-
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מה באמת הגובה?
סרן חי ממוצע עומד על קצת מעל 20 ס״מ מרווח בתחתית הביצה.
אולי לא הייתי ברור,התייחסתי למידה שרשמת,עם אילו צמיגים מדובר?
גיא מדד עם הצמיגים של הדאסטר 26-27״
גיא,ההגבהות בנות שלושה חודשים בערך,לא מדדתי בדיוק ,אך למראית עיין יש ירידה של סנטימטר שניים,וכן מרגיש יותר רך,או שהתרגלנו...
עריכה: טוב,כולנו כותבים ביחד ואני לא עומד בקצב,גדול עלי הצ׳אט המהיר הזה [emoji16]
-
תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אולי לא הייתי ברור,התייחסתי למידה שרשמת,עם אילו צמיגים מדובר?
גיא מדד עם הצמיגים של הדאסטר 26-27״
גיא,ההגבהות בנות שלושה חודשים בערך,לא מדדתי בדיוק ,אך למראית עיין יש ירידה של סנטימטר שניים,וכן מרגיש יותר רך,או שהתרגלנו...
תודה לאל ... חחח :)
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא משנה הצמיג, משנה מרווח הגחון.. וכמה הוא דינאמי.
בהיילקס עם 31 זה 24.
אם זה מתלה סמרטוט, אז הוא יסגור בקלות, ואם קשיח אז ישמור על המרווח אבל לא יאפשר מהלך מתלה.
דורון, מאד משנה הצמיג ... התקלת מדרגות וכו ...
-
צודק.. הכוונה הייתה לגבי המרווח גחון.
שים פורטלים ועל אותו צמיג יהיה מרווח אחר לגמרי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
צודק.. הכוונה הייתה לגבי המרווח גחון.
שים פורטלים ועל אותו צמיג יהיה מרווח אחר לגמרי.
לדאסטר ?
-
לא חוכמה למדוד מתחת לביצה של ההילקס, שהיא הנקודה הנמוכה ביותר, ולהשוות לנקודה הגבוהה ביותר של הדאסטר, במרכז הרכב.
תמדוד מתחת לקפיץ של ההילקס ותזכור שהמרחק הזה קבוע ולא מושפע מתנודות המתלים.
מזל שיש בסיס להשוואה. ככה אפשר לנחש שהילקס ישן יהיה יותר עביר מדאסטר.
-
חחח אתה יודע שאפשר עכשיו להתחיל להתווכח על מה זה עבירות ....
עבירות ממוצעת ? בבוץ ? חול ? סלעים ? מדרגות ? Whatever ....
אני מנחש שרכב קל עם מנוע חזק וגמיש יהיה טיפה יותר עביר בחול מרכב כבד עם מנוע חלש ולא גמיש ואיטי ... לא משהו שאני יכול לדעת מנסיון אישי ... אה .. בעצם כן :) ...
-
התלבטתי באמת אם לכתוב "בשטח טכני", או לא.
החלטתי שלא.
-
יפה,עכשיו דמיינו הילקס ישן באותו גובה ,עם ארבעה מתלים ארוכים ,נפרדים ומנוע בריא ...לטעמי עדיף על הקיים,לטעמו של אחר לא,זו מהות כל ה"ויכוח" הזה, או היופי שבו.
-
מתברר שישנה השפעה אדירה ללחץ אויר .. 29 קשה נורא .. 25 מוזר וקופצני ... 28 כיף ונעים .. מוזר ביותר.
אני מתכוון בכביש, אוטו ריק ללא שום עומס. רק אני באוטו.
-
הערכים שרשמת מאוד קרובים ,אתה בטוח שזו לא מסיבה אחרת ?
מדדת באותה טמפ' פחות או יותר ?
אצלי עם הצמיגים המקוריים (קונטיננטל) וחישוקי סגסוגת קלים במיוחד, צמיג "קר" 31 קדימה ו30 אחורה מתפקד יפה מאוד בכביש.
-
בגלל זה מוזר לי. . אבל כן ... משתדל באותה משאבה תמיד..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
לא חוכמה למדוד מתחת לביצה של ההילקס, שהיא הנקודה הנמוכה ביותר, ולהשוות לנקודה הגבוהה ביותר של הדאסטר, במרכז הרכב.
תמדוד מתחת לקפיץ של ההילקס ותזכור שהמרחק הזה קבוע ולא מושפע מתנודות המתלים.
מזל שיש בסיס להשוואה. ככה אפשר לנחש שהילקס ישן יהיה יותר עביר מדאסטר.
ממש חוכם..
ואם כבר, הקפיץ הרבה יותר גבוה יותר מהביצה.
בכל זאת, משווים מול נקודת ייחוס כלשהי.
ונמדדה הנקודה הגבוהה מתחת לדיפ הקדמי, לא מרכז הרכב.
ואגב, גם שם יש משמעות רבה לבסיס הגלגלים ולא רק לגובה האבסולוטי.
26 ס״מ מרווח בדאסטר זה הרבה מאד ביחס לגיפונים אחרים שבקושי מגרדים את העשרים מלמטה.
