המייל רשום הפוך בטעות.
אם עושים העתק הדבק הוא מסתדר.
נשלחה גם לשם פניה.
מה יש להפסיד
Printable View
המייל רשום הפוך בטעות.
אם עושים העתק הדבק הוא מסתדר.
נשלחה גם לשם פניה.
מה יש להפסיד
חברים, הנה מכתב שניסחתי:
https://drive.google.com/file/d/0B8Q...ew?usp=sharing
אתם מוזמנים להוסיף ולהעיר, בועז תרומתך חשובה להשלמת פרטים במכתב, אני מתכוון להעביר אותו לוועדה.
אילן, המכתב שלך בסדר.
תאריכים מדויקים לא ממש חשובים. אם אתה זקוק לעוד משהו אל תהסס להתקשר ולחסוך זמן.
עדכון-
נפתח ערוץ תקשורת עם מר משה ויצמן, מנהל אגף הרכב.
בקצרה, לדבריו צו היבוא בתהליך עדכון.
מקווה שאוכל לחזור בקרוב עם מסגרת זמנים לסיום ההליך.
הזמינות והנכונות לשתף פעולה מצד בכירים במשרד התחבורה ממשיכה להיות יוצאת דופן לחיוב. הכול לעניין ובגובה העיניים ונותן הרגשה נעימה שלמישהו חשוב לתת שרות לאזרח.
לא מובן מאליו במקומותינו ואני מלא הערכה לכך.
Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX
המכתב נשלח.
יש חדש?
קצת לחץ בעבודה. אדגום בימים הקרובים ואעדכן סטטוס
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אשים את זה כאן להנאתכם:
https://photos.app.goo.gl/gaHZ2oXH9iBIdycs1
ב ushops הוסיפו התראה באדום כאשר בוחרים קטגורית רכב , סוג מוצר "חלקי חילוף לרכב"
http://www.ushops.co.il/calculator.php
קובץ מצורף 116080
עכשיו תור cgx להתנהג כמו טמבלים, עצרו לי רדיאטור ומחכים לאישור תחבורה..
מתחיל להישבר לי הזין מהמדינה המטומטמת הזאת - אני מתחיל להבין את הרמאים פה.
בדיוק אנחנו הטמבלים,
המשלחים עושים בדיוק מה שהתקנות מאפשרות להם, לגבות כסף מיותר מהצרכנים.
המשלחים עושים כסף ועל ידי כך מבצעים בדיוק מה שיבואני חלקי החילוף רוצים וזה לחסום יבוא אישי של חלקים.
משרד התחבורע, הפקידונים, על ידי זה שביטלו את התקנה שאיפשרה יבוא אישי של חלקים, פועלים בדיוק כפי שיבואני חלקי החילוף מצפים מהם, לאפשר למשלחים לגבות כספים מיותרים, על ידי בדיקות מיותרות, ככה להעלות את מחיר חלקי החילוף ביבוא אישי ולסגור את ערוץ היבוא הזה.
הרי לפי אמנות בינלאומיות אסור להטיל מכסים ומיסים על יבוא לישראל, אז הדרך היחידה לחסום תחרות זה על ידי חסמי יבוא שונים ומשונים.
אין כאן רמאים, יש כאן מושחתים.
ואכן בועז היקר ניסה ומנסה להילחם בטחנות הרוח, צפיתי לפני כמה עשרות עמודים שהצלחה לא נראה כאן...
תהיה פה הצלחה מלאה.
כרגע זה רק בירוקרטיה
Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX
אכן הכתבה מראה שהועדה ישבה, הקשיבה ומבינה שיש בעיה, כן זו הועדה ששלחתי לה את המכתב,
אני מצטט מהכתבה, פורסמה 17.8.2017:
...שיקל על הציבור לייבא באופן אישי בלי לחשוש מדרישות לאישורים או תשלום מכס רק לאחר שהמוצרים מגיעים ארצה...
...הוועדה הוקמה באמצע יוני ונדרשה כעת להציג המלצות ראשוניות לשר האוצר משה כחלון ולשר הכלכלה אלי כהן בנוגע לכמות הבסיסית שתוגדר כייבוא אישי ובנוגע לענף חלקי החילוף לרכב...
לעתים רק לאחר ההזמנה עולה הצורך לקבל אישור מרגולטור כזה או אחר. אחת הבעיות הידועות היא בתחום חלקי החילוף לרכב שמגלגל כ-10 מיליארד שקל בשנה. למעשה, בימים אלה כבר מקדם משרד התחבורה שינוי בנושא כך שרשימת הפריטים הנדרשים לאישור תרד מ-20 אלף ל-70 פריטים בלבד - כולם בתחום הבטיחות, כך שמעתה לא יידרש אישור, למשל, לייבוא אישי של שטיחים לרכב, מחזיקי כוסות, מגבים, כיסוי לגלגל ההגה וכיסוי למושבי הרכב.
כדי שההחלטה תקודם יש צורך שמשרד הכלכלה יפרסם תקנות בנושא ויחתום על צו ייבוא חופשי. הוועדה דרשה ממשרד הכלכלה לעשות זאת תוך 30 יום.
סוף ציטוט.
עכשיו הבעיה: האם הדרישה של הועדה ממשרד הכלכלה יש לה שיניים? הרי אנחנו כבר יודעים שמשרד הכלכלה הוא הבעיה ומעכב את התהליך, בועז כבר התייחס לזה, מה יגרום להם הפעם לעשות משהו?
