תגובה: בעיית התחממות בWJ מודל 2000
מיכה - אם נתעלם מהבדיקה האחרונה (כי הפקק היה פתוח ולכם הנוזל לא היה בלחץ ולכן רתח/התאדה/נהיה לקיטור ב100 מעלות) אז אנחנו מקבלים מס' נסיעות שבכל אחת מהן הרכב איבד מעט נוזלים אבל לא התחמם.
עד כאן נכון?
(אם נכון)
אז הבעייה היא שיש איבוד מים שאתה לא יודע מהיכן, שזה מתאים לאיבוד לחץ שהופיע בבדיקה.
תחנה את הרכב על "רקע" מגיב (משטח בטון יבש/קרטונים פרוסים/יריעת ניילון וכד) תנפח לחץ מתאים (ותמלא ככול שידרש) עד שתראה מהיכן נוזל!.
צריך לזכור שיש אפשרות שהדליפה היא לתא נוסעים או גרוע מכך לתוך הצילינדרים ואז לא תראה את הטיפטוף (צילינדרים אצלך לא כי לא היה co במים)
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אתה צודק. הבעיה היא שזחלתי מתחת לכל האוטו ופרקתי, לצורך אחר אבל השארתי מפורק, חלק מהפלסטיק בצד ימין ליד תא הכפפות ועדיין לא ראיתי שום נזילה. כשהייתה לי נזילונת מהסאן רופ הרגשתי את זה תוך שניה. נזילה ברכב כזה מלא שטיחים זה משהו שמגלים מהר מאוד. מילא הרטיבות אבל הסירחון זה משהו נורא.
בשבוע הבא הרכב נכנס לאורן מערכות, נקווה שימצא את התקלה.
אגב, 2 psi ירידת לחץ בעשר דקות זו באמת תקלה?
למייטב ידיעתי זה מערכת אטומה לחלוטין. המחוג לא צריך לזוז כלל, גם לא לאחר מס שעות.
אם עשר דקות זה בעייתי? לא יודע , מנחש שכן.
לא אמור לרדת בכלל. גם לא ביממה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
בעיית התחממות בWJ מודל 2000
אני מכיר מקריאה של הוראות בדיקה שזה בסדר אם מחזיק 15 ב 15 דקות
אני לא מבין, איך אמורים לפתוח פקק אם תמיד יש לחץ? אני לא זוכר פעם אחת שפתחתי פקק והיה במערכת לחץ.
אף אחד לא אמר שמערכת הקירור צריכה להיות בלחץ תמידי.
יתכן ובנקודות מאמץ שטמפרטורת הנוזל עולה הלחץ יגבר.
אל תשכח שהמכסה משחרר לחץ ו או מכניס אוויר שהמערכת בתת לחץ בעת קירור. כלומר המערכת קירור כן מושפעת מהסביבה. אבל כשאתה מרכיב את ערכת הבדיקה, זה הופך למערכת אטומה.
את בדיקת הנזילה עושים בלחץ יחסית גבוהה.
אני חושב שאם אין לחץ בזמן פתיחת המכסה זה סימן טוב.
את הבדיקה עושים בלחץ שכתוב על הפקק. בwj זה בין 18-22psi. במקרה שלי 18 כי זה הפקק שיש לי.
בעיית התחממות בWJ מודל 2000
מיכה
תעבוד מסודר מול יועץ אחד ותעלה על הבעיה.
אתה מתפזר ווהולך לאיבוד עם כל רעשי הרקע
שמתי לב. אני אנסה לעשות סדר בבלאגן היום
עצור.
תאפס את הבדיקה ותעקוב אחרי ההוראות של גו.
רצוי לפני שהוא הולך לישון.
אצלו כבר 9 בלילה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עצור.
תאפס את הבדיקה ותעקוב אחרי ההוראות של גו.
רצוי לפני שהוא הולך לישון.
אצלו כבר 9 בלילה
כבר כתבתי לו, לעבוד לפי ההוראות ולצאת לנסיעת מבחן, מה לא ברור?
sent from tiz El nabi
בהנחה שאתה מבצע את בדיקת הלחץ כמו שצריך, בדגש על זה שהמשאבה שקנית מחוברת למערכת בצורה אטומה לגמרי, אז יש לך דליפה מאיפשהו.
זה מסתדר גם עם הסיפור שנסעת כמה נסיעות במהלך השבוע עד שהאוטו התחמם והוספת 3-4 ליטר.
אתה צריך לחזור שוב על המאמץ לאתר את הדליפה תוך כדי שהמערכת דחוסה עם משאבת הבדיקה. אם אתה לא מצליח לאתר נוזל קירור בעין, ויעצו לך כאן איך לעשות את זה - עם קרטונים או יריעת ניילון נקייה מתחת לאוטו - יש את האפשרות שהדליפה היא במקום גבוה במערכת, ולכן כשאתה בודק בורח אויר ולא מים. אני מניח שהרדיאטור עם דודי פלסטיק - אופייני מאד סדק איפשהו בדודים או אטימה לא מספקת של הדודים לגוף הרדיאטור שפורצת תחת לחץ. אתה צריך להרטיב את האזורים החשודים מבחוץ ולראות אם אתה מזהה בועות אויר. כשיש דליפה כזאת היא באה לידי ביטוי רק כשהמערכת חמה ותחת לחץ, הסדקים מתרחבים, וקיטור בורח בהדרגה.
בדיקת לחץ זה מה שיעשו במוסך דבר ראשון, וכנראה שימצאו את המקור, כי יש ירידת לחץ. ואם אין דליפה חיצונית, זה אומר שכן יש פריצה בין מערכת הקירור למנוע.
אתה צודק. אני בודק. בנתיים מבצע את מה שג'ו כתב.
אני חושב שמצאתי את הבעיה הנוכחית. הפקק ריקון של הרדיאטור דולף. מה עושים? נראה לי שהוא לא סגור טוב. כנראה מהפעמים שרוקנתי רדיאטור לבדיקות.
אני לא מצליח לסגור אותו הרמטית.
מה זה דולף? כשאתה דוחס ללחץ אתה ממש רואה טפטוף בעין? אם כן, יופי, מצאת בעייה ברורה. אולי היא לא היחידה אבל ברור שצריך להתחיל ממנה.
לאטום את הפקק אפשר להתחיל מהברור מאליו - סרט טפלון.
כן כמו שכתבת. אני אחכה שיתקרר.
הערה על הדרך
אני נמנע (בד"כ) מלהשתמש בפקקי הריקון של הרדיאטורים כי הם לא אמינים ושבירים....
אני מנתק את הצינור התחתון
גם אני אבל הייתי צריך לרוקן חצי רדיאטור. טעות.
אתה מתכוון לברז פרפר?
מומלץ לא לגעת בפקקים האלו בגלל התופעה שתארת.
אני לא בטוח אם ניתן לתקן את זה.
ריקון רדיאטור דרך צינור תחתון