעם קניתי משולשים עליונים מקוריים משומשים. זה איפשר לי להחליף בוקסות בנחת ובהזדמנות אחרת לבצע חילוף משולשים על הרכב.
ברשת יש כל מיני סרטונים שמראים חיתוך או שריפה של הבוקסות לצורך החילוץ שלהן.
עם פרס מוסכים, החילוץ של המשומשים וההתקנה של החדשים הופכים לפעולות פשוטות.
קובץ מצורף 148204
החברים במוסך של מייק במדרשת בן גוריון נתנו לי להשתמש בפרס שלהם.
קובץ מצורף 148205
לצורך פירוק המשלושים מהרכב נדרש לפרק את מוטות הפיתול. גליתי שלאום בורג המותחן עיצוב מעניין בצורת כוס שאוסף אבק ורפש. בהוצאה של הבורג נפצעה ההברגה.
ממליץ בחום לבעלי טויוטה עם אותו מתלה לוודא שהאום נקי לפני פתיחת הבורג.
קובץ מצורף 148206קובץ מצורף 148207
העבודה בתנאים ביתיים לא מסובכת במיוחד. הבולג'וינט העליון מתחבר למשולש ע"י ברגים.
קובץ מצורף 148208
אחרי הפעם השלישית שהסעפת פליטה התפוררה וגליתי שהסעפת יציקה סינית זבל שאני מזמין כל פעם לא קיימת באמזון, הצלחתי לשכנע את עצמי להשקיע בסעפת נירוסטה איכותית של LCE.
https://www.lceperformance.com/lce-s...-re-1985-1995/
הזבל הסיני החזיק בערך 3 שנים. מקווה שהנירוסטה תחזיק יותר. וגם כשהיא תיסדק אפשר יהיה לתקן.
אינשאללה. נחיה ונראה...
קובץ מצורף 149844
הסעפת לא מבריקה כמו בתמונות באתר. היא צבועה בצבע אפור "קרמי". עדיין, יפיפיה וסקסית.
כמו שכתוב באתר של LCE היא אכן Dirrect Fit. ההתקנה הייתה קלה ופשוטה. הייתי צריך רק לפרק תושבת אחת של האגזוז הישן שהפריעה צמוד לבל האוסינג.
אחרי ההרכבה גליתי שחסר בערך 15 ס"מ של צינור בכדי להתחבר לחלק האחורי של האגזוז עם הדוד הקיים.
החלטתי פשוט לחתוך את המתלים של האגזוז ולרתך מחדש במיקום חדש ולמעשה לקצר קצת את האגזוז.
קובץ מצורף 149845
קובץ מצורף 149846
קובץ מצורף 149847
הדוד וקצה האגזוז במיקום החדש. שמרתי שהכיפוף יהיה מעל הסרן.
קובץ מצורף 149848
וכך היא נראת מחוברת
קובץ מצורף 149849
דרך הכנף, מעל הגלגל הקדמי. מאוד קול.
לאכזבתי, הווליום אמנם ירד (לא חוכמה - הסעפת הקודמת הייתה שבורה לגמרי) אבל הסאונד נשאר מחוספס, רועש ולא נעים.
לטעמי.
LCE מצהירים על 10% שיפור במומנט בסלד תחתון ובינוני. לא עליתי על דיינו וקשה לי לומר אם השיפור העדין בסחיבה הוא אמיתי או פסיכולוגי.
אז בהמשך התחלתי לחפור באינטרנט כדי להבין מה ניתן לעשות בכדי לשפר את הסאונד לרכב.
הזמנתי מאמזון Resonator בקוטר מתאים -"2.25 בכוונה לרתך אותו מייד אחרי הסעפת פליטה שיהיה בעצם דוד ביניים. בתקווה שיחליק את הסאונד הצרוד והגס.
קובץ מצורף 149850
התחלתי לחפש המלצות למישהו שמרתך נירוסטה ויודע לבנות מערכת אגזוז.
מצאתי את TuningTime בבאר שבע.
קובץ מצורף 149851
הצינור שהגיע עם הסעפת ועוד חתיכה ישנה שחיברו בין הסעפת לדוד נזרקו.
קובץ מצורף 149852
במקומם נכנסו הרזונייטור וצנרת חדשה בקוטר מתאים ורותכו למקום בTIG.
קובץ מצורף 149853קובץ מצורף 149854
בהקפדה להישאר כמה שיותר גבוה עם מרווח משאר מכלולים.
קובץ מצורף 149855קובץ מצורף 149856
הווליום ירד במעט והסאונד השתפר מאוד. היה איזה חיספוס חולני שמאוד הפריע לי שעכשיו נעלם.
אני מבסוט.
בזמן העבודה התברר שהדוד האחורי הוא בעל צנרת "1.75. נראה לי שאחפש ואזמין דוד "2.25 שלא יחנוק את המנוע ועדיין ישמור על רמת הווליום.
תתחדש!
הרעש בקבינה מפריע לך או הרעש מבחוץ?
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
תשמע...
האוטו רועש.
אני חושב שהרעש מבחוץ מפריע לי בעיקר.
בכביש, במהירות איטית עד בינונית זה בעיקר האגזוז. בשיוט, רעש הצמיגים מכסה על הכל.
בשטח אין רעש צמיגים.
כשאני סוגר חלונות אז אין בעיה לשמוע מוזיקה. אבל זה כמעט אף פעם לא קורה. אין מזגן...