נחכה עד 17.9.2017,
בתקווה שהתרחיש הבדיוני הבא, במדינה נידחת וחמה בעולם, לא קורה:
הטלפון מצלצל,
- הלו זה X, ראית את החלטות הועדה לגבי יבוא אישי.
- כן ראיתי
- קיבלתם דרישה לפרסם תקנות תוך 30 ימים?
- כן קיבלנו
- נמשיך בהסדר הרגיל שלנו? אתה תקבור את הדרישה עד שתשכח?
- בטח תסמוך עליי, רק תעביר לי את המעטפה הרגילה?
- בטח המעטפה כתמיד....
אתה מפתיע אותי. אתה לא יודע שכבר לא מדברים על דברים כאלה בטלפון?
לא בטוח שמשרד הכלכלה הוא הבעיה.
יש בעיה בממשק בין המחלקות המשפטיות של התחבורה והכלכלה ולמרות לא מעט נסיונות אף צד לא הסכים לומר מה הבעיה המדויקת.
אני יודע שוויצמן מטפל בנושא
טוב אז מילה טובה,
קיבלתי מהועדה בחזרה באימייל שלי את הקול קורא שהם הוציאו לתגובות על ההחלטה שלהם:
קובץ מצורף 116369
מצורף.
אם מישהו מעוניין להגיב ויש הערות תכתבו כאן, אני מתכוון לענות במכתב מסודר, הערות יתקבלו בברכה.
עדיין זה לא אומר שיש הצלחה, יש עדיין כאלה שעלולים לנסות לקבור את העניין.
הערה אחת: יש לסייג את המגבלה לסכום של $1000 למעט במידה ומדובר בפריט בודד (למשל: מנוע, גיר, סרן, מחשב וכד')
הערה מעניינת, דווקא עניין ה 1,000 דולר הוא גם בעייתי.
אם אני רוצה להביא מחשב רכב שלדוגמא עולה 1,500 דולר, אז אני מביא אותו לשימוש מסחרי? ונניח מחשב משומש שעולה $500 אז שוב זה מסחרי?
עניין הסכום פחות מעניין, מה שמעניין זה השימוש, גם מיסים אנחנו מוכנים לשלם, כל מה שמבקשים זה לא דמי עננים, עמלת עוצר, דמי בדיקה, כופר שחיתות וכ'ו. אלה החסמים האמיתיים.
יש בעיה שהמחוקק קובע מגבלות שרירותיות, ללא הבנת המהות, אני אתייחס לזה בתשובה.
שים לב לסעיף 5.
זה אמור לפתור למשל יבוא של 8 מזרקים למנוע V8
אני מקווה שסוף סוף יהיה אפשרי ליבא סט של 5 צמיגים/ג'אנטים בלי כל הטופסיאדה
תודה למי שהגיב,
כתבתי טיוטת תשובה ל"קול הקורא", נמצא בקישור https://drive.google.com/file/d/0B8Q...ew?usp=sharing
אתם מוזמנים לעבור על המכתב, לשנות ולהציע. אשלח את המכתב בהמשך השבוע לועדה.
הזמנתי וקיבלתי עכשיו פנס אחורי לטנדר:
http://www.ebay.com/itm/Left-Tail-La...53.m2749.l2649
140 שקל + 65 משלוח מתאילנד. נשלח עם DHL. אחרי עשרה ימים DHL שלחו לי הודעה לשלם עוד 70 שקלים דמי וואטאבר, שילמתי וקיבלתי למשרד. מהתבוננות בניירת יש על זה איזה חתימה של משרד התחבורה.
סביר סך הכל.
מה סביר בגביית 70 שקל ללא צורך או סיבה?
לשלם 270 שקלים ולחכות עשרה ימים עבור פנס אחורי קומפלט, זה סביר בעיני. אולי אני טועה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
בהחלט אבל זאת לא הבעיה.. הבעיה השוחד והעיכובים בארץ... מובן לי שהמחיר הכללי סביר בעיניך.. תאר לך שבמדינה מתוקנת המחיר היה נמוך בעוד 70 שח?
נמרוד,
אלו אמנם ״רק״ 70 שח שהם 30 אחוז תוספת לא חוקית לערך הפנס...
כבר נתקלנו בעמלות מיותרות הרבה יותר גבוהות וגם הן לא בסדר.
זה סוג של עמלה שמקטינה את כדאיות היבוא האישי ו״מגינה״ על היבואנים הרשמיים.
לא לזה התכוון המשורר כשפתח לכאורה את היבוא לתחרות
עיכובים לא היו, שוחד? מי מדבר על שוחד? אה, דרור ואילן פה בפורום.
מצטער שהשתמשי במילה וואטאבר, הנה הפרוט של התשלום הנוסף שDHL ביקשו ממני:
קובץ מצורף 116426
אני מודה, כשקיבלתי את זה התעצבנתי, נזכרתי בשרשור הזה, התחשק לי להתקשר ולצעוק על מישהו ולהגיד לו לדחוף את הפנס לתחת. והעובדה שהחבילה הייתה בישראל אחרי ארבעה ימים אבל אצלי ביד רק אחרי עוד עשרה, גם מעצבן. וזה ש65 שקלים לקח לה מתאילנד דרך גרמניה ועד ישראל, ועוד 78 שקלים בתוך ישראל - מעצבן.
אבל אחרי שלושים שניות עבר לי. ואמרתי לעצמי - אז דמי המשלוח הם למעשה 144 שקלים ולא 65 שקלים. אוקי.
אגב, בדיעבד כנראה שלא היה טעם להזמין, המחיר בארץ 250 שקלים...