וגם יותר מקינג, וממתלה נפרד קדמי של רוב הטנדרים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
26 ס״מ מרווח בדאסטר זה הרבה מאד ביחס לגיפונים אחרים שבקושי מגרדים את העשרים מלמטה.
וגם יותר מקינג, וממתלה נפרד קדמי של רוב הטנדרים.
ראוי לציין שזה לאחר הגבהה של "2 ,שמשאירה מעט מאוד מהלך פתיחה, שמפוצה ע"י אלקטרוניקה.
אפשר להרגיש את סוף מהלך הפתיחה בנסיעה מהירה מעל באמפים,לא כלכך נעים אבל גם לא נורא לעומת היתרון היחסי.
-
טל
הבעיה שלך לא במהלך מתלה, או מרווח גחון, אלא במערכת חלוקת הכוח, לא יודע איך קוראים לה בדסטר, היא מפסיקה לעבוד בדיוק בזמן שאתה הכי צריך אותה, ותוקעת אותך באמצע העלייה, זה דבר שצריך לפתור, ואז מעלה עשוש יהיה משחק ילדים בשבילך.
נמרוד
-
מערכות בקרת אחיזה מבוססות בלמים ... מתחממות בכל רכב .. והמחשב מנטרל אותן לנוח בכל רכב...
וזה בכלל לא בעיה בדאסטר, כי הוא לא נועד לטפס בעשוש
-
זה כן בעיה למי שיש דסטר, וכן רוצה לעלות את עשוש, ברור שלא כל אחד רוצה לעלות אותו.
נמרוד
-
אל תתבלבלו- זו בקרת משיכה ולא "בקרת אחיזה".
והתחממות הבלמים זו בעיה בכל רכב שהעבירות שלו מבוססת על בקרת משיכה. הווה אומר, כל הג'יפונים ו"רכבי שטח" עם ארבעה מתלים נפרדים בעלי מהלך מצחיק.
לצורך העניין, פאג'רו קינג 2005-2006 למשל (המודלים בהם במיצובישי החליטו ש-ETC מספיק טוב ולא צריך יותר נעילה אחורית) סובל מאותה בעיה בדיוק. תעלה איתו במעלה יאיר למשל וכשתגיע לקצה, למדרגה, תגלה שאתה לא יכול לטפס כי מרוב שהמערכת טחנה וטחנה, הבלמים התחממו והמערכת החליטה שזה הזמן לתת להם להתקרר.... אז עכשיו תעצור, תכבה מנוע, תעשה קפה, תתפעל מהנוף, ותמתין. ותמתין. ותמתין. רצוי שהקפה יהיה מסוג איכותי ושיהיה איזה מאפה ליד, כדי שההמתנה תעבור בנעימים. been there, done that.
זה לא יקרה בלנדקרוזר 120/150 למשל, כי יש לו סרן אחורי חי עם מהלך טוב, ואז כל הגלגלים במגע רצוף וממושך יותר עם הקרקע ויותר קל לו להוריד כוח יעיל לגלגלים ולייצר התקדמות גם בלי שמערכת ה-ETC שלו תעבוד קשה כל כך. הוא באמת מסתדר מצוין גם ללא נעילה. בלנדקרוזר אתה תבשל את הקפה שלך למעלה, בראש המצוק. ותתפעל מהנוף בסבבה, בלי לחץ ובלי לחסום את הציר.
זה גם לא יקרה בדיסקו3/4 ובמרצדס ML ובגרנד-צ'רוקי WK2, כי אצלם, בנוסף לבקרת משיכה מאוד יעילה, יש גם עזרי משיכה בתוך הדיפרנציאלים עצמם - נעילה אחורית בדיסקו ובמרצדס, קדוורות-דרייב/טראקים למיניהם בג'יפ, שמפצים על העדר מהלך מתלה ונותנים גיבוי יעיל לבקרת המשיכה (יש להם צרות אחרות כמו צמיגים מגוחכים, אבל זה סיפור אחר).
בקיצור -בקרת משיכה זה מצוין, אבל רק עד גבול מסוים. וז ושבדאסטר דווקא יעילה מאוד, יחסית לקטגוריה שלו כמובן. על צעצועים מעוררי רחמים כמו ראב4/אאוטלנדר/הונדה CRV/דגמי יונדאי וקיה למיניהם אני ממש לא מדבר - הבקרה של הדאסטר הרבה יותר יעילה מזו של סובארו פורסטר/XV למשל, ולא פחות יעילה משל סוזוקי גראנד-יוטארה, אם לא יותר יעילה ממנה....
והעובדה שהעבירות והיכולות של הדאסטר חריגות בקטגוריה שלו ושאנשים לוקחים אותו למקומות "שלא מיועד להם" לא רק אצלנו אלא בכל מקום בעולם בו הוא משווק, הובילה לשוק אפטרמרקט מפתיע בהיקפו (בחו"ל, אבל זה יגיע גם אלינו מין הסתם) - הגבהות ונעילות ומיגונים וצמיגי שטח וכל מיני תוספות אחרות שלא תמצאו בג'יפונים אחרים. גם זה אומר משהו.
דאסטר נעול מאחור יבלע את עשוש בלי למצמץ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
טל
הבעיה שלך לא במהלך מתלה, או מרווח גחון, אלא במערכת חלוקת הכוח, לא יודע איך קוראים לה בדסטר, היא מפסיקה לעבוד בדיוק בזמן שאתה הכי צריך אותה, ותוקעת אותך באמצע העלייה, זה דבר שצריך לפתור, ואז מעלה עשוש יהיה משחק ילדים בשבילך.
נמרוד
אתה מכיר אותי טוב, אני לא אוהב להתחרע ולשבור, זה לא הגראנד שהיה לי ,ויש לך, שעולים דברים כאלה על סרק, עם הדאסטר התחרעתי מעבר לאיך שצריך להתנהג לרכב טיולים.
-
מצאתי סרטון שיכול להראות מה שאנחנו מנסים להעביר במילים,אפשר לדלג לדקה 04:20 בכדי לראות אלקטרוניקה על חשבון מהלך מתלה...לא שזה יותר טוב ,זה מה יש.
https://www.youtube.com/watch?v=9OHwnKGDvxc
-
ביצוע יפה בסרט
אני מוכן לחתום, שבעוד כמה שנים ייסעו במדבר דסטרים משופרים עים יכולות מדהימות, כי הבעלים שלהם ירצו עוד קצת ועוד קצת, כמו בעלי הגרנדים שבבסיסם לא נותנים הרבה בשטח, ושיפרו אותם עד שריצו את בעל הרכב.
נמרוד
-
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...ea8b20e7be.jpg
אגב בסרטון זה הדגם האוטומט בנזין 2 ל'
-
דורון, זה נכתב בסרקאזם.
מוזר שדווקא אתה משווה ברצינות דאסטר להילקס.
-
דרור ואחרים שיכולים לתת חוות דעת מנסיון, בהשוואה בין גרנד ויטארה מוגבהת וממוגנת במתינות ובאופן חוקי ( לא הדגם האחרון, אלא עד 2013), איך ההשוואה ביכולות השטח מול הדאסטר?
-
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
דורון, זה נכתב בסרקאזם.
מוזר שדווקא אתה משווה ברצינות דאסטר להילקס.
לא השוואתי רכב כרכב אלא נקודתית נקודת ייחוס למרווח גחון.
סיפורי הגבורה של הדאסטר מזכירים לי את הרפתקאות הנעורים בטיולי שטח ״עם מה שיש״, כי לא היו רכבי שטח אמיתיים.
מתחנו את גבולות היכולת של רכבים שלא ממש ידעו שהם כאלו.
-
הסיטרואן ויזה והרנו 4 שהיו לי עברו במקומות שהיום לא הייתי נכנס אליהם עם הסיקס המשופר.
בלי בקרת משיכה ובלי הנעה כפולה.... רק גזזזז
-
אתם חבר'ה .... כגרעין הקשה של אתר השטח הטוב בישראל ...
אבדתם את התחושה באצבעות .. אם אפשר לומר ... פחות משני סרנים חיים ספוא'ה .. ושתי נעילות ידניות וכמובן מנוע 7 ל' עם 60357 כ'ס ... אי אפשר לצאת לשטח .. ובטח לא לטייל .. וכמובן שלא במדבר !!!
זה לא נראה לכם טבעי ... גם לי ;)
אבל זה עובד וזה אפשרי ...
אפשר לטייל עם הרבה רכבים ... ש 'לא נועדו לזה' ... מועדון הדצ'יה הישראלי יוצא לשטח עם דאסטרים 2על4 ועם סטפוואי ... זה נראה לי אישית התעללות נוראית באוטו ...
אבל מצד שני, הם מטיילים בשבילים .. וחוזרים מבסוטים הביתה .. עד כה בלי להשאיר חלקים בשטח.
אני לא בעד ולא מצדד לצאת לטייל במדבר עם רכב ללא הנעה כפולה ..
אבל הם לא שואלים אותי :)
אני לא מחפש או מבקש אישור מאף אחד לטייל עם הדאסטר .. אני רק מבקש פתיחות מחשבתית .. שאפשר לטייל .. בלי לדרג את ה'טיול' במספרים .. רק לטייל ...
הגבהות זה צ'ופר .. מגן זה חשוב .. וצמיגים זה עוזר ... אבל בגדול .. אפשר לטייל .. ולהנות ...
זה הכל.
-
לא זוכר אם נכתב אבל כמה זה דאסטר 4×4 עם הגבהה ומיגון בישראל?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לא זוכר אם נכתב אבל כמה זה דאסטר 4×4 עם הגבהה ומיגון בישראל?
דיזל מפואר הכי הכי זה 130,000₪ על הכביש
וערכת מיגון זה 5000₪
-
שמתם לב שבסרטון הרכב מוצג כ"רנו-דאסטר